Biraz umuda ihtiyacım var

Ben gurbete gelin gittim, ailemle çok iyi anlaşırız iki erkek kardeşm var evin tek kızıyım ve prenses gibi büyüdüm hala da öyleyim. Ve her zamanda kararlarıma çok saygı duyan bir ailede büyütüm beni malları gibi görüp sen başka yere gidemezsin ( bu tarz aile yaklaşımları anca insanı üzmekten ve köstek olmaktan başka bir şeye yaramıyor) , seni oraya gelin vermem gibi söylemleri hiç bir zaman olmadı kaldı ki umarım bende asla böyle bir anne olmam. Sonuçta karşıdaki kişiden eminsen her yer sana memleket. Ama bu konu biraz da kişinin karakter yapısıyla da ilgili yani ben kolay adapte olan biriyim. Eşimde sağolsun hiç bir zaman başka memleketteymişim gibi hissettirmedi sürekli ailemle görüşme fırsatım oluyor. Hayatımdan da çok memnunum. Yani işin özeti olay sende bitiyor, sürekli aman alışamadım aman olmuyor kafasına girersen zaten alışamıyorsun ama alışmak isteyince çok güzel alışıyorsun. Tabi ki eşinin tutumu sana desteği çok önemli. Ben çok mutluyum valla. Yine aynı seçimleri yapmam gerekse bir dakika bile düşünmem
ne kadar uzağa gittiniz ailenizden

Benim eşim tayinci bir meslek grubunda, İstanbul'da doğup büyüdüm ama şuan başka bir şehirde küçük bir ilçedeyim. Anemler ve kvler İstanbuldalar. Evet uzak olmak zor insan özlüyor ama ben eşimle mutlu olduğum sürece şehirler benim için önemli değil. İnsan ekmeğini nerden kazanıyorsa memleketi orası oluyor. Ama bence herkesin kaldırabileceği bir şey de değil kendinizi tanıyorsunuzdur ona göre karar verin

Arkadaşlar iyi geceler. Hayatınızdaki insanın işinden veya memleketinden dolayı kendi ailenizin yaşadığı şehirden onun olduğu şehire gelin giden ya da gidecek olan var mı aranızda? Ve ilk ailenize bunu belirttiğinizde sorun çıkardılar mı? Çıkardılarsa nasıl aştınız aşabildiniz mi? Aşabilen varsa çok merak ediyorum gerçekten biraz hikayelerinizi okuyarak umutlanmam gerekiyor olabiliyormuş demek ki diyebilmem gerekiyor kendime.
Ben varım Antalyada doğdum büyüdüm ama şuanda köyden hallice bir ilçedeyiz eşim asker sürekli şehir değiştireceğimiz için ailem karamsardı kararı bana bırakıyorlardı ama iyi düşün diyorlardı sürekli ben kararımı verince de zaten tepki göstermediler tabi babam biraz nazlanıyordu ama bana karşı eşim tarafına gayet iyiydi. Ama bilmiyorum hiç bu kadar küçük yerde yaşamadığım için midir nedir alışamadım buraya zaten yeni de evliyim hiç sosyal aktivite yok sıkıldım iki üç mağaza gezeyim desen o bile yok sayılır eşimi kpssye çalıştırıp memleketime götürmeye çalışıyorum😂

Ben yurt dışından Türkiye'ye geldim. sorun olmadi 10 yıllık evliyim . Ailem sorun olarak görmedi . Bende alıştım 10senede 4 sehirde yasadik. Eş ailesiyle ayni şehirde hiç yasamadik sorunumuz hic olmadi. Eğer olsaydı belki o zaman mutsuz olurdum.

Back
X