- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi Hayatyolculugu
Peki bir örnek veriyim uzun yıllar görüştüğüm üniversite arkadaşım vardı evlendi.Yine görüşmeye devam ettik.Cocugu yok sadece çalışan birisi eşi de işinden dolayı geç saatlerde eve gelir.Farkli sehirlerdeyiz.Ben genelde onu müsait zamanimda ararım özel zaman ayirirdim.Ama o ya bulaşık makinesini bosaltirken(o sırada sesini pek duyamiyordum ) ya da yemek yaparken arardi.o da ayda yılda bir özel zaman ayirmazdi.Bende bu rahatsızlığimi dile getirdim.Simdi küstü benimle.Gercekten herkesi kendi haline bıraktım.Kusersen kus dedim böyle arkadaslik olmaz yani.
anladım ben sizi, herşeyi şekline şemaline göre isteyen birisiniz.
ben arkadaşlarımı arabada trafikteyken ararım mesela. hem o yolda boş boş oturmamış olurum hem de konuşmuş olurum.
yemek yaparken de konuşurum.
kulaklığı takıyorum, telefon cebimde, çamaşır asarken, katlarken de muhabbet ediyorum.
bir işi yaparken aklımı arkadaşıma verebiliyorum çünkü, konuşma yetimi de kaybetmiyorum. mesela çok yakın arkadaşlarımdan ikisinin bebekleri var, atlarını bezlerken kulaklıklar takılı biz konuşuyoruz.
bir arkadaşım mesela evli, özellikle akşam yürüyüşe çıktığında arıyor, evde eşinin yanında kız kıza muhabbetleri konuşmak istemezse.
bana da alınmadılar henüz, ben de kimseye alınmadım.
ama koltuklarında oturup sadece benimle konuşsunlar o esnada diye bekleseydim hiçbiri ile yakınlığım olamazdı. bu insanlarla ortalama 20 senedir arkadaşım bu arada.
siz niceliğe takılmışsınız ama önemli olan niteliktir. o an konuşmanın rahatlatması, keyif almak, vs vs
ben olsam işim var bulaşık yıkıyorum demesine bozulurum asıl bu teknoloji devrinde.
insanları belirli kalıplara sokmaya çalışırsanız bunu anlayıp uzaklaşırlar.
buna da antiteziniz olur eminim ama kusura bakmayın sorunun büyüğü sizde. kimse arkadaşlık ilişkilerinde bu kadar kural kaide istemez. hayat zaten yorucu, bir de iki çift laf ettiğim arkadaşımdan trip yersem ilişkimi keserim.