Öncelikle ciddiye alındığımı hissettirdiğin için teşekkür ediyorum. Bugün buraya yazarken amacım içimi dökmekti. Mutlaka herkes anlasın beni diye yazmadım. Sebebini bilmiyorum. Güzel yaşantım vardı az da olsa kaybettim. Önce dostum vefat etti ardından arkadaşlarında belirttiği gibi cümleleri toparlayamaz oldum. Mevkimi kaybettim sonra dostlarımı kaybettim. Büyük bir boşluktayım.Peki sebep?
Okumadım. Kısa bir araştırma yapıyorum hemen teşekkürlerBirsey soracagim.ugur kosarin kitaplarini okudun mu???okumadiysan mutlaka okumalisin
Öncelikle ciddiye alındığımı hissettirdiğin için teşekkür ediyorum. Bugün buraya yazarken amacım içimi dökmekti. Mutlaka herkes anlasın beni diye yazmadım. Sebebini bilmiyorum. Güzel yaşantım vardı az da olsa kaybettim. Önce dostum vefat etti ardından arkadaşlarında belirttiği gibi cümleleri toparlayamaz oldum. Mevkimi kaybettim sonra dostlarımı kaybettim. Büyük bir boşluktayım.
Mutluluk garantili.isimlerine bakinca belki bircok insan sıkıcı oldugunu dusunebilir ama benim dunyam yikilmis durumda.maddi manevi bircok sknti icindeyim iki aydir.esimle bosanma asamasindayim.yuvam yikiliyor.ve suan o kitaplar satesinde ayaktayim Allah a sukur.ve bunca seye ragmen icimde uzuntu yok...sevinc var.farkindalik var.bir uyanis var.siddetle tavsiye ediyorum.Allah de otesini birak kitabinin 1. Ve 2.sini bir gecede baslayip bitirdim.doyamadim yani hayatim degistiOkumadım. Kısa bir araştırma yapıyorum hemen teşekkürler
İşte onları da kaybettim. Buraya yazıp sizin de moralinizi aşağı çektiğim için özür dilerim. Toparlanma aşamasındayım. Sadece başarmak istiyorum bunu.depresyona girmiş gibisin derdini anlatacak birileri yok mu etrafında güvendiğin birileri varsa anlat rahatlarsın bence
canım yardımcı olabilirsem ben sevinirim anlatabilirsin herşeyi sanırım aksimisinz neden kimsem kalmadı dediniz?İşte onları da kaybettim. Buraya yazıp sizin de moralinizi aşağı çektiğim için özür dilerim. Toparlanma aşamasındayım. Sadece başarmak istiyorum bunu.
Güzel yorumunuz için teşekkürler. Belki de haklısınızdır denemem lazımAllah bir kulu kendisini unuttuğu zaman dert ve sıkıntı vererek hatırlatır.Başımıza gelen olaylar sebepsiz değil ve hepsinin bir anlamı var.Bu asrın en büyük hastalığı maneviyat eksikliği.Dünya için yaşayan insanlara hedefi sorulduğu zaman "Eş,iş,mevki,para,aşk" gibi şeyler diyecek.Peki bunların ortak özelliği nedir?Fani olması...Yani tutunduğun her dal sonu olan fani olduğu için elbette kopacak.Ama sonsuz bir kudrete yönelirsen ve onun ipine tutunursan kuyulara zindanlara atılan Hz.Yusuf a.s gibi Mısır'a vezir olabilirsin.Senin amacın seni yaratanın rızasını kazanmak olmalı.İlk adım namaz.Derdim var ve ben sana anlatmaya geldim demenin bir yoludur.Madem bir dert verdin seni hatırlamam için ben de geldim demenin bir yoludur.Erkek arkadaşımdan ayrılınca yaşadığım acıyı ve boşluğu dolduran tek şey maneviyat yani namaz,Kur'an ve Rabbim.Şimdi tek gayem O'nu razı etmek.Bu bana her zaman dinçlik ve heyecan veriyor.Çok mutluyum çünkü ben perdenin arkasındaki asıl kaynağa yani Allah'a ibadet ediyorum.Çok zor şeyler yaşamışsın ama bir vakitte olsa namaz kıl ve kendini Allah'a anlat.O seni seviyor.O seni dinliyor.O seni sen bıraksan da bırakmıyor.İyi sabahlar
Allah rahmet eylesin. Anlıyorum. Çok güzel söylemiş "kalk yeniden başla" ölüme çare olmadığını acı bir şekilde anladım. Allah razı olsun sendenRica ederim.
Hayat kime gulluk gulistanlikki?
Ben zamaninda herseyi kafama takardim.
Sinavlarima, kariyerimdeki sorunlara, ona buna. Sonra bi sefer bisy oldu.
Benim bi kuzenim var burdada bi ara yazmistim. O kuzenim 4 kere dogum yapti, ama elde ne var o yavrucaklardn diye sorarsan anlatayim: elde 2 mezara verdigi minicik yavrucagi var ( biri 3 yasinda biriyse 4 gunlukken vefat etti bobrek yetmezliginden).
Bu 4 ten 2 si cikti, burdan yaznca islem gibi duruyor ama halbuki bi 2 dedigimiz iki tatli gunahsiz melek.
Su an 2 cocugu kaldi. Birisi su an 6 yasina girdi ve ondada ayni bobrek yetmezligi. DoktorlR careler tukendi herseye hzirlikli olun diyorlar. Ve oyle guzel bi melekki bu cocuk. Mavi kocaman gozler, sari uzun saclar. Ve su gececek senelerden sonra Allah nasip ederse bagrina basabilicegi 4ten geriye kalan tek bitanecik evladi. O binlerce sukur saglikli.
Bunlari yasayan ablam bana dondu ve dediki: "x,canm benim. Su hayatta ne icin uzuldugunu bi dusun, hep dusun ve hesap et. Istedgin gibi gitmedimi hayat? Kalk yeniden basla. Kac seneni alirki? 1? 2? Istersen dahada kisa. Uzulucek seyler vardir uzulmeyeck seyler vardir. Ölumu gordumya ben, farkettimki diger dertlerde neymis? Telafisi varsa umitte vardir. Bide beni dusunsene? Ölumun caresi varmidir? Cocuklarim ellerimden birer birer kayip giderken bana bi umit versene? Geri kendi derdine don,kendini uzmek neden?".
O an kendimden utandim inanirmisin?
Ve halada umutludur kendisi, guzel gunler gelicek der. Sikayetci olmam asla, Allahim bu derdi verdi bana der. Elinde kalicak olan tek evladinin adini " umut ' diye adlandirmasi manidar degil. Hala umutlu o. Peki biz? Engelimiz neki umutsuz olalim?
sRica ederim.
Hayat kime gulluk gulistanlikki?
Ben zamaninda herseyi kafama takardim.
Sinavlarima, kariyerimdeki sorunlara, ona buna. Sonra bi sefer bisy oldu.
Benim bi kuzenim var burdada bi ara yazmistim. O kuzenim 4 kere dogum yapti, ama elde ne var o yavrucaklardn diye sorarsan anlatayim: elde 2 mezara verdigi minicik yavrucagi var ( biri 3 yasinda biriyse 4 gunlukken vefat etti bobrek yetmezliginden).
Bu 4 ten 2 si cikti, burdan yaznca islem gibi duruyor ama halbuki bi 2 dedigimiz iki tatli gunahsiz melek.
Su an 2 cocugu kaldi. Birisi su an 6 yasina girdi ve ondada ayni bobrek yetmezligi. DoktorlR careler tukendi herseye hzirlikli olun diyorlar. Ve oyle guzel bi melekki bu cocuk. Mavi kocaman gozler, sari uzun saclar. Ve su gececek senelerden sonra Allah nasip ederse bagrina basabilicegi 4ten geriye kalan tek bitanecik evladi. O binlerce sukur saglikli.
Bunlari yasayan ablam bana dondu ve dediki: "x,canm benim. Su hayatta ne icin uzuldugunu bi dusun, hep dusun ve hesap et. Istedgin gibi gitmedimi hayat? Kalk yeniden basla. Kac seneni alirki? 1? 2? Istersen dahada kisa. Uzulucek seyler vardir uzulmeyeck seyler vardir. Ölumu gordumya ben, farkettimki diger dertlerde neymis? Telafisi varsa umitte vardir. Bide beni dusunsene? Ölumun caresi varmidir? Cocuklarim ellerimden birer birer kayip giderken bana bi umit versene? Geri kendi derdine don,kendini uzmek neden?".
O an kendimden utandim inanirmisin?
Ve halada umutludur kendisi, guzel gunler gelicek der. Sikayetci olmam asla, Allahim bu derdi verdi bana der. Elinde kalicak olan tek evladinin adini " umut ' diye adlandirmasi manidar degil. Hala umutlu o. Peki biz? Engelimiz neki umutsuz olalim?
Zaman benden çok şey çaldı. Bir süre kendi dünyama dönünce anladım ki arkamdan konuşuyorlarmış sadece dedikodu malzemesiymişimcanım yardımcı olabilirsem ben sevinirim anlatabilirsin herşeyi sanırım aksimisinz neden kimsem kalmadı dediniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?