biraz umut :(

ben bebeğimi kaybedeli tam 62 gün oldu. en zoru bu kararı ben verdim. folik asit eksikliği sebebiyle sırt açıklığı varmış. birsürü prof. re gittim hepsi sonlandırılması gerektiğini söyledi zaten yaşama şansı yok dediler. oysa her gittiğim doktorda bi ümit aradım ama yoktu. küçücük bile şans vermediler. 12 kasım gecesi normal doğumla aldılar bebeğimi. yüzünü bile göremedim.yazarken bile hala aynı acıları yaşıyorum.
şimdi umudum 2. bebek 6 ay sonra tekrar hamile kalmamı önerdiler tabi önce kendi korkularımla başa çıkmayı öğrenmeliyim. böyle hamilelik geçirip ikinci bebeğisağlıklı olanlar varmı :)

Bende Bebeğimi Spina bifida dan kaybettim 25.12.2013 de
Sonra Mart 22 de beklenen adet gelmedi ve gebe olduğumu öğrendim.
Doğum yaptığım günden beri folik asit alıyorum ve bundan sonra gelecek hersey allahtan :(
Suan bebeğim 11+6 günlük yarın 12 hafta olucak ve yarın benim randevum var. Allahım inşallah bu bebeğim iyidir sağlıklıdır. Sen ve senin gibi kardeşlerime umut olurum. Sana yarın haber vericem...

bende bebeğimi spina bifida dan kaybettim 25.12.2013 de
sonra mart 22 de beklenen adet gelmedi ve gebe olduğumu öğrendim.
Doğum yaptığım günden beri folik asit alıyorum ve bundan sonra gelecek hersey allahtan :(
suan bebeğim 11+6 günlük yarın 12 hafta olucak ve yarın benim randevum var. Allahım inşallah bu bebeğim iyidir sağlıklıdır. Sen ve senin gibi kardeşlerime umut olurum. Sana yarın haber vericem...

inş. Sağlıklıdır canım iyi haberlerini bekliyorum

merhaba,
aynı acıyı yaşamış birisi olarak öncelikle acını paylaştığımı yazdıklarını endişelerini okurken geçen yıl bu zamanlar yaşadıklarımı hatırladım hep.. çünkü geçen yıl nisan ayında ben de spina bifida ve ensefalosel yüzünden bebeğimi kaybettim, plansız bir hamilelikti çok kederli bir ortamdayken hamileymişim ve müthiş üzüntü yaşadığım dönemlerde meğer hamileymişim. böyle bir ortamda haliyle ne beslenmeme dikkat etmiştim ne de hamilelik planlamadğım için folik asit alıyordum.. hamile olduğum şokunu yaşadığım zaman hep endişeleniyordum içimde onu kaybedeceğim hissi vardı ve malesef ki öyle oldu 16 haftalıkken bebeğimden ayrılmak zorunda kaldım sonrasında büyük bir yıkım yaşadm ama içimde hep bir ümit oldu ve hep dua ettim. tek başına spina bifida tekrarlama riski az ama ensefaloselin tekrar etme riskinin fazla olduğunu söyleyen doktorlar oldu ve ben bütün bu sıkıntılarla 7 ay geçirdim ama hergün folik ait aldım ve b12 ilacı içtim hatta hamile kalmayı planladığım ay vitamin ilacı da aldım 15 gün kadar. en önemlisi de çok iyi beslenmeye dikkat ettm folik asit açısından zengin yiyecekler tükettim ilk üç ay. şu anda 28 haftalık hamileyim en azından ntd riskini atlattık çok şükür. başka bir sorun sıkıntı çıkar mı bilmiyoruz Allah bilir ama inanmaktan ve dua etmekten başka bir alternatifte yok o yüzden içini ferah tutmaya çalış ve bence en az 6 ay folik asit kullan sonra hamile kalmaya karar ver.. ne kadar umut olur bu yazdıklarım bilmiyorum, çünkü daha bebeğimi kucağıma almama çok var ama inanmaktan başka çaremiz yok.. inşallahn Rabbim hepimizin yardımcısı olur...

merhaba,
aynı acıyı yaşamış birisi olarak öncelikle acını paylaştığımı yazdıklarını endişelerini okurken geçen yıl bu zamanlar yaşadıklarımı hatırladım hep.. çünkü geçen yıl nisan ayında ben de spina bifida ve ensefalosel yüzünden bebeğimi kaybettim, plansız bir hamilelikti çok kederli bir ortamdayken hamileymişim ve müthiş üzüntü yaşadığım dönemlerde meğer hamileymişim. böyle bir ortamda haliyle ne beslenmeme dikkat etmiştim ne de hamilelik planlamadğım için folik asit alıyordum.. hamile olduğum şokunu yaşadığım zaman hep endişeleniyordum içimde onu kaybedeceğim hissi vardı ve malesef ki öyle oldu 16 haftalıkken bebeğimden ayrılmak zorunda kaldım sonrasında büyük bir yıkım yaşadm ama içimde hep bir ümit oldu ve hep dua ettim. tek başına spina bifida tekrarlama riski az ama ensefaloselin tekrar etme riskinin fazla olduğunu söyleyen doktorlar oldu ve ben bütün bu sıkıntılarla 7 ay geçirdim ama hergün folik ait aldım ve b12 ilacı içtim hatta hamile kalmayı planladığım ay vitamin ilacı da aldım 15 gün kadar. en önemlisi de çok iyi beslenmeye dikkat ettm folik asit açısından zengin yiyecekler tükettim ilk üç ay. şu anda 28 haftalık hamileyim en azından ntd riskini atlattık çok şükür. başka bir sorun sıkıntı çıkar mı bilmiyoruz Allah bilir ama inanmaktan ve dua etmekten başka bir alternatifte yok o yüzden içini ferah tutmaya çalış ve bence en az 6 ay folik asit kullan sonra hamile kalmaya karar ver.. ne kadar umut olur bu yazdıklarım bilmiyorum, çünkü daha bebeğimi kucağıma almama çok var ama inanmaktan başka çaremiz yok.. inşallahn Rabbim hepimizin yardımcısı olur...

merhaba,

canım çok sevindim. inş. bebeğini sağsalim kucağına alırsın allahım bidaha kimseye yaşatmasın o acıyı:43: senin gibi benimle aynı hastalıktan bebeğini kaybedip tekarar hamile kalanlar emin ol bana çok büyük umut oluyo bende bu ay istiyorum tekrar hamile kalmayı ama bu stresle bebeğimede zarar veririm diye çok korkuyorum çünkü hala bazen ağlama krizlerine giriyorum ve sakinleşmem uzun sürüyo hakkımızda hayırlısı artık

Back
X