Biri bana yol gösterecek mi kese görünmüyor?

duygusal86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
65
1
86
Mrh kıslar öncelikle hamileliği isteyen herkese Allah hayırlısıyla nasip etsin. Ben 4 aydır istiyordum hamileliği ve Allah ıma şükür ki bu ay nasip etti 12 martta 3,5 haftalık hamile olduğum öğrendim. doktorum bana bazı testler yaptırmamı istedi. bende testleri yaptırmak için dün özel hastaneye gittim. ordaki dr. bana son adet tarihimi sordu. ben en son 1 şubatta adet oldum ve 5 şubatta bitti. ona da böle söledim. fakat dr. benm adet tarihime göre 6 haftalık hamile olmam gerektiğini fakat kesenin içinde bi şey göremediğini söyledi. böyle bir durum yaşayan var mı. bir de aklıma şu takıldı benm yumurtlama günüm 15,16 şubatsa zaten yumurtlamadan önce hamile kalmam imkansız değil mi. hangiis doğru. haftaya testlerimin bir kısmını daha yaptırıp özel doktoruma gideceğim. ama o zamana kadar da bu hastanedeki doktorun dedikleri aklıma takılmayacak desem yalan olur. bu konuda yardım edecek bana fikir verecek siz arkadaşlar cevaplarınızı merakla bekliyorum teşekkürler

Son düzenleme:

canım hamilelik bizim hesapladığımız gibi olmuyor.yani son adet tarihinin ilk gününden itibaren hamileymişsin gibi hesaplanıyor.ben de öğrenince şaşırmıştım..ayrıca 6 haftalıkta bebeğin görülmemesi senle ilgili de olabilir..kaç kilosun mesela?ben 84 le hamile kaldım karından görülmemişti vajinal ultrason yapıldı..belki senin de öyle olmuş olabilir..çok kafana takıyorsan başka bi doktora daha git..

evet bi önce yazan arkadaşımın da söylediği gibi son adet tarihinden itibaren hafta hesabı yapılıyor hamilelikte..yani dr unun bu söylediği doğru..buna emin olabilirsin 3,5 haftalık hamile değilsin..gebelik kesesinin içinde bebek de 6.haftada görülüyor..yani istisnalar vardır herhalde bu konuda bilgim yok ama benim 5.haftada kesem göründü,6.haftada da bebek göründü..

Son düzenleme:

canım haftaya başka dr. a gideceğim. 62 kiloyum boyum 1,70. bilemiyorum moralim bozuk hamile miyim değil miyim inan kafam allak bullak. ama ilk gittiğim dr. iyi bir doktor. yaklaşık 3,5 haftalık hamilesin dedi netti yani. son adet tarihimi filanda sormadı. sadece adetin kaç gün gecikti dedi. benm de 11 gün gecikmem vardı.

6 haftalık hamileysem kesemde bir şey görünmedi. bu daha kötü bir durum off. neyse canım çok sağol. şimdilik beklemekten başka yol yok.

6 haftalık hamileysem kesemde bir şey görünmedi. bu daha kötü bir durum off. neyse canım çok sağol. şimdilik beklemekten başka yol yok.

hamilelik haftanı hesaplamak için internette arama çubuğuna "hamilelik haftası hesaplama" yaz..bi sürü sitede otomatik hesaplayıcılar var..bende o şekilde bakıyorum hep..en son adet tarihini yazıyosun..hesapla butonuna basıyorsun hesaplıyor..senin için hesapladım 1 Şubattan..şuan 6 hafta 1 günlük hamilesin..dediğim gibi kendinde internetten bakabilirsin..
bebeğin görünmemesine gelince bikaç güne görülür belki..tekrar bence bi dr a daha görün imkanın varsa..hemen dert etme...bazı gebeliklerde kese içinde bebek geç görünebiliyor..

Son düzenleme:

teşekkürler canım. bende hesaplamıştım otomatik hesaplayıcılardan ama . o ilk gittiğim dr. bana 3,5 haftalık hamilesin dediği için kafam karıştı ve 2. gittiğim dr. da kese içinde bi şey daha olması lazım küçük dedi sende yok dediğinde allak bullak oldum. haftaya gideceğim inşallah benmkide o zamana kadar görünür

inş arkadaşım..Allah gönlüne göre versin..bebeğine kavuştursun seni de..

moralini bozma stres yapma inşallah haftaya görünür bebek

diğer arkadaşlarında söylediği gibi gebelik son adet tarihinden itibaren hesaplanır yani aslında gebeliğin ilk 2 haftasında bebek henüz oluşmamştır.senin gittiğin tarihte 5 buçuk haftalık hamileymişsin acaba doktor 5 buçuk dedide sen 3 buçuk mu anladın diye düşündüm açıkçası.. benim 6 ıncı haftamdada kese görünmüştü ama bebek henüz yoktu doktorum beni telaşlandırmadan olabilir haftaya tekrar bakalım dedi 7. haftadada bebeği gördük seninde öyle olur heralde panik yapma içini ferah tut ben psikolojimin bebğimi etkilediğini düşünüyorum o yüzden rahat olmaya çalışıyorum herkesede öneryorum sağlıcakla kalın...

canım cevabın için çok sağol. inşallah haftaya gittiğimde ben de bebeğimi görebilirim. şuan ondan başka hiçbir şey istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…