Amin, herkesin evladını bağışlasın Allah
Açık konuşayım, acısı hep kalbimde sızlıyor. 8 martta aldırdım ben, 8 ay oldu aldıralı. İlk günkü acı yok kalbimde, hayatıma devam ediyorum ama gözlerim doluyor en ufak bi şeyde hatırlayınca, mesela adını ahsen koyacaktım, nerde ahsen ismini duysam hemen gözlerim dolar Ve hep bi acaba? diyorum kendime. Aldırmasaydım acaba doğar mıydı, karnımda ölür müydü, karnımda ölseydi sezeryan mı olurdum yoksa normal doğum mu yapardım, o acıyı çekip ölü bir bebek kucaklamak… doğsaydı Yaşar mıydı, yaşasaydı ne kadar ömrü olurdu, hastanelerde Koşarken oğlumu ne yapardım? Hayatımız nasıl olurdu?.. hep acaba İle başlayan sorular. Benim kızımın Hastalığı yaşamla asla bağdaşmayan bir hastalıktı, yani hasbelkader doğsaydı doktorlar en fazla 1-2 hafta ömür biçtiler ve kesin tanı karnımda öleceğiydi. Yapacak bir şey yok, maalesef kızım cennete uçup gitti. Tek dileğim ahirette “anne beni neden yaşatmadın?” Diye karşıma dikilmemesi. yaşamak herkesin hakkı, onun hakkını elinden aldım daha doğmadan. Ben hocam öldürdüK kızımı dediğimde Doktorum bana “doğmayan bir şey ölmez” dedi Ama yine de kalbi atıyordu, ultrasonda oynuyordu. Benim için benim içimde yaşıyordu. Anlatmak ve bunu anlamak çok zor…
Ben diyanete bile yazdım katil miyim, intihar etmenin eşiğindeyim, cehenneme direk oldum ben, cennete asla gidemem diye. Allah razı Olsun oradan bir hoca beni aradı ve 40 dk kadar benimle konuştu. omuzlarımdaki o ağır yük, o konuşmadan sonra hafifledi.
bu duygularla başa çıkmak çok zor ama kabullenmeniz gerekiyor. bu durumu kabullenip bi şekilde hayata devam etmek gerekiyor. ben bu 9 ayda hiç mi gülmedim, güldüm tabii, eşimle de yattım, tatile de gittim, oğluma doğum günü yaptım… hatta bugün hastaneden yazıyorum size. Ameliyat oldum dün genital bölgeden. Yani devam etmek zorundayım. Allah’a sığındım, çok dua ettim, çocuğum için, eşim için, annem babam için, en önemlisi de kendi akıl sağlığım için hayata devam etmem gerekiyor.
sizin acınız da geçecek merak etmeyin. Bi yerde kalacak, arada sızlayacak ama asla ilk günkü gibi acıtmaya devam etmeyecek. Hayat bu, günlük koşturmacada aldanıyor İnsan.