Biraz ondan biraz bundan

on a diet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2014
151
75
123
İçimi dökeceğim hiç bir yer yok. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Üstelik hissetmekle kalmıyorum; öyleyim. Çok şeyi değiştirmek için uğraştım olmadı. Zamana bıraktım zaman ilerledi ben geri kaldım. Her şeyim sıfırmış gibi... Düşünüyorum da ben ne zaman bu hale geldim diye geçmişi de unutmuşum hatırlayamıyorum. Hayır, abartmıyorum. Bir çok izler silinmiş üstelik neden bilmiyorum. Değişmek istiyorum. Öyle böyle değil tanınmayacak kadar. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sinirleniyorum bir de sonra kendime kızıyorum. Birilerinin canını acıtabiliyorum sözlerimle. Marifet değil bu yaptığım. Bende istemiyorum yapmak zaten. Aslında kimse bana bulaşmadan bir şey dediğim yok ama insan yine de kendini yiyip bitiriyor. Çünkü acıtıyor hem beni hem karşımdakini... Erkek arkadaşım yok bir kaç beğenen çıkıyor ama gelip konuşamıyor. Kendime ergenlikte bitti bu ne ifade ne olacak dost gibi yaklaşsan diyorum , olmuyor. Başaramadım bir türlü yaşamayı. Çevremdeki herkes birbiri ile tartışıyor. Kulaklarımı kapatıp ağlamak istiyorum. Hiç istemediğim bir hayat içerisindeyim. Ölmesinden korktuğum insanlar var hayatımda yaşı da hayli geçmiş. Onları bırakıp gidemiyorum. Mutsuz olduğumda bile "güleceksin!" Diyen gözlerle karşılaşıyorum. Yutkunuyorum ve gülüyorum. Sonra bir film izlerken hıçkırıyorum süzülürken yaşlar. Ne iyi gelir bilmiyorum ama büyüklerle takılmaktan yaşıtımla konuşmayı unuttum. Eskilerde kaldı benim beyin. Oysa gençlik çağı güzel bir çağdı öyle dediler. Herkes aldı başını gidiyor. "Beni de alın! "Diyemiyorum işte..

Hakikaten ordan burdan olmuş.....du bakalım çözen olur şimdi

Öncelikle ciddiye alındığımı hissettirdiğin için teşekkür ediyorum. Bugün buraya yazarken amacım içimi dökmekti. Mutlaka herkes anlasın beni diye yazmadım. Sebebini bilmiyorum. Güzel yaşantım vardı az da olsa kaybettim. Önce dostum vefat etti ardından arkadaşlarında belirttiği gibi cümleleri toparlayamaz oldum. Mevkimi kaybettim sonra dostlarımı kaybettim. Büyük bir boşluktayım.

depresyona girmiş gibisin derdini anlatacak birileri yok mu etrafında güvendiğin birileri varsa anlat rahatlarsın bence

Rica ederim.
Hayat kime gulluk gulistanlikki?
Ben zamaninda herseyi kafama takardim.
Sinavlarima, kariyerimdeki sorunlara, ona buna. Sonra bi sefer bisy oldu.
Benim bi kuzenim var burdada bi ara yazmistim. O kuzenim 4 kere dogum yapti, ama elde ne var o yavrucaklardn diye sorarsan anlatayim: elde 2 mezara verdigi minicik yavrucagi var ( biri 3 yasinda biriyse 4 gunlukken vefat etti bobrek yetmezliginden).

Bu 4 ten 2 si cikti, burdan yaznca islem gibi duruyor ama halbuki bi 2 dedigimiz iki tatli gunahsiz melek.
Su an 2 cocugu kaldi. Birisi su an 6 yasina girdi ve ondada ayni bobrek yetmezligi. DoktorlR careler tukendi herseye hzirlikli olun diyorlar. Ve oyle guzel bi melekki bu cocuk. Mavi kocaman gozler, sari uzun saclar. Ve su gececek senelerden sonra Allah nasip ederse bagrina basabilicegi 4ten geriye kalan tek bitanecik evladi. O binlerce sukur saglikli.

Bunlari yasayan ablam bana dondu ve dediki: "x,canm benim. Su hayatta ne icin uzuldugunu bi dusun, hep dusun ve hesap et. Istedgin gibi gitmedimi hayat? Kalk yeniden basla. Kac seneni alirki? 1? 2? Istersen dahada kisa. Uzulucek seyler vardir uzulmeyeck seyler vardir. Ölumu gordumya ben, farkettimki diger dertlerde neymis? Telafisi varsa umitte vardir. Bide beni dusunsene? Ölumun caresi varmidir? Cocuklarim ellerimden birer birer kayip giderken bana bi umit versene? Geri kendi derdine don,kendini uzmek neden?".
O an kendimden utandim inanirmisin?

Ve halada umutludur kendisi, guzel gunler gelicek der. Sikayetci olmam asla, Allahim bu derdi verdi bana der. Elinde kalicak olan tek evladinin adini " umut ' diye adlandirmasi manidar degil. Hala umutlu o. Peki biz? Engelimiz neki umutsuz olalim?

Okumadım. Kısa bir araştırma yapıyorum hemen teşekkürler
Mutluluk garantili.isimlerine bakinca belki bircok insan sıkıcı oldugunu dusunebilir ama benim dunyam yikilmis durumda.maddi manevi bircok sknti icindeyim iki aydir.esimle bosanma asamasindayim.yuvam yikiliyor.ve suan o kitaplar satesinde ayaktayim Allah a sukur.ve bunca seye ragmen icimde uzuntu yok...sevinc var.farkindalik var.bir uyanis var.siddetle tavsiye ediyorum.Allah de otesini birak kitabinin 1. Ve 2.sini bir gecede baslayip bitirdim.doyamadim yani hayatim degisti

Allah bir kulu kendisini unuttuğu zaman dert ve sıkıntı vererek hatırlatır.Başımıza gelen olaylar sebepsiz değil ve hepsinin bir anlamı var.Bu asrın en büyük hastalığı maneviyat eksikliği.Dünya için yaşayan insanlara hedefi sorulduğu zaman "Eş,iş,mevki,para,aşk" gibi şeyler diyecek.Peki bunların ortak özelliği nedir?Fani olması...Yani tutunduğun her dal sonu olan fani olduğu için elbette kopacak.Ama sonsuz bir kudrete yönelirsen ve onun ipine tutunursan kuyulara zindanlara atılan Hz.Yusuf a.s gibi Mısır'a vezir olabilirsin.Senin amacın seni yaratanın rızasını kazanmak olmalı.İlk adım namaz.Derdim var ve ben sana anlatmaya geldim demenin bir yoludur.Madem bir dert verdin seni hatırlamam için ben de geldim demenin bir yoludur.Erkek arkadaşımdan ayrılınca yaşadığım acıyı ve boşluğu dolduran tek şey maneviyat yani namaz,Kur'an ve Rabbim.Şimdi tek gayem O'nu razı etmek.Bu bana her zaman dinçlik ve heyecan veriyor.Çok mutluyum çünkü ben perdenin arkasındaki asıl kaynağa yani Allah'a ibadet ediyorum.Çok zor şeyler yaşamışsın ama bir vakitte olsa namaz kıl ve kendini Allah'a anlat.O seni seviyor.O seni dinliyor.O seni sen bıraksan da bırakmıyor.İyi sabahlar

depresyona girmiş gibisin derdini anlatacak birileri yok mu etrafında güvendiğin birileri varsa anlat rahatlarsın bence
İşte onları da kaybettim. Buraya yazıp sizin de moralinizi aşağı çektiğim için özür dilerim. Toparlanma aşamasındayım. Sadece başarmak istiyorum bunu.

İşte onları da kaybettim. Buraya yazıp sizin de moralinizi aşağı çektiğim için özür dilerim. Toparlanma aşamasındayım. Sadece başarmak istiyorum bunu.
canım yardımcı olabilirsem ben sevinirim anlatabilirsin herşeyi sanırım aksimisinz neden kimsem kalmadı dediniz?

Güzel yorumunuz için teşekkürler. Belki de haklısınızdır denemem lazım

Canin sakin dertlerini kucumsuyorum sanma.
Bana gore ölum en zalim seydir su dunyada.
Seninde yikimin onlardan dolayi zaten.
Ama gercekten bi umut vardir her zaman.
Sadece herseyin guzel olucagina inan ve dua et dogru kisiye.
O sana guzel yollari acar ilerki hayatinda.
Ben kotuyum ve bittim ben oyleyim boyleyim demek seni daha umutlu kilmaz.
Aksina kotuye goturur.

Allah rahmet eylesin. Anlıyorum. Çok güzel söylemiş "kalk yeniden başla" ölüme çare olmadığını acı bir şekilde anladım. Allah razı olsun senden

s
size katılıyorum birgün arkdşla konuşuyoduk ben dertliydim biraz anlatıyordum öle yüzüme baktı ve sen buna dert mi diyosun ben annemi kaybetmişim sen bilirmisin annesiz büyümek nedir? böle dünyalık şeyleri dert etmeyin kendinize dedi o an biir düşündüm evet haklıydı annesizlik kadar can yakan ne olabilirdi çok koymuştu söledikleri bana

canım yardımcı olabilirsem ben sevinirim anlatabilirsin herşeyi sanırım aksimisinz neden kimsem kalmadı dediniz?
Zaman benden çok şey çaldı. Bir süre kendi dünyama dönünce anladım ki arkamdan konuşuyorlarmış sadece dedikodu malzemesiymişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…