Biraz Moralim Bozuldu

Mühendismişsiniz alanınız ne bilmiyorum ama neden Kamu? Bende kamuda mühendisim hiç mutlu değilim maaşlarımız düşük. 10 senelik memurum özelde olsam maaşım şimdikinin 2 katıydı. Mühendislere kamu yetmiyor tatmin hissi olmuyor, kendinizi geliştiremiyorsunuz.

Teşekkürler, devlette maaşlar iyi ve çalışma saatleri belli. 2 gün izin var, bu yüzden istiyordum.

Teşekkürler cevabınız için. 2 gün izin ve belli çalışma saatleri için istiyordum.

Böyle bir şey demiş de bana inandırıcı gelmedi. Çünkü milyonlarca üniversite mezunu var bir ayaklansalar kaos çıkar. Mecburen az çok alacaklar. Fakat dereceye girebilmek önemli. Garanti olması açısından

Teşekkürler, devlette maaşlar iyi ve çalışma saatleri belli. 2 gün izin var, bu yüzden istiyordum.
Maaşlar değişken devlette.
Benim hakim olduğum kısım merkezi atama ile mühendis olabilirsiniz veya uzman olarak merkezde bakanlıklarda istihdam edilebilirsiniz. Bu iki seçenekte de başlangıç olarak maaşlar çekici gelse de 6-8 yıl sonra özel sektördekiler saha iyi kazanıyorlar. Tabi özel sektörde nerede çalıştığınız da önemli. İyi bir şirkette olduğunuzda devletteki maaşı aramazsiniz ve haftasonu tatiliniz de olur gayet. Eşim benden düşük başladı ama şu an beni neredeyse üçe katlamis durumda. Üstelik en yüksek maaş veren şirketlerden birinde falan da değil. Devlette terfi yolları çok kapalı çünkü malum. Özelde şirket değiştirerek sürekli maaş artıran arkadaşım var.
Alanınız yazilimsa veya savunma sanayinde çalışmaya uygun bir bölümünüz varsa devlet düşünmeyin.

Elektrik Elektronik Mühendisliği.

Valla konu sahibesi sen bilirsin tabi ama bana kalırsa gençken çalış kendi işini yap körelme. Yine de karar senin tabi, memurluğa da hiçbir şey diyemem dünya ekonomisi malum bomb.k yarının ne olacağı hiç belli değil bazen ben de her şeyi sallayıp memur mu oslam diyorum

Orayı ben de anlayamadım, aylardır hazırlanan dersaneye zaman ve para koyan insanlar var ne olacak o zaman eee isyan çıkar bildiğin

Orayı ben de anlayamadım, aylardır hazırlanan dersaneye zaman ve para koyan insanlar var ne olacak o zaman eee isyan çıkar bildiğin
Çıksın da. Her yere hela gibi üniversite açıp işe gelince iş yok diyen bir sisteme bu müstahak.

hiç sanmıyorum ya

-bu arada hak aranmasına karşı değilim, protestoya hiç değilim, yani o isyan çıksa keşke-

bizim ülkemizde anne-babalar "aman evladım olaylara karışma bak sonra tevkif filan edilirsin, memuriyete gireceksen de giremezsin, güvenlik soruşturmanda çıkar" filan der. "ben sana bakarım, otur 2 sene daha çalış evladım anarşik mi olcan başımıza" der.

gençler zaten pısırık. burada her yaz birkaç kere (atama dönemlerinde) "erkek arkadaşımla otelde kaldım atanmamda sorun olur mu" diye başlık açılıyor....twitterde 2 retweet tamam tepkisini gösterdi, bitti gitti.

3 kişiyi bir araya getirsen organize suça sokuyorlar, kimsenin totosu yemiyor.

hiç sanmıyorum gerçekten...

10 senedir kpss nin içindeyim.
Her sene benzer açıklamalar olur.
Siz önünüze bakın, yapmak istediğinizin en iyisini yapın.
87 puanla atanamamis, bunun üstüne tekrar bir üniversite okumuş, 37 yaşında atanmış biri olarak yazıyorum.
87 puan alıp atanamadigimda kussseydim kpss ye, yada bu açıklamalara kulak verseydim atanamazdim bende.

Ben de oteki yillar iicn yeni yeni calismaya baslayacaktim bu haberi duyunca inanilmaz moralim bozuldu
Millet emekli olup isine devam ediyor yerini birakan kisi sayisi cok az
Internette birkac kisiden video izledim biri diyor ki her sene boyle haberler cikiyor moralinizi bozmayin otekisi diyor ki boylesini beklemiyorduk yapmazlar diye ama yapiyorlar diyor
Napacagimi sasirdim ben de

Hiç belli olmaz bu işler. Sınav puanı iki yıl geçerli. Siz girin yine de. Elinizden geleni yapın gerisi nasip artık. Benim bir yakınımin alanından hiç atama yoktu. Genel memur alımı için girdi artı öğretmenlik bölümüne girdi. Ama o alandan atama yillardir yoktu. O yıl 7 kişi aldılar. O alandan çok eğitim bölümünden sınava giren olmadığı için de rahat atandı. Bazen de onu açık bölümlerin önü kapaniyor.
Belli olmaz atama işleri. Bakan öyle dedi ama belki yaza görevden ayrılacak yada bırakacak. Herkes yükleniyor memurluğa belki bu yüzden bu şekilde açıklama yapmış da olabilir.

Siz mutlaka sınava girin elinizde puanınız olsun .

Bu işler belli olmuyor benim bir tanıdığımın bölümünden hiç alım olmuyordu okurken de kaç kere bırakmayı düşünmüştü sonra o mezun olduğu yıl onlara da atama açıldı epey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…