• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bırakayım mı sizce?

eliffdiyebiri

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5.518
Puanlar
398
Bir dershanede öğretmenim.Haftada 3 gün 6 saat için gidiyorum.Yani her gittiğimde iki derse giriyorum.Saat ücretli anlaştık.Ayrıca online,yüzyüze özel ders veriyorum.Şükür kazancım iyi.Bir yandan tezli yüksek lisans yapıyorum.İzin günüm yok.Hergün dersim var.Bu beni çok zorluyor.
Buraya ilk başladığımda maaş 5 15 arası yatar dediler.Başta o tarihler arasında yattı.Sonrasında yks grubuna 20 si sonrası dediler.Geçen ay şubat ayının ücreti 28 inde yattı.Bu ay mart ayının ücreti henüz yatmadı.Hiç gidesim yok.Rehber öğretmene söyledim.Ödemeler geldikçe yatırıyoruz diyor.Bunlarin birde kpss dershanesi var.Ve iyi kazandırıyor.
Buraya girmeme vesile olan hoca işi bırakmış.Henüz aralık ayının maaşını almamış.Yarin dersim var.Sizce ne yapsam.Ve dershane gerçekten zorluyor.Sizce ne yapmaliyim

Haftada 18 saat gidiyorsun peki ne kadar kazanıyorsun?

3 gün çalıştığın ve kendi alanın olan bir iş bulmak büyük avantaj
Hayır haftada 3 gün toplam 6 saat derse giriyorum.Saat ücreti 500 tl.Ama mesela ben dershaneye gidiyorum ögrenci gelmiyor.Bugun ogrenci hastaymış.Ders iptal oldu.3 maaş aldim toplam.O da 9 ya da 10 bindi

Bunun bizcesi yok. Sen kendine bakacaksın. Maaş alamadigin bir yerde devam etmek hem de zorlandigin halde devam etmek sana ne kazandırıyor, ne kaybettiriyor ona göre kararını ver.
Beni çok yoruyor.Pazartesi sabahtan dershaneye gidiyorum.Akşam 3 tane aynı semtte özel dersim var.Oraya gidiyorum.Mental olarak gitgel yoruyorm

Beni çok yoruyor.Pazartesi sabahtan dershaneye gidiyorum.Akşam 3 tane aynı semtte özel dersim var.Oraya gidiyorum.Mental olarak gitgel yoruyorm

Zaten yorucu bir surecten geçtin mental olarak. Maaş da alamiyorsun buradan bakınca eksisi var artısı yok gibi görünüyor ama sen kendi acindan bakip değerlendir.

Hayır haftada 3 gün toplam 6 saat derse giriyorum.Saat ücreti 500 tl.Ama mesela ben dershaneye gidiyorum ögrenci gelmiyor.Bugun ogrenci hastaymış.Ders iptal oldu.3 maaş aldim toplam.O da 9 ya da 10 bindi

Özel dersleriniz garanti mi? Sanırım dershanede birebir derse giriyorsunuz, özel ders öğrencisinden daha fazla kazanırsınız. Dershane size öğrenci bulmanız konusunda pek fayda sağlamıyorsa bırakın işi.

İyi değil mi? Bana fena değil gibi geldi açıkçası.

Tam zamanlı işte çalışırken tezli yl yaptı benim çoğu arkadaşım.

İşyerinde durduğun süre çok kısa. Sevsen de sevmesen de ek bir gelir sonuçta. 10-12 bin tl harçlık olur. Olmazsa da kenara bir çeyrek altın atarsın her ay en azından.

Maaşın zamanında yatmaması çok büyük problem. Sektöre hakim değilim ama başka dershane bulup ayrılma imkanınız varsa daha iyi olur. Özel dersler gelir getirir ama maaşlı işin de sigorta ve emeklilik avantajı var.
30 yaş üstü kendisi . Kayınailem babam derken bir kariyer yapamadı . 3 kuruş parasını da çocukluğunda kendilerini aç bırakan dinlendiren babasına bakmaya adamıştı . Burada onlarca kez uyarıldı . Umarım akıllanmıştır .

Zaten yorucu bir surecten geçtin mental olarak. Maaş da alamiyorsun buradan bakınca eksisi var artısı yok gibi görünüyor ama sen kendi acindan bakip değerlendir.
Mart ayından alacagim 9 bin tl var.Nisan da da yaklaşık o kadar var
İyi değil mi? Bana fena değil gibi geldi açıkçası.

Tam zamanlı işte çalışırken tezli yl yaptı benim çoğu arkadaşım.

İşyerinde durduğun süre çok kısa. Sevsen de sevmesen de ek bir gelir sonuçta. 10-12 bin tl harçlık olur. Olmazsa da kenara bir çeyrek altın atarsın her ay en azından.
Evet ama maas istemekten bıktım.Zaten 2 öğrenciden aynı parayı alıyorum.Ve online ders.

30 yaş üstü kendisi . Kayınailem babam derken bir kariyer yapamadı . 3 kuruş parasını da çocukluğunda kendilerini aç bırakan dinlendiren babasına bakmaya adamıştı . Burada onlarca kez uyarıldı . Umarım akıllanmıştır .
Gayette kariyerim var.

Özel dersleriniz garanti mi? Sanırım dershanede birebir derse giriyorsunuz, özel ders öğrencisinden daha fazla kazanırsınız. Dershane size öğrenci bulmanız konusunda pek fayda sağlamıyorsa bırakın işi.
Evet garanti.Eylulden geri devam ediyorum.Hatta yeni ögrenciler eklendi.Dershane öğrenciden para alamıyoruz deyip geçiştiriyor

Hocam dershane madem 2 saat istiyor sizi neden tek güne toplamıyorlar ? Tek gün olsa aylık 10 alsanız gözünüzde büyümez sanki

Hocam dershane madem 2 saat istiyor sizi neden tek güne toplamıyorlar ? Tek gün olsa aylık 10 alsanız gözünüzde büyümez sanki
Şöyle ki.Mesela 2 tane 9.sınıf var.Biri pazar geliyor.Biri pazartesi sabahtan geliyor.Cumartesi 12 ler geliyor.Bir türlü ayarlayamadilar.Temizlikçi ablayla konuştum.2 aylık maaşı içeride.Biyoloji öğretmeni mart ayını almamış.Birde her ay öncekinden geç veriyorlar.Okullar haziran 26 da kapanacak.İçimden bir his 1buçuk ayı vermeyip dönemi kapatacaklar diyor.Şuan tam 1 ayım içeride. Daha çok içeriye girmeden bırakayım diyorum

Şöyle ki.Mesela 2 tane 9.sınıf var.Biri pazar geliyor.Biri pazartesi sabahtan geliyor.Cumartesi 12 ler geliyor.Bir türlü ayarlayamadilar.Temizlikçi ablayla konuştum.2 aylık maaşı içeride.Biyoloji öğretmeni mart ayını almamış.Birde her ay öncekinden geç veriyorlar.Okullar haziran 26 da kapanacak.İçimden bir his 1buçuk ayı vermeyip dönemi kapatacaklar diyor.Şuan tam 1 ayım içeride. Daha çok içeriye girmeden bırakayım diyorum
Ben matematikçiyim fizikçi arkadaşlarım var özel ders gelirleri gayet güzel. Ben de online şekilde çalışıyorum kızım küçük olduğundan. Seneye orda devam etmeyi düşünmüyorsanız bırakın hocam yazın sigorta falan olmayacak nasılsa. Ama öğrencileri de son dakikada bırakmış gibi olacaksınız bilemedim. Onun yerine online yks hazırlık kampı yapın daha iyi kazanılıyor.

Ben matematikçiyim fizikçi arkadaşlarım var özel ders gelirleri gayet güzel. Ben de online şekilde çalışıyorum kızım küçük olduğundan. Seneye orda devam etmeyi düşünmüyorsanız bırakın hocam yazın sigorta falan olmayacak nasılsa. Ama öğrencileri de son dakikada bırakmış gibi olacaksınız bilemedim. Onun yerine online yks hazırlık kampı yapın daha iyi kazanılıyor.
Hocam ben bu yıl özel derse ilk defa girdim.Şükür ilk yıla rağmen baya ögrencim oldu.Seneye devam edeceklerde var.Online derste vermeye başladım.İnstagram hesabı açtım.Online grup dersleri açmayı planlıyorum.Aslında tyt fizik kampı planlıyordum ama inanın akşamları bile çoğu günüm dolu.
Dershane sigorta yapmıyor.Ve seneye tüm derslere sen gir diyor.Tabiki sigorta yapmayacak.

Bu mu karlyer?👀

Kadın öğretmen daha ne olsun ki babası konusunda haklı olabilirsin de kadın hiç ataması olmayan bir bölümden mezunmuş anca bu şekilde Türkiye şartlarında kendini geçindirebilir. Kariyer işte. İlla 12 ay 8-5 mi olması gerek kariyer olması için

Back
X