• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birdenbire evlenmeye karar verenleri aklım almıyor

Bende biraz o hızlı evlenenlerdenim sanırım :) eşimle ağustos ayında tanıştık, aralıkta istemeye gelmişlerdi. Daha sonra da şubatta nişan yapıp, ağustosta evlendik yani tam bir sene içinde oldu herşey. 2 kez görüşüp evlenmek tabi ki biraz iddialı fakat iyice tanıdığına inandıktan sonra senelerce beklemeyi de saçma buluyorum ben. Senelerce tanıyıp evlenip boşanan da var diğer türlü de. Evlilik biraz da şans işi aslında. İki türlüsüne de ne mantıklı ne mantıksız diyebiliriz :)

Hiç kimseye yüzde yüz güvenmeyen bir insan olarak 2 ayda evlilik kararı aldım ve tanışalı bir yıl dolmadan da evlendim. 2 yıllık evliyim ve cok şükür her şey çok çok iyi gidiyor. Karşındaki insana önce mantık kanalıyla bakıp sonradan da sevebiliyorsan oluyor bence. Kafanız uyuşuyor, kendi kararlarını ailesi değil kendi alıyor, karakteri oturmuş biriyse evlenip mutlu oluyorsun ;)

Bence konu sahibi doğru insan olduğunu nasıl hemen anladığınızı soruyor. Bunu anladıktan sonra evlilik kararı vermek kolay zaten.
Bence en güzel cevap seninki. Aynen bunu soruyormuşum aslında. Ama kimse de tam cevap vermiyor o kısma:(

Hızlı atın tekmesi sert olur derler.Bir insan birini tanımak için en az bir altı ay bir sene vakit geçirmeli adam sınırlı mi neye kızar neye üzülür bir anda kimse kimseye en azından evlenecek kadar güvenemez.Sevgili farkalı ama iş evlenmeye gelince iş o kadar basit değil aynı evde nefes almak bu adamın geçmişi huyu suyu nasıl buna dikkat etmek lazim

Okız evde kalma korkusu mu dicem de evli misin anlayamadım ☺ boşver fıstığımm kendi hayatına kararlarına bak bilemezsin insanların neler yaşadığını

Okız evde kalma korkusu mu dicem de evli misin anlayamadım ☺ boşver fıstığımm kendi hayatına kararlarına bak bilemezsin insanların neler yaşadığını
Konuyu okumadan mı cevap yazıyorsunuz. Konuda yazmışım zaten. Bişeyler yazmış olmak için yazmasaydınız keşke.

Evlenmeye 1 günde karar verenler de var benim gibi..Ne istediğini bilen biri için aylar yıllar harcamak şart değil, 9 yıl flört edip ilk sene boşanan bir çift biliyorum.Temel prensiplerde buluşabilmek önemli bence,geri kalan herşey ayrıntı.Ya halledersin, ya da boşanmak için yeterli görürsün o sana kalıyor.
Evlilik kumardır,asla ama asla emin olmazsın hiçbir şeyden...Bir insanı son nefesine kadar asla gerçekten tanıyamazsın.Kendimizi bile tanımıyoruz ki ;bir yıl önceki aklımızı beğenmiyoruz bazen..

Evlenmeye 1 günde karar verenler de var benim gibi..Ne istediğini bilen biri için aylar yıllar harcamak şart değil, 9 yıl flört edip ilk sene boşanan bir çift biliyorum.Temel prensiplerde buluşabilmek önemli bence,geri kalan herşey ayrıntı.Ya halledersin, ya da boşanmak için yeterli görürsün o sana kalıyor.
Evlilik kumardır,asla ama asla emin olmazsın hiçbir şeyden...Bir insanı son nefesine kadar asla gerçekten tanıyamazsın.Kendimizi bile tanımıyoruz ki ;bir yıl önceki aklımızı beğenmiyoruz bazen..
1 günde mi? Tanıştığınız gün evlenmeye mi karar verdiniz yani? Ne istediğini bilmekle ne ilgisi var ki, ben de ne istediğimi biliyorum ama istediğim her şey onda var mı bunu bir günde anlayamazdım. Püf noktası var mı?

merhabalar ,
Kafama takılan bir konu oldu. Başka fikirler de almak istediğim için yazıyorum. Ben bekar bir bayanım. Etrafımda 23-24 yaşında arkadaşlar var gözlemlediğim. Bir arkadaş grubu daha doğrusu. Daha 2 aydır birbirini tanıyan ve bizim yanımızda herkesle nasıl konuşuyolarsa birbirleriyle öyle konuşan iki arkadaş sevgili imiş. Aileleri tanıştırmışlar falan. Ben 2 ayda nasıl bu kadar ilerlenebileceğini anlayamıyorum. Güzdüzleyin hiçbir şekilde kendilerini belli etmeyen birileri olarak el atından bi anda aile tanışmasına varıncaya kadar ilerlenmesi çok çok acayibime gidiyor. Yeni nesil mi böyle.? Ben mi garip düşünüyorum. Çözemedim gitti valla bu kadın erkek ilişkilerini.

Senin bu dusunceni 10 yıllık sevgililik yaşadıktan sonra evlenmiş bir arkadaşım söyledi ben 2-3 ayda tanışıp evlenenleri anlamıyorum hiç sağlıklı olmaz o evlilik biz 10 yılda ancak birbirimizi tanıdık birbirimizin herseyini biliyoruz falan dedi o ortamda kisa sürede tanışıp evlenen başka bir arkadaşa laf çarptı saçma sapan konuştu sonunda ne mi oldu bir sene evli kaldı o arkadaş boşandı diğer arkadaşımın da çok güzel bir bebeği oldu ve çok mutlular. Yani demem o ki büyük konuşmayın.

1 günde mi? Tanıştığınız gün evlenmeye mi karar verdiniz yani? Ne istediğini bilmekle ne ilgisi var ki, ben de ne istediğimi biliyorum ama istediğim her şey onda var mı bunu bir günde anlayamazdım. Püf noktası var mı?

Dedim ya zaten bir ömür boyu bile tam olarak tanınamaz.Evet ben tanıştığımız gün 1,5 saatlik bir görüşmeden sonra kararımı verdim ertesi akşam sözlendik.
13 yıl olacak evliyiz , ve pişman olmadım hiç.Tabi ki sorunlar oldu ama halletmeyi tercih edenlerdenim aşıldı bitti onlar da..

Püf noktası denir mi bilmem ama bence iş büTün kartları çok açık oynamakta ve doğru şeyleri sormakta..E ortada aşk da olmadığına göre kimsenin birşey saklamak ya da farklı görünmek için bir nedeni yoktu..Ya da kusurları göstermeyen bir perde yoktu..
Ne diyor Mehmet Coşkundeniz: aşıkken evlenmeyin, geçmesini bekleyin :)

Bu arada 1 günde evlenmedim tabi, 6 ay sonra oldu nikah..

Bir gün değil, gördüğü saniye evlenmeye karar veren, bir gün sonra ailenle gelin aileler tanışsın diyen,bir ay sonrada nikahlanan biri olarak sanırım rekoru elimde tutuyorum. :halay::halay::halay:Mutluyum,iyiki evlendim.

Dedim ya zaten bir ömür boyu bile tam olarak tanınamaz.Evet ben tanıştığımız gün 1,5 saatlik bir görüşmeden sonra kararımı verdim ertesi akşam sözlendik.
13 yıl olacak evliyiz , ve pişman olmadım hiç.Tabi ki sorunlar oldu ama halletmeyi tercih edenlerdenim aşıldı bitti onlar da..

Püf noktası denir mi bilmem ama bence iş büTün kartları çok açık oynamakta ve doğru şeyleri sormakta..E ortada aşk da olmadığına göre kimsenin birşey saklamak ya da farklı görünmek için bir nedeni yoktu..Ya da kusurları göstermeyen bir perde yoktu..
Ne diyor Mehmet Coşkundeniz: aşıkken evlenmeyin, geçmesini bekleyin :)

Bu arada 1 günde evlenmedim tabi, 6 ay sonra oldu nikah..
Tam olarak tanımaktan bahsetmiyorum zaten, mesela 1,5 saatlik görüşmede ben anlayamazdım hayat görüşünü yaşam tarzını vs. Yalan söyleyebilir o an nerden bileceğim? İstediğin kadar doğru soruyu sor yani. Görücü usulü oldu galiba sizin. Ben aşksız mümkün değil evlenemem. Aşık değilsem evlenmem zaten beni evlilik gibi saçma bir şeye bir tek aşk ikna edebilir.:p

Tam olarak tanımaktan bahsetmiyorum zaten, mesela 1,5 saatlik görüşmede ben anlayamazdım hayat görüşünü yaşam tarzını vs. Yalan söyleyebilir o an nerden bileceğim? İstediğin kadar doğru soruyu sor yani. Görücü usulü oldu galiba sizin. Ben aşksız mümkün değil evlenemem. Aşık değilsem evlenmem zaten beni evlilik gibi saçma bir şeye bir tek aşk ikna edebilir.:p

Evet görücü usülü.İşte yalan söylemek için nedeni yoktu.Evde kalmış falan değildi yani :) Ben de duygusuz evlenmedim tabi ki .Ondaki güzellikleri keşfettikçe sevdim.Aşık olduğunuz kişi de pekala mükemmel şekilde kendini gizleyebilir.İlk görüşte karşılıklı aşk hariç bütün ikişkiler görücü usülü kategorisine girmiyor mu zaten..Tanışıyorsun, aşık oluyorsun.Ya da tanımadan oluyorsun ve karşılık almak için sen kendini sunuyorsun ne fark etti :) İlk görüşte aşksa konu bazen tutkulu aşkla evlenmenin nasıl birşey olduğunu da merak etmiyor değilim..Sonra aklıma yıllarca kavuşmayı bekleyip büyük hasretle evlenip bugünkü hayatları için üzüldüğüm sevdiklerim geliyor.Yani aşk harika bir hal, ama malesef geçici ve yanıltıcı..Keşke ölümsüz bir duygu olsa..Keşke o çarpıntı hiç geçmese hep olsa..Hep heyecan olsa..Ama bu forumda olduğunuza göre biliyorsunuz ki böyle birşey malesef gerçekdışı..

Dilerim herkes hem çok aşık hem çok mutlu olsun :KK200:

Bana da garip gelirdi tanisip 3-5 ayda evlenenler:KK57:
Aynisi başima geldi:KK48:
Bir insani o kadar kisa surede nasil taniyabiliriz ki derdim.
Ama aslinda sorun tanimaktan öteymis.
Sonucta tanimis olsak da her insanin karakteri ayni degil. Çatisma olmasi normal 10 yil da tanisan 1 ay da tanisan.

Sanirim nasil cesaret edebildiniz sorusunun cevabini ariyorsun.
Bana da garip gelirdi o deli cesareti:KK48:

Şahsen benim icin hemencecik oluşan o Güven duygusuydu.
Hani yillardir taniyormus gibi..:KK200:

Başına gelmesini istiyorsan kinayabilirsin :KK48:

Yedi on sene sevgililigiyle ovunup bir guzel kazik yiyende var iki haftada hayatini serende :))) bence hayatta her sey biraz sans ...

Back
X