Birdenbire evlenmeye karar verenleri aklım almıyor

Eksibilim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2017
77
103
8
39
merhabalar ,
Kafama takılan bir konu oldu. Başka fikirler de almak istediğim için yazıyorum. Ben bekar bir bayanım. Etrafımda 23-24 yaşında arkadaşlar var gözlemlediğim. Bir arkadaş grubu daha doğrusu. Daha 2 aydır birbirini tanıyan ve bizim yanımızda herkesle nasıl konuşuyolarsa birbirleriyle öyle konuşan iki arkadaş sevgili imiş. Aileleri tanıştırmışlar falan. Ben 2 ayda nasıl bu kadar ilerlenebileceğini anlayamıyorum. Güzdüzleyin hiçbir şekilde kendilerini belli etmeyen birileri olarak el atından bi anda aile tanışmasına varıncaya kadar ilerlenmesi çok çok acayibime gidiyor. Yeni nesil mi böyle.? Ben mi garip düşünüyorum. Çözemedim gitti valla bu kadın erkek ilişkilerini.
 
ben 21 yasindayken universite 3.sinifta esimi tanidim tanistiktan 2 ay sonra nisanlandim 6 ay sonra evlendim.iyiki de yapmisim arada sorunlar yasiyorum ama genel itibariyle cok mutluyum 4 yildir evliyiz.ilerde ne olur bilemem ama simdilik guzel gidiyo.
 
Yani dogru insani bulduguna inandiginda neden uzatasin ki??? Ben esimle tanistim bu bnm icin dogru insan dedim ailelrr tanisti 4. Ayda nisanlandik 7ay nisanli kaldik ve evlendik. Suan 1.5 yasinda oglum var. Rabbime sukurler olsn cokta mutluyum iyiki evlenmisim diyorum.
 
Geçen gün 5 yıl sevgililik dönemi geçiren ve 1.5 yıl da evlilik hayatı yaşayan arkadaşımın boşandığı haberini aldım.Bir de bugün liseden üniversite son sınıfa kadar yaklaşık 5 sene sevgililik dönemi yaşayan bir küçük kardeşimin de erkek arkadaşının sindirme hareketlerinden sonra usanıp ayrıldığını ögrendim.Ama 3 5 ayda tanışıp evlenen kişilerin de gayet Mutlu olduklarını gördüm.Evlilik öncesi ve sonrası bambaşka birşey.Eşler bile yıllar sonra karakter değiştirebiliyorken,ha uzun ha kısa flört donemi geçirmişsin hiçbir önemi kalmadı artık.Çünkü gözümüz evlenince açılıyor genelde.
 
Evlenme kararı almak için 2 ayda ne kadar tanınabilir ki bir insan? Her gün aynı eve gireceksin tüm hayatını entegre edeceksin. 2 ayda bir insanın tüm özelliklerini tanıyan insanlara şaşırıyorum. 2 ay da bu arada kesintisiz bir süre değil. Sadece diyelim günde yarım saat konuşmayla falan 2 ay. Nasıl birine tamamen güvenme duygusu olur 2 ayda. Bu konuyu dert edinmedim fakat kafa yoruyorum. Seni ilgilendirmez gibi cevapları yazmasanız da olur.
 
Bende 2 ayda 3 ayda 1 yilda 2 yilda karar verilmesini erken bulurum ama yildirim aski gercegi var annemle babam o sekilde evlenmiş 35 yildir cicim canim askim modundan cikmadilar hic
 
Bende 2 ayda 3 ayda 1 yilda 2 yilda karar verilmesini erken bulurum ama yildirim aski gercegi var annemle babam o sekilde evlenmiş 35 yildir cicim canim askim modundan cikmadilar hic
Yıldırım aşkı gerçeğinde kızın da erkeğin de her hareketinden anlaşılır bence. Fakat benim gördüğüm örneklerde etrafa belli etmeden, etrafa karşı normal arkadaş profili veren tipler var. Yani 3-5 yaşında çocuklar ben o kızla evlenicem der ya oyun oynarken çocuk aklı olunca, onun gibi bi anda biz aileleri tanıştırdık diyen tipler. Valla benim acayibime gidiyor. Güven duygusu mu çok geniş yoksa bazı insanların. Sanırım benim kafama yatmayan insanların nasıl çabuk güvendikleri.
 
Back
X