Biraz umuda ihtiyacım var

Şimdi benim kızım büyüyecek İstanbul'larda İzmirler'de..
Elin adamı gelip götürecek Muş'a,Hakkari'ye..
Yok öyle..
Ben sorun çıkartırım,hatta kızımın farklı bir şehire gitmesini bile istemem.
Ha gidecekse bile benden uzak olmasini istemem.
Yani ailen itiraz ediyor ise ben hak veriyorum onlara.
Tamamen farklı bir şehire,tamamen tezat bir kültüre sırf evlilik için gidilmez.
Sonra adam gidecek ise,sen sabahtan akşama kadar evde..
Psikolojik olarak,gün geçtikce daha da kötü hissettirecek.
Sırf evlilik için bütün alışkanlıklarınızı,alismisliklarinizi değiştirmeyin derim.

Valla çok güzel yazmışsınız.❤️❤️

Bende çocuklarımın benden uzakta olmasını istemem.

Arkadaşlar iyi geceler. Hayatınızdaki insanın işinden veya memleketinden dolayı kendi ailenizin yaşadığı şehirden onun olduğu şehire gelin giden ya da gidecek olan var mı aranızda? Ve ilk ailenize bunu belirttiğinizde sorun çıkardılar mı? Çıkardılarsa nasıl aştınız aşabildiniz mi? Aşabilen varsa çok merak ediyorum gerçekten biraz hikayelerinizi okuyarak umutlanmam gerekiyor olabiliyormuş demek ki diyebilmem gerekiyor kendime.
Küçük şehirden (Batı Karadeniz )büyük şehire (Akdeniz) gelin geldim tamda anlattığınız şekilde.ailem başta sorun çıkardı çok uzak (700km)sana nasıl yetişiriz gözümüzün önünde ol o buraya gelsin alışamazsın vs.o zamanlar herşey çok güzel olacak sanıyordum.ama bu gidiş içimde kanayan bir yara olarak kaldı.çümkü 4 sene geçmesine rağmen havasına suyuna yemeklerine kültürlerine alışamadım. Eşimle tartıştığım da kapıyı çarpıp gidicek kafamı dağıtacak bir aile evim yoktu.bayram seyran özel günler hep bir şekilde sekteyen uğruyor.aynı şehirde olduğunuz gibi değil. yol çok uzun zırt pırt gidip gelemiyorsunuz.gittiğinizde anneniz babanızı daha da yaşlanmış buluyorsunuz 3 4 aydır görmemişssiniz mesela. Ben eşimin tüm ailesiinin olduğu şehre geldim buda 2.büyük hataymış.ailenizden ayrı şehirlerde yaşayacaksınız onunda ailesinin olmadığı bir yer olmalıymış.çünkü ilk başta zaten evlilikle ilgili sorunlar yaşıyorsunuz bide eşim beni kimsesiz görüp daha çok uzatırdı konuyu.bir kaç ay sonra fark edip önlem aldım da bidaha yapamadı.yani mecbur değilseniz ailenizin olduğu şehirden çıkmayın derim ben.

Ben gurbete gelin gittim, ailemle çok iyi anlaşırız iki erkek kardeşm var evin tek kızıyım ve prenses gibi büyüdüm hala da öyleyim. Ve her zamanda kararlarıma çok saygı duyan bir ailede büyütüm beni malları gibi görüp sen başka yere gidemezsin ( bu tarz aile yaklaşımları anca insanı üzmekten ve köstek olmaktan başka bir şeye yaramıyor) , seni oraya gelin vermem gibi söylemleri hiç bir zaman olmadı kaldı ki umarım bende asla böyle bir anne olmam. Sonuçta karşıdaki kişiden eminsen her yer sana memleket. Ama bu konu biraz da kişinin karakter yapısıyla da ilgili yani ben kolay adapte olan biriyim. Eşimde sağolsun hiç bir zaman başka memleketteymişim gibi hissettirmedi sürekli ailemle görüşme fırsatım oluyor. Hayatımdan da çok memnunum. Yani işin özeti olay sende bitiyor, sürekli aman alışamadım aman olmuyor kafasına girersen zaten alışamıyorsun ama alışmak isteyince çok güzel alışıyorsun. Tabi ki eşinin tutumu sana desteği çok önemli. Ben çok mutluyum valla. Yine aynı seçimleri yapmam gerekse bir dakika bile düşünmem

Arkadaşlar iyi geceler. Hayatınızdaki insanın işinden veya memleketinden dolayı kendi ailenizin yaşadığı şehirden onun olduğu şehire gelin giden ya da gidecek olan var mı aranızda? Ve ilk ailenize bunu belirttiğinizde sorun çıkardılar mı? Çıkardılarsa nasıl aştınız aşabildiniz mi? Aşabilen varsa çok merak ediyorum gerçekten biraz hikayelerinizi okuyarak umutlanmam gerekiyor olabiliyormuş demek ki diyebilmem gerekiyor kendime.
Mecburiyse eğer giderim tabiki. Mesleğinden ötürü atanan insanlar var mesela mecburi olarak isteselerde istemeselerde oraya gitmek zorundalar. Ben de ayak uydururum tabiki iş hayatımı ona göre sekillendiririm

Ben yurtdisina doktora icin ciktigimda esimle tanistim. Esim yabanci ama burali degil. Simdi doktora bitti asya kitasindan amerika kitasina tasiniyoruz. Duyunca annem sadece 'Sen bizi dusunme, kizkardesin, teyzen yanimizda, nerede mutlu olacaksan orada olun' dedi. Tabi benim babam ve kocam cok iyi anlastigi icin yazlik ikiz villa yaptirdilar, yazlari beraber olalim diye :) O yuzden durumdan herkes memnun

Memurum ben. Çalıştığım yerde tanıştık biz o işinden dolayı çakılı. Ne ben oralıyım ne o oralı ama ikimizde yıllardır orada çalışıyoruz. Benim işsizlikle ilgili sorunum olmaz yani.

Yani sen bilirsin tabi konu sahibesi, sen nasıl mutlu olacaksan öyle yapmalısın. Senin mutluluk kriterlerin nedir mesela? Olduğun yeri seviyor musun, mutlu musun, ben burda yaşarım diyor musun?

Eşim ve ben bambaşka şehirlerdeniz. Ama eşim işi dolayısıyla İstanbul'da yaşıyordu. Anneme açtım aslında istememişti ama bana güvendi, kararima saygı duydu. Evlendikten sonra da itiraf etti. İstanbul'da yaşadığı için izin vermiş, onun memleketine yerleşmeme izin vermezmiş. Açıkçası ben de annemle aynı fikirdeydim. Akıl danışanlara da söylüyorum. Eş memleketine gitmek mantıklı değil. Çoğunluk türlü zorluklarla karşılaşıyor. Eşle ailelerden uzak bambaşka bir şehir olmalı ya da ikiniz de aynı memleketten olmalısınız. Şahsi düşüncem bu yönde.

3 sene sonra 1 yaşında çocukla avrupaya taşındık. Ondan sonra da amerikaya. Hayatın ne getireceği belli değil :)
Hayatımin ne getireceği belli olmaz ama sizin yaşadığınız bu durum da zaten çok kişinin başına gelmez😂🧿 önceden bellidir az da olsa buralara gitmek kolay değil

Şimdi sizin sıkıntınız dogudaki şehirlerlemi yoksa evladınızın sizden uzaga gitmesimi?
Bu kadar öcü gibi görmeyin oraları olurmu?
Orda yaşayanlarda insan ya hani...
Hiç anlamamissiniz.
O öcü gibi görme işi tamamen sizin kendinizi kosullandirmaniz.
Benim öyle bir gondermem bile olmamış.
Şöyle örnek vereyim,Doğma büyüme İstanbullu bir insanı ; nüfus bakımdan,usul bakimindan,kültür bakımından çok daha farklı bir yere gönderirseniz yapamaz.
Zorlarsa hoşuna gidiyormuş gibi yapabilir belki eşini üzmemek adına ancak her geçen gün biraz daha karamsarlasir ruh hali.
Eski çevresini,eski imkanlarını özler.
İnsan iyiye lükse ve güzele cabuk alisir ancak bu imkanları değişirse uyum konusunda problem yaşayabilir.
Doğudan bir misafirimiz oldu ; bulunduğumuz şehrin trafiğinden,gürültüsünden,kalabalığından kaçar gibi gitti kızcağız apar topar..
Zorda kalmadıkça asla bu şehire yerlesmem dedi ve gitti.
Özetle bu..

Ne saçma şeyler yazılmış ya erkek kendi ailesinin yaşadığı şehirden ayrılmasa burada "anasıyla göbek bağını koparamamış" diye linçleriz kadın olunca değişen ne? Şartlar nerede yaşamayı gösteriyorsa iki yetişkin insan evlenip oraya yerleşir. Depremden önce benim şehrimde yaşıyorduk depremden sonra iş yeri geçici olarak eşimi başka şehirde görevlendirdi oraya geldik şimdi buradan başka şehire gideceğiz ana merkezden yazı bekliyoruz. Anamın yaşadığı şehir diye tutturup ağlayacak olsaydım evlenmezdim.

Yani sen bilirsin tabi konu sahibesi, sen nasıl mutlu olacaksan öyle yapmalısın. Senin mutluluk kriterlerin nedir mesela? Olduğun yeri seviyor musun, mutlu musun, ben burda yaşarım diyor musun?
Benlik sıkıntı yok çünkü dediğim gibi önceden beri ben de orada yaşadığım için bi sıkıntı çekmem. Tek sıkıntım ailemi ikna etmek ben bunu sormuştum aslında.

Evet çıkardılar ..
Rest çektim dinlemedim onları
Sonuç pişmanım keşke onları dinleseydim 🤦🏽‍♀️

Nereden nereye gideceksiniz ?
İş veya okul gibi aktiviteler yoksa çok bunalırsınız

Hiç anlamamissiniz.
O öcü gibi görme işi tamamen sizin kendinizi kosullandirmaniz.
Benim öyle bir gondermem bile olmamış.
Şöyle örnek vereyim,Doğma büyüme İstanbullu bir insanı ; nüfus bakımdan,usul bakimindan,kültür bakımından çok daha farklı bir yere gönderirseniz yapamaz.
Zorlarsa hoşuna gidiyormuş gibi yapabilir belki eşini üzmemek adına ancak her geçen gün biraz daha karamsarlasir ruh hali.
Eski çevresini,eski imkanlarını özler.
İnsan iyiye lükse ve güzele cabuk alisir ancak bu imkanları değişirse uyum konusunda problem yaşayabilir.
Doğudan bir misafirimiz oldu ; bulunduğumuz şehrin trafiğinden,gürültüsünden,kalabalığından kaçar gibi gitti kızcağız apar topar..
Zorda kalmadıkça asla bu şehire yerlesmem dedi ve gitti.
Özetle bu..
Bence siz ifade edememişsiniz izmirde dogup bir süre bitliste yaşayan bi insan olarak yaziyorum bunu. Gayette sevdim oralari insanlarini.

Bence siz ifade edememişsiniz izmirde dogup bir süre bitliste yaşayan bi insan olarak yaziyorum bunu. Gayette sevdim oralari insanlarini.
Hala o coğrafyada yaşayan insanlari dahil etmeye çalışıyorsunuz bu konuya .
Amacınızi anlayamadım ki ben.
Kimse oradaki insanları kucumseyip,kotulemiyor size.
Bunu siz kuruyorsunuz,ben bu şekilde bir atıfta bulunmuyorum.
Sürekli bir savunma hali var üzerinizde. 🤷
Eğer geçmişten gelen birşey ise benim yazmış olduklarımla bagdastirmayin.
Siz seviyor olabilirsiniz,ben bunu bir kisiyi özel yazmiyorum,çevremdekilerden deneyimleyip gördüklerimi baz alıyorum.
Ben yapamazdim (tercih imkanım varsa) misal,oradaki insanlar yahut yerleşke kötü demek değil ki bu.
Sadece benim alışmış olduğum düzenin dışında.

Büyük bi şehirde doğdum büyüdüm. Ufacık köyden hallice bir ilçeye geldim evlenince. Zorluk çektim. Sonra sonra alıştım. Şimdi eşimden ayrıldım ama hala orada yaşıyorum. Çünkü işim burda ve ben alışmışım buraya artık.

Eşini sevmekten de öte o şehiri seviyor musun kendine sor. Ben Antalya'ya gittim ve hiç pişman olmadım çünkü zaten Antalya diye kafayı yiyordum. Ama orda eş ailesi vs yoktu kimse darlamıyordu. Allah'ım bu yasadıgım hayat gerçek mi diye kendimi çimdikliyordum

Siz seviyor olabilirsiniz,ben bunu bir kisiyi özel yazmiyorum,çevremdekilerden deneyimleyip gördüklerimi baz alıyorum.
Ben yapamazdim (tercih imkanım varsa) misal,oradaki insanlar yahut yerleşke kötü demek değil ki bu.
Savunurum tabiki benim bunu savunmam neden sizi rahatsiz etti anlamadim
Sadece benim alışmış olduğum düzenin

Back
X