Biri bana akıl versin lütfenn

Herşeyi yaptım kitap okudum.el örgüleri yaptım.icimi kagıtlara yazı yazarak döktüm .boyama yapıyorum cocuk gelişim bölümü mezunuyum.daga ne yapsam
Çalışmıyor musunuz peki, mesleğiniz varmış ne güzel. Yanlış anlamayın biraz sert çıkışmış olabilirim. Ama bir bireyin hayatından sorumlu olmak çok çok büyük bir sorumluluk. Kendim de evlilikten emin olunmadan sorunlu bir evliliğe sırf çocuk olsun diye yapılmış bir çocuğum ve hayatım boyunca hep bunun burukluğunu, eksikliğini yaşadım. O yüzden aşırı hassasım bu konuda. Çocuğun sadece “ilişkimden/evliliğimden çok memnunum, eşimle çok mutluyuz her geçen gün birbirimizi daha çok seviyoruz, maddi olarak da uygunuz, artık bu birlikteliği bir çocukla taçlandırmanın zamanı geldi” şeklinde düşüncelerle yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Edit: 22 yaşında mısınız gerçekten? Neden bu kadar genç yaşta üstelik görücü usulü evlendiniz? Amacım asla yargılamak değil, sizden sadece bir yaş büyüğüm, daha iyi anlamaya çalışıyorum.

Çocuk yapmaya değil, bağımsızlığını kazanmaya odaklan o zaman. Kafese tıkılmış kuş gibi yaşanmaz. Mesleğin varmış, gençsin, çalışsana... Lise mezunu musun yoksa? O zaman üniversite okusana... Hayatını seni umursamayan, anlamaya çalışmayan, seninle konuşmaktan aciz bir odun uğruna heba etme. Hele çocuk yapmak, aman diyeyim ya... Şu yazdıklarından olgunluğun kenarından kıyısından geçmediğin anlaşılıyor. Seni yermek için söylemiyorum, yaşına göre o kadar normal ki. Sonuçta ne evlilik ne çocuk yaşındasın ne de o olgunluktasın. Bu ruhsuz herifle niye evlendin, acelen neydi bilmiyorum ama bu kafayla gidersen gerçekten pişmanlıklarla dolu bir gelecek seni bekliyor. Yapma bunu kendine, yazık cidden.

Bırak dedim dısardan üniversitemi bitireyim dedim yok dedi gel beraber bir yer acıp işletelim yok dedi bırak ben calısayım dedim kendi ayaklarımın üstünde durmayı bileyim yok dedi evde artık yazma yapıyorum örgu örüyorum kuran okuyorum elimden geldigince aklım dagılması icin hersey yapıyorum ama yok olmuyo

Ne bileyim annem babam yuzunden

Ne alakası var ben bu guruba yeni uye oldum ve ilk paylaşımım

Daha bu sabah konu açmissin

Mune

Evet bu sabah yaptım hic bir sekilde bir yorum gelmedi bende yeni oldugum için anlamıyordum pek burayı dedim belki paylaşılmamıştır dıyetekrar paylasma gereği duydum gecen gün dedin o yuzden sasirdim k b

Ve hala çocuk diyorsun. Öyle mi?
Okumak için eşinden izin alman gerekmiyor. Sahibin değil o senin. O senden izin alıyor mu her konuda? Almıyor tabi.
Azıcık silkelen de bir birey olduğunu, kimsenin hizmetçisi, kölesi olmadığını hatırla. Senin şuan tek çıkış yolun okuyup, çalışmak. Yoksa bu adamdan çocuk yapmak filan seni de evliliğini de kurtarmaz, tam tersine daha da çıkmaza sokar. Azıcık olgunlaş önce. Üzüldüm gerçekten. Böyle genç yaşta evlenilip, bu kadar bağımlı sürdürülen hayatlar beni azıcık delirtiyor.

Burda böyle izin almadan dısarı bile cıkamazlar bayanlar

hadi çocuk oldu diyelim. eşinizin size olan davranışları değişecek mi? ilgili bir baba ve eş olacak öyle mi?

Cocuk yokken yuzune bakmayan adam cocuk olunca eve gelmez. Ah be canim once bu sorunlari çöz. Mutsuz ortama bir de mutsuz cocuk yapmaya calisma

Bence karşına al net bi şekilde konuş evliliğin bitiş noktasına gelmeden çocuk olayını rafa kaldır bence

Olacak cünkü o kadar cok cocukları seviyor ki eltimin cocuklarına gösterdigi sevgi ve ilgiyi bana göstermiyor ama bir umut
Demişsin. Peki düşün bakalım bu adam neden kendi çocuğu olsun diye uğraşmiyor?

18-25 iken görücü usulü evlendin. Simdi 22-29 yaşındasınız. Adam çocuk olmasından kaçıyor, senden uzak, seni her anlamda kısıtlıyor, sen daha çocuk yaştasın ve adam bana anneci gibi annesine, kardeşlerine senden daha çok düşkün gibi geldi. Yorumunda da yazmışsın zaten. Bu adama fazla güvenme. Bu şartlar altında çocuk yapma pişman olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…