Kriterlerinizi kendiniz bulup ona göre inceleyin. Mesela burda bir sürü insan evlenmeden önce hiç böyle değildi diyor, ben inanmıyorum. Evlenmeden önce de aynı eve girmeden önce de insan kendiyle ilgili her an ipucu verir.
Mesela ben asla asla asla instagramında araba anahtarı sigara paketi tespih olan adama bakmam. Nargile kafeye gidene bakmam. Bunlar sosyal statü hakkında çok şey söylüyor bence. Finansal okur yazarlığı olmayan, bütçesini yönetemeyen savrul veya cimri biriyle de yapamam.
Bütün flört döneminizi kafede geçirmeyin farklı ortamlara girin, orda gözlemleyin. Garsona nasıl davranıyor siparişi nasıl veriyor, veya tiyatro ya gitmeyi önerin. Çocukluğu ve ailesi hakkında satır aralarını dinleyin. Hiç deniz tatili yapmayan bir aileden geliyorsa ne yazık ki sizi de götürmeyecektir. Para olarak demiyorum ama gerek görmeyecektir. Annesi çalışmış mı ev hanımı mı? Size onu giyme bu açık diyor mu? Kardeşiyle telefonda nasıl konuşuyor? Çok çok şey var siz yeter ki kendi kriterlerinizi doğru belirleyin.