• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bireysel Emeklilikle İlgili

Dranas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
3.248
4
0
Ankara
Maaşımla hiçbir yatırım yapamıyorum
Ben de bu sabah bankaya gittim 18 yaşında kızıma devrolacak şekilde bireysel emeklilik açtırmıştım
Sonra boşandığım eşimle konuştum para işlerinden iyi anlar o da bireysel emeklilik hiç karlı değil bence hemen çık dedi.
Ben de bireysel emeklilik yaptıran bir kaç arkadaşı aradım hepsi yıllar sonra çıkmış hiç karlı değil dediler
Ben de bankaya telefon açtım iptal ettirdim onun yerine fon hesabı açtırdım iyi mi yaptım bilmiyorum ama kafam karıştı
Mesela bireysel emeklilikte benden bu yıl için 100 tl kesilecekti ama devlet teşvik amaçlı gelir vergisi almıyormuş yani maaştan 80 tl kesilip hesapta 100 tl gözükecekti.
Başlamadan bitirmek sizce iyi mi oldu aslında benim amacım kızım iki yaşında 18 yaşına kadar iyi bir para biriktirip üniversite eğitiminde kullanmak istiyorum.
Sizler nasıl para biriktiriyorsunuz valla ben beş kuruş para biriktiremiyorum.

Son düzenleme:
Bireysel emeklilik avantajları hakkında bir fikrim yok. Hep iyidir diye düşünüyordum.

Bir kaç arkadaşım kumbaraya attıkları bozukluklarla her ay altın alıyorlar, bu altınlarıda faizsiz altın hesabına yatırıyorlar..

Şimdi çeyreğin çeyreğide çıktı, altın almak kolaylaştı.

Bu şekilde yapsanız..

Bireysel emeklilik avantajları hakkında bir fikrim yok. Hep iyidir diye düşünüyordum.

Bir kaç arkadaşım kumbaraya attıkları bozukluklarla her ay altın alıyorlar, bu altınlarıda faizsiz altın hesabına yatırıyorlar..

Şimdi çeyreğin çeyreğide çıktı, altın almak kolaylaştı.

Bu şekilde yapsanız..

evet şimdi çeyreğin yarısı çıktı dediğiniz gibi bu da mantıklı

ben 3 yıldır BES deyim. evet çok avantajı yok fakat para biriktiremiyorum diye yaptırdım. ayın 2 sinde direk kendisi karttan çekiyor. böylece 3000 olmuş. yaptırmasyadım asla biriktiremezdim. ama fonda aynı görevi görür diye düşünüyorum. emeklilik birkim amaçlı güzel bence.

Bankalara karşı antipatim var artık....

Babam hem ssk mızı hem bireysel emk. Ödüyordu bizim

fakat biz 50 yaşından sonra alabilecektik parayı..

Sonra karsız ve zaten ssk nızı ödüyorum diye iptal ettirdi

babama ödediği paranın hepsini vermediler,bir kısmını kestiler malesef..

Bence iyi olmuş,ilerde ödeyemediğin bir durum olsa belkli geriye hepsini alamayacaktın,bizim gibi....

Ben altın biritirmeyi mantıklı buluyorum zararı olmayan bir yatırım.....

Ailem benim ve kardeşim için yaptırmıştı özel bir sigorta şirketinden. Taksitlerini kendileri belirlediler, istedikleri oranda arttırdılar. Ben 20 yılın sonunda 20 bine yakın para aldım. Kardeşim de aynı şekilde 20 yılı doldurunca o civarda bir meblağ alacak. Eşime yaptırmıştık 3 yıl önce bir bankadan. Ancak banka taksitleri kendi kafasına göre arttırmaya başlayınca iptal ettirdik ve içeride biriken paramızı aldık. Bankalar biraz riskli ama özel sigorta şirketlerini araştırabilirsiniz.

Ailem benim ve kardeşim için yaptırmıştı özel bir sigorta şirketinden. Taksitlerini kendileri belirlediler, istedikleri oranda arttırdılar. Ben 20 yılın sonunda 20 bine yakın para aldım. Kardeşim de aynı şekilde 20 yılı doldurunca o civarda bir meblağ alacak. Eşime yaptırmıştık 3 yıl önce bir bankadan. Ancak banka taksitleri kendi kafasına göre arttırmaya başlayınca iptal ettirdik ve içeride biriken paramızı aldık. Bankalar biraz riskli ama özel sigorta şirketlerini araştırabilirsiniz.

anlamıyorum ya banka bize ödediğimizin hepsini vermedi keserek verdi

siz hepsini aldınız mı?

@dranas

bugün param olsa altın alırım

Maaşımla hiçbir yatırım yapamıyorum
Ben de bu sabah bankaya gittim 18 yaşında kızıma devrolacak şekilde bireysel emeklilik açtırmıştım
Sonra boşandığım eşimle konuştum para işlerinden iyi anlar o da bireysel emeklilik hiç karlı değil bence hemen çık dedi.
Ben de bireysel emeklilik yaptıran bir kaç arkadaşı aradım hepsi yıllar sonra çıkmış hiç karlı değil dediler
Ben de bankaya telefon açtım iptal ettirdim onun yerine fon hesabı açtırdım iyi mi yaptım bilmiyorum ama kafam karıştı
Mesela bireysel emeklilikte benden bu yıl için 100 tl kesilecekti ama devlet teşvik amaçlı gelir vergisi almıyormuş yani maaştan 80 tl kesilip hesapta 100 tl gözükecekti.
Başlamadan bitirmek sizce iyi mi oldu aslında benim amacım kızım iki yaşında 18 yaşına kadar iyi bir para biriktirip üniversite eğitiminde kullanmak istiyorum.
Sizler nasıl para biriktiriyorsunuz valla ben beş kuruş para biriktiremiyorum.

Evet bireysel emeklilik cook muthis kar saglamaz. Zaten amac varken bir yere para biriktirmektir. Ben bes yildir fena olmayan bir ucretle bireysel emeklilige uyeyim. Her ay keser kredi kartimdan. İlk maasimi alir almaz niye yapmadim hala pismanim. Cunku aldigim altinlar, bir kenara koydugum paralar hepsini bir sekilde harcadim. Oh saglik olsun yarasin dedim ama bir kenarda daha cok toplu param olsa ne guzelolurdu. Dunya hali. Yani ben altin ve para biriktirmeye kendi adima inanmiyorum yillar sonra bile olsa harcanip gidebiliyor. Bireysel emekliligi borc oder gibi oduyorum. Birisi benim adima biriktiriyor.
Ayrica paranizi vazgecip cekerseniz zarar edebilirsiiz. Cunku sozlesmenizde belli yillar vardir. O yildan once cekilirse. Banka kar eder paranizdan keser.

Ozetle ben memnunum. Bazi arkadaslarimida yaptirdim. İnsallah bu yil cocuklarimada baslaticam.

En iyi karari yinede siz verirsiniz

Bizde eşimle ilk başlarda hep kenara para atalım derdik her ay ama bir türlü olmazdı.Derken birgün bankada bir işim varken tesadüfen bilgilendirildim.ayda 100 lirayla başlanıyo bana cazip geldi.eşim hemen 100 lirayla ne olur dedi bende olsun dedim.2008 yılının mart ayıydı.ilk yıl 100 ,sonra 110,120 derken bizim para 7000 lirayı geçmiş.o 100 lirayı beğenmeyen eşim görünce parayı şok oldu.hala devam ediyoruz.Bence kötü tarafı ilk yıllarda çekersen bir hayli para kesiyorlar.Onu yok gibi saymak lazım.Zaten kredi kartından kesildiği için bankaya gitme gibi bir zorluğuda yok.

Bireysel emeklilik para biriktirmek açısından avantajlı.Bende yaptırmıştım ama zor durumda olduğumda biriken paramı almak zorunda kalmıştım.Durumum düzelince tekrardan yaptırmayı düşünüyorum.

Ben 6,5 yıl önce yaptırdım . Küçük rakamlarla başladım ödemeye son 4 aydır 200 ödüyorum 13.000 TL. param olmuş. Yatırdığım 200 TL.nin 30 TL. si vergi indirimi olarak bana dönüyor her ay çalışan olduğum için. Bu parayı hayatta biriktiremezdim ben. 10 yıl sonunda çıkarsam %10 yaşı beklersem %5 vergi kesintisi var. Unutmadan 1 yıl hiç ödeme yapmadım ama yapsaymışım keşke. Kesintide sıkıntı görmüyorum ben zaten yatırdığın paranın %15 ini geri alıyorsun.

Bende bireysel emeklilik yaptırdım. Başıma bişey gelmesi durumunda ilerde alacağım parayı kızıma verecekler. Gelecek için iyi bir yatırım, ikinci bir emekli ikramiyesi gibi düşün. Keşke çıkmasaydın BES ten.

bende aralık ortalarında yaptırdım ama 1 ay düşünme şansınız var dediler ocak ortalarında aradım iptal ettirmek için ev hanımı olduğum için düzenli yatıramam die korktum bana donduralım siz düşünün dediler ocak sonunda eve dosya geldi ama ben hala yatırmadım 82 tl benimde aylık yatırmam gereken tutar

peki kaç yıl sonra emekli oluyorsun ...birde emekli olduktan sonra bugünkü parayla nekadar aylık alıyorsun..cidden merak ettim:44::44:

ben de yaptırdım ayda 100 tl ödüyorum vergi avantajı var ve bu parayı böyle biriktiremezdim ben bireysel emeklilik olmasaydı. Amaç zaten çok kar etmek değil belli bir süre sonra elinizde birikmiş para olması. Kar etcem diyorsanız o zaman gram altın almanızı öneririm.

Bireysel Emeklilik uzun süreli bir yatırımdır. Kısa sürede çıkmaya kalkarsanız hiçbir anlamı yoktur. minimum 10 sene birikim yapmanız gerekir ki, OYAK'tan paşaların bu kadar yüksek emeklilik ikramiyesi almalarının sebebi OYAK'ın senelerdir uyguladığı bireysel emeklilik benzeri sistemdir.

Bankalar imzalattıkları anlaşmalarda ne kadar süreden önce ayrılırsanız kesinti yapacaklarını yazar. Sözleşme imzalamadan önce okuyun. Bireysel emekliliğin avantajı vergi indirimi sağlamasıdır. Belli belgeleri ibraz ettiğinizde vergi iadesi alırsınız, bankadaki müşteri temsilcisinin size yardımcı olması lazım. Bireysel emeklilik yalnızca uzun süreli yatırım yapılacaksa satın alınmalı, yoksa çok mantıksız. Sözleşmeyi mutlaka okumak lazım.

Bence kısa sürede birikim bekliyorsanız iptal etmekle iyi yapmışsınız, istediğiniz olmazdı çünkü. Kısa sürede paranızı katlamanın tek yolu riskli yatırımdır, genelde de bu kazandırmaz kaybettirir. Güvenli yatırım istiyorsanız bence uzun vadede en mantıklısı altın veya bireysel emeklilik. Altını da iyi takip etmek gerek, altın çok kaybettirmez ama biraz kaybettirebilir. (Çin'in altın rezervlerini satışa çıkarması altının fiyatının düşmesine sebep olabilir mesela) bu sebepten bence en akıllıcası bireysel emeklilik. Şahsen ben işe girer girmez almayı planlıyorum.

biz de 2 yil once 130 ser lira ile baslamistik, bu yil basi 250ser lira yaptik.amacimiz 10 yil sonra parayi toplu sekilde almak. her sene 100 er lira arttirmayi dusunuyoruz.su ana kadar odedigimiz para 8.400 lira olmus. normal sartlar da para biriktirmek bizim icin zor ,cunku gezmeyi ve giyinmeyi cok seviyoruz.

Back
X