Biri...

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Merhaba KK'nın güzel kadınları,biraaz içimi dökeceğim size.Ben kendine zerre değer vermeyen anne ve babanın çocuğuyum.Babam hep annesini düşünür,varsa yoksa annesi.Onun için değerli değilim,annem temizlik yapar hep.Hic sımsıkı sarıldığını hatırlamam bana.Bu döngü hep doğal gelmişti,doğru olanın bu olduğunu sanmıştım.Simdi geriye dönüp bakıyorum bu yaşantı bende inanılmaz bir degersizlik duygusu oluşturmuş.Aşamıyorum bunu.Hep kurduğum arkadaşlık ilişkilerine bakıyorum,çok değer veren ,kaybetmekten korkan ben oluyorum.Bazen de o kişinin kaybı beni hiç üzmüyor.Degisik ruh hallerine giriyorum.Kendimi ararken kaybolmaktan korkuyorum.Biri olsun istiyorum,her dustugumde yanımda olan,bana sımsıkı sarılan ,beni dustugum değersizlik kuyusundan çekip cikaran,ruhumun isyanına iyi gelen.Keske olsa böyle biri ...

Belki ileride böyle bir hayat arkadaşın olur.ayrica kendini hiç bi şekilde değersiz hissetme önce sen kendini sev değer ver ne olursa olsun etrafimizda kim olursa olsun hepimiz bu hayatta tek başımayız bunu unutma önce kendi kendimizi sevmeyi bilmemiz lazim

Kısmen benzer şeyler yaşadım. Sevgisizlik yaşadığınız şeyin adı sevgi, ilgi olsun istiyorsunuz hep bulunca kaybetmemek uğruna herseyi yapıyorsunuz. Kişiye bağlanma, bırakamama sorunlarınız olabilir. Değmeyen insanların ufacık sevgileri için heba etmeyin kendinizi. Bırakın gitmek isteyen arkadaşınız gitsin. Kendinize değer verin bir başkasına bağlı kalmayın lütfen. Sizi seviyorum değerlisiniz

Kendine değer verme kısmını nasıl yapacağım hiç bilmiyorum.Her gün kalkıp yeni biri olacağıma soz veriyorum ama ben hep aynı ben olarak uyanıyorum .

Çok teşekkür ederim,bitanesiniz

Kendine değer verme kısmını nasıl yapacağım hiç bilmiyorum.Her gün kalkıp yeni biri olacağıma soz veriyorum ama ben hep aynı ben olarak uyanıyorum .
Her kalktığınızda bir gününüz gitti hayatınızdan ömrünüzden neyi bekliyorsunuz eskiye dönün bakın böyle diye diye gitti ömrünüz lütfen kendiniz adına birşeyler yapın. Kendinize bakın özen gösterin.

Evet hem ömrüm hem umudum gidiyor.Cok üzülüyorum

Ah kuzum geleyim sarılayım sana.. aileden görmediğin sevgi açlığını dışarıda arıyorsun. Benim kayınvalidem de evlatlık büyümüş. Kimse sevmemiş. Hep mutsuz hep ilgi istiyor. Asla çocuklarının onu sevdigine inanmıyor. Hep bir ilgi ihtiyacı herkesi bunaltiyor. Kendisini de çevresini de mutsuz ediyor... Söz böylesiniz demiyorum tabii ki ama bu ihtiyaç i başkalarında ararsan mutsuz olursun. Çünkü ne yaparlarsa yapsınlar yetmez. Eşinle ya da sevgilinle mutsuz olursun.. önce bu beklenti durumu ile baş etmeyi kendi kendine yetmeyi denemelisin. Terapi imkanın varsa mutlaka yardım almani tavsiye ederim. Ama ne olur bu yükü hayatına almak isteğin insanın üzerine atma, atma ki mutlu olasın..

O kadar doğru ki... Hem kendine hem çevresine yazık.

Kendi kendime yetmeyi öğreneceğim,bunda şimdi çok zorlaniyorum ama ben kendi anne babamin bana yaptığını kendi cocuklarima ilerde yapmak istemiyorum.

Yarın ilk işim bu olacak
Maalesef hayat herkesin istediği şeyleri sunmuyor önüne ben de şu an pek çok şeyle başetmeye çalışıyorum mutluluğu başkalarına bağlamak daha da zorlaştırıyor işleri bırak arkadaş çevresinde fedakar kişi olmayı onlar seni arasın onlar korksun seni kaybetmekten. ÖNCE KENDİM diyeceksin unutma

Kendi kendime yetmeyi öğreneceğim,bunda şimdi çok zorlaniyorum ama ben kendi anne babamin bana yaptığını kendi cocuklarima ilerde yapmak istemiyorum.
Yapmazsın merak etme. Mükemmel de bir anne olursun. Onlar karşılıklız ve çok masum seviyorlar insanı.. ikili ilişkiler daha çok zorlar insanı.

Önce kendinize değer verin de o biri olmasa da olur diyebilin.
Kendinizi sevin, hedefler koyun bunlar için çabalayın.
Canınızı sıkan arkadaşları hayatınızdan çıkarın.
Yapmak istediklerinize odaklanın, ne yaparsam mutlu olurum deyin.
Sevmediğimiz sizi üzen şey her neyse uzak durun, bu sizin kendinizde sevmediğiniz bir yön ise bu yönünüzü değiştirin, geliştirin.
Kendinize ilgi alanlari yaratın. Bu ilgi alanlarında en azından konusu açıldığında sohbet edebilecek kadar kendinizi yetiştirin.
Size değer verecek birini beklemeyin o biri siz olun.

Ben de dahil, bizler yaşadıklarımızı tecrübe değil, kazık ya da haksızlık olarak görüyoruz.

Hayat herkese eşit şartlar sunmuyor. Biz de bu yolda tecrübe ile ilerliyoruz. Hayat görüşüm, ben varsam herşey kıymetli, benle güzel. Değeri böyle verin. Siz vardınız diye dostluklar anlamlı, yürümüyorsa, koyuverin gitsin.

Ah canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Inan aynı hisleri besliyoruz. Çocukluktan kalma o ilgi açlığı ömrümü yedi bitirdi. Hiç unutmam ergenlik dönemine yakın bir dönemde bi akrabam bana demişti ki "sen ailen yüzünden o kadar mutsuz oldun ki inanıyorum ileride bir gün karşına çok iyi bir insan çıkacak tüm bu acılarının mükafatını alacaksın, düzgün bir ailen olmadı ama o güzel aileyi bir gün sen kuracaksın" demişti. O kadar etkilemişti ki bu laf beni. Karşıma çıkan her adamı o güzel ailemi kurabilecegim adam sandım. Gereksiz insanlara gereksiz anlamlar yükledim. 31 yaşına geldim hala o istediğim aileyi kuramadım. Yeni yeni anlıyorum. Mutluluğu birisine baglamamak gerektigini. Kendi kendine yetmeyi, kendi kendine mutlu olmayı becerebilmek gerektiğini... ha başarabiliyor muyum? Malesef beklentiler zor değişiyor. Ama çabalıyorum. Sen de benim yaptığım hataya düşme. Önce "BEN" de... kendi kendini mutlu etmeye bak, "kurtarıcı" beklemeden... bi dosta ihtiyacın olursa bir mesaj kadar uzağındayım. Gelin değer görmeyenler biz birbirimize değer verelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…