6 kedim var. Hepsini birbirinden farklı zamanlarda sahiplendim, yani birer birer arttilar.
Nacizane tavsiyelerim, yeni gelen kediyi mutlaka ayrı bir odada tutun. Ayrı kum ayrı mama kapları. Odada kapalı dursun. Hayvanlar görsel iletişimden önce kokularıyla tanışmali. Yani diğer kedinizle yeni kediyi bir araya getirmeden önce mutlaka birbirlerine kokularını tanitmalisiniz.
Bunun için yeni kedi ile diğer kedinin battaniyelerini, yataklarını, oyuncaklarını değiş tokuş yapın önce. Yeni kedi odada kalsın bu sürede. Daha sonra yeni kedinizi hergun sizin gozetiminizde ortak alana çıkarın, oturma odası gibi. Bırakın koklaşsınlar, birbirlerine pati atabilirler, tıslarlar, gırlarlar. Müdahale etmeyin birbirlerine zarar verecek dereceye gelmediği sürece. Ortak alandaki süreyi her gün 5er 10ar dk artırın. Ortak alandaki iletişim boyunca agresif davranan olduğu takdirde hangisi daha baskın agresifse ve sorun çıkarıyorsa onu bir 15dk sessiz sakin bir odaya kapatın. Sakinleşmesini sağlayacaktır. Ciddi bir kavga olmadığı sürece müdahale etmeyin çünkü kedilerden biri diğerine baskınlığını kabul ettirmeden araları durulmaz.
Ortak alandaki süreler arttıkça orada aynı anda mama veya ödül maması vermeye başlayın, oyuncaklarını kullanın, aynı alanda durmalarını sağlayacak şeyler yapın yani.
Mama kaplarını her gün biraz daha birbirine yaklaştırın.
Aralarındaki iletişime gore belki 1 haftada belki 2 haftada belki 1 ayda yeni kedinizi odadan tamamen çıkarabilirsiniz.
Çok iyi arkadaş olmak zorunda değiller, birlikte yatmaya zorlamayın kedileri. Aynı evin içinde birlikte yaşamayı öğretmeniz önemli.
Yetişkin bir kediye yavru kedi alıştırmak, yetişkin bir kedi alıştırmaktan daha kolay. Bu benim kendi deneyimim. Kedilerimden yavruyken sahiplendiklerimi 1 2 gün içinde odadan çıkarttigim oldu fakat 7 aylıkken sahiplendigim kedimi alistirmak için tam 6 ay ayrı odada baktım. Kör olduğu için tabi biraz daha uzadı süre fakat yetişkin olması da etkiliydi.
İlk dönemler biraz sabır ister. Lütfen pes etmeyin