Birikim amacınızz

Ay bunu düşünüyorum
Şimdi zaten 1+1’imiz var bir de arsamız var

Sonra diyorum ki satıp birleştirmek istediğimizde eve alıcı bulmak zor değil mi
Her evin bir alıcısı vardır 1 ay fazladan bekler belki ama tapusu olan mal illaki satılır

Zaten yüksek standartlar değil mi insanı bitirenn
aileden ayrı eve çıkmak ortalama bi araba inditex defacto koton nike yüksek standart oluyor herhalde ülkemizde artık malesef parfümüm bile loris mad

biz bu sistemle ev ve araba aldık yeni ben araba sevgilim ev. atıyorum 2 milyonsa sistemde 1 milyon ödeme olması lazım oranları vardı. 2 senede de kalan 1 milyon ödüyorsun ben peşinat ödemedim 45 45 taksit ödedim bir de dosya masrafı arabayı 6 ayda aldım alırken de 150 bin tl verdim. 1 milyon aldım. sevgilim de 1 milyon peşinat verdi 50 50 ödüyor 6 ayda 3 milyonu aldık

Burada sıkıntı aslında almak istediğimiz evin yüksek fiyatlı olması
Yoksa 3-4 milyona kadar nakit biriktirebiliyoruz

E
peşinatınız yüksek bazı projeler var peşinat ödüyorsunuz sonra bitince kira gibi ödeme yapılıyor güzel siteler oluyor genelde baktınız mı onlara ?

benim oturduğum evin kirası 20 ama almaya kalksam 5 5.5 ama 1 milyon tl senelik faizle bu parayı da karşılıyor bilmiyorum bazen ev almak saçma geliyor. pandemi sonrası savaş vs çok arttı ama bundan önce ev fiyatları sabitmiş ben tekrar öyle olacağını sanıyorum. baktığımız evler 5 6 milyon tlydi ve küçük kredi vs çeksek daha da zor olacak 15 senelik eski ev aldık 2.8e denk geldi içine de 300 bin harcadık bitti gitti. istanbulda yaşayan arkadaşım var kötü yerden ev aldı kiraya verdi lendisi kiraya çıktı.

.
E

peşinatınız yüksek bazı projeler var peşinat ödüyorsunuz sonra bitince kira gibi ödeme yapılıyor güzel siteler oluyor genelde baktınız mı onlara ?
Bu da düşündüğüm diğer seçeneklerden biri
Ama evin teslim olmadığı süreçte kira+yüksek kredi ödememiz gerekecek. Kiramız 50 bin civarı zaten

.

Bu da düşündüğüm diğer seçeneklerden biri
Ama evin teslim olmadığı süreçte kira+yüksek kredi ödememiz gerekecek. Kiramız 50 bin civarı zaten
Aslında bitmiş projelerde de oluyor ya da 3 aya teslim gibi belki idare edilebilir. İstanbulda duydum o şekilde ama tam hakim değilim

tüm motivasyonum eşim ve oğlumla daha rahat yaşamak. maddiyat her zaman insanı sınırlandırıyor olmadığında. olunca farklı sorunlar olmuyor mu elbette oluyor ama yoksulluk gerçekten çok güçleştiriyor hayatı.

Merhaba konu harici bir şey sorucam kusura bakmayın memur olduğunuzu ve kira fiyatınızı yazdığınız için merak ettim tercih sürecinde fikir olsun diye hangi şehirde yaşadığınızı öğrenebilir miyim sakıncası yoksa? Bekar bir memur için yaşam koşulları kolay mı? Eğer buradan açıklamak istemezseniz şehir ismini özelden de yazabilirsiniz şimdiden teşekkürler

Peki bu süreçte neler yapıyorsunuz ya da hedefiniz var mı

malesef söyleyemem tercih mi verdiniz

Peki bu süreçte neler yapıyorsunuz ya da hedefiniz var mı

Ben birikimimi hep altın olarak yaptım, ihtiyaçtan bir süre önce bozdurduk, şimdi hatta yeni konu açtım nasıl biriktireyim diye :) oğlana birikmiş para + ihtiyaçlarımızı daha iyi karşılayacak bir araba önceliğim :)

Benim birikim amacım, 4 tane çocuğum var hepsine güzel eğitim vermek ,meslek sahibi yapmak hem İstanbul'da oturacaklari birer daire almak birde yazlık birakmak
Ay 4 mü çok güzel umarım hedeflerinize kolaylıkla ulaşırsınız

Benim net amacım finansal özgürlük. Eşimle geçinebileceğimiz pasif bir gelir istiyorum 40 yaş sonrası.
Ama çocuğum olursa bir gün ona bir ev ve geçinebileceği minimum asgari ücret maaş bırakmak isterim. İstediği işi yapma ve zor zamanlarda işsiz kalma özgürlüğü olsun diye

Evet teşekkür ederim. Yazlık hayalimizi çok şükür gerceklestrdik 2 sene önce müstakil aldığımız binayı yaptrdik 2 katlı , 4 daireli bı yer. Denize 2 dk yurume mesafesi var. İstanbul'da 2 dairemiz vardı birde dükkan vardı ters dubleks, kentsel dönüşüme girince müteahhit daire olarak teslim etmek istedi bizde kabul ettik ters dubleks daire şeklinde teslim edilecek bize. Kaldı 1 daire . Umarım sizinde hayalleriniz gerceklesir, Rabbime çok şükür benimkine çok az kaldi

Oh harika yapmışsınız. Ben de çocuklara ev bırakmak istiyorum Allah nasip ederse.

Yazlık çok istiyorum ama şu şartlarda çok zor

"İşsiz kalma özgürlüğü" bu cümle beni kalbimden vurdu

`