birgün olsun ayak ayak üstüne atıp rahatça kahvemi içip tv izlemedim diyen çalışanlar

Bir kaç satırda ben yazmak istiyorum,
hem çalışan bir bayan olarak,
hem ev hanımı olarak,
hem de anne olarak...
öncelikle hiç kimse ne özeli eleştirsin,ne de kamuyu,
özelde de çok fazla çalışanda var,oturanda,
kamuda da çok çalşan olduğu gibi oturanda var..
bazı kişiler ,hem işte çalışmayı sever,hem evde,
enerjileri fazladır,pratiktir,o kadar işin arasında kendisini de,
ailesine de zaman ayırır ve şikayet etmez,
bu kadar işin arasında şikayet edenlerde,
birşekilde işleri yapacak program hazırlıyorlar,
(eve yardımcı bir bayan,dışardan yemek vs.vs.)
birde iş yapmayı sevmeyenler var,zamanı boldur,pratiktir,
marifetlidir ama iş yapmayı sevmez,zorlada yaptıramazsınız zaten,
dolayısıyla bu yaşam biçimini herkes kendisi için belirler,
bir başkası 2.maddeyi yapıyor diye eleştiremez,yada 3.maddeyi anlatabiliyormuyum..
anne olmak apayrı birşey,anne olan bir kişi her anlamda profesyonel,titiz,programlı olmak zorunda,
herşeyden önce yavrusunun yemeğinden okulunu,derslerini,ütüsünü,
kurslarını kısaca herşeyini düşünmek,düzenlemek zorunda...
kısaca iş bitmez arkadaşlar,huzur olsun,mutluluk olsun,
herkes mutlu olacağı tarzda yaşasın...

Bir kaç satırda ben yazmak istiyorum,
hem çalışan bir bayan olarak,
hem ev hanımı olarak,
hem de anne olarak...
öncelikle hiç kimse ne özeli eleştirsin,ne de kamuyu,
özelde de çok fazla çalışanda var,oturanda,
kamuda da çok çalşan olduğu gibi oturanda var..
bazı kişiler ,hem işte çalışmayı sever,hem evde,
enerjileri fazladır,pratiktir,o kadar işin arasında kendisini de,
ailesine de zaman ayırır ve şikayet etmez,
bu kadar işin arasında şikayet edenlerde,
birşekilde işleri yapacak program hazırlıyorlar,
(eve yardımcı bir bayan,dışardan yemek vs.vs.)
birde iş yapmayı sevmeyenler var,zamanı boldur,pratiktir,
marifetlidir ama iş yapmayı sevmez,zorlada yaptıramazsınız zaten,
dolayısıyla bu yaşam biçimini herkes kendisi için belirler,
bir başkası 2.maddeyi yapıyor diye eleştiremez,yada 3.maddeyi anlatabiliyormuyum..
anne olmak apayrı birşey,anne olan bir kişi her anlamda profesyonel,titiz,programlı olmak zorunda,

herşeyden önce yavrusunun yemeğinden okulunu,derslerini,ütüsünü,
kurslarını kısaca herşeyini düşünmek,düzenlemek zorunda...
kısaca iş bitmez arkadaşlar,huzur olsun,mutluluk olsun,
herkes mutlu olacağı tarzda yaşasın...

öncelikle saygılı yaklaşımın için teşekkür ederim Songül abla.. Burada ilk olay değil aslında bu.. Kim "eve yardımcı alıyorum" diye bir konu açsa birkaç "marifetli!!" arkadaş hemen tartışmaya döküyorlar..

Elbette ki saydığın maddeler de anne kusursuz olmalı ama..
Çok yoğun çalışmamdan ötürü yemek konusunu çok güvendiğim birine devretmiş olmam "annelik" sıfatımı tartışmaya açmaz/açamaz.. Eksiklerimi kapamak için imkanı veya imkanım dahilindeki yakınlarımdan yardım istemem de beni eksik biri yapmaz.. Ha bütün gün gerek evde, gerek işte çalışıp mutlu olanlara saygı duyarım ama şikayet etmeleri biryerlerde eksiklik veya mutsuzluk olduğunu gösterir...

Herneyse artık bu konuda daha fazla tartışma yaşamak istemiyorum.. Umarım zorunda da kalmam... :1closedeyes:

Bu yardımcı konusu ne kadar abartılmıs.
Benım bır yardımcım yok.
Hatta kayınvalıdem ıse ılk gırdıgım gunlede yemegını ben yapar gonderırım dıyınce, kabul etmemıstım.
Sırf utandıgımdan ): Ben kımseye 'sunu yap' dıyebılen bırı degılım ya da beklentılerı olan...
Sımdılık bebegım olmadıgı ve esım de yemegı hıc bır zaman sorun etmedıgı ıcın, yardımcıya ıhtıyac duymuyorum.
Fakat, bebegım oldugunda maddı durumum el verse, ısterdım yardımcım olsun.
En azından hafta sonları bır kac saat gelsın, evı sılsın supursun, utuyu yapsın...
Bende ev ıslerı ıle gecırecegım zamanımı canım sevgılım ve Allah nasıp ederse bebegımızle gecırırdım (:
Yardımcıya bu kadar karsı gelen bayanlar bırde bu acıdan bakmalı bence.
Ev ısı yaparak esınızden gunden gune uzaklasmayı mı yeglersınız?
Yoksa yardımcınız ev ıslerını yaparken, sızde esınızle vakıt gecırmek mı?
Valla ben kesınlıkle 2. sıkkı tercıh ederım (:

e ne güzel işte, demek ki siz kusursuz bir ev hanımısınız, sorun ne anlayamadım??

halen haddiniz olmayan şeylere karışıyorsunuz farkındaysanız, ve anlamamakta ısrar ediyorsunuz.. Kimin annesi/kardeşi kime isterse yardım eder, destek verir, canı ister her işini yapar.. Asıl siz insanların yaşamlarını bilmeden yargılarda bulunuyorsunuz.. Hayır, bu duygunun bir adı var ama size kondurmak istemiyorum.. En fazlası siz kendi annenize yaptırmaz sorumluluklarınızı!!!!! bilirsiniz.. Burayı okuyan insanlar sizin yorumlarınızdan sonra ne okulu bırakacaklar, ne işlerini ne de yaşam tarzlarını.. Yormayın kendinizi isterseniz.. yerimseniben

Bakın siz de ev işlerini sıkıcı gördüğünüze göre size de yardımcı tavsiyesinde bulunabilirim.. Hem bu kadar yorulmazsanız daha sakin bakarsınız olaylara, herkesin hayatı ile ilgili ilginç yorumlarda bulunmazsınız...

birincisi ben kusursuz değilim öyle bir imada bile bulunmadım olan olur olmayan kalır illa pürü pak olmak zorun da değil dedim..İkincisi, haddim olmadığını sanmıyorum burası sosyal bir platform ve konu açıldıysa herkese de cevap verebilir kendi düşüncelerimi söylerim katılmayabilirsiniz ben ortaya konuşuyorum sadece burada yazanlara değil evlendikleri halde hala ailesine sorumluluklarını yükleyenleri hoş karşılamıyorum bunu söylemenin yeri de burasıydı ve söyledim.Üçüncüsü, asıl siz yargıda bulunup beni bilinçsizlikle suçladınız kat kat bilinçli olduğunuzu söylediniz madem öyle bu bilinçliğinizi uygulayın. Benim ne kadar bilinçli ve bilgili olduğumu bilmeden yorum yapmayın.. Dördüncüsü, istediğinize istediğiniz işi yaptırın ama onlar yaşlandığı zaman ne yapacaksınız acaba bir insan başkalarının desteğiyle nereye kadar gidebilir.. ben yorum yazmayı seviyorum kendimi yorduğumu da düşünmüyorum heresin burada yorum hakkı olduğunu düşünüyorum bu da beşş... ben ev işlerini sıkıcı görmüyorum sizin için sıkıcı geldiğini söylüyorum ama bunu bile anlamak istemiyor musunuz tıpkı diğer yazdıklarıma mesela ne kadar bilinçli olduğumla ilgili yazdıklarıma vecap vermek yerine işinize gelen yerlere cevap veriyorsunuz.. Tavsiyede bulunmanıza gerek yok istesem en iyi yardımcıyı alırım zaten bundan da şüpheniz olmasın ama ben artık aileme hizmet edecek onları hoş tutacak yaşa geldiğime inanıyorum yeteri kadar bana baknmış zaten hala bakıcılık yapmasına gerek yok evet kendimle gurur duyuyorum evime, işime, eğitimime yetebildiğim için kendi kendine yetebilen biri olduğum için.. Bu konuda da taviz vermem..Evet çok yorulduğum zamanlar oluyor ama evimin işini kendim yapmamın, eşimin önüne bir tabakta olsa kendim yaptığım yemeği koymanın tadı da hiçbirşey de yok size de tavsiye ederim... Siz işin kolay yanını bulnuş ve çalışıyorsunuz diye herşeyden sıyrılmış birisiniz buna da cevap verin ama ben size zaten artık cevap yazmayacağım nasıl olsa anlamak istediğiniz gibi anlayacaksınız ...

Bu yardımcı konusu ne kadar abartılmıs.
Benım bır yardımcım yok.
Hatta kayınvalıdem ıse ılk gırdıgım gunlede yemegını ben yapar gonderırım dıyınce, kabul etmemıstım.
Sırf utandıgımdan ): Ben kımseye 'sunu yap' dıyebılen bırı degılım ya da beklentılerı olan...
Sımdılık bebegım olmadıgı ve esım de yemegı hıc bır zaman sorun etmedıgı ıcın, yardımcıya ıhtıyac duymuyorum.
Fakat, bebegım oldugunda maddı durumum el verse, ısterdım yardımcım olsun.
En azından hafta sonları bır kac saat gelsın, evı sılsın supursun, utuyu yapsın...
Bende ev ıslerı ıle gecırecegım zamanımı canım sevgılım ve Allah nasıp ederse bebegımızle gecırırdım (:
Yardımcıya bu kadar karsı gelen bayanlar bırde bu acıdan bakmalı bence.
Ev ısı yaparak esınızden gunden gune uzaklasmayı mı yeglersınız?
Yoksa yardımcınız ev ıslerını yaparken, sızde esınızle vakıt gecırmek mı?
Valla ben kesınlıkle 2. sıkkı tercıh ederım (:

benimde kayınvalidem kendi yardımcısını göndermeyi çom teklif etti hiç olmazsa cam, kapı, halı silsin diye bende çalışıyordum ayrıca eve gelip ders çalışıyordum ve haftada iki gün de kursa gidiyordum ama asla istemed,m sonra bunların söz konusu olmasından korktum. Kendi ailem zaten yanımda değil başka şehire gelin geldim.. Tabii ki bebek olunca öncelikli olan evişi değil bebek olacak bu benim içinde böyle o zaman elbette kadında alırım yaptırım ama yemeğini kendi elimle hazırlamak isterim bu konuda güvenemem yardımcıya.. Ama daha bebeği bile olmayanlar annes,ne ablasına yaptırıyor işlerini ya iki kişinin yemeğinden temizliğinden ne olur ki... Ben eşime de zaman ayırıyorum ayrıca çünkü herşeyim programlı neyi ne zaman yapacağım belli ve zaten zamanla rutine dönüşüyor otomotik yapılıyor bazı şeyler. Yani ben yanlış anlaışmayayım kadına hiçbir zaman karşı çıkmam ama tüm işleri bir kadının yapması yada aile bireylerinin bir de çocuklarının evinin yükünü alması benim tarzım değil bunu anlatmaya çalıştım.. Hamilelikte, lohasalıkta, yetişemediği yerlerde olabilir ama sürekli de olmaz bir kişi evlendiyse bunun sorumluluğunu da az yada çok almalı diye düşünüyorum hepsi bu..

birincisi ben kusursuz değilim öyle bir imada bile bulunmadım olan olur olmayan kalır illa pürü pak olmak zorun da değil dedim..İkincisi, haddim olmadığını sanmıyorum burası sosyal bir platform ve konu açıldıysa herkese de cevap verebilir kendi düşüncelerimi söylerim katılmayabilirsiniz ben ortaya konuşuyorum sadece burada yazanlara değil evlendikleri halde hala ailesine sorumluluklarını yükleyenleri hoş karşılamıyorum bunu söylemenin yeri de burasıydı ve söyledim.Üçüncüsü, asıl siz yargıda bulunup beni bilinçsizlikle suçladınız kat kat bilinçli olduğunuzu söylediniz madem öyle bu bilinçliğinizi uygulayın. Benim ne kadar bilinçli ve bilgili olduğumu bilmeden yorum yapmayın.. Dördüncüsü, istediğinize istediğiniz işi yaptırın ama onlar yaşlandığı zaman ne yapacaksınız acaba bir insan başkalarının desteğiyle nereye kadar gidebilir.. ben yorum yazmayı seviyorum kendimi yorduğumu da düşünmüyorum heresin burada yorum hakkı olduğunu düşünüyorum bu da beşş... ben ev işlerini sıkıcı görmüyorum sizin için sıkıcı geldiğini söylüyorum ama bunu bile anlamak istemiyor musunuz tıpkı diğer yazdıklarıma mesela ne kadar bilinçli olduğumla ilgili yazdıklarıma vecap vermek yerine işinize gelen yerlere cevap veriyorsunuz.. Tavsiyede bulunmanıza gerek yok istesem en iyi yardımcıyı alırım zaten bundan da şüpheniz olmasın ama ben artık aileme hizmet edecek onları hoş tutacak yaşa geldiğime inanıyorum yeteri kadar bana baknmış zaten hala bakıcılık yapmasına gerek yok evet kendimle gurur duyuyorum evime, işime, eğitimime yetebildiğim için kendi kendine yetebilen biri olduğum için.. Bu konuda da taviz vermem..Evet çok yorulduğum zamanlar oluyor ama evimin işini kendim yapmamın, eşimin önüne bir tabakta olsa kendim yaptığım yemeği koymanın tadı da hiçbirşey de yok size de tavsiye ederim... Siz işin kolay yanını bulnuş ve çalışıyorsunuz diye herşeyden sıyrılmış birisiniz buna da cevap verin ama ben size zaten artık cevap yazmayacağım nasıl olsa anlamak istediğiniz gibi anlayacaksınız ...

yo yo gayet iyi anladım.. siz elbetteki istediğiniz konuya yorum yaparsınız. ama benim yorumuma yorum yapamazsınız.. sizin bilinçli olduğunuzla ilgili yorum yapma gereği bile duymuyorum.. zira daha henüz çocuğu olmayan ve çocukla (hele 2 çocukla) hem okuyup hem çalışmanın ne demek olduğunu bilmeyen birinin bilinciyle ilgili ciddi şüphelerim var...

tekrar ve tekrar söylüyorum.. siz benim hayatım hakkında bir yorum yapamazsınız.. Özgür olmak pervasızca ağıza gelen herşeyi söylemek değildir, zira bu özgürlük değil patavatsızlık olur...

ben eşimin önüne yemek koymam hanımefendi, zira biz herşeyi beraber yaparız.. ben köfte yapıyorsam o patates kızartır, yemeği ailem hazırladıysa birlikte hazırlarız sofrayı..

Ailemin yaşlanmasına da değinmişsiniz.. Eksik olmayın beni bu kadar düşünmeniz gözlerimi yaşarttı.. Ama endişelenmeyin zira biz yan yana oturuyoruz.. Onların ihtiyacı olduğunda ben, benim ihtiyacım olduğunda da onlar koşarlar siz endişe duymayın..

size naçizane bir tavsiye: her mesajda megalomanca kendininizi anlatacağınıza, farklı fikirlere de açık olmayı deneyin derim.. bu 2 soğan doğrayıp üzerine patates atmak kadar basit değil evet.. ama çok işe yarıyor inanın...

valla bütün maddelerinize cevap verebildim mi bilemiyorum.. umarım tatmin olmuşsunuzdur.. dediğim gibi aman sakın siz yapmayın benim gibi olur mu :lepi:

size cevap vermeyeceğimi söylemiştim vermeyeceğimde... Yazdıklarım yeteribce anlatıyor zaten herşeyi ben eşimin boyunduruğunda da değilim zaten ki biz de beraber yapıyoruz... Noktaaa....

valla ben calışmıyorum 1 cocugum var ama yinede ayagımı uzatıp bi kahve içmem cok zor kızım 2 yaşına girecek cok haraketli ve yaramaz sürekli oyun ve ilgi istiyo park istiyo karnı acıkır altına yapar banyosu uykusu sorumlulugu okadar cokki anlatmakla bitmez helede cok yaramazssa sürekli kırıp döküp sacıyosa üstelikte eşim cok yogun calışır ne pazarı ne tatili var akşam 2 3 saat oturur sonra yatar yorgundur ve hiç bebekle felan ilgilenemez bütün iş senin üstünedir evin temizliği ütüsü camasırı bulaşıgı yemegi alışverisi ev hanımı olunca komuşusu misafri ee pastası böreği olmazssa olmaz hiç mutlu değilim malese faslında benim mutsuzlugumun sebebi bu kadar kosusturma ve tempoya rağmen hayatımda bi değişiklik olmaması eşim esnaf birlikte gecireceğimiz bi pazar günümüz bi yaz tatilimiz hiç bişey yok hergün aynı saatte gidip gec ve yorgun gelen bi eş ne sosyal bi aktivite nede birlikte gecireceğimiz bikac saat buna can mı dayanır beee off kızlar ame dert yandımm haa

valla ben calışmıyorum 1 cocugum var ama yinede ayagımı uzatıp bi kahve içmem cok zor kızım 2 yaşına girecek cok haraketli ve yaramaz sürekli oyun ve ilgi istiyo park istiyo karnı acıkır altına yapar banyosu uykusu sorumlulugu okadar cokki anlatmakla bitmez helede cok yaramazssa sürekli kırıp döküp sacıyosa üstelikte eşim cok yogun calışır ne pazarı ne tatili var akşam 2 3 saat oturur sonra yatar yorgundur ve hiç bebekle felan ilgilenemez bütün iş senin üstünedir evin temizliği ütüsü camasırı bulaşıgı yemegi alışverisi ev hanımı olunca komuşusu misafri ee pastası böreği olmazssa olmaz hiç mutlu değilim malese faslında benim mutsuzlugumun sebebi bu kadar kosusturma ve tempoya rağmen hayatımda bi değişiklik olmaması eşim esnaf birlikte gecireceğimiz bi pazar günümüz bi yaz tatilimiz hiç bişey yok hergün aynı saatte gidip gec ve yorgun gelen bi eş ne sosyal bi aktivite nede birlikte gecireceğimiz bikac saat buna can mı dayanır beee off kızlar ame dert yandımm haa

valla gerçekten işiniz çok zormuş Allah kolaylık versin ne diyim.. Ailenizden kimse yok mu yardım edecek eşinizde yardım edemiyormuş siz de benim durumumda mısınız yoksa ailem şehir dışında mesela benim kayınvalidemin yaşı geçkin rahatsız tek başımayım ama eşim memur üniversite de doçentlik yapıyor o yüzden giriş çıkış saatleri topalntı felan olmadı sürece belli neyse ki o da yardım ediyor birazcık.. ama sizi şu yönden çok iyi anlıyorum benim dayımda acayip yoğun çalışır haftasonu haftaiçi hiç yoktur gecenin bir yarısı patron arar onun şöfolüğüne de yapıyor şuraya gidilcek felan diyee valla eşiyle bir yere gidemezler hep evdeler yengem kocasının yüzünü göremiyor koltukta uyuyakalıyor yazık.. Misafirleri de hiç eksik olmaz ama maalesef bebekleri olmadı sadece eve bakıyor ama o da yetiyor ona zaten...

Kizlar,

hep calisan evli bayan´dan bahsediyoruz...Peki, bayan evli ise esi var demektir..! Siz´de esleriniz gibi ise gidiyorsunuz...Onlar neler ne yapiyor peki evde?

Burada söyle bir izlenim cikiyor: Kadin ise gidiyor, eve geliyor...Evde calismaya devam ediyor...Yardimci var veya yok...Önemli degil!

Peki esler ne yapiyor...?? Onlari´da mutlaka evin islerine dahil etmeli...Az´da olsa, yaptigini begenmeseniz´de ipin ucundan tutmalilar...Sadece bulasik makinasini bosaltsalar bile...bu bir kolayliktir calisan bayan icin..! Es gercekten yardim ettigi zaman, kimi zaman yardimciya gerek bile kalmiyor..benim yasadigim en azindan bu...cocugum yok henüz, o zaman durum degisebilir tabiki..!

Kendimizi yipratmayalim hanimlar...:1hug:

Benım esım ıhtıyac duygdugum vakıt, yanımda olur.
Bulasık makınesını bosaltmasını bılmıyor (halbukı ne kadar kolay)
Ama kımı zaman camasırları o asar, ben dıger ıslerımı yaparım.
Yada yemek yemısızdır, tabakları kaldırmama yardım eder.
Hafta sonu mesela, yenı bır bınada oturdugumuz ıcın henuz ne kapıcı var
(kı sanırım olmayacak)
Ne de bır baska oturan, koca bına da yalnızız (:
Benım esımde esnaf, pazar gunlerı dahı calısır.
Sadece bır kac saat erken cıkar.
Buna ragmen pazar gunu geldıgı gıbı, merdıvenlerı temızledı.
Ben yardım ıster dıye dusunmustum, esım 'sana kıyamam ben' dedı.
Bende gectım ıcerı, dusumu aldım, bebegıme borek yaptım (:
Insallah bebegımız olunca da yardımcı olacaktır.
Anlayıslıdır benım bı'tanem (:

konu bıraz gerılmıs ama asıl olan bana gore yasam bıcımıdır
kımsenın kımseyı yasam bıcımı konusunda yargılamaya ya da tu kaka becerıksız marıfetlı dıye ayırmaya hakkı yok dıye dusunuyorum

kımı ınsan vardır gercekten hem ev hem ıs temposunda yoruluyordur
yardım almak ıstıyordur gerek esınden ya da gerek yardımcı bayandan ama bu onun ıcın lukse gırdıgınden yapamıyordur
kımı ınsan vardır maddı durumundan zıyade bır zarurıyettır yardımcı almak alacagı bır bluzdan vazgecıp yardımcı almayı tercıh edebılır
bu bakıs acısı ıle sekıllenen bır yasam bıcımıdır

bızde ılk evlendıgımız yıllarda ben calısıyor olmama ragmen yardımcı almıyorduk
sadece yazlık ve kıslık temızlık harıcınde
her hafta esımle bırlıkte yapıyorduk
ısten aynı zamanda geldıgımızden dolayı yemekte sorun olmuyor bırlıkte agız tadımıza gore ayarlıyorduk

ama sımdı bır cocugumuz var ve vaktımın en guzel ve kalıtelısını kuzumla gecırmek ıstıyorum
supermen olmama gerek yok dıye dusunuyorum
bellı aralıklarla yardımcı alıyorum ıslerımın bana zor gelen ve oyalayanını yardımcı yapıyor
bana da onun yapmıs olduklarını duzenlı ve temız tutmak kalıyor
mutfagımda ıse kuzunun yemeklerını anneannesı yaptıgından esımle bırlıkte yıyeceklerımızı kım once gelıyor veya o gun kımın keyfı mutfaga gırmek ıstıyorsa o halledıyor

ha bu benı tembel marıfetsız yapıyorsa da umurumda degıl
evımın tozlu olması, uzerıne yattıgım carsafın utusuz olması benı uzemez kuzumun bacaklarıma sarılıp annnııı dıye aglamasından fazla
relaxsım bu konularda her tıtızım dıyen ınsanın da en azından bır konuda musamaha gosterdıgını dusunuyorum

zor degıl arkadaslar
evlı calısan bır anne olmak
sadece program ve guven lazım o kadar

konu bıraz gerılmıs ama asıl olan bana gore yasam bıcımıdır
kımsenın kımseyı yasam bıcımı konusunda yargılamaya ya da tu kaka becerıksız marıfetlı dıye ayırmaya hakkı yok dıye dusunuyorum

kımı ınsan vardır gercekten hem ev hem ıs temposunda yoruluyordur
yardım almak ıstıyordur gerek esınden ya da gerek yardımcı bayandan ama bu onun ıcın lukse gırdıgınden yapamıyordur
kımı ınsan vardır maddı durumundan zıyade bır zarurıyettır yardımcı almak alacagı bır bluzdan vazgecıp yardımcı almayı tercıh edebılır
bu bakıs acısı ıle sekıllenen bır yasam bıcımıdır

bızde ılk evlendıgımız yıllarda ben calısıyor olmama ragmen yardımcı almıyorduk
sadece yazlık ve kıslık temızlık harıcınde
her hafta esımle bırlıkte yapıyorduk
ısten aynı zamanda geldıgımızden dolayı yemekte sorun olmuyor bırlıkte agız tadımıza gore ayarlıyorduk

ama sımdı bır cocugumuz var ve vaktımın en guzel ve kalıtelısını kuzumla gecırmek ıstıyorum
supermen olmama gerek yok dıye dusunuyorum
bellı aralıklarla yardımcı alıyorum ıslerımın bana zor gelen ve oyalayanını yardımcı yapıyor
bana da onun yapmıs olduklarını duzenlı ve temız tutmak kalıyor
mutfagımda ıse kuzunun yemeklerını anneannesı yaptıgından esımle bırlıkte yıyeceklerımızı kım once gelıyor veya o gun kımın keyfı mutfaga gırmek ıstıyorsa o halledıyor

ha bu benı tembel marıfetsız yapıyorsa da umurumda degıl
evımın tozlu olması, uzerıne yattıgım carsafın utusuz olması benı uzemez kuzumun bacaklarıma sarılıp annnııı dıye aglamasından fazla
relaxsım bu konularda her tıtızım dıyen ınsanın da en azından bır konuda musamaha gosterdıgını dusunuyorum

zor degıl arkadaslar
evlı calısan bır anne olmak
sadece program ve guven lazım o kadar

bilmiyorum, benim bu forumda en çok karşılaştığım şey yargılamak.. İnsanların hayat düzenine başkalarının saygısı yok..
Benim evlendiğim günden beri gelir yardımcım.. Ne yalan söyleyeyim çok sevmem ev işi yapmayı, zamanım da yok (belki bekarken hiç yapmamış olmanın da etkisi vardır bilemiyorum).. Vaktimi ailem, işimle geçirmek hep daha cazip gelmiştir.. Bebeklerim doğana kadar yemek de çok sorun olmazdı sonuçta 2 kişisiniz.. Ama bebeklerim doğduktan sonra tempomun daha da artmasıyla gerek annem gerekse k.validem destek oldular.. Ben burada yanlış bişi görmüyorum, hayatım gayet düzenli bu şekilde :nazar: Ee tabi birkaç sene sonra oğlanlarım büyüyüp, okulum da bitince kendimize daha farklı bir çizgi belirleriz zemuszemus

Kizlar,

hep calisan evli bayan´dan bahsediyoruz...Peki, bayan evli ise esi var demektir..! Siz´de esleriniz gibi ise gidiyorsunuz...Onlar neler ne yapiyor peki evde?

Burada söyle bir izlenim cikiyor: Kadin ise gidiyor, eve geliyor...Evde calismaya devam ediyor...Yardimci var veya yok...Önemli degil!

Peki esler ne yapiyor...?? Onlari´da mutlaka evin islerine dahil etmeli...Az´da olsa, yaptigini begenmeseniz´de ipin ucundan tutmalilar...Sadece bulasik makinasini bosaltsalar bile...bu bir kolayliktir calisan bayan icin..! Es gercekten yardim ettigi zaman, kimi zaman yardimciya gerek bile kalmiyor..benim yasadigim en azindan bu...cocugum yok henüz, o zaman durum degisebilir tabiki..!

Kendimizi yipratmayalim hanimlar...:1hug:

gerçekten güzel bir konuya değinmişsin.. Eş biraz şans işi ve el becerisi diye düşünüyorum.. Mesela benim eşim, bulaşık makinası, çamaşır makinası boşaltma/doldurma yapar. Hafif yemekleri yapar ama öyle pilav tarzı yemeklere hiç kalkmaz.. 6 sene ailesinden başka bir ülkede yaşayınca alışmış tabi :1: Gerçi eşlerin anne faktörü de öenmli, nasıl yetişmişlerse öyle gidiyor.. gamyoncuiremsu

bilmiyorum, benim bu forumda en çok karşılaştığım şey yargılamak.. İnsanların hayat düzenine başkalarının saygısı yok..
Benim evlendiğim günden beri gelir yardımcım.. Ne yalan söyleyeyim çok sevmem ev işi yapmayı, zamanım da yok (belki bekarken hiç yapmamış olmanın da etkisi vardır bilemiyorum).. Vaktimi ailem, işimle geçirmek hep daha cazip gelmiştir.. Bebeklerim doğana kadar yemek de çok sorun olmazdı sonuçta 2 kişisiniz.. Ama bebeklerim doğduktan sonra tempomun daha da artmasıyla gerek annem gerekse k.validem destek oldular.. Ben burada yanlış bişi görmüyorum, hayatım gayet düzenli bu şekilde :nazar: Ee tabi birkaç sene sonra oğlanlarım büyüyüp, okulum da bitince kendimize daha farklı bir çizgi belirleriz zemuszemus

canım yargılamak karakter meselesıdır bana gore

ben de bekarlıgımda hıc mutfaga gırmemıs bır becerıksız ! olarak esımın yaptıgı yemeklere talım ettım uzunca bır sure
kuzum oldugunda tek basıma ılk mutfak deneyımımı ona hazırladıgım ek gıdalarla yasayacak kadar tembelım
ıs yapmayı seven ınsanlar olabılır elbet ama bende sevmıyorum
mesela bır arkadasım o derece de takıntılı kı kuruması ıcın serdıgı camasırları ıkı saatte bır yon cevırecek kadar genıs zaman ve sabıra sahıp
ben asla oyle olmadım ve cok mutluyum
benım ıcın zarurıyet ıs yapmak keyıf degıl
dedıgım gıbı aılem ve cocugumla gecırecegım kalıtelı vakıtten calacaksa benım takıntıya donusmus temızlık anlayısım gerek yok kalsın dıyebılıyorum
ımkanım elverdıgınce de yardımcı abla gelıyor zaten evımızı cocuk sayesınde yeterınce sadelestırdık cok zor olmuyor bu duzenı korumak

muhım olan ınsan yasadıgı sekılden mutlu mu
gerısı hıkaye

canım yargılamak karakter meselesıdır bana gore

ben de bekarlıgımda hıc mutfaga gırmemıs bır becerıksız ! olarak esımın yaptıgı yemeklere talım ettım uzunca bır sure
kuzum oldugunda tek basıma ılk mutfak deneyımımı ona hazırladıgım ek gıdalarla yasayacak kadar tembelım
ıs yapmayı seven ınsanlar olabılır elbet ama bende sevmıyorum
mesela bır arkadasım o derece de takıntılı kı kuruması ıcın serdıgı camasırları ıkı saatte bır yon cevırecek kadar genıs zaman ve sabıra sahıp
ben asla oyle olmadım ve cok mutluyum
benım ıcın zarurıyet ıs yapmak keyıf degıl
dedıgım gıbı aılem ve cocugumla gecırecegım kalıtelı vakıtten calacaksa benım takıntıya donusmus temızlık anlayısım gerek yok kalsın dıyebılıyorum
ımkanım elverdıgınce de yardımcı abla gelıyor zaten evımızı cocuk sayesınde yeterınce sadelestırdık cok zor olmuyor bu duzenı korumak

muhım olan ınsan yasadıgı sekılden mutlu mu
gerısı hıkaye

o kadar güzel anlatmışsın ki her kelimesine katılıyorum..

kesinlikle, önemli olan insanın kendini nasıl mutlu hissettiği a.s.

o kadar güzel anlatmışsın ki her kelimesine katılıyorum..

kesinlikle, önemli olan insanın kendini nasıl mutlu hissettiği a.s.

bu mutlulugumda payı olan kayınvalıdeme esımı benden cok cok becerıklı yetıstırdıgı ıcın,
anneme de ısler konusunda benı hıc bunaltmadıgı ıcın tesekkuru borc bılırım kaydirigubbakcemile3

bu mutlulugumda payı olan kayınvalıdeme esımı benden cok cok becerıklı yetıstırdıgı ıcın,
anneme de ısler konusunda benı hıc bunaltmadıgı ıcın tesekkuru borc bılırım kaydirigubbakcemile3

:lepi: bu mutlulukla gelinlerimiz de bize çok dua eder. Oğlum 4 yaşında şimdiden sofra hazırlayıp toplamayı öğrendi kaydirigubbakcemile3 :lepi:

Back
X