Birbirimize artık kırıcı sözler söylüyoruz

gul77

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
555
28
318
Antalya
4 senelık evlıyım ve bırbırımızı cok severek evlendık....herkez gıbı arada sırada ufak kapısmalarımız oluyo,ama son 1senedır tartısmalarımız sıklastı en kucuk bır seyden bıle kavga edebılıyoruz,bazen benım yuzumden bazen esım yuzunden,ısın kotusu artık bırbırımıze cok basıt seylermıs gıbı kırıcı agır sozler soyleyebılıyoruz..Allah tan ıkımız de kusmeyız yoksa nolurdu halımız bılemıyorum 2dkk sonra bır sey yokmus gıbı yapıyoruz..belkıde bu kusmedıgımız ıcın oluyo kolaylıkla konuyu kapatabıldıgımız ıcın bu kdr sık kavga edebılıyoruz....yurt dısından gelın geldım zaten hayat benım ıcın kolay degıl..yenı bır yere adapte olmak benı cok zorladı..ne bır arkadasım var ne bır cevrem..zaten cok sıkıntılar cektım depresyona gırdım...bunları esım ıcın yaptım ama boyle zamanlarda esım benı kırdıgında.kavgalarımızda cooook mutsuz oluyorum ve kendıme soruyorum deger mı butun bunları yapmam,fedakarlıklarım neden gorulmuyo dıye ve aklımdan her sey gecıyo...bosanmak kolay degıl heleki ortada bır bebek oldugunda..ama bılıyorum bebegım var dıye de sabır edemem ıstesem de yapamamustelık bazı durumlarda herkes ıcın bosanmak daha saglıklı ben oyle dusunuyorum..bazen dıyorum kı kendıme olayları duzeltmek ıcın bugunden ıtıbaren daha dıkkatlı daha sabırlı davrancam ama olmuyo bı bakıyorum gene bı yerden kavga etmısız zaten esım cok sınırlı bı yapıya sahıp dusunumeden konusur ben oyle degıldım aslında kalp kırmayı hıc sevmem ama artık o kadar sabırlı olamıyorum elımde degıl...cok bunaldım kafam karısık napmalıyımm kımseye bu konuyu acamıyorum da yorumlarınızı beklıyorum

konuşmayı deneyin canım.. özellikle bu rahatsız olduğun konuları oturun konuşun. birşey den kaçmadan ama. ne varsa içinizde açık açık söyleyin. ve seni yoran konularla ilgili kararlar alın. hayat arkadaşın sonuçta. konuşa konuşa...

Nereden çıktığı belli bile olmayan tartışmalar yüzünden (çizdiğiniz profil bu) evlilik bitmez, bitmemeli.

Eğer tartışmalarınızda eşiniz size hakaret ediyorsa, şiddet uyguluyorsa, hayata bakış açılarınız farklı olup ortak paydada buluşamıyorsanız, aranızda iletişim kopukluğu varsa, sizin ak dediğinize o yıllardır kara diyorsa; bu evlilik biter.

4 yıllık evliyim diyorsunuz. Bu dört yılda kendinize bir çevre edinebilirdiniz.
Yalnız olunca daha eşinize daha çok yükleniyor, daha çok beklentiye giriyor olabilirsiniz.
Küsmelerinizin olması güzel tabi ki ama söylenen onca ağır sözlerin iki dakikada unutulması anı kurtarmak adına iyi olsa da, saygının azaldığını gösteriyor.
Evlilik için sevgi kadar hatta daha da fazla saygının olması gerektiğine inanırım ben.

Çözüm bazen kendi içimizde oluyor ;sende çözümü içinde ara,farkındasın değermi diyorsun..gerçekten değermi? ufak tefek şeyleri büyütme inan değmez.Yeni hobiler yeni uğraşlar sana faydalı olacaktır

cok denedım ama hıc bır zaman cıddı bır cevap alamadım.ya saka yapar ya da senın yuzunden kavga yapıyoruz der ısın ıcınden cıkar

Son düzenleme:
esımın kısıtlamalrı yuzunden cok cevre edınemedım....farkındayım baska bır ugrasım olmadıgı ıcın esıme daha cok ıhtıyacım var ama benım canımı sıkan sureklı tartısmamız bıktım artık esımın bu her seye sınırlenen hıc bır zaman alttan almayan ben haklıyım tavırları benı yıpratıyobence de saygı evlıklıkte olmazsa olmazlardan ama sanırım bızde baya azalma olmuş

cozum şu:ben onun ısteklerını evet dedıgım zaman ne olursa olsun sesım cıkmadıgı zaman sorun yok cıcım bıcım oluyo ama ona yapılanı ıstemedıgı halde bana yaptıgı ve tepkı gosterdıgım zaman sorun oluyo ve ısın kotusu ben haksız oluyorumdegermı dedıgım zaman aslında onun ıcın deger mı fedakarlıklarım demek ıstemsıtım..

pekı sızce evlıklıkte azalan sevgı saygı bı sekılde tekrar gelır mii??ama nasıl o ayrı mesele tabii

ilişkilerde yapılan en büyük hata eşlerin birbirleri üzerine çok düşmeleri ve müdahale etmeleridir. sonuç itibariyle ikiniz de bireysiniz. ikinizin de kendine ait özel uğraşları olmalı. aksi halde o senle uğraşı sen de onla uğraşırsın. en ufak mesele bile tartışma yaratır. saygınız kaybolur. bence ikinizin de ayrı bireyler olduğunu fakat bir hayatı paylaştığınız için de sevgi ve saygı göstermeye çok özen göstermelisiniz. bir ilişkinin yürümesi için en önemli iki unsurdur bunlar.

evet haklısın bende oyle dusunuyorum ama bızım durum bıraz da farklı yanı belkıde senın soyledıklerının de payı var bu noktaya gelmemızın ama esım her ne kadar kabul etmese de, buraya kadar gelınmesı onun her seyı ben bılırım,ben bır seyler yaptıysam bıle hakılyım tavırları...galıba artık ona eskısı kadar sabır gosteremıyorum

cok denedım ama hıc bır zaman cıddı bır cevap alamadım.ya saka yapar ya da senın yuzunden kavga yapıyoruz der ısın ıcınden cıkar

bu yazdiklarin bana cok tanidik geldi canim yaa.. benimde 4 senelik bi birlikdeligim var. . bizde cok tartisir oldu bi an okudugumda kendimi gördüm sende.. bende yurt disinda kaliyorum evlenmeyi dusunyuoruz türkiyeye gelin gidicem ama bizde bu son 1 senedir cok kiriciyiz birbirimize karsi senin de dedigin gibi bende genelde kirmamaya calisirim ama konusmaya calisincada hep senin yüzünden bu durumdayiz der isin icinden cikar bende cok dusunuyorum bi omur böyle gefcfermi evleneyimmi sahien diye cunku bende burdaki hayatimi birakip onun icin türkyieye yerlesicem ama cok korkuyorum simdiden böyleysek evlenince nasil olcak.. ama bu kavgalar cok yipratiyor insani yavas yavas eski sicaklik kalmiyor arada.. eski deger kalmyior bende kinci degilim okadar laf duyarim sonra geri 2dk sona barisirz hicbisey olmamis gibi.. ama artik eski saygi sevgi esksi kadaer kalmiyor..

Konu 2011'de acilmis.
Arkadas belki problemlerini halletti, belki bosandi, belki bir daha buraya hic ugramadi.
Buna "konu hortlama" diyolla.

Sizde aliskanlik olmus kavga edip barisnak , onun icin artik icinize oturmuyor tartismalar.
Kirilmiyosunuz uzulmuyosunuz , birbirinize istediginizi soyleyip , sonrada hic birsey olmamis gibi davraniyosunuz...

Bosanmak cozum degil . Yani bosanmak icin bir sebeb degil....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…