biri bana fikir verebilir mi lutfenn:(

Söylediğim gibi tek sorun ilkokul mezunu olması değilse iyi düşünmeniz lazım.
Heyecan tükendi diyorsunuz ama bunlar karşılıklı tekrar harekete geçirilebilecek duygular bana kalırsa.
Ama aranızdaki aşk bittiyse zorlamanın bi manası yok.
Sonuçta bir ömür birlikte geçirebileceğiniz biri olarak görmüyorsanız
baştan herşeyi netleştirmek daha uygun olur.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Ayy çok teşekkür ederim yorumunuzz için amin hepimiz için hayırlısı olsun :)

tatlım 3 yıllık evliyim ben üniversite bıraktım,eşim açık öğretimden lise okuyor suanda.benden daha kültürlü
hicbir zaman onun mezuniyetinden utanc duymadım..aksine kendimi gelistireyim diye ugrasıyorum ki; bence fikirler düşünce görüş daha önemli.ne diploması olup adam olamayan insanlar var.secim senin .hem seviyorsan neyi sorguluyosun ki burda?

Benim arkadaşım odtü çevre mühendisliği okuyor, aynen 3 yıllık da bi ilişkisi var, aileleri asla denk değil sevgilisiyle.. Kız çok seviyor, ailesi de memnun gözüküyor. Sevgi olunca oluyor bence. Ama arkadaşımın sizin gibi düşündüğünü hiç duymadım.

canım ikimizin durumu tıpatıp ayynı. ben master yapıyorum ve daha sonra doktora yapıcam erkek arkadasım lise mezunu. aşçı kendisi ve işinde cok başarılı. bir kac kez burslu aşçılık eğitimi teklifi geldıgı halde reddediyo içinde yok okumak. ama onun dışında kendisi genel kültür olarak benden cok cok iyi. o en sıkıcı bilim ve tarih belgesellerini büyük bir zevkle izler. öyle geniş bi bilgi yelpazesi var ki şaşırıyorum. yanı demekki mesele üniversite değilmiş. bazı şeyler kişinin kendisinde biter. benim de erkek arkadasımın maddi durumu bana göre kötü, onun ailesi anadolu kültürü ile yaşarken biz yurtdışından göç ettğimiz için avrupa kültürü ile büyüdük. aile yapımız da farklı. ama insan aşık olacagı kişiyi önceden secemıyor.bence farklılık ve aynılılık bir arada olunca herşey cok daha güzel. eger erkek arkadasının maası iyiyse sana saygısı sevgisi varsa bence aşılamayacak hiç bir sey yok, biz 6 seneden beri beraberiz görüş acısından hiç bir sıkıntımız olmadı cok şükür. bence sizin de yoktur ama bu çevre ne der görüşü seni bu tarz düşüncelere itti sanırım.

koca üç yıl beklediniz ve iş ciddiyete doğru giderken aklınıza bunlar geldi.

Sizi tebrik ediyorum,hadi evlendikten sonra aklınıza gelseydi bu sorunlar.

sorun olur neden çünki 3,5 yıl önce 17 yaşındaydın henüz
insan ozamanlar böyle şeyleri pek düşünemiyor heyacan daha ön planda oluyor
ama şimdi büyüdün üniversite ortamına girdin farklı düşünmeye başladın ve bunu sorgulamaya başladıysan
ilerdede sorun olur

3.5 yillik bir iliski...
Ve siz mezun olmaniz yaklasinca ben simdi karar vermeliyim bu cocugu birakayim mi diye soruyorsunuz...
Hadi ilk heyecan gecti diyelim, o zamandan bu zamana hic mi fikriniz olusmadi bu konu ile ilgili...
Ailenizle tanistirmissiniz, is ciddiye binmis...
Simdi himmm bilemiyorum ki beenn, diyorsunuz...
Empati yapin yahu...
Siz bu akil sorgulamasindan, es dost akil vermesinden gecmek istermiydiniz?
Bastan iliskiye baslarken bunlari goz ardi edip, simdi dusunuyorsaniz, vebali sizin...
Sevgiliniz adina uzuldum...

17 yaşında neyi düşünücekti ki muhtemelen ailesi tanışmayı istemiştir kızlarının görüştüğü kim dir nedir diye
17 yaşında hangi ilişkinizi ciddi düşündünüz

17 yaşında neyi düşünücekti ki muhtemelen ailesi tanışmayı istemiştir kızlarının görüştüğü kim dir nedir diye
17 yaşında hangi ilişkinizi ciddi düşündünüz

Esimle 18 yasinda tanistim, simdi de hemen hemen iki yillik evliyim, 27 yasindayim...
Sanirim cevap olmustur, o zaman da iliskiler ciddiye alinabilir...
Ya da alinmasin varsayalim bir sene sonra bunlar dusunulebilir, o da mi olmadi iki yil sonra belki...
Fakat uc bucuk yil, cok uzun degil mi, bu konularda dusunmek icin gec kalinmamis mi?
Ya karsida ki kisi, bu kadar yilini, bu kadar yilin sonunda sorgulanacagi bir iliski icin mi verdi?
Ben onun maddiyatinin, ya da egitim durumunun dusuk oldugunun sorgulanmasi icin gec kalindigini dusunuyorum...

Keske daha once bunlari dusunseydiniz... ucbucuk yildan sonra mi egitim fsrki sorun gorundu gozunuze? Karşındaki adama da yazik olmus

sanırım bu duygu yoğunluğuyla alakalı
duygu azaldıkça gözler açılmış tabiri caizse
devam etmek istemiyorsan ağzıyla kuş tutsa faydasız aslında
bahanelerimiz çoğalıyor sorguluyoruz illaki bir neden bulunur yeterki aransın

Aynen, sanirim sebep araniyor...
Yalniz tam mezuniyet yaklasmisken aranmasi, bekleyen cafcafli hayatin onunde ki engeli kaldirmak gibi...

ailelerin tanışması ozel bir tanışma gibi olmadı yani o yaşlarda arkadaşım olarak tanıyordu ailem onlardan bişey saklamayı sevmediğim için hep dürüst davrandm. ama haklısınız benim de vicdfanım hiç rahat etmiyor ama mükemmel giden bir ilişki varken ben bir anda böyle dusunmeye başlamış değilim. cok acık anlatamadığım için böyle düşünmeniz normal ama biraz kısaca anlatıyım mesela doğum günleri oluyo ablasının annesinin falan ufak hediyeler alıyorum hepsine onun için tartışıyoruz ne gerek var diyo yada biseye alınıyorum soyluyorum beni ailenle karıştırma diyo beni dinlemiyo bide yakaladığım seyler de oldu hepsinde görmezden geldim sanırım artık onlarada kızıyorum dediğiniz gibi biraz gec kaldım düşünmek için ama o zamanlar böyle düşünmek istememiştim

Yakaldim derken?
Ne gibi mesela...

tüm yorumları okumadım ama arkadaşın dediğine katılıyorum bende 22 yaşındaym ve seneye üniversite bitecek sevgilim de 2 yıllık mezun aynı bölüm ben öğretmen o teknisyen olacak kim daha çok biliyor derseniz tabi ki o kendini gelistirmis o benden çoook cook ii bir öğretmen olurdu buna inanmiyorum :)
seviyorsan sıkıntı yok bence sevgilin ilkokul mezunu olabilir ama ilerde iyi bi iş ile hayatı degisir
sonra ilerde sende o da çalışacak neden çocuklarinin yasantisi kötü olsun ki

yeni mi yakaladın ki. o zaman tepkini koyup bitirseydin keşke. sen kafaya bitirmeyi koymuşsun. destek erıyorsun senin hayatın hala çok küçüksün bitireceksen daha fazla oyalama kimseyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…