• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz Empati Lütfen

Bende düşünmüştüm açıkcası
hamile olamayanlara bari saygı olsun bu kadar konu açılmasın diye
ama sanırım insanlar sevinçlerini açıklarken karşıdakinin ne düşüneceğini bi anlık mutlulukla unutuyorlar cnm
ama çok haklısın herkes etkilenebilir tabiki
bizimde bir teyze var annemle yaşıt 50 yaşılarında çocuğu olmadı ama bizi çocuğu gibi sever bende onu çok severim ve onun yanında bu tarz konular konuşulunca kapatmaya çalışırım
ama sizin durumunuz böyle değil sanırım siz çok gençsiniz ve çocuk sahibi olabilirsiniz
Rabbim hayırlısıyla sizlere evlat sevgisi yaşamayı nasip etsin inşallahhhhhhhh :Saruboceq:

Canım Sönmez..
Ben inanıyorumki o mucize bir gün seni bulacak ve sen müjdeli haberi bizlere vereceksin.
Sen yeterki o güzel canını hiç sıkma tatlım seni seviyoruz Şeniz dualarımız seninle :Saruboceq:

Bende sana hak veriyorum arkadaşım.. Bu konu çok hassas bir konu.. Eminim kimse kimseyi üzmek için böyle konular açmıyor ama bu konuda daha dikkatli olunması gerek..Umarım bundan sonra gereken özen verilir. Arkadaşımız imkansız bir şey istememiş..

aslinda bu konu uzun zamandir benimde aklimda hamilelikle ilgili cok konu var acikcasi onlarda sevincini paylasiyorda paylasirken bizim gibi bebegini kaybedenleride hesaba almalari gerek birgun bizimde olacak bizimde yuzumuz gulecek canim sen yeterki umidini kaybetme opuyorum

haklısın cnm ya ama o konuyu açan arkadaşta sevinçten düşünememiştir belki hem allahtan umut kesilmez bende 1 seneye yakın bebegim olmadı umudumu yitirdigim anda çıktı karşıma inş seninde öyle olur ama lütfen umudunu yiritme cnm rabbim bebek isteyen tüm kullarına bebiş nasip etsin

empatiyi siz kurabilseniz bencilce davrandığınızı farkedersiniz aslında. üzüntünüzü anlıyorum tabi Allah'tan ümit kesilmez ama bir düşünün eşini kaybedeni var annesini babasını kaybedeni var bugün sizin yazdığınız herhangi birşey kimbilir hangi okuyucunun hüzünlnmesine sebep oluyor.aynı şey değil demeyin. herkesin üzüldüğü,önemsediği konu farklıdır.bunun önüne geçemezsinizz ki. hem acınızı dindirmek için kaçmak yerine yüzleşmeyi tercih edin derim ben. :Saruboceq:

canım benim
ben açılmasın demiyorumki
kk hayatın kendisi
ama ilgili kısıma açılsın diyorum
böylesi bir uslubunada üzüldüm
gidipte annesini kaybetmiş bir arkadaşın konusuna annemi çok özledim iki gündür görmüyorum yazılsa kızmazmıydın
aynı şeydir değilmi a.s.

Demekki bazı insanlar ,sizden daha hassas oluyorlar..herkesin aynı tepkiyi vermesini bekleyemeyiz değil mi... kimilerini bu yazılar çok etkiler, kimini de hiç etkilemez. ama beni etkilemiyor diye bizden daha hassas bakan, arkadaşlarımızı üzmenin ne anlamı var. demekki onlar kendi sorunlarında daha kırılganlar.. biz de bu hassas ve kırılgan arkadaşlarımızın üzülmemesi için daha dikkatli olsak ne kaybederiz ki...

etkilenmediğimi söylemedim. söylemek istediğim şu: dikkat etmeye kalkarsanız dikkat edecek çok şey var bunun önüne geçemezsiniz. hanımefendi içinde sağlıklı olan kaçması değil, ne kadar kaçarsa o kadar üzülür. bunu duygularımı kullanarak değil edindiğim bilgilere ve tecrbelere dayanarak söylüyorum.
ben sorunumdan kaçmıyorum
bunu ikidir söylüyosun ama
ben diyorumki bu konular uygun yere açılsın
heryere açılması doğru değil
koskoca kısım var
orası kullanılsın
ayrıca okypetecim teşekkür ederim çok güzel ifade etmişsin a.s.

empatiyi siz kurabilseniz bencilce davrandığınızı farkedersiniz aslında. üzüntünüzü anlıyorum tabi Allah'tan ümit kesilmez ama bir düşünün eşini kaybedeni var annesini babasını kaybedeni var bugün sizin yazdığınız herhangi birşey kimbilir hangi okuyucunun hüzünlnmesine sebep oluyor.aynı şey değil demeyin. herkesin üzüldüğü,önemsediği konu farklıdır.bunun önüne geçemezsinizz ki. hem acınızı dindirmek için kaçmak yerine yüzleşmeyi tercih edin derim ben. :Saruboceq:

inanamadım gerçekten bunu yazan kişinin bir bayan olduğuna inanamadım:1shok:
maruz gör arkadaşım sana bayan değilsin demiyorum..
ama nedir bu öfkeli bi yazı,arkadaşım içinden geleni anlatmış,
neden onun bu hassasiyetine bu teprki:kızgın:
sizde bir bayansınız bayanlar duygusal bakar olaylara,
kırılgan olur,ufacık cümlelerden kocaman anlamlar çıkarır...
lütfen sizde hassasiyetlere önem verin,böyle kırıcı yorumlara gerek yok,
burda paylaşmak için varsak paylaşalım...:1closedeyes
evet canım gerçekten her konu bölümünde paylaşıldığı gibi,
hamilelik doğum da bölümünde paylaşılmalı,
evet belki kimse bunu bile bile yapmıyordur,
ama en azından bu yazıyı gören herkes bir bayan olarak daha dikkatli davranır diye düşünüyorum...
canım inşallah bir gün seninde güzel haberlerini alırız.....:teselli:

canim ablam benim ya :çok üzgünüm:

seninle bu konuyu cok konustuk Allahin izniyle yakinda seninde bebegin olur canim benim üzme kendini

neden bukadar umutsuzsun anlamiyorum senelerce hamile kalamadiklari halde tedavi sonucu cocugu olanlar var

ki sen 3 kere hamileydin yani cocugun olmuyo diye bise söz konusu diil

benim bi arkadasimin kuzeni 2 sene icinde tam 9 düsük yapmis ama tedaviyi birakmadi ve suan cokta saglikli bi bebegi var

umudunu kaybetme insallah yakinda sendende güzel haberler aliriz :1hug:

o sizin yorumunuz..ben öfkeli falan konuşmadım ama gördüğüm kadarıyla sizi baya öfkelendirmişim. duygularıım yerine mantığımla hareket ediyorum sadece. bunun hatun olmakla ne alakası var anlayamadım? kimseyi kırmak için falan konuşmadım orda da ne düşündüğümü açık açık belli etmişim zaten. sonuçta insanlar buraya yazarken herşeye açık olarak yazıyorlar, buraya yazmanız demek eleştirilere açık olmanız demektir. a.s

biz eleştirilere hep açığız ama eleştiricek bişey bulamadım:kızgın:
sizin yorumunuz mantıklı değil,
sadece muhalefet olmakdır bunuda es geçmeyelim:delphin:
arkadaşımız gerçeği kabul etmiş sadece hassasiyetini yazıya dökmüş,
ne gibi bir gerçeği görmesini istiyorsunuz daha anlamış değilim...
lütfen gerçekleri yazıyorum demeyin saten gerçekler belli,
muhalefet gördüm sizi:delphin:

Evliliğinin ilk 6 senesi çocuk çocuk diye deli olmuş, çalmamış kapı bırakmamış, yolda gördüğü yavrulamış anne kediyi bile delicesine kıskanmış biri olarak seni öylesine iyi anlıyorumki arkadaşım anlatamam.
Bu hasret ne sevgili, ne ana baba nede başka bir şeye benzer. İnsan en yakın arkadaşının bile hamilelik haberini alsa içi sızlar kıskanır. Bu duyguyu yaşamayan bilemez.
Allahtan dualarını eksik etme güzelim. Bir gün mutlaka yüzünü güldürecektir.

Ben kendim bu duyguları yaşamadım ama anneciğim tam 12 sene yaşamış.. Ben 12 sene sonra annemin yüzünü güldürebilmişim.. Canım annem 9 sene boyunca tedavi olmuş, yurt dışından ilaçlar, iğneler neler neler.. En sonunda pes etmiş... Allahın işi işte imkansız denilmesine rağmen tedaviyi bıraktıktan 3 sene sonra kendiliğinden gebe kalmış..::emir_bebek:
Rabim herkese nasip etsin... Ama lütfen arkadaşlar bu konu çok hassas anlayışlı olalım..

Bencede onlara ayrılmış bir bölüm varken heryere bu konuyu acmaları yanlısss
Onlara özel bir bölüm zaten varrrrr

bende konuyu açan arkadaşıma katılıyorum.evet hamileyim diye yazanlara bizler de çok seviniyoruz.belirli bölümler kullanılırsa.isteyen o bölüme girer okur....yanlış anlaşılmasın kıskanma degil bizim sıkıntımız o mucizeye kavuşamamak.kavuşamadıgımız için bizler çok hassas oluyoruz..sevgilerimle...

Son düzenleme:
o sizin yorumunuz..ben öfkeli falan konuşmadım ama gördüğüm kadarıyla sizi baya öfkelendirmişim. duygularıım yerine mantığımla hareket ediyorum sadece. bunun hatun olmakla ne alakası var anlayamadım? kimseyi kırmak için falan konuşmadım orda da ne düşündüğümü açık açık belli etmişim zaten. sonuçta insanlar buraya yazarken herşeye açık olarak yazıyorlar, buraya yazmanız demek eleştirilere açık olmanız demektir. a.s

Başlıgı okumadan yorumlarınızı yazdıgınızı düşünüyorum, zira Allah başınıza vermesin ozaman yüzleşmek zorunda kalmamanız için...

ben o bölümleri pek takip etmiyorum ama arkadaşımın rahatsızlığını da çok iyi anlıyorum, konular zaten ilgili yerlere taşınıyor, bu durumda konuyu açan arkadaşlar da daha dikkatli olabilir...

tamam hanımlar gerçekçi yaklaşan sizlersiniz. buyrun engelleyin bakalım yazanları. sırnaşık şey

canım.bi laf var biliyormusun..... bekara karı boşamak kolay diye....bu lafı büyüklerimiz çok söyler....şimdi siz bekarsınız bizim içimizde kopan fırtınaları anlayamazsınız..

tamam hanımlar gerçekçi yaklaşan sizlersiniz. buyrun engelleyin bakalım yazanları. sırnaşık şey

güldürebildiysek seni ne mutlu
destek veren arkadaşlarım çok teşekkür ederim
ben yine tekrarlayayım
çok seviniyorum hamilelik haberlerini okuyunca
ama lütfen ilgili kısımlara yazılsın

yazdıklarıma biraz olumlu yönden bakmayı deneseniz ölmezsiniz hatunlar. konu bambaşka bir hal aldı resmen. bunun önüne geçemezsiniz isteyen istediğini yazar sonucunda taşınır ya da taşınmaz. empati kurmaksa onlarla da empati kuruyorum mutlular öyle oraya buraya yazmışlar diyorum. artniyeti olanlara ohh iyi yapmışlar demiyorum. gerektiği yerde muhalefet olunur bu arada hanımefendi. kınarken aynı şeyleri yapıyorsunuz. neyse dediğim gibi amacım burda oturup sizinle tartışmak değil. bir bencil lafını sakız edip çektiniz buralara üstelik yazma amacınız sönmez hanıma yardım etmekken. birçok insan bencillik yapar. insanın doğasında vardır bu. gerçekleri söylemem b kadar can yakıcıysa ben de polyannacılık oynamayı bilirim. rica ediyorum biraz da olumlu yönden bakın. a.s

canım : duygularım yerine mantıgımla hareket ediyorum sadece demişsin ... bebek işi sadece mantık işi değildir bizde bunu söyleyemeye çalışıyoruz sende olumlu yönden baksan birazyerimseniben

Back
X