Birgün benim de saglikli bebegim olacak mi hayal mi??

hayat_gun

Herşey güzel olacak..
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2013
6.264
4.986
148
Mrh arkadaslar,genelde hep burdayim.Konulara bakarim,kendi konularim da oldu ama son zamanlarda sizlerle paylaşmak istedigim bu sıkıntımı herdefasinda yazmayi erteledim.Benim bir oglum var sekiz yasinda.Kendini tam ifade edemiyor,otizm tanisi var.Gectigimiz senelerde psikiyatr kardes getirin dedi.Hernekadar hayir düsünmüyorum desem de sonunda istek geldi ve hamile kaldim.Hayaller kurdum oglumla ve bebegimle ilgili ama alti bucuk aylik hamileyken bebegimin kalp atisi durmustu ve saglik sorunlari da varmis.Aglama krizlerine girdim sinra ogluma adapte oldum,bir sekilde atlattim.Bir sene sonrasinda tekrar hamile kaldim.Ben bu bebegi doguracam,ogluma da kardes gelecek dedim.Daha önceki kayiptan dolayi bu hamileligimi ogluma yansitmamaya calistik her ihtimale karsi.Sekiz aylikken erken dogum yaptim.Bebegim küveze alindi ve ögrendim ki önceki bebegimdeki saglik sorununun aynisi bu bebegimde de varmis,yasama ümidi cok az dediler.Bir ay gibi bir zaman kuvezde kaldu.Hep diyordum acaba her aksamin bir sabahi gercekten var midir diye,hep dua ettim.Gecem gündüzm birbirine karisti.Bebegim daha fazla tutunamadi hayata ve yeni dogandan istemedigimiz bir sekilde ciktik.Kaybettim bebegimi,agladim icim paramparcaydi,ogluma da yansitmamaya calistim.Suan oglumun egitimi gelecegi herseyden önemli ama artik hayal mi bizim icin bebek getirmek?Artik bitti mi?Genetik testler yapildi,ayni sorunu yasama ihtimalimiz %25.Drum tüp bebekte düsünebilirsiniz ama tüpbebekte de yanilma payi oldugu icin bana sorarsaniz tekrar dogal düsünün,11.haftada elimizdeki sonuclara göre test yapariz varsa bile hareketlerini bile henüz hissetmemis olursun dedi.Normalde bir iki aya gidip karar vericez ama ben olumsuz tarafini düsnmek istemiyorum,benim fiziksel ve psikolojik cekecegim aciyi tahmin ediyorum.Bir cana bunu yapamam.İki arada bir deredeyim.Cocuk getirmek bu kadar mi zor,ben insan degil miyim?Neden mutlulugumu hicbirzaman tam yasamiyorum.Neden hayatin baska tarafindayim.Kimseye acilamiyorum esim disinda.Cevredekiler yenidogan ünitesine giremedigi icin bebegimde sorun oldugunu bilmediler.Gencsiniz olur diyolar,bisey diyemiyorum.Size acilmak istedim.Disariya iyi görünmek istesemde aslinda icim yangın yeri..

Son düzenleme:
Geçmiş olsun hamile misin umarım bir daha olmaz hayata sıkı tutun bir yavrun daha var onlar daha muhtaçlara anne babaya herkesin hayatı dört dörtlük değil annesin sonuçta burda bebek için uğraşan bir sürü anne var inş bir daha kaybetmesin bebeğini alırsın kucagina

Şu hayatta herşeyin bir sebebi var canım ablam. Ölümlerde bile bir hayır var. Bizim oralarda birisi vefat ettiğinde 'belki de hayırsız bir yola sapacaktı Allah yanına aldı' derler. Her şeyin bir sebebi var görünür ve ya gizli..Bilemezsin abla.. Bilemeyiz... Külli irade...
Bol bol dua et. Rabbim seni yönlendirecek inşallah. Çok dua edeceğim sana. Rabbim yar ve yardımcın olsun inşaAllah.

Çok üzüldüm insallah sağlıklı bir bebeğiniz olur bnde çok istiyrm anne olmayı ama işte nasip..

Üzme kendini bukadar canım. Güçlü olmaya çalış. Inşallah bu kötü Günler'de geçer.Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.tekrar aynı acıları yaşatmasın.

Hamile degilim suan,henüz neyapacagimiza karar vermedik ama drum bir iki aya tekrar konusup karar verelim diyor.Dogal yöntemden yana ama ozaman tüpbebek druyla da görüstürecek.Bizi ilerde ne bekliyor,cocugumuz olacak mi bilmiyorum.Dua edecegin icin tesekkür ederim arkadasim.Allah herseyin hayirlisini nasip etsin.

Canım rabbımden sana yurekten sabır diliyorum.. Bır melegın varmış tesellin .. Acın cok buyuk ama oğlun için ayakta durabılen içinde fırtınalar koparken evladını dusunen fedakar bı annesın sen. Asla yasamadan bilinmez ama içimde bırseyler tıtredı okurken.. Rabbım basta sze snra cocuklarına ssglık versın

Öncelikle basın sağolsun canim Allah ogluna saglikli uzun omur versin
Hakkında hayırlısı olsun bir kardeş sartmi bilemiyorum belkide bütün ilgini ve sevgini oğluna vermen onun için daha iyi olur bilemedimki çünkü iki aylık bebeğim var kızım dört yaşına girecek ve kızıma gereken ilgiyi gosteremiyorum çok üzülüyorum bugün bana seni eskiden seviyordum şimdi sevmiyorum dedi ben agladim
Kusura bakma kendi derdimi anlattım sana yine söylüyorum Allah hakkınizda hayırlı olanı versin arkadaşım

Allah sabir versin insallah saglikla hayirla kucaginiza alirsiniz bebeginizi bende istiyorum ama olmuyor hic olmadi kismet hersey ben yasamadan umut ediyorum sizin yasadiklariniz daha zor. Insallah yuzunuz gülsün

Yazinizi okurken gozlerim doldu.
Kiyamam yasadiginiz aciyi belki anliyamam ama uzmyin kendinizi.
Herseyin hayirlisi olsun.
InsAllah saglikli bi evlt kucaginiza alirsiniz.

Ins guzel bir hamilelik ve saglikli bir bebek haberinizide aliriz, dualarim sizinle, umudunuzu kaybetmeyin.

Pgtli tup bebek denen bir yontem var doktorun bahsetmedi mi,embriyoyu yerlestirmeden once kromozom testlerinden gecirip saglkkli embriyoyu rahme yerlestiriyorlar,bir arastirin isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…