biraz aynaya bak dedi

@serkaps bak kutsal sanmak söyle oluyor:

Hulk musun sen canım saglam taşı diye sissin? Duzensiz beslenmekten sıvı tuketimine dikkat etmemekten sacma sapan seyler yemekten oluyor ödem. Teki der 82 kilo oldum ne var, teki der dişlerim çürüktü öyle gezdim yaptıramadim ne oldu yani. Aile planlamasi diye bi kavram var rastgele olmuyor bebek dimi hamile kalmayi dusunuyorsan bi komple checkupa girersin dişindeki curuk muhtemelen oncesinde de vardi. Hamileyken olduysa az kalsiyum almissindir vs gene senin ihmalin. Yapmayin saygıdeğer hanimlar. Kendine bakanlar niye insan yutmuş gibi olmuyor? Sertsem bu ulke benim goz zevkimi bozdugu icin sertim. Suslensin puslensin makyaj yapsin demiorum hicbi insana. Hamilede olsa sagligina canina dikkat etsib. Kutsalim ben kutsalim demekle olmuyor iste.
Yazın ortasında doğum yapmanızı diliyorum, o zaman görürsünüz sıvı tüketimi mi fayda ediyor ya da saçma sapan mı besleniyor insan da şişiyor.
Ayrıca her insanın bünyesi bir değildir, size başka bir şey olur bana ödem olur.
Çocğu hamile gibi hayatımı kapatıp, yatmadığımdan olabilir mi?
Sizin ayakta gezdiğiniz günler, çok yorulduğunuzda veyahut yaz tatilinde bir taraflarınız şişmez mi?
Check up da yaptırdım, turp gibi olmama rağmen bir çok sorun yaşadım.
Bir siz bilmiyorsunuz bunları, herkesi cahil görüp azarlamaya hakkınız yok.
Çürük meselesine gelirsek, bende olmadı ama olma sebebini açıklayayım; ilk 6 ay bebek sizden değil vücut depolarınızdan besleniyor.
Bu da vücut tüketimi demek.
Her şeyimiz tavan düzeyinde olmadığına göre, daha ortalama olan bölgelerden sıkıntı çıkıyor.
İnsan yutmuşa dönmemek marifet midir?
Sizin göz zevkiniz için hayatımızdaki en önemli anları, sizi düşünerek mi geçirelim?
Dışarı çıkmayalım, kimselere görünmeyelim mi?
Göz zevkiniz bozuluyorsa, bakmayıverirsiniz ya da siz eve kapanırsınız bir zahmet.
Burada kimse dünyanın en güzel en bakımlı ya da en fit kadını olmadığına göre, başkasını yererken 'benim göz zevkimi' de sizin bozabileceğinizi düşünmeliydiniz!

Yazın ortasında doğum yapmanızı diliyorum, o zaman görürsünüz sıvı tüketimi mi fayda ediyor ya da saçma sapan mı besleniyor insan da şişiyor.
Ayrıca her insanın bünyesi bir değildir, size başka bir şey olur bana ödem olur.
Çocğu hamile gibi hayatımı kapatıp, yatmadığımdan olabilir mi?
Sizin ayakta gezdiğiniz günler, çok yorulduğunuzda veyahut yaz tatilinde bir taraflarınız şişmez mi?
Check up da yaptırdım, turp gibi olmama rağmen bir çok sorun yaşadım.
Bir siz bilmiyorsunuz bunları, herkesi cahil görüp azarlamaya hakkınız yok.
Çürük meselesine gelirsek, bende olmadı ama olma sebebini açıklayayım; ilk 6 ay bebek sizden değil vücut depolarınızdan besleniyor.
Bu da vücut tüketimi demek.
Her şeyimiz tavan düzeyinde olmadığına göre, daha ortalama olan bölgelerden sıkıntı çıkıyor.
İnsan yutmuşa dönmemek marifet midir?
Sizin göz zevkiniz için hayatımızdaki en önemli anları, sizi düşünerek mi geçirelim?
Dışarı çıkmayalım, kimselere görünmeyelim mi?
Göz zevkiniz bozuluyorsa, bakmayıverirsiniz ya da siz eve kapanırsınız bir zahmet.
Burada kimse dünyanın en güzel en bakımlı ya da en fit kadını olmadığına göre, başkasını yererken 'benim göz zevkimi' de sizin bozabileceğinizi düşünmeliydiniz!

Ne biliim bi hamile bizim ulkede mi var avrupada yasadigim gezdigim bolgelerde bizdeki kadar evlerden ırak hamilelere gercekten rastlamadim. Hem bi bahane hastaligi olana sozum yok da %90 netice bu olunca garipsiyorum. Her sey parayla da degil yani ekmege abanmak yerine ton baligi yersin mesela. Fakire zaten sozum yok cunku doğurmasın en temelde. Nufus almis basini gidio. Herkes çirkinleşme pahasina dogurma derdinde ben pek anlayamıyorum bu durumu.

Ne biliim bi hamile bizim ulkede mi var avrupada yasadigim gezdigim bolgelerde bizdeki kadar evlerden ırak hamilelere gercekten rastlamadim. Hem bi bahane hastaligi olana sozum yok da %90 netice bu olunca garipsiyorum. Her sey parayla da degil yani ekmege abanmak yerine ton baligi yersin mesela. Fakire zaten sozum yok cunku doğurmasın en temelde. Nufus almis basini gidio. Herkes çirkinleşme pahasina dogurma derdinde ben pek anlayamıyorum bu durumu.
Genetik diye bir şey var.
Ve inanın her hamilelik farklı.
Birinde 30 kilo alırsınız, birinde 8 kilo.
Her türlü koşul bünyeyi farklı etkiliyor.
Artık çevremde ve sokakta hiç 40 kilo alan hamile göremiyorum, en aşırısı 20 25.
Ton balığı örneğiniz yanlış hamilelikte yasak, birçok balık türünde olduğu gibi.
Dediğim gibi ben 12 kilo aldım ama ödem hele yazın mahvetti yani.
Hamile olduğum net şekilde 8.ay anlaşıldı ama bu benim bünyem, başkasında 2.ayda görülüyor.
Aslında bu dönemde 'bakımsız' olarak nitelendirilmemizin sebebi, en kaba tabirle donun bile bedene fazla gelmesinden kaynaklı.
Üstünüzde zaten yük var, alışık olmadığınız bir kilodasınız ve saçlar bile afakan bastırıyor insana.
Dolayısıyla rahatlık ön plana çıkıyor.
Bakın bunları yazıyorum ama, doğuma bile giderken o kadar sancı içinde duşunu alıp makyajını yapmış, saçını başını fönlemiş, şıkır şıkır giyinmiş bir kadınım.
Hiç bakımsız, makyajsız ve eşofmanlarla gezmedim 9 ay boyunca.
Ama benim gibi olmayanı da yermenin yanlış olduğunu vurguluyorum sadece.
Bilemeyiz kimin ne yaşadığını.

Genetik diye bir şey var.
Ve inanın her hamilelik farklı.
Birinde 30 kilo alırsınız, birinde 8 kilo.
Her türlü koşul bünyeyi farklı etkiliyor.
Artık çevremde ve sokakta hiç 40 kilo alan hamile göremiyorum, en aşırısı 20 25.
Ton balığı örneğiniz yanlış hamilelikte yasak, birçok balık türünde olduğu gibi.
Dediğim gibi ben 12 kilo aldım ama ödem hele yazın mahvetti yani.
Hamile olduğum net şekilde 8.ay anlaşıldı ama bu benim bünyem, başkasında 2.ayda görülüyor.
Aslında bu dönemde 'bakımsız' olarak nitelendirilmemizin sebebi, en kaba tabirle donun bile bedene fazla gelmesinden kaynaklı.
Üstünüzde zaten yük var, alışık olmadığınız bir kilodasınız ve saçlar bile afakan bastırıyor insana.
Dolayısıyla rahatlık ön plana çıkıyor.
Bakın bunları yazıyorum ama, doğuma bile giderken o kadar sancı içinde duşunu alıp makyajını yapmış, saçını başını fönlemiş, şıkır şıkır giyinmiş bir kadınım.
Hiç bakımsız, makyajsız ve eşofmanlarla gezmedim 9 ay boyunca.
Ama benim gibi olmayanı da yermenin yanlış olduğunu vurguluyorum sadece.
Bilemeyiz kimin ne yaşadığını.

Hey maşallah nasi becerdin o halde sac falan yapmayı şoktayım. Kizlar aradigim performans iste bu! Yok ya o kadar da dgil yani duzgunce saglikli gozukulsun yeter ben normalde bile makyaji cok sacma buluyorum. Konu sahibi de cok almamis vermis hatta nasi olduysa ama ben genel konustum cok kilo alanlar nasi olsa hamileyim diye umursamadan yiyenler cunku. Yakisan seyler bulup giyebilir illa caba harcicak hali yok m. Sonuc olarak kendi kiyafetlerini giymesi daha rasyonel :)

Kari Kocalik sadece iliskiyle mi oluyor canm. Hamilelik yasadin mi yada evli misim bilmiyorum ama 9 ay boyunca hix iliski yasamamasi gereken insanlarda var. O zaman boyle evlilikmi olur diyip bosansinlar 9 ay fedakarlik yapamayacaklarsa..
Evet cogunlugu iliskiyle oluyor. Evet evliyim evet hamilelik yasadim. Ok? Yani yorum yapabilirim degil mi?

Fedakarlik yapan yapsin ama bu konuda doktor sadece son zamanda uyarida bulunmus. Normalde serbest birakmis.

Hey maşallah nasi becerdin o halde sac falan yapmayı şoktayım. Kizlar aradigim performans iste bu! Yok ya o kadar da dgil yani duzgunce saglikli gozukulsun yeter ben normalde bile makyaji cok sacma buluyorum. Konu sahibi de cok almamis vermis hatta nasi olduysa ama ben genel konustum cok kilo alanlar nasi olsa hamileyim diye umursamadan yiyenler cunku. Yakisan seyler bulup giyebilir illa caba harcicak hali yok m. Sonuc olarak kendi kiyafetlerini giymesi daha rasyonel :)

İşte o benim.
Umursamadım, yedim, şiştim, yine olsa yine yerim.
İlk gebeliğimde vicdan yapa yapa yedim, ikinci olursa vicdan yapmadan yiyeceğim, kiloları zerre umursamayacağım.
Zaten ilk ve son aylarda yemek mümkün değil nerdeyse, gerisini güzel değerlendireyim.

Evet cogunlugu iliskiyle oluyor. Evet evliyim evet hamilelik yasadim. Ok? Yani yorum yapabilirim degil mi?

Fedakarlik yapan yapsin ama bu konuda doktor sadece son zamanda uyarida bulunmus. Normalde serbest birakmis.

Senin evliliğin iliski uzerine kurulmus olabilir. Herkesinki bir degil. Iliski 3 aydan sonra bizede yasak değildi. Fakat esim benim önceliğim çocuk bisey olur diye cok korkuyorum dedi ve hic iliski yasamadik.

kızlar selam,

Eşimle hamile olduğumu öğrendiğimizden beri eşimin isteğiyle cinsel ilişkiye girmedik. Doktor bir sakınca yok demesine rağmen tedirgin oldu ve istemedi hiç. Son zamanlar olduğu için de doktor yasakladı zaten kısa bir süre önce. Neyse bu aksam tv'de bir şey gördüm ve dedim ki zaten biz de iyice abi kardeş olduk. Eşim de gülerek dedi ki benim kıyafetlerimi giymeye devam edersen oluruz tabi biraz aynaya bak dedi. Ben onu iğnelemek için söylememiştim halbuki. Evet kıyafetlerim olmuyor evin içinde onun tişörtlerini giyiyorum ama napıyım şiştim, kilo aldım, yüzüm şişti çirkinim evet. Yine de çok bakımsız gezmemeye çalışıyorum, normalde bana moral vermek için dünyanın en güzel annesi oldun falan der. Şimdi neden böyle dedi çok üzüldüm, demek gerçek düşüncesi buymuş, demek beni çok çirkin buluyormuş. hepinizin son ayları böyle mi oldu? Kendimi daha moralli hissetmek için ne yapabilirim?

Ben 25 kilo almıştım hamileligimde eşimle başından beri hatta hala beraber olmadık. Neden ? Çünkü hazır hissetmiyorum. Eşime de söylüyorum 10 kilo daha vermem lazım bu şekilde o anı yaşamak istemiyorum diye. Gerçekler acıdır, acıtır. Tombisim diye sevdi dün beni. Ama alınacak birşey yok sen zor birşey yapıyorsun zaten bi de bunu yuklenme

canim biz anne olucagimixa sevinirken erkekler stresleniyor. biz icimizde tasiyoruz ama onlar hissetmiyor bunu. sana bunun demesi bence espri mahiyetinde soylemistir ama sen cok duygusal bir donemdesin. sen bunlari dusunme bosver. bebegine konsantre ol.

Bende 25 kılo alanlardanım yedım ıctım moldu sonunda hıc bırseyım kalmadı eskı halıme yıne döndüm yuvarlanan top gıbıydım ama hıc bırsey kalmıyo

Bu atip tutanlari bende anlamiyorum.. bana gore erkeklerden daha beter durumdalar cunku ilerde gorecekler anyayi konyayi buyuk buyuk konusmayi :D ben hamilelik icin bi kac kiyafet aldim onlarla idare ettim birde nornaldede esnek tuniklerim kazaklarim oldugu icin hep farkli giyinebildim. Simdide onceki zmndan kalan kiyafetlerimi giycem tabii.. yani bi kez aliyosun ama tun hamileliklerinde giyiyosun. Ayrica sadece gebelik pantolonlarim var diger aldigim elbiseler gebelik elbisesi bile degil, uydurduktan sonra hepsi olur. Tabii ben calisan biriyim bu da etkilidir. Evde olsaydim bendemi esimin gomlekleriyle gezerdim bilemiycem. Son aylarda insan oturamiyo bile bunlar neyin kafasini yasamislar? Kim takar kiloyu gorunusu be? Sexten daha onemli seyler var bunu kafaniza sokun azgin kadinlar sizi :D

Kıyıcaksın paraya alacaksın hamıle kıyafetlerını ne demeye esın tshırtını gıyıyorsun kı

Back
X