birgün olsun ayak ayak üstüne atıp rahatça kahvemi içip tv izlemedim diyen çalışanlar

elbette ki yağ-bal değil.. mesela ben işim gereği sabah 08:00 akşam 20:00 bilgisayar başında online olmak zorundayım.. ne kadar yorucu olduğunu tahmin edemezsiniz.. ee bunun yanında yemek, çamaşır, ütü yaparsam günün 50 saat olması gerekiyor yetişebilmem için.. ama zevk alarak yaptığım bir işim olduğundan şikayet etmem..
siz hem şikayet edip hem mutluyum demeniz, kimsenin inanmamasının sebebi...

hem iş yapmak itiraf edilecek bir skandal değil ki, söylemekte zorlanalım değil mi sempatiksalakcinni

sizin hiç şikayetleriniz yok mu,ya da günün temposundan yorujlup offf dediğiniz olmuyormu acaba.. bende sürekli masa basında pc önündeyım tempomda cok yogun ara sıra yakınmalarım olsada Mutlu oldugumdan bahsetmeye çalıstım..

düşünceme yorumuma kımse katılmak zorunda değil ama yazılanları dıkkatle okursanız nedemek ıstedıgımı sanırım daha ıyı anlarsınız..çok basıte ındırgenmiş hersey bukadarda kolay yaşamıyoruz yapmayın arkadaslar

evime kadın gelir, yemeği (bebeklerim için)annem halleder, kendimiz için ya portatif bişiler hazırlarız ya da pizza söyleriz... 3 günlük dünyada hem eve hem işe hem de aileme yetişeceğim diye kendimi yıpratamam.. ve kimse kusura bakmasın, "heryere yetişiyorum ve mutluyum" diyenlere hiç inanasım gelmiyor.. nitekim; mutluyum deseler de işte böyle şikayet de edebiliyorlar... :1closedeyes:

Sen ne yapıyon bu arada ofis bacı, sorması ayıptır. Onu o yapar bunu bu şu yapar. Sende yan gelip yatıyonmu yani:hulya:

Sımdı benım bebegım yok.
Varda o koca bebegım benım (:
Pekı bu durumda olanlar, bende onları merak edıyorum.
Onlar hem calısıp, hem bebeklerı ıle nasıl ılgılenebılıyorlar?
Benım tek korkum bebegım oldugu zaman yeterınce ona zaman ayıramamak.
Veyahut bıtap dusmek!
Bu nedenle bebegım olunca calısmayı pek dusunmuyorum.
Fakat bır yanımda calısmak ıstıyor.

Bende kımı zaman yogunluktan sıkayet ederım.
Bu bırazda o an kı ruh halımle ılgılıdır.
ıslerımı ertelemeyı seven bır yapım yok.
Su bıtsın, sonra kahvemı ıcecegım, uzatacagım ayaklarımı derım yok, yok...
ısler bıtmez.
Bu arada sıkılırım, yorulurum ve kendı kendıme sıkayet ederım.
Sonra bır anda bu ısler nasıl olsa bıtmez der, alırım kahvemı, bırde sıgaramı keyıf yaparım.
O anda da mutluyumdur.
Dusunurum; evet yoruluyorum, kendıme cok zaman ayıramıyorum ama,
Bır meslegım var, zamanımı en faydalı bıcımde degerlendırıyorum,
bos zaman dıye bır kavramım yok!
Bunlarda mutlu edıyor benı.
Yazımın basında da dedım ya, ruh halıme gore degısır durum.
Mesela su an, ayaklarımı uzatmak ısterdım (:

sanırım aslında yazmak ıstediğim seyleri en iyi bu sekılde ıfade edebılırdım :) bravo bir anlayan cıktı teşekkür ediyorum

Sen ne yapıyon bu arada ofis bacı, sorması ayıptır. Onu o yapar bunu bu şu yapar. Sende yan gelip yatıyonmu yani:hulya:

yok yavru kuzu, yatmaya vaktim mi var :hulya: zaten 12 saat iş, geri kalan master için çalışma, bir de 2 bebek kafamçokkarıştı bir yemek, bir temizliği hallediyorlar sağolsunlar kaydirigubbakcemile

yok yavru kuzu, yatmaya vaktim mi var :hulya: zaten 12 saat iş, geri kalan master için çalışma, bir de 2 bebek kafamçokkarıştı bir yemek, bir temizliği hallediyorlar sağolsunlar kaydirigubbakcemile

e geriyede bişe kalmıyor kanımca, he:roflol::roflol:
asıl baba işleri başkaları yapıyormuş:hulya:

e geriyede bişe kalmıyor kanımca, he:roflol::roflol:
asıl baba işleri başkaları yapıyormuş:hulya:

okulu bitireyim, işimin saatlerini oturtayım yapacağım söz guzum boshayallersmile kaydirigubbakcemile3

Devlet memuru olan bayanlar özel sektörde çalışanlara göre daha şanslı, devlet dairesinde 1 yıl staj yaptım, 5 yıl özel sektörde çalıştım bunlara dayanarak söyleyebilirim ki evli ve çocuklu bayanlara en yaraşır iş devlet memuru olmak. Özel sektörde mıncığını çıkarıyorlar insanın öyle çocuk oldu 6 ay ücretli izin patronun insafına kalmış, çocuğunun 40 ı çıkar çıkmaz başlatırlar. Şu an çoğu yer C.tesi günleri bile çalıştırıyor. Memur olanların C.tesi günü ayağını uzatıp kayfesini içerken tv sini izleme şansı var yine de :kahve:

Devlet memuru olan bayanlar özel sektörde çalışanlara göre daha şanslı, devlet dairesinde 1 yıl staj yaptım, 5 yıl özel sektörde çalıştım bunlara dayanarak söyleyebilirim ki evli ve çocuklu bayanlara en yaraşır iş devlet memuru olmak. Özel sektörde mıncığını çıkarıyorlar insanın öyle çocuk oldu 6 ay ücretli izin patronun insafına kalmış, çocuğunun 40 ı çıkar çıkmaz başlatırlar. Şu an çoğu yer C.tesi günleri bile çalıştırıyor. Memur olanların C.tesi günü ayağını uzatıp kayfesini içerken tv sini izleme şansı var yine de :kahve:

katılıyorum..
o kadar işin altından kalkıp, çocukların her anında yanında olduktan sonra yemeği-temizliği bir başkasının yapmasını hiç önemsememek gerekiyor.. Eh kalan zamanı da kendimize ayıralım da psikolojimiz düzgün olsun en azından :hulya:

benim öyle bir sıkıntım yok.
eşimi de işimi de evimi de seviyorum.
insan sevdiği şeylerle uğraşınca da çok yorulmuyor ya da şikayet etmiyor.
üstelik burda vakit geçirebildiğime göre
ayak uzatıp kahve içmeye de bol bol vaktim var demek ki

valla çocuk yoksa tamamda çocuk varsa zor valla, okulu, arkadaşları, öğretmeni, kışın hastalığı, osu busu, psikoloji vs.. :bbo:

nevet, şekil bir a, bendeniz kötükedihüso öğlene kdr falan da deil, akşam 6ya kdr he. çoğu zaman da sarkıyo neden? çünkü ptesiye iş yetişcek. daha önceden versene işi be adam alsanaalsanasmile şu bikaç gündür yorğunluk azaldı da siteye girebiliom. yoksa yeni mezunsun, işi doğru dürüst bilmion diyip kimse acımıyo. 5-6 tane amca arasına beni işe aldılar, neden? çünkü erkeklerin askerlik derdi var. askerliğini yapmış eleman da daha pahalı. ondan sora "december hanım hiç konuşmuyonuz bikbik" ne konuşcam yav babam yaşındaki adamlarla, zaten canım burnumda. alsanaalsanasmile

Evli, çocuklu ve çalışan bayanları takdir ediyorum açıkçası hepsine yetişebiliyorlar.
Mutlaka zor yönleri vardır ama eşiniz ve çocuğunuzla mutluysanız ev işide tuzu biberi olsun artık değilmi?
Dünyada dertsiz kimse yoktur varsın derdiniz iş olsun....
Bende misafirden çok şikayet ederim senede 365 gün var, bizim evinde 340 günü misafirle geçer, işten eve gidip bide misafirle uğraşıyorum bazen çok şikayet ediyorum ama ailem ve nişanlımla sorun yoksa oh herşey süper...Ama varsa hiç çekilmez oluyor.

benim de ekimde düğünüm var ve bilemiyorum yetiştirebilicem mi, fakat bu hafta annem yoktu evde eve yedi buçukta geldim her akşam ,babamla kalıyorduk , koştur koştur gel yemeği yap, salatayı yap, sofrayı hazırla dokuzda bütün işleri bitiriyordum:):)
Annem telefon ediyordu ne yapıyosun,akannehir anne yemek yapıyorum, anne salata yapıyorum, anne bulaşık yıkıyorum, diyor ki bana sen ben olunca niye gelmiyosun erkenden eve ,şimdi iş başa düştü diye mi:D:D
valla bu bi hafta boyunca yetiştirdim şimdi de CUMARTESİ ve ben evi dip bucak olmasa da temizlemeye çalışıyorum,,,bu bi hafta bana yapabileceğim şeyleri gösterdi ve inanıyorum ki başarabilirim
kaydirigubbakcemile3

¤ decemBer ¤;14181369 .!.:
nevet, şekil bir a, bendeniz kötükedihüso öğlene kdr falan da deil, akşam 6ya kdr he. çoğu zaman da sarkıyo neden? çünkü ptesiye iş yetişcek. daha önceden versene işi be adam alsanaalsanasmile şu bikaç gündür yorğunluk azaldı da siteye girebiliom. yoksa yeni mezunsun, işi doğru dürüst bilmion diyip kimse acımıyo. 5-6 tane amca arasına beni işe aldılar, neden? çünkü erkeklerin askerlik derdi var. askerliğini yapmış eleman da daha pahalı. ondan sora "december hanım hiç konuşmuyonuz bikbik" ne konuşcam yav babam yaşındaki adamlarla, zaten canım burnumda. alsanaalsanasmile

Allah kolaylık versin December cım, umarım ileride çok başarılı bir mimar olursun.
Mimarlık benim olmak istediğim mesleklerden biriydi boshayallersmile

Son düzenleme:
Ben 1 yil 3 ay oluyor evleneli...Ilk 6 ay evdeydim, sonra özel sektörde ise basladim..! Genelde 20-21 saatlerinde eve geliyorum..Ilk basta kendimi paraldim...Aksamlari eve gelir, yemek yaprdim...yarim saat oturur, yorgunluktan yataga atardim kendimi..!

Tabi bu arada temizlik´te kaliyordu..haftanin 1-2 günü evdeyim diye sevinirken, bu kez´de temizlik ile ugrasiyordum...Ütüler birikiyordu, camasirlar yikanmali vs vs...! Diger günlerde kimse cat kapi gelmesin isterdim...Temizlik, yemek yüzünden kaliyordu!

Esim´de bos oldugu günlerde yardim ediyordu ama yinede benim yapmama benzemezdi..!

Sonra baktim kendime zaman ayiramiyorum...Yemek yapmayi biraktim...Temizlige yöneldim ve gayet´te memnunum....Hic degilse, evim eskiye nazaran daha toplu ve bakimli! Birisi gelse, evde olan yemegi görmez...Sadece evin ne kadar pis oldugunu görür!

Dolayisiyla, genelde haftada sadece bos oldugum günlerde, yani 1-2 kez ev yemegi yapiyorum...diger günleride gecistiriyoruz..Esim makarnayi cok sever ve 1-2 yapar..Onun haricinde bir sekilde doyuyoruz! Sorun bu olmasa gerek..!

Temizligim´de düzene girince...kendime vakit ayirmaya basladim...arkadaslar ile bulusuyorum..tekrar kitap okumaya vaktim oluyor...nete baglaniyorum ve esim ile daha fazla vakit geciriyoruz..!

Sizin icin önemli olani bulun ve kendinizi yipratmadan ona agirlik verin..gerisi kendiliginden olur..!

Herkese kolay gelsin!!

hem evli hem işli bi bayan olarak konusuyorummmm =) sengözlerimebaksanab

sabah 9 aksam 9 işteyim işim evime yakın 15 dk da evde oluyorum aksamları bazen kayınvalidem cagırır haftada 2-3 gün aksam yemege sag olsun cok anlayıslı ve bana elinden geldigince yardımcı olmaya calısır :teselli: eve gectigim günlerde öle pratik yemekler yaparım mesala önceden köfte hazırlayım atarım buzluga sonra ihtiyacım olunca hoppp cıkarım onları yanına 3 patades canım nasıl isterse ister sulu yemek olarak ister kızarma bunun gibi pratik yemekler hee canım yemek yapmaktamı istemiyo ya dısardan söleriz yada kahvatılır türü seler hazırlarım ayrıca cumatesi pazar sabah 9 aksam 7 calısıyorum izin günlerim hafta içi ozamanlarda sabah işimi bitiririm sonraki zamanlarda kendime vakit harcarım bayanssulusmile büyük temizligimdede yardımcı cagırırımmm. hee bide esim sürekli takım elbise giyer ondan ütüm hiçç bitmez hafta bi de yorgun olmadıgım zaman ütü yaparımmm... ayaklarımıda uzatırım kahvemide içerim keyfimede bakarım hatta cocukta yaparım kariyerde :lepi: :delphin: ( tabi cocuk yapınca bukadar rahat konusurmuyum bilemiyorumm =)

takmayın kafanıza hanımmlarr her işin üstesinden geliriz yeterki saglıgımız olsun yeterki kocişlerimizle mutlu olalımm :asigim::dance:

konu hoşuma gitti muhabbette sardı yani ....benim de hiç vaktim yok ya ... nerden buunyorsunuz bu vakitler hanımlar ...
aynı elefera gibi şu iş bitsin azcık oturayım diyorum ama hiiiçbitmiyor ...olmadı kadın gelir diyen hanımların maaşı çok fazla herhalde bir günlük temizlik 80 lira olsa ayda 2-3 kez glse hesaplayın işte .... okadar ara ayırabiliyormusunuz ...yemekte dşardanmış ...pizzada kişi 20 lira olsa e bunu hergün yesen ayda ne yapaaaar oooo gitti maaş ....en iyisi ufak ufak başlıyım işlere bitmez oturunca ...hadi bye ....

Back
X