Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam TRT 1

nilim

Guru
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2009
4.848
103
363
Hollanda
Demet Akbağ, ünlü yönetmen ve yapımcı Ezel Akay'ın Sami Dündar ile çekeceği "Gümüş Lale" dizisi için anlaştı.

TRT 1 de ekrana gelecek olan dizinin hikâyesi 18. yüzyılda geçiyor. Dizinin oyuncu kadrosu için de hazırlıklar yoğun şekilde sürüyor. Ezel Akay, projede özellikle yeni yeteneklere şans vermeyi istiyor. Geçen yıllarda çektiği "Karagöz Hacivat Neden Öldürüldü?" ve "Yedi Kocalı Hürmüz" gibi tarihi filmleriyle beğeni toplayan Ezel Akay, bir süredir Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde deneme çekimi yapıyor.

TRT 1 kanalında ekrana gelecek olan yeni Dizi Gümüş Lale..Konusu 18. yüzyılda geçen Gümüş Lale Dizisinin oyuncu kadrosu için hazırlıklar yoğun şekilde sürüyor.

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre şimdilik Demet Akbağ, ünlü yönetmen ve yapımcı Ezel Akay’ın Sami Dündar ile çekeceği Gümüş Lale adlı dizi için anlaştı.

Ünlü yönetmen daha başrol oyuncularına karar vermediklerini belirterek, “Genellikle genç ve ünlü olmayan oyuncular yer alacak. Prensipte anlaştığım sadece Demet Akbağ var. Daha küçük rollerde oynayacak olan misafir oyuncularımız ünlü olacak” dedi. Muhteşem Yüzyıl’ın bütçesiyle aynı olacağını söyleyen Akay şöyle konuştu: “Dizinin ismi ‘Gümüş Lale’ Muhteşem Yüzyıl’ı rakip olarak görmüyorum. Muhteşem Yüzyıl bizim ilgilendiğimiz dönemden yaklaşık 200 yıl öncesini anlatıyor. Ve çok büyük fark var. İkisini aynı kaba koymak yanlış.” Ünlü yönetmeni Akay, Muhteşem Yüzyıl gibi RTÜK endişesi taşımadıklarını da sözlerine ekledi.

İki yıl önce olaylı bir şekilde ayrılan iki eski sevgilinin yolu, TRT'nin 'Gümüş Lale' dizisinde kesişti.

Öykü Çelik'le Tolga Karel, "Geçmiş geçmişte kaldı, biz profesyoneliz" diyor
* Yönetmenliğini Ezel Akay?ın üstlendiği Osmanlı İmparatorluğu'nun 1700'lü yıllarını anlatan dizide Öykü Çelik, 'Çeşmidil' karakteriyle, Tolga Karel hem 'Kadı', hem de çift cinsiyetli 'Gevger Hatun' rolüyle seyirci karşısına çıkacak.
* İkili, "Geçmişte sevgili olabiliriz ama profesyonel oyuncularız. Projeyi çok sevdik. Şimdi başka hayatlar yaşıyoruz. Beraber oynamakta sakınca görmedik" dedi.
* Eylül ayında ekrana gelmesi planlanan 'Gümüş Lale' için iki oyuncu, her gün saatlerce dövüş sanatları üzerine eğitim alıyor.

Yeşilçam'ın sultanı Türkan Şoray, TRT'de yayınlanacak olan 'Gümüş Lale' dizisinde Osmanlı sultanını canlandıracak.

Dizinin yönetmeni, Türk sinemasının başarılı isimlerinden Ezel Akay, rol için önce Demet Akbağ ile görüşmüştü. Akbağ'ın ATV'nin 'İstanbul'un Altınları' dizisinde rol alması üzerine Akay, Türkan Şoray ile anlaştı.

Dizide Hazım Körmükçü ve Tolga Karel de rol alacak.

Uzun süredir dzilerde rol almayan ünlü oyuncu Melike Öcalan Gümüş Lale dizisinin kadrosuna katıldı. Padişah 2. Ahmed'in ikinci eşini canlandıracak olan Öcalan, dizide sultan kıyafetleriyle boy gösterecek.

Vavvvvvvvvv Türkan Şoray olacaksa çok süper olur bu dizi ya,mutlaka izlenir...

Burası Osmanlı Sır Kanunu'nun yayın tarihi belli oldu
TRT 1'in iddalı dizilerinden olan Burası Osmanlı Sır Kanunu dizisi 13 Ekim Perşembe akşamı ilk bölümüyle yayınlanacak.
Dizinin başrollerinde Türkan Şoray , Tolga Karel , Öykü Çelik , Melike Öcalan oynayacak. Osmanlı padişahı 3. Ahmet'in hayatı ekseninde yayınlanacak dizide Lale Devri'nde yaşanan konular ele alınacak.

Trt‘nin daha başlamadan büyük ses getiren tarihi dizisi Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam‘ın ilk tanıtım fragmanı yayınlandı.
Daha önce Burası Osmanlı / 1711 Sır Kanunu adıyla yayınlanması beklenen dizinin, çekilen ilk bölümleri TRT tarafından beğenilmeyince, bazı değişiklikler yapılarak yeniden çekildi.
Dizinin zaman atlaması yapılarak farklı bir dönemi anlatan yeni halinde ismi de Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam olarak değiştirildi. Yönetmen ve oyuncu kadrosunda da bazı değişikliklere gidildi.
Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinin ilk tanıtım fragmanı yayınlandı…

[video=youtube;Mx4PBW1ZL7k]http://www.youtube.com/watch?v=Mx4PBW1ZL7k&feature=player_embedded[/video]

Son düzenleme:
Merakla bekliyorum bu diziyi
Fiyasko olmaz inşallah

Türkan Şoray rol aldığı 'Bir Zamanlar Osmanlı' dizisinde ilk kez kendisini sultan gibi hissettiğini söyledi.

Türkan Şoray: Yıllardır 'Sultan' diyorlar. Ama kendimi ilk kez 'Bir Zamanlar Osmanlı' dizisinde, bu kıyafetle sultan gibi hissettim.
TRT'de yayınlanacak olan "Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam" dizisi 12 Mart'ta başlıyor. Dizinin Oyuncuları arasında yer alan Orhan Kalkan ve Türkan Şoray son günlerde yoğun ilgi görüyor. Antakyalı Orhan Kalkan dizide Fırat Tanış'ın kardeşini canlandıracak. Türkan Şoray ise Hatice Sultan rolünü alacak

12 mart saat 19 50 de trt1 de

TRT çekilen ilk 5 bölümü beğenmeyip tekrar çektirmiş. Masraflı bir dizi ve o paralar bizden çıkıyor yani binlerce lira çöpe gitse de önem verilmesi hoşuma gitti. Fragmandan gördüğüm kadarıyla Muhteşem yüzyıldan daha iyi. Görselleri güzel, kostümler, mekan falan. Savaş sahneleri de gerçekçi duruyor yani mavi perde önünde ve bir çadırda geçmemiş koca savaş :) Bilemem belki Muhteşem Yüzyıl gibi bir bölümde savaş sahnesinde paraya kıyıp sonra yine savaş sahnelerini çadırda geçirirler. :)) Merakla bekliyorum geel 12 mart gel...

Son düzenleme:
bende merakla bekliyorum zaten pzt.si izleyecek hiçbişey yoktu iyi oldu bişey çıkmazsa mutlaka izleyeceğim..

Ben az once seyrettim,
cok hosuma gitti bu dizi. Harem felanda yoktu.
Osmanli sultaninin Yani dizide Ahmet hanin halkin dusunme sekli,
mesuliyet duygusunu hissedisi benim cok hosuma gitti.

Valla bence çok kaliteli olmuş,zaten Trt hep kaliteli yapımlarla izleyiciyi kendine bağladı son zamanlarda,

Kostümler,mekanlar çok özenilerek yapılmış besbelli,

Muhteşem Yüzyılın bilgisayar efekti olduğu aşikar sahnelerine on basar İstanbul manzaraları,

Padişahın harem olaylarına da fazla değinmeyeceklermiş,o en güzeli,

Tarihe atalarımıza saygı göstermeleri beni en çok sevindiren şey oldu açıkcası,

Türkan Sultan hakkaten sultan olmuş,Aslı Tandoğanı da siyeh saçla çok beğendim ben...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…