Birbirimizi motive edelim :)

Benim babam yüzümüze siz daha ne başardınız ki deyip, arkamızı döndüğümüz an "yavrularım ya neler başarıyolar, gurur duyuyorum" diyenlerden:1:
Arada söyleyince "ben öyle dediğimden başarılısınız zaten:ssz:" der:9:.

Oyüzden çok takılma derim. Okul konusuna gelince gazetecilik 4.sınıftayım ve sınıfımda 40 yaşını gerilerde bırakmak üzere olan bi' ablamız bi'de abimiz var. Sınıfta büyük olanlar nedense daha başarılı oluyor:1:

Ayrıca ben de 22 yaşındayım ve eğitimime devam etmek istiyorum. Okumak için yaş problem değil inan ki...

Hatta şöyle söyleyim ben ilk önlisans mezunuydum ama sağolsunlar gerek akraba, gerekse arkadaş olsun iki yıl eğitimi küçümseyici cümleler kurunca ilk üzülüp, içerleyip sonra "ya hu ne ağlıyorsun, çalış, başar da utandırsana" derken buldum kendimi. Sen de ayağa kalk ve başarabileceğini göster babacığına:40:

Son düzenleyen: Moderatör:
Baban belli ki seni motive etmek için ters psikoloji uygulamış.

Üniversitedeyken bir arkadaşım, hemşerim tam 30 yaşındaydı :) Biz 19 yaşımızı sürerken o da bizle birlikte okudu, mezun oldu ve atandı :nazar:

İnsan istedikten sonra yaşın bir önemi yok.

ben 2 yıllık mezunum, 23 yaşındayım. şimdi biyandan da aöf işletme okuyorum. benim anne babam ayrı. dayım bizim ailede baba gibidir ama sen onu birde bana sor. bulduğu her fırsatta aşağılar. okudğum bölümü beğenmez. 4 yıllık okumamış olmam onun için sorundur vs. sanırım onu memnun etmek için tıp fln okumam gerekiyordu. ama okuyamadım, çnk yaşıtlarım lise sonda dersaneye giderken, bana dediki dersaneye giden kızların niye gittiğini biliyorum ben. o.... luk yapmak için. gerçekten kafan basıyorsa dersane olmadanda kazanırsın. çobanlık yapanlar örnek dedi kapattı konuyu. şimdide her fırsatta aşağılar.. :19:
birbirimizi motive edelim demişsin ama sanırım ben pek motive edemedim seni. tek diyebilceğim, hayatta bzn böyle insanın sabrını sınamak için dünyaya gelmiş insanlar mevcut. sen babanın bu incitici laflarına bakma. değil 22, 82 yaşında olsan yinede okursun. okumanın, bişeylere yeniden başlamanın yaşı yok. umudunu yitirme.

Benim babam yüzümüze siz daha ne başardınız ki deyip, arkamızı döndüğümüz an "yavrularım ya neler başarıyolar, gurur duyuyorum" diyenlerden:1:
Arada söyleyince "ben öyle dediğimden başarılısınız zaten:ssz:" der:9:.

Oyüzden çok takılma derim. Okul konusuna gelince gazetecilik 4.sınıftayım ve sınıfımda 40 yaşını gerilerde bırakmak üzere olan bi' ablamız bi'de abimiz var. Sınıfta büyük olanlar nedense daha başarılı oluyor:1:

Ayrıca ben de 22 yaşındayım ve eğitimime devam etmek istiyorum. Okumak için yaş problem değil inan ki...

Hatta şöyle söyleyim ben ilk önlisans mezunuydum ama sağolsunlar gerek akraba, gerekse arkadaş olsun iki yıl eğitimi küçümseyici cümleler kurunca ilk üzülüp, içerleyip sonra "ya hu ne ağlıyorsun, çalış, başar da utandırsana" derken buldum kendimi. Sen de ayağa kalk ve başarabileceğini göster babacığına:40:

ben yapacagima inaniyorum tabiki her ne olursa olsun, kim ne derse desin. Insan ister istemez kiriliyor iste en yakinindan bunlari duyunca :50:
Hedefim 1. sinifi basariyla gectikten sonra Istanbul üniversitesi iletisim fakültesinde 12 ayligina yurtdisi egitimi almak. Bu deneyim hayatimin dönüm noktasi olacak. Bunu basarmak icin gecemi gündüzüme katarim gerekirse :52::52::52:

ben 2 yıllık mezunum, 23 yaşındayım. şimdi biyandan da aöf işletme okuyorum. benim anne babam ayrı. dayım bizim ailede baba gibidir ama sen onu birde bana sor. bulduğu her fırsatta aşağılar. okudğum bölümü beğenmez. 4 yıllık okumamış olmam onun için sorundur vs. sanırım onu memnun etmek için tıp fln okumam gerekiyordu. ama okuyamadım, çnk yaşıtlarım lise sonda dersaneye giderken, bana dediki dersaneye giden kızların niye gittiğini biliyorum ben. o.... luk yapmak için. gerçekten kafan basıyorsa dersane olmadanda kazanırsın. çobanlık yapanlar örnek dedi kapattı konuyu. şimdide her fırsatta aşağılar.. :19:
birbirimizi motive edelim demişsin ama sanırım ben pek motive edemedim seni. tek diyebilceğim, hayatta bzn böyle insanın sabrını sınamak için dünyaya gelmiş insanlar mevcut. sen babanın bu incitici laflarına bakma. değil 22, 82 yaşında olsan yinede okursun. okumanın, bişeylere yeniden başlamanın yaşı yok. umudunu yitirme.

Bu kücümseyici laflar bizi ezmeyip daha da cok hirslandiriyor. Icimdeki burukluk bir anlik, sonra gülüp geciyorum. "Göreceksin Baba, bu sefer basaracagim" diyorum. o'da sadece "Insallah" diyor. Okadar azimlestim ki okul baslamadan bütün formlari doldurdum evraklari hazirladim bile, 1. sinifi bi atlatayim hayirlisiyla. Ondan sonra Allaaaaah kim tutar beni :27:

Baban belli ki seni motive etmek için ters psikoloji uygulamış.

Üniversitedeyken bir arkadaşım, hemşerim tam 30 yaşındaydı :) Biz 19 yaşımızı sürerken o da bizle birlikte okudu, mezun oldu ve atandı :nazar:

İnsan istedikten sonra yaşın bir önemi yok.

Bende aslinda gec kaldigimi düsünmüyorum. Evde kaldum moduna da hic girmedim daha. 25-26'dan önce evlenmeyi düsünmüyorum zaten :27: Önce meslegim! Bence bir bayanin evlenmek icin en ideal yasi 25-26. O yüzden önce hedeflerime odaklandim, baska seylere yer yok kafamda.

Bende aslinda gec kaldigimi düsünmüyorum. Evde kaldum moduna da hic girmedim daha. 25-26'dan önce evlenmeyi düsünmüyorum zaten :27: Önce meslegim! Bence bir bayanin evlenmek icin en ideal yasi 25-26. O yüzden önce hedeflerime odaklandim, baska seylere yer yok kafamda.

Evet önce mesleğini al eline. Az da olsa kazan paranı. Dünya hali bu. Kimseye güvenilmez. 27 yaşında dul kaldım, iyi ki mesleğim var yoksa ailemin yanına nasıl sığınırdım düşünmek bile istemiyorum :S

Benim yakın arkadasım ve sınıf arkadasım, unv ye başladığında 24 yaşındaydı.
Simdi mesleğini de eline aldı, çalışıyor da.

Bence 22 geç bir yas degil.

Benim hevesim okadar büyük ki, içimde fıttınalar kopuyor resmen :9:
Ama babam tek bir cümlesiyle o hevesı kursağımda bırakıyor. Kendimi faydasız hissediyorum.
"Senden bi b*k olmaz" lafını da az duymadım :43:

Bu lafı bende çok duydum babamdan, ki ben üniversite okuyorum, ama okuduğum bölüm beğenilmiyor ailem tarafından, kendi istedikleri daha doğrusu babamın istediği bölümü okumuyorum diye çok işittim bu lafı, 21 yaşındayım bende, hala söyler, oda bölüm mü, iş mi var, oda meslek mi vb. gibi şeyleri hep söyler durur, eskiden bende senin gibi düşünürdüm, babam hevesimi kursağımda bırakıyor derdim, okula gitmek gelmezdi içimden, ama artık takmıyorum, takmamayı öğrendim, boşver canım sen, hiç bişey için geç değil şu hayatta, yeter ki sen iste, umut et, hırs yap, herşey olur, istemek ve yapmak senin elinde, başarmak senin elinde, kim ne derse desin, daha yaşında geç değil, millet 30unda hem evli, hem çocuklu, hemde üniversite bitiriyor.:ssz:

Son düzenleme:
Bunlar hırslanıp saldırmanızı gerektırır gerı kacmanızı degıl..Benım ex yonetıcım ıs yerınde gırecegım muhım bı sınava (kı kolay bı sınav degıl) Sen o kucuk kafanla basaramazsın dedıgı ıcın gaza geldım ve sınav sonucumu alınca ılk onu aramıstım..Kendısıne tesekkur etmem gereklıydı :21:

ben 22 yaşındayım lise okuyorum dışarıdan azmin sonu başarmaktır okumanın yaşı yoktur okumaya devam edin bakmayın kimin ne dediğine kaç yaşında insanlar ikinci üçüncü üniversiteyi okuyorlar.................

senin yaşın daha 22, yolun başındasın..
ben 26 yaşındayım, üstelik evliyim ve 3 yaşında bir oğlum var...
meslek lisesi mezunu olduğum için üniversiteye giremedim 2004 yılında...derken evlilik çocuk derken bu yaşıma geldim ama hayalimden meslek sahibi olma amacımdan hiç vazgeçmedim...
şuan ilahiyat okuyorum açıktan... eşimde okuyor tarih bölümünde...oda 28 yaşında...hatta benim birçok arkadaşım evli çocuklu ve okuyorlar....
bütün zorluklara rağmen okumaya çalışıyorum, rabbim izin verirse de devam edicem... 40 yaşımda bile olsam mesleğim için çabalayacam..
sen daha 22 yaşındasın, baban biraz abartmış...herşey tam yaşındayken olmayabilir...
hayat bu..hayatta geç kalmak diye bişey yoktur..sadece ertelemek vardır....sende böyle düşün....baban aksine seni teşvik edeceğine, tam tersine köstek olmuş...
ama bu senin için bir yıkım değil aksine bir azim olmalı..senin yerinde olsam onlara gösteririm geç kalmadığımı ve daha bir azimle çalışırım..başarılar...

büyükler bazen kaş yapayım derken göz çıkarıyor !! baban senden bişey olmaz edasında davranarak sağlıklı bir yol izlemiyor bence :34: hele ki sen bir kız çocuğu olarak ayakları yere sağlam basan bilinçli bir birey olmalısın şu memlekette..

ahlakını, edebini, adetini,örfünü, kendine ve insanlara saygını, sevgini, umudunu, yaşam sevincini kaybetmeyeceğin, geriye dönüp baktığında pişmanlık duymam diyebileceğin her şeyi yap..

üniversite okumak istiyorsun bu kötü değil ki :34:
dilerim gönlünce olsun istediğin ne varsa, mutluluklar :21:

22 yaşındayım yolun yarısı eder:33::35:delirtme beni.neden olmasın 22sinde başlayan okula.biraz geç olur ama olur yinede.bende çok kötü olaylar yaşadım ama aöfden 4 yıllığa tamamladım.günde 10 saat çalışarak.bir sene geç kazanmıştım okullu sonra çok kötü olaylar yaşadım ve 25ime kadar geldim.ondan sonra tamamladım ve 29 yaşına kadar anca bitirdim.inat edeceksin tek sorunun yaşınsa benden şanslısın.bende senin yaşındayken benzer konumdaydım.moralim bozuldu ve yapamadım ve bin türlü hali var bu dünyanın kötü olaylar yaşadım.kafama dank etti ve o halde çalışıp bitirdim.çalışırsan her şey olur.her uygun koşulu olupta yaşında olan ama çalışmayanlar elindekileri kaybedenler var.

1ay kadar sonra 31 olacağım ve yüksek lisansımıda yapacağım.bir miktar para elime geçtiğinde kendi işimide kuracağımçünkü başka çaremde kalmadı.

babamla annem köyde doğup büyümüş şimdi her şeyleri var.her ne kadar bir süredir ekonomik olaark zorda olsakta öyel.ev,iş yeri ve araba alabilmişler.

bir arakadaşım liseye giderken hem konservatura hem hem liseye gitti.okuldaykende aynı zamanda çalıştı.o da mal yaptı.çalışınca oluyor.annesiyle babası ayrıydı.kadın bunun peşinde bile dolaştı.arkadaşıma sahip çıkmak için.kız kötü bir şey yaptığından değil.

22 yaşındayyım yapabilir miyim demişsin.yapmak zorundasın yapamazsan dahada kötüleşecek her şey.kazanacaklarını hatırlat.yaptıkça özgüveninde artacak.başta her şey zor.düzene oturttun mu o kendiliğinden gidecek.seni sabote edeceklerle dolşama.zaten onlar kendilerini belli eder.hatta onları morarmak için yapacağım de.

artı artık erkekler bile okuduğu okula ve işine göre eş seçiyor birde bu boyuttu var işin:26:pekte haksız bulamıyorum onları

Back
X