Birgün ayrılacağımı bilerek neden devam ediyorum evliliğe?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabii canım, siz sırf annelik duygusu tadın diye bir çocuğu bile bile yıkılmış bir yuvaya dahil edin. Ailenizin mantığına hayran kaldım.
Aynen katılıyorum. Böylesini de ilk kez duydum!
Millet sırf çocuğum var diye ayrılmaz çocuk erken etkilenmesin diye katlanır her derde. Ama senin anneliği tatman o çocuğun doğar doğmaz hayata 1-0 yenik başlamasından daha önemli.
Adama sevgi duymuyorum soğudum diyosun ama beraber çocuk yapmak ne kadar kolay ya. Maşallah!

Yaşınız kaç.eğer ciddi manada düzelme olmuycak umudunuz yoksa çocuktan önce evliliğin geleceğine karar verin.

Bir insan değişmişse hazırda bir yuva varken neden boşan diyorsunuz? Bayan eski heyecanı evliliğinde yeniden yasamak istiyor bence. Bu insanın birazda kendi elinde eğer karşıdaki insan hatasını anlamis ve değişmişse. Yerinizde olsam esimle bastaki heyecanı yakalamaya çalışırdım romantik geceler hazırlardım. Sonuçta hatasını anlamis bir insan var.

Çocuk hayatını kurtarmaz bu yanlışa sürüklenme sakın.
İkinci olarak bir daha dayak yemiyeceğini varsayıyorsun ..Karakteri buna müsaade eden adam yine yapar ,yapmadığı günlerde o karakterde olduğunu unutmazsın
Eğer nickindeki gibi 88 liysen daha gencsin mutlu olmak seninde hakkın ki mutluluğun yası yok ..cesaret edemezsen bugün yarın mecbur kalırsın

Bence esıne bı şans vermışsn ama onun akıllanmayacagını dusundıgun ıcın ılerıde bsancam dıye kendını kosullamışsn ve suan esın ktu huylarını bıraktıgı ıcın bsanamıyrsun bırdaha dayak kufur vs. olmasını beklıyrsun cunku onu ancak o zaman bsayabılırsın işte bu senın ıcınde bukundugun psıkolojı ben byle gzlemledım ama dıken ustunde durmaktan vazgec ya esının degıstıgıne ınanıp (bunda esının davranıslarını ıyı gzlemle) bsanmayı aklından sıleceksın yada esının degısmedgıne ınanıp devam etmeyeceksın bu arada ıkı yıldır esım ck caba sarfedyr dyrsun esın artk akıllanmıs olabılır ıkı yıl az degıl tabı sen daha ıyı bılırsın

Duzeldi diyorsunuzda gecmisi nasil unutabiliyorsunuz ve kiyaslamalara gitmiyormusunuz benim yaptigim bir ufak hatayi baska bi yakini yapsa gayet iyi olan adam ben yapinca cok sinirlenebiliyor bu sefer sil bastan oluyor hersey benim icin.ve yasanilanlardan kadin acisindan sogukluk girmiyormu yada ilk günkü gibi sevebiliyormusunuz.?
hayır sevmiyorum amzaman herşeyin ilacı unutabiliyorsun huzurun için o canava birgün kedi olabiliyor ama sana bağlı dayaga ok demiyceksin gerekirse eve polis cağıracaksuın

Insanlar degismez. Siddet hic degismez.
Kontrolu kaybetmeyle alakali vicdanla alakali siddet.. bunlar ya vardir ya yoktur. Siddet de-gis-mezzzzz..

Kesinlikle haksızlar. Sakın çocuk yapma. Bu adamdan yani.
Yaşım geldi diye bir şey yok.
Ben boşanma davamı açtığımda gittiğim avukat demişti ki "aceleniz neydi, bakım ben 40 yaşındayım ve ilk çocuğumu yeni doğurdum".

Boşanmış bir anneyim. Çocuklarım -hasta babalarının yüzünden- psikoloğa gidiyorlar. Çünkü adam hasta, hala çocukların psikolojisini düşünmeden bana acı çektirmeye çalışıyor.

Madem size koca olmaya layık değil, demek ki baba olmaya da layık değil.

Ben boşanacağını bildiği halde boşanamamayı meyvelerin olgunlaşmasına benzetiyorum. Siz de şu an ham bir meyvesiniz ama biliyorsunuz ki olgunlaşacaksınız. Zaman gerekiyor bunun için. İlk adımı attıktan sonrası ise çok daha kolay olur. Ben de çok acı çektim ilk boşanmayı düşündüğümde, çocuklarımı bahane ettim, başka şeyleri bahane ettim, doğum sancısı gibi sancı çektim. Ama sonra doğurdum, davamı açtım, kurtuldum.

Bu arada size boşanmış anne olmanın dezavantajlarını yazayım:

1. Boşandıktan sonra karşınıza tam aradığınız erkek çıkar, ama çocuklu olduğunuz için sizi istemez. O istese ailesi istemez.
2. Eski eşiniz çocuğunuzu bahane ederek sizin hayatınızı kontrol etmeye çalışır.
3. İşe girmek isteseniz, çocuğa kim bakacak derdi olur.
4. Çocuğunuzu alıp baba evine gitseniz, anne-babanızın çocuğunuza en ufak ses yükseltmelerinde sizin kalbiniz acır.
5. Maddi olarak çocuk bakımı zor, hele ki çalışmıyorsanız. Çalışıyorsanız da zaten çalışan anne olmak zor, bekar çalışan anne olmak daha zor.
6. Her türlü sorumluluğu sizde olur çocuğunuzun. Ameliyat olacak olsa teksinizdir, okul kararı verileceği zaman teksinizdir. Başka kadınlar "çocuğumu babasına bırakıp kuaföre gittim, ya da arkadaşıma kahveye gittim" derken sizin çocuğunuzu bırakacağınız bir baba yoktur.
7. Unutmayın ki anne-babanızın sağlığı hep iyi gitmeyecek, size her zaman destek olamayabilecek.
8. Tek başınıza çocuk büyütmeye hazır mısınız?
Mukemmel tesbit.. bir anne olarak bosanmaktan korkuttun beni:)

Çocuk fikrinden bir an önce vazgeçmeni ümit ediyorum. Zira baba olmayı hakeden pek çok erkek var dışarıda. Boşan gitsin ailen destekçi sen anlam veremiyorsun hala evli olmana neyi bekliyorsun soğumuşsun bitmiş gitmiş mümkünü yok olmaz bu iş...

Psikoloğumun sorduğu bu soruya cevap veremedim.. Eşimle sorunlar yaşadım dayak küfür... Özür diledi yapmıyor artık ama ben unutamıyorum yaşadıklarımı...onu artık eskisi gibi sevmiyorum, ortak yönümüzünde çok az Olduğunu düşünüyorum. Ömür boyu onunla geçmiyicek bir gün ayrılacağız diyorum ama boşanmıyorumda. Psikologa gidiyorum Oda Ayni soruyu sordu ama cevap bulamiyorum, ve yaptigim ne kadar dogru bilmiyorum . esim ugrasiyor iliski icin, daha iyi belki o yüzden . ama insanlar degisebilir Mi? Benimle Ayni seyleri yasamis olanlar Var mi?

Seni çok iyi anlıyorum, ama sanki sadece geçmişte yaşadığınız kötü günler değil de kendi yaşantınızla ilgili de bazı durumlar var da o yüzden ileride mutlaka boşanacağım düşüncesinde olabilir misiniz?
Hani bi laf vardır "kişi kendinden bilir işi" diye, işte ben kendimden biliyorum. Ben de evlendiğim ilk aydan beri evlendiğime pişman oldum bir sürü sebeplerim oldu pişmanlık için bir kaç defa boşanmaya kalkıştım hep bi engel çıktı sonunda sürpriz hamile kaldım çocuk olunca bazı şeyler düzeldi ama benim kafam da yaşattığım hayatım ile şuan yaşadığım hayat o kadar farklı ki, o yüzden hâla kafam da "bir gün boşanıp istediğim hayatı yaşayıp kendi zamanımı kendim yöneteceğim." düşüncesşivar. Ve eğer bu düşüncen devam ettiği sürece sakın ama sakın asla çocuk yapma!. sen Annelik duygusunu yaşayacaksın diye çocuğuna annesi - babası ayrı yaşayan bir aile hayatı verme.
Ve sorununun kaynağını bul, gerçekten geçmişte kalip unutamadığın için mi yoksa başka sebeplerin de var mı?
Önce düzelmesini sağla ve sonra başka kararlar al, nacizane tavsiyem budur.

Kesinlikle haksızlar. Sakın çocuk yapma. Bu adamdan yani.
Yaşım geldi diye bir şey yok.
Ben boşanma davamı açtığımda gittiğim avukat demişti ki "aceleniz neydi, bakım ben 40 yaşındayım ve ilk çocuğumu yeni doğurdum".

Boşanmış bir anneyim. Çocuklarım -hasta babalarının yüzünden- psikoloğa gidiyorlar. Çünkü adam hasta, hala çocukların psikolojisini düşünmeden bana acı çektirmeye çalışıyor.

Madem size koca olmaya layık değil, demek ki baba olmaya da layık değil.

Ben boşanacağını bildiği halde boşanamamayı meyvelerin olgunlaşmasına benzetiyorum. Siz de şu an ham bir meyvesiniz ama biliyorsunuz ki olgunlaşacaksınız. Zaman gerekiyor bunun için. İlk adımı attıktan sonrası ise çok daha kolay olur. Ben de çok acı çektim ilk boşanmayı düşündüğümde, çocuklarımı bahane ettim, başka şeyleri bahane ettim, doğum sancısı gibi sancı çektim. Ama sonra doğurdum, davamı açtım, kurtuldum.

Bu arada size boşanmış anne olmanın dezavantajlarını yazayım:

1. Boşandıktan sonra karşınıza tam aradığınız erkek çıkar, ama çocuklu olduğunuz için sizi istemez. O istese ailesi istemez.
2. Eski eşiniz çocuğunuzu bahane ederek sizin hayatınızı kontrol etmeye çalışır.
3. İşe girmek isteseniz, çocuğa kim bakacak derdi olur.
4. Çocuğunuzu alıp baba evine gitseniz, anne-babanızın çocuğunuza en ufak ses yükseltmelerinde sizin kalbiniz acır.
5. Maddi olarak çocuk bakımı zor, hele ki çalışmıyorsanız. Çalışıyorsanız da zaten çalışan anne olmak zor, bekar çalışan anne olmak daha zor.
6. Her türlü sorumluluğu sizde olur çocuğunuzun. Ameliyat olacak olsa teksinizdir, okul kararı verileceği zaman teksinizdir. Başka kadınlar "çocuğumu babasına bırakıp kuaföre gittim, ya da arkadaşıma kahveye gittim" derken sizin çocuğunuzu bırakacağınız bir baba yoktur.
7. Unutmayın ki anne-babanızın sağlığı hep iyi gitmeyecek, size her zaman destek olamayabilecek.
8. Tek başınıza çocuk büyütmeye hazır mısınız?
Nasıl güzel yazmışsınız ellerinize sağlık..
Ben zorunlu çalışan Anneyim, ve bazen bazı durumlardan ötürü eşimden ayrılmayı düşündüğüm de hep bu yazdıklarınız aklıma gelir. Kaldı ki şuan bile çalıştığım için kızıma karşı zorluklar çekiyorum.
O yüzden konu sahibi herşeyi çok ama çok iyi düşünmeli, hiç bir şey kolay değil ama hiç bir şey zor da değil.

Psikoloğumun sorduğu bu soruya cevap veremedim.. Eşimle sorunlar yaşadım dayak küfür... Özür diledi yapmıyor artık ama ben unutamıyorum yaşadıklarımı...onu artık eskisi gibi sevmiyorum, ortak yönümüzünde çok az Olduğunu düşünüyorum. Ömür boyu onunla geçmiyicek bir gün ayrılacağız diyorum ama boşanmıyorumda. Psikologa gidiyorum Oda Ayni soruyu sordu ama cevap bulamiyorum, ve yaptigim ne kadar dogru bilmiyorum . esim ugrasiyor iliski icin, daha iyi belki o yüzden . ama insanlar degisebilir Mi? Benimle Ayni seyleri yasamis olanlar Var mi?
aynı soruyu ben de kendime soruyorum.. bi gün biteceğini bile bile neden bu kişiyle devam ediyorum?

Şuan tam olarak seninle aynı durumdayım. Nasıl olsa birgun başanıcam kafasındayım. Sanki biteceği günü bekliyorum evliliğimin. Benim minicik bir bebeğim var ve onun için dayandığımı hissediyorum.. Şiddet asla unutulmuyor.. Umarım tekrarlanmaz ama canımıza tak etmesini beklediğimizi düşünüyorum. Hata olduğunu da biliyorum. Ve seninle aynı durumda olan biri olarak tavsiyem çocuk yapma.. O minicik bebeği babasız bir evde buyutmek düşüncesi iki kat fazla boşanma duşuncesini erteliyo.. Babası eve gelince sevinçten çırpındığını görünce asla boşanamam diye düşünüyorum ama bir arkadaşın yazdığı gibi (gözlerim doldu okurken) başımı her okşadığında da bana vurduğu geliyo aklıma..

Biz bayanların hafızasında rese t düğmesi yok.unutmuyoruz hiçbir şeyi.önceden yapmış ama sindirememissin.
yola devam ederse mi ayrilirsanmi mutlu olacaksın önce buna karar ver sonra kararın her ne ise arkasında dur

Allah a havale ettim bekliyorum zira şuan elimden bir şey gelmiyor benim de.

Bu Arada yasim geldi Cocukta planliyoruz, ailem cocugun olsun bari diyor ayrilsanda Annelik duygusunu tatmis olursun, Ben bilmiyorum haklilar mi haksizlar Mi?

Sonunu bilmedigin yada kafanda oturtamadigin evlilikte çocuk yapma. Olurda bosanirsaniz çocuğa yazık ikiye bölünecek yavrucak. Evliliginizden emin olun sonra çocuğu dusunun.

Ailenizde kendileri çocuk yapsınlar o zaman ablalik duygusunu tadın yada abiniz ablaniz yapsın teyze hala olun ne biliyim. Ama emin olmadığınız evlilikte anne olmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X