Birikim amacınızz

Kız öyle deme Allah hepimize uzun ömür versin zaten sağlık ilk koşul.

Ama birikimin amacı zaten beklenmedik sağlıksal durumlarda da belli bir pasif gelire sahip olmak.

Maşallah umarım hedeflediklerinden daha da güzeline kavuşursun

Ben de yurtdışında yaşamak istiyorum 40’lı yaşlardan sonra. Sık sık gidip gelmek istiyorum yani yerleşmek değil. Çok uzak istemem Avrupa’da küçük bir kasaba deneyimlemek isterim mesela. Farklı kültürlerle yaşamak en büyük hayalim.

Kenara 3 koyuyorsak 5 lira masraf çıkıyor tabi bir de işin o durumu var. Öyle olunca da umutsuzluğa kapılıyorum.

Olmaz daha çok gezmen lazım birkaç sene daha yaşa istersen yurtdışında

Amaçsız biriktirmek bile çok güzel bence. Ben ki yıllarca çingen gibi yaşamış bir insanım son 3 yıldır birikim yapıyorum. Mesela Haziran sonunda iş sözleşmem bitecek ve ben kpss'ye kadar işe girmeyi düşünmüyorum ve bunun için zerre kadar kaygılanmıyorum çünkü birikimim var çok şükür. Ben geçmişte avukatlık da oldum borçlar yüzünden belki de bu yüzden benim için birikimin varlığı bile motivasyon

Kızlar biz bu işi beceremiyoruz galiba ya da acele mi ediyorum?
1 yılda 1,6 milyon tl biriktirdik ama geçen yıl 9 milyon olan ev şimdi 14 milyon

1 yılda 1,6 milyon tl biriktirdik ama geçen yıl 9 milyon olan ev şimdi 14 milyon
Bence borçlanarak yatırım yapın.
Biriktirerek olmuyor.
En azından biz de öyle, yatırım tavsiyesi değildir.

birikim falan yapamıyorum ben maaşım düşük anca kendime yetiyor bi memura göre yüksek zevklerim var herhalde. anca araba alabildim onu da yine ailem destek oldu 1.5 milyon 1 milyonunu da ben ödüyorum. aylık 40 araba taksidi 20 kiram kalan anca beni idare eder eksiye girmezsem şükür

Bence borçlanarak yatırım yapın.
Biriktirerek olmuyor.
En azından biz de öyle, yatırım tavsiyesi değildir.
Nasıl bir borçlanmak

14 milyonun tamamına kredi olmuyor zaten, olsa bile aylık ödemesi milyar milyonlar olur herhalde

Küçük bir evimiz var satsak 4 milyon

Nasıl bir borçlanmak

14 milyonun tamamına kredi olmuyor zaten, olsa bile aylık ödemesi milyar milyonlar olur herhalde

Küçük bir evimiz var satsak 4 milyon
Ay 14 milyonluk eve borçlanmayı kastetmedim.
Elinizdeki paraya uygun bir borçlanmayı kastettim .Ek gelir getiren bir mal varlığı,ev ve olabilir.
Sonra onu satıp daha büyüğünü almak gibi

Ay 14 milyonluk eve borçlanmayı kastetmedim.
Elinizdeki paraya uygun bir borçlanmayı kastettim .Ek gelir getiren bir mal varlığı,ev ve olabilir.
Sonra onu satıp daha büyüğünü almak gibi
Ayy anladımm
Mesela 3-4 milyona ulaşınca beklemek yerine bir gayrimenkul mü almalıyız

34 yaşıma 2 gün kaldı dönüp bakınca kira aldığımız bir küçük ev ve bi arabamız var. Ama kışa doğru bir ev alma niyetindeyiz altın birikimimiz var. Biraz hisse misse de yaptık. Euro da biriktiriyordum ben bekarken ama şu an onu yapamıyorum.
Birikim şart geleceğimiz için. Kızımız için birikim ayrı yapıyoruz hani okuluydu bir şeyiydi kullanılsın diye ona bizim ailelerimizde destek oluyorlar arada.
Şimdi ki aklım olsaydı biraz borçlanırdım pandemi zamanı. Bir ev daha alabilirdim o zaman krediler çok iyiydi risk alamadım özelde çalıştığım için.
Paranın yettiği şeyle bir şey almak en mantıklısı. Arsa mı geliyor o paraya alacaksın ev mi geliyor küçük mü eski mi olsun alacaksın. Katlanıyor ülkede herşeyin fiyatı. Ben şimdi şu evim firmalarından araba alacağım biraz peşinatla onu araştırıyorum. Neye gücüm yeterse o kadarını alacağım.
KPSS olursa deneyeceğim yoksa da özel ders sayımı artırıp yine tam zamanlıya yakın çalışmaya geçmeyi planlıyorum.

Birikimle olmaz bodoslama eve dalacaksınız emin evime girin mesela 6. 7.ayda ev alabiliyorsunuz siz doktorsunuz muhtemelen eşiniz de öyle yüksek taksit ödeyebilirsiniz,siz alıyorsanız biz ölelim o zaman :)) Dediğimi düşünün birikimi peşinat yapın yüksek taksit ödeyin ilk oraya ödeme yapar kalanla mecbur geçinirsiniz

Yatırım tavsiyesi değildir,bilmem ne evimi kastettim yazarken hani ha başkası farketmez bir fikir

Aman sorma yaa
Ne kadar gelirse o kadar gidiyor
Standartlarımız da çok yükseldi

Oradan araba vs alan arkadaşlarım oldu kurasız girdiler
10 milyon ve üstü paralar için sistem nasıl oluyor bilmiyorum

Oradan araba vs alan arkadaşlarım oldu kurasız girdiler
10 milyon ve üstü paralar için sistem nasıl oluyor bilmiyorum
Bende araç için girdim 1 ayım kaldı alan arkadaşlar var..Sizin için daha iyi yüksek taksit ödeyebilirsiniz direk 14 değil 5 lik ev için girin mesela alıp kiraya verirsiniz sizin ödeyebilme durumunuza göre taksit tablosu çıkarıyor,kendi başına birikim yapamayan biri için paranın bir yere bağlanması olumlu bir durum bence

Zaten yüksek standartlar değil mi insanı bitirenn

Ay bunu düşünüyorum
Şimdi zaten 1+1’imiz var bir de arsamız var

Sonra diyorum ki satıp birleştirmek istediğimizde eve alıcı bulmak zor değil mi

`