biraz dertleşmek için...

ressamderya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
149
0
96
İstanbul
demin eşimle tartıştık....
bu ilk tartışmamız değil tabi...çalışıyorum eşim de öyle.öğlen evde yemeklerimizi yeriz.ben 3 gün sabah,2 gün tam gün çalışıyorum(sabah 6:30-akşam 16:30).eşim sabah 8 akşam 5 mesai çalışır.öğlen arası koştur koştur eve gelip benim ona hizmet etmemi bekler hep.evlendiğimiz ilk günden beri ben de bana yardım edeceği günü beklerim ...ev işleri konusunda bana yardımcı olmuyor.çok sıkıldım kendimi hizmetçi olarak görüyorum.hiç mi yapmıyor diyecekseniz tek tatil gününde akşamdan kalma bir iki tabak ile kendi bulaşığını halleder sadece.onu da bütün bir hafta söyleyerek başıma kalkar.kesinlikle temizlikçi tutmamı istemez,karşı gelir...
çok yoruluyorum, demin beraber yemeği hazırlayabiliriz dedim, bağırdı çağırdı ,çıtımı bile çıkarmadım.inanın söylediğim tek şey buydu ve aynen böyle söyledim.sen ne biçim kadınsın filan...dedi.canım çok sıkıldı bir ara cevap verdim işimle ilgili bir evrağıma zarar vermeye kalktı, buruşturdu ben de sinirle yazıcıdaki kağıtları fırlattım.öffff.....daha fazlasını yapmadım frenledim çok şükür kendimi ama o çok söylendi halen canım sıkkın...demin tv nin üstünde yüzüğünü gördüm.bir kere daha yapmıştı böyle çok kızmıştım.çocuk gibi...bu davranışından nefret ediyorum.yani şu anda tartştığımz andan daha çok sinirliyim.kötü yanım yaz bir mesaj içindekileri dök diyor ama bir tarafım da beni tutuyor.üstelik eve gelince, bana trip yapacağını da biliyorum ...gergin bir akşam olacak yani...siz olsanız hangi tarafınız dinlerdiniz? bu arada hamilelik şüphesi de var.bir iki güne test yapıcam.bunu bile bile bana böyle davranıyor ya... aslında biraz da konuşmaya ihtiyacım var...belki biraz dertleşiriz diye buraya yazıyorum.bu sıkıntıları insan herkese anlatamıyor...

Mesaj falan atma aynı zamnada da arama akşam olsun eve gidin sıradan bi akşam geçirin ancak konuşmayın eğer o bişey söylerse konuyla ilgili güzel güzel konuşmanızı tavsiye ederim.

eşimde böyle annesi gibi olmamı istiyor
önünde arkasında gezmemi,herşeyi benim yapmamı ister
yetiştirilme tarzı ve aile yapısı,dolayısıyla karakter oluşuyor...

eşimin annesi evinde kendini eşine adamış bir kadın

eşimde bakıyorum aynı annesi gibi davranmamı istiyor

anlatıyorum;

bak ben çalışıyorum,çocuğumuz var 1,2 gün sonra tamam..

dedim ya yapı meselesi,gördüklerini istiyorlar....

zor ve sinir bozucu;

ben değiştirmeyi çabaladım ama başaramadım

dilerim sen başarırsın;

ama öfkene yenilme,sakin ol..

Mesaj falan atma aynı zamnada da arama akşam olsun eve gidin sıradan bi akşam geçirin ancak konuşmayın eğer o bişey söylerse konuyla ilgili güzel güzel konuşmanızı tavsiye ederim.

daha önce onunla bu konuyu çok konuştum.ev işlerini dört dörtlük bekliyorsun madem keşke çalışmayan bir bayanla evlenseydin dedim.hatta tartışmalarımız uzayınca orta yol olarak arada bana yardım etme kararı bile almıştı.bir iki gün yardım etti sonra isyan etti.ben yapmam yapamam dedi.inanın iş de yaptırmıyorum zaten kişiliğim zaten izin vermiyor.sadece ben koştur koştur bir mutfak bi oda ...beyefendi tv nin karşısında.yemek yeniyor bitiyor beyefendi yine koltuğuna kuruluyor.eee masayı kim toparlayacak...bıktım valla ağır geliyor bana.bu arada ikimiz de öğretmeniz ben devletteym o özel de .ikimizin yaptığı iş de aynı.bayan olarak ben daha fazla yoruluyorum diyorum bazen ağrına gidiyor.ben onla aynı işi üstüne ev işleri yapıyorum yoruldum artık inanın...acaba aynı işi yaptığımız için mi böyle düşünüyorum anlayamadım ki?

evet doğru ailesinde böyle.ama annesinin ablasının çalışma hayatı yokki.evdeki bayan yapabilir sonuçta.bunu düşünemiyor mu?bizim kardeşimiz abimiz de ailesin de öyle gördü ama maşallah evlerinde eşlerine çok yardımcılar.bir bize denk gelmez...tövbe yarabbimmm....

bence hamile olup olmadıgını ögren.hamileysen gidip söylersin aranız düzelir herşeyi unutursunuz:)

bir iki gün daha bekleyeyim diyordum.normalde yarın hastalanmam gerekiyor.ama hiç bir belirti filan yok...aksine hamilelik belirtileri var.zaten çocuk düşünmeye başlamaştık.olabilir de olmayabilir de...

bir iki gün daha bekleyeyim diyordum.normalde yarın hastalanmam gerekiyor.ama hiç bir belirti filan yok...aksine hamilelik belirtileri var.zaten çocuk düşünmeye başlamaştık.olabilir de olmayabilir de...

Tartışma mevzunuz önemli değil, her evde olan şeyler de ben bebek var mı yok mu onu merak ettim

canım çok haklısın;
insanın fikri neyse zikride odur

dedimya sinir bozucu,keşke değiştirebilsen çok isterim,ben yapamadım

adam nuh diyo peygamger demiyo

hem çalışıp para kazanacaz,hem evde onlara ekstra hizmet;

geçen eşime dedim bana temizlikçi parası öde

bak görüyon halimi...

ama işine gelmez..
ne dersen de
ömür törpüleri..

Son düzenleme:

bu dertten muzdarip bi sen değilsin canım merak etme benmde eşim yemk yiyo sonra hop salonda yani öle hadi sofrayı toplym hadi bulaşık ykym vs. yok bide çocuk var benim için en büyük artısı çocuk konusunda sınırsız yardımcım ama geriye kalan her iş bana bakıo bu erkeklerin yapısı böle kuşum değiştiremezsin sadece ona bu senin görevin bu senin görevin dye görevler ver evde bi görev paylaşımı olsun.

eşine sakince deki
canım, evde koşuşturuyorum, işte koşuşturuyorum, yetişemiyorum, çok yoruluyorum, böyle olmayacak tatlım, ev hanımları bile kendine yardımcı alıyo, sonuçta bende çalışıyorum maddi gücümüz yerinde çok şükür ben yardımcı bi kadın almayı düşünüyorum ne dersin?
de bakalım tepkisi ne olacak,(bence hayır dicek ) okey derse ne ala, yok derse ama hayatım sende sürekli şikayet ediyorsun bende çaresiz kaldım bitanem dersin
bir dahada sana sesini çıkaramaz. ee yardımcı demek masraf demek :)

canım sakin ol, fevri davranma...
çalışan bayanlar olarak eşlerin yardımını istiyoruz tabi ki ama sen yine şanslı olanlardansın. 3 gün yarım gün çalışıyorsan evin işini yapmaya vaktin oluyordur. Ben bundan önceki işimde eve 5 gibi geldiğim halde eşim gelmeden yemek yapmaya, ortalığı toplamaya vaktim oluyordu ve eşimin yardımına büyük temizlik yaptığım zamanlar hariç ihtiyaç duymuyordum. şimdi eve 7de geliyorum. eşim benden 10 dakika önce geliyor, ve hemen yemekleri falan ısıtıyor. Yani mecbur olunca durumlar değişiyor.
Belki de eşin ondan daha çok vaktin oluyor diye yardım etmek istemiyordur. Biz söylenir, eleştirir tavır takınıp "sen .... yapmıyorsun" gibi ifade kullanırsak hiç dinlemiyorlar. durumu "ben....sevinirim, benim...ihtiyacım var" diye anlatmaya çalışırsan eşin kendini yargılanıyormuş gibi hissetmez ve daha pozitif bakabilir olaya. aklında bulunsun, bana da bir psikolog arkadaşım söylemişti

klasik bencil Türk erkeği, hep onlar yorulur hep onlar çalışır, tatlım yeni evlenenlerin en büyük çıkmazı bu, iki farklı hayat arasında sıkışıp kalmak...önceden ben karımı çalıştırmam modeli erkekler vardı harbidende çalışan kadın azdı ama artık kadınlar ekonomik özgürlüklerini eskiye nazaran kazandılar diyebiliriz, zaten adamlarda tek maaşla geçinilmeyeceğinin farkında, çalışan kızlar revaçta, kayınvalideler kız bakarken buna dikkat ediyolar adeta, ama gel gör ki eşim çalışsın diyen adam bi yandan da anneleri gibi kadın istiyo, kadın hem dışarda yorulsun hem evde öyle hayat yok ne yazık ki o rahatlığı herkes ister, bu adama çocuk falan doğurulmaz biraz daha bekle derim bence, hamilelik şüphenden bahsettin sanırım ve herhangi bir heyecan belirtisi yok adamda, onun yerine yüzüğünü çıkarıyo

eğer hamileysen burnundan fitil fitil getir yap nazını sonuna kadar ve sakın acıma :)) eğer böyle yaparsan değerli oluyorsun..
erkek milletide hamilelikte naz çekmeye meyilli zaten elinden geleni ardına koyma derim.. belkim doğumdan sonra alışkanlık yapar poposunun üstüne oturmamak hep yardım eder sana :) valla ben çocuktan önce kolumu kaldırmaya üşeniyordum şimdi yerimde duramıyorum arı maya gibi oldum (eşimde aynen öyle) inş. eşininde başına gelir

Eşinin kişiliğini değiştirmesi çok zor malesef.

Eve yardımcı almak konusunda ikna etmelisin.Hem kendin yıpranmayacaksın,hemde eşinle bu sebepten tartışmamış olacaksın.

Yardımcı almazsak bundan sonra herşeye yetişmek için çabalamayacağım,öğle yemeklerinide dışarda yiyeceğiz dersin.İnanmazsa veya umursamazsa gerçektende söylediklerini yap.

Terrakotanında dediği gibi aileden görmedikten sonra sen ne yaparsan yap yontulmayacaktır.Bu konuda ki çıkış noktası yardımcı bir bayanla anlaşmak olacak gibi.

Hele ki hamileysen eline bu konuda büyük bir koz geçecektir.Hamilelik boyunca yardımcı bayan gelir ve sonrasındada böyle gider diye düşünüyorum.Nazlanmanın dibine vur derim

Son düzenleme:
teşekkürler kızlar yorumlarınız için...
bugün daha iyiyim.akşam hiç konuşmadık ama küs de durmadık.biraz resmiydik.sadece yüzüğü sordum.bilerek bırakmadığını yanlışlıkla unuttuğunu söyledi.genelde uyurken filan çıkarır.öğlen arası biraz kestirmişti.olabilir dedim.
neyse şu hamilelik olayına gelince normalde 24 günde bir adet olurum ama bu ay 29 gün oldu.halen adet olmadım.test yapma vakti geldi mi sizce? şayet hamileysem dediklerinizi harfiyen uygulayacam :)

benim görümcemin kocası aynı senin eşin gibi. her zaman her şey dört dörtlük olsun ister, lafla demese de beden diliyle bunu anlatır.

görümcem her yolu denedi, ama kocasını değiştiremedi.

anne çok becerikli ve çok pratik bir kadın.

aslında o da çalışmış ama bazıları beceriyor demek ki:)

ne çocuklarına ne kocasına hiç bir iş bırakmamış. çocuklar da öyle alışmış, eşlerinden öyle bekliyorlar.

erkek çocuğu yetiştirirken tabi ki kız gibi yetiştirilmez ama arada ev işlerinde ufak tefek yardımlar istenmeli.

ama görümcem eve temizlikçi alayım mı diye sormadı.

15 günde bir yarım gün, 2 ayda bir de tam gün bir hanım geliyor.

en azından ağır işleri yapıyor.

nihayetinde çalışıyorsun, benim param demek çok çirkin bir laf ama, en azından üzerinde tasarruf hakkını kullan.

sorma, çağır gitsin.

erkenden göçer gidersin yazık değil mi sana?

Ben en çok ev işi umrunda olmayan erkeğin yardımcı kadına ters bakmasına kızıyorum.

Madem ev işinde bir faydan yok, eve gelen kadın seni ne ilgilendirir?

Bence de hiç sormayın bile bunu.

Hangi işe yetişeceksiniz böyle, hem yetişseniz bile kendinizi neden o kadar yorasınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…