Dr tupbebek dedi mi sana canm?Benimki tupbebek icin de kesin bisey demedi hersekilde risk varmis ama tupbebek druyla gorsturp detayli bilgiyi ondan alacagimizi syledi.Bende iki senedir evliyim ilk bebeğim düştü ikincisini de doğumdan bir gün sonra öldü. .
Evet canim haklisin,Allah affetsin bazen kendi kendime kiziyorum.Aklimdan cikmiyor cogu zaman elimde degil ama bazen de olabilir dünyanin türlü türlü sıkıntıları var bu da benimkilerden bitanesi diyorum.Onun disinda tabiki baska sorunlarim da var bir cok insan gibi her biri icin ayri ayri konu acmam gerekir ama önceligim tabiki bu sorunum.En büyük istegim cocuklarim ve yuvamla mutlu bir aile gerisi hallolur diyorum.Bak cnm evett cok zor ama neden deme isyan etme.
Allah buyuk buda senin sinavin. Dua et Rabbim sanada hayirli saglikli evlat nasip etsin insallah.
Evet canim haklisin,Allah affetsin bazen kendi kendime kiziyorum.Aklimdan cikmiyor cogu zaman elimde degil ama bazen de olabilir dünyanin türlü türlü sıkıntıları var bu da benimkilerden bitanesi diyorum.Onun disinda tabiki baska sorunlarim da var bir cok insan gibi her biri icin ayri ayri konu acmam gerekir ama önceligim tabiki bu sorunum.En büyük istegim cocuklarim ve yuvamla mutlu bir aile gerisi hallolur diyorum.
Canım yaşadığın şeyler gerçekten zor Rabbim sabır versin ve rabbim en hayırlı zamanda kucağına sağlıklı , tüm sıkıntılarını unutturacak hayırlı bir evlat versin inşMrh arkadaslar,genelde hep burdayim.Konulara bakarim,kendi konularim da oldu ama son zamanlarda sizlerle paylaşmak istedigim bu sıkıntımı herdefasinda yazmayi erteledim.Benim bir oglum var sekiz yasinda.Kendini tam ifade edemiyor,otizm tanisi var.Gectigimiz senelerde psikiyatr kardes getirin dedi.Hernekadar hayir düsünmüyorum desem de sonunda istek geldi ve hamile kaldim.Hayaller kurdum oglumla ve bebegimle ilgili ama alti bucuk aylik hamileyken bebegimin kalp atisi durmustu ve saglik sorunlari da varmis.Aglama krizlerine girdim sinra ogluma adapte oldum,bir sekilde atlattim.Bir sene sonrasinda tekrar hamile kaldim.Ben bu bebegi doguracam,ogluma da kardes gelecek dedim.Daha önceki kayiptan dolayi bu hamileligimi ogluma yansitmamaya calistik her ihtimale karsi.Sekiz aylikken erken dogum yaptim.Bebegim küveze alindi ve ögrendim ki önceki bebegimdeki saglik sorununun aynisi bu bebegimde de varmis,yasama ümidi cok az dediler.Bir ay gibi bir zaman kuvezde kaldu.Hep diyordum acaba her aksamin bir sabahi gercekten var midir diye,hep dua ettim.Gecem gündüzm birbirine karisti.Bebegim daha fazla tutunamadi hayata ve yeni dogandan istemedigimiz bir sekilde ciktik.Kaybettim bebegimi,agladim icim paramparcaydi,ogluma da yansitmamaya calistim.Suan oglumun egitimi gelecegi herseyden önemli ama artik hayal mi bizim icin bebek getirmek?Artik bitti mi?Genetik testler yapildi,ayni sorunu yasama ihtimalimiz %25.Drum tüp bebekte düsünebilirsiniz ama tüpbebekte de yanilma payi oldugu icin bana sorarsaniz tekrar dogal düsünün,11.haftada elimizdeki sonuclara göre test yapariz varsa bile hareketlerini bile henüz hissetmemis olursun dedi.Normalde bir iki aya gidip karar vericez ama ben olumsuz tarafini düsnmek istemiyorum,benim fiziksel ve psikolojik cekecegim aciyi tahmin ediyorum.Bir cana bunu yapamam.İki arada bir deredeyim.Cocuk getirmek bu kadar mi zor,ben insan degil miyim?Neden mutlulugumu hicbirzaman tam yasamiyorum.Neden hayatin baska tarafindayim.Kimseye acilamiyorum esim disinda.Cevredekiler yenidogan ünitesine giremedigi icin bebegimde sorun oldugunu bilmediler.Gencsiniz olur diyolar,bisey diyemiyorum.Size acilmak istedim.Disariya iyi görünmek istesemde aslinda icim yangın yeri..
aynen oyle arkadasim ama korkuyorum yine sorun olursa diye.Pgt icin de yine risk varmis,drum dogaldan yana ama sorun olursa 3.ayda sonlandirilacakmis.Bebegin yasamina Allah korusun son vermek ve cekecegim aci Allah korusun yani.Pgt ile tupbebek dsnsek ilkinde tutmasa ikinciye gucumz yok.Sağlıklı bir kardeşin oğlunun gelişiminde de olumlu etkisi olabilir.Yasadıkların zor şeyler Allah yardımcın olsun.Genede umudunu kaybetme.Genetik olarak tekrarlama ihtimali %25 demiş doktor.Yani sağlıklı olma ihtimali çok daha yüksek.İnşallah Allahım tez vakitte kucağina sağlıklı hayırlı bir evlat verir.Abisine de can yoldaşı olur inşallah.
Herkesin sınavı farklı işte. ..
daha demin Namazda dua edip ağladım. .. çok ağladım rabbim benimde sizinde sesinizi duysun isteyen herkese sağlıklı hayırlı bebek nasip etsin. ..
Bu hafta jinokolog a gittim benim daha bi tane bile hamileligim olmadı. ..
belkide hiç olmayacak. ..
Allah bilir bunu. ..
eşim kaç gündür destek çıkıyor bana ama yüreğim yangın yeri. ..
eşim in dedikleri. ..
Allah verirse alicaz oo nasip ederse olacak. .
vermezsede vardır bundada bi Hayır belki evladın olacaktı ama sana sürekli sıkıntı verecekti kötü islere bulasacakti. .
belki allah seni belalardan koruyor sen bunu bilemezsin ... şer sandığın şey de Hayır vardır.... ağlama isyan etme sınavdasin kaybetmeyelim biz sınavımiz ı. ..
kaç gündür bunları söylüyor. ..
bende aglamamak için kendimi tutuyorum bol ya sabır çekiyorum. ..
Allah görüyor allah biliyor. ..
ben kendim de mucize bebeğim. .
doktorların Yaşamaz dediği bebeğim. .
30 lu yaşlardayim şuan. . allah isterse olur.
kun feye kun. ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?