Birgün ayrılacağımı bilerek neden devam ediyorum evliliğe?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruyacik89

hayatın umut dolu huzurlu olsun prensesim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
1.058
-753
318
İngiltere
Psikoloğumun sorduğu bu soruya cevap veremedim.. Eşimle sorunlar yaşadım dayak küfür... Özür diledi yapmıyor artık ama ben unutamıyorum yaşadıklarımı...onu artık eskisi gibi sevmiyorum, ortak yönümüzünde çok az Olduğunu düşünüyorum. Ömür boyu onunla geçmiyicek bir gün ayrılacağız diyorum ama boşanmıyorumda. Psikologa gidiyorum Oda Ayni soruyu sordu ama cevap bulamiyorum, ve yaptigim ne kadar dogru bilmiyorum . esim ugrasiyor iliski icin, daha iyi belki o yüzden . ama insanlar degisebilir Mi? Benimle Ayni seyleri yasamis olanlar Var mi?

Dayak vs yoktu ama burda hatta konum vardı birgün mutlaka boşanıcam diye planım vardı. Geçmişi unutmak eşimle mutlu olmak hep aklımın bir köşesinde idi. Muhtemelen sizin de öyle. Su an geçmişi unutamadığınız için böyle düşünüyor sunuz

Aynı şey yaşamasam da,yaşadığın travmayı unutamadığın ve asla unutamayacağın gün gibi aşikar.
Dayak olayının izahı olamaz,canından çok ruhunu acıtıyor.
İnsanların huyu değişmez tabi ki.Çocukken tatlıyı seversin,büyüdükçe sevmezsin o ayrı,yetişkinlikte gösterdiğin tavırdan ayrılması gerekir,ki bahsettiğimiz olay ŞİDDET.
Kendine reva görmediğinden eminim sadece canına tak etmemiştir daha,sanırım sen daha kötüsünü görmeyi bekliyorsun.

Eşinle mutlu olabileceğine inanmıyorsun belli ki eşine inancını kaybetmişsin
evliliğine umudun kalmamış ..
Eşinle birlikte psikoloğa gittin mi hiç sen sadece bireysel mi danışmanlık alıyorsun ??
ve eşin ne zamandır çabalıyor ..

Bu Arada yasim geldi Cocukta planliyoruz, ailem cocugun olsun bari diyor ayrilsanda Annelik duygusunu tatmis olursun, Ben bilmiyorum haklilar mi haksizlar Mi?

Eşinle mutlu olabileceğine inanmıyorsun belli ki eşine inancını kaybetmişsin
evliliğine umudun kalmamış ..
Eşinle birlikte psikoloğa gittin mi hiç sen sadece bireysel mi danışmanlık alıyorsun ??
ve eşin ne zamandır çabalıyor ..

Esim 2 yildir ugrasiyor o nedenle ayrilmiyorum , Bana Cok iyi davraniyor ama Arada yine karakteri ortaya ciktigi oluyor, esimle birlikte gitmedim daha psikologa

psikoloğa gitmesi gereken eşin değil mi?
dayak affetmesi çok çok zor, hatta bir çok kadın için imkansız.
ben kendi adıma, sanırım şöyle düşünüyorum, bir yerden bir sebep bulursam belki bir ihtimal affedebilirim.
hiç de bilmiyorum, hiç şiddete uğramadım ne kendi ailemde ne de eşimle evlendikten sonra.

ama özellikle çocukluğunda şiddet gören kişilerin şiddete meyilli olduklarını ve eğer ki bunu yetişkinliklerine kadar çözememişlerse muhakkak psikolojik tedavi görmeleri gerektiğini biliyorum.
Bu tarz bir durumda belki eşime 2. şansı verirdim ama tedavisine devam etme şartı ve psikoloğu ile arada bir benim kişisel değerlendirme yapmam şartıyla.

Devam ediyorsan umudun vardır diye düşünüyorum.

çocuğu ise tamamen sen ve eşin hazırsanız düşünün.
sen annelik duygusunu tadacaksın diye, çocuğun babasızlık duygusunu tatmasın.

Esim 2 yildir ugrasiyor o nedenle ayrilmiyorum , Bana Cok iyi davraniyor ama Arada yine karakteri ortaya ciktigi oluyor, esimle birlikte gitmedim daha psikologa

iyide öfke kontrolü problemi olan o psikoloğa siz gidiyorsunuz cidden uğraşıyormuş eşiniz şaka gibi..
psikologların bir lafı vardır bize gerçek hastalar gelmez onların hasta ettikleri gelir diye aynı sizin hesap..

sakın çocuk yapmayın kimsenin gazına gelmeyin..

Bu Arada yasim geldi Cocukta planliyoruz, ailem cocugun olsun bari diyor ayrilsanda Annelik duygusunu tatmis olursun, Ben bilmiyorum haklilar mi haksizlar Mi?

Tabii canım, siz sırf annelik duygusu tadın diye bir çocuğu bile bile yıkılmış bir yuvaya dahil edin. Ailenizin mantığına hayran kaldım.

Yaşım geldi diyorsunuz,belki de boşansanız yalnız kalacağınızdan,başka birini tanımak için vakit harcayacağınızdan,anne olmak istemenizden,toplum baskısından çekiniyorsunuz gibime geldi.:cool:

Bence eşinle gitmelisin
karakteri arada çıkıyor diyorsun meydana .. Demek ki törpülenmesi gereken yanları var ..
Evet insanlar değişmez ama kendilerindeki sivri yanlarını törpülemeyi öğrenebilirler, bir rahatsızlıkları varsa terapi alıp tedavi olabilirler ..

Bakın sizi tutan etmenleri sıralamışsınız. En büyüğü alışkanlık, ikincisi biyolojik saatten doğan çocuk isteği. Halbuki böyle bir adama çocuk doğurmak ne kadar doğru? Ben insanların değişebileceğine inanırım. Ancak böyle şiddet yanlısı bir adamın değil.

Sakın çocuk düşünme bu adamdan. Ara sıra gerçek yüzü tekrar ortaya çıkıyormuş, çıkar da. düzelmez. Genleri değişmediğine göre... Çocuk olursa hayatın daha zorlaşır, nasılsa çocuk var boşanamaz diye şiddet daha da artar. boşanmış ve de çocuklu biri olarak söylüyorum, çocuk olunca eski eşle bağın da kopmuyor, çok kötü oluyor. Bile bile babasız büyütmek için bir çocuk da yapma. O çocuğa da yazık olur. Çocuk mutlu ortamda büyümeli. Annesi ve babasıyla. Bu adama çocuk yapılmaz. Boşan ve mutlu olacağın biriyle evlenip çocuk yap. Sakın lütfen bundan çocuk yapma, hayatın alt üst olur. Hem çocuk olunca boşanma kararını almak çok çok zor....

Kendi önünü net göremezken bir de çocuğa bu sorumluluğu yükleme. Böyle bir ortamda çocuk istemek çok uçuk bir fikir.
İş sadece doğurmakla bitmiyor ki. Her aşaması zor. Hamilelik, doğum, lohusalık, bebek bakımı.
Çok fazla desteğe ihtiyacın olacak. Eşin en başından itibaren bunun altından kalkabilecek bir insan mı sence? Kimsenin lafıyla hareket etme.

Ayrıca eşinin de psikologla görüşmesi gerekiyor. Ona güvenmediğin aşikar. Sadece senlik bir iş değil bu.

Psikoloğumun sorduğu bu soruya cevap veremedim.. Eşimle sorunlar yaşadım dayak küfür... Özür diledi yapmıyor artık ama ben unutamıyorum yaşadıklarımı...onu artık eskisi gibi sevmiyorum, ortak yönümüzünde çok az Olduğunu düşünüyorum. Ömür boyu onunla geçmiyicek bir gün ayrılacağız diyorum ama boşanmıyorumda. Psikologa gidiyorum Oda Ayni soruyu sordu ama cevap bulamiyorum, ve yaptigim ne kadar dogru bilmiyorum . esim ugrasiyor iliski icin, daha iyi belki o yüzden . ama insanlar degisebilir Mi? Benimle Ayni seyleri yasamis olanlar Var mi?
Inaniyorum senin cikmazina. Hic de hor görmüyorum bu durumunu, o kadar iyi anliyorum. Ben de eşimle her seyi dibine.kadar yasadim. O bana vurdu ben ona vurdum. Baristik tan sonra bile.hincimi alamazdim gene vururdum. Benimkinde de sinirlenince ofke problemi var. Birlikte gittik danismana. Giderken anlamaya basladik birbirimizi, sonra bi kavga sonucu daha gitmem dedi. Aradan zaman gecti kavga da eskil halleri patlak verince kendi.gitmek istedi degismem lazim diye ofkemi kontrol altina almam lazim diye. Bunlari gordukce benim hangi hareketlerime sinir oluyorsa onlari engelemeye calisir oldum bende.ama bende de ofke problemi var.cabuk ofkeleniyorum.benimde torpulemem gerekenler var.
Evet aklina eski kavgalar geliyor gitmiyor bi sure aklindan. Ama cok guzel.duygularda yasadigimiz icin bende devam ediyorum evliligime. Sonucta o da bende devam.etmek istiyoruz aptal yanlarimizi kendimiz degistirmek istiyoruz cava harciyoruz. Bunlari dusununce eskilerin uze rine sunger cekiyorum canim.
Bence esinin ofke kontrolsuzlugu oldugunu esini.ikna etmelisin. Onun kendini degistirme cabasini gormen eskileri unutturmaz belki ama iyi bir duvar orebilir eskilerle aranda..insallahh

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X