- 8 Şubat 2016
- 1.689
- 7.685
- 108
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #6.781
Ben egedeyim ve tanıdığım yapan biri de yok maalesef. Kendim öğrenirim belki yapmayı.Eğer Tokat tarafından tanıdığın varsa bastırabilirsin bidonlara. Bizim bir tanıdığa sipariş veriyorum ağustos gibi. Ayarlıyorlar. Kışın çok rahat oluyor.
Ben egedeyim ve tanıdığım yapan biri de yok maalesef. Kendim öğrenirim belki yapmayı.
harika olur....sana zahmet olacak ama...çok teşekkür ederim...O daha da süper olur, istersen sorarım nasıl yaptıklarını
Şeyi demiyor musun? Hiç sıcsk duy yapıp ustune dokmeden. Direk basıyorlar hani. Yeşil yeşil yaprakları. Bidona derken biz şöyle yapıyoruz. 0.5 olur 1 olur 2 olur litrelik şişeleri atmıyoruz. Hani nasıl salamura yaparsın sonra belli yaprağı katlayıp bidınlara koyarsın ya. O da 2-3 yaprağı biraraya getirip katlayıp basıyoruz.Peki bidona yaprak koymasını biliyor musunuz kızlar? Yaprağı nasıl saklayabiliriz? Kışın sarmak için mesela. Dışarıdan alıyorum bazen yapraklar çok tuzlu ya da çok küçük, yırtık falan olabiliyor. Kendimiz yapabilsek ne güzel olurdu be
Peki bidona yaprak koymasını biliyor musunuz kızlar? Yaprağı nasıl saklayabiliriz? Kışın sarmak için mesela. Dışarıdan alıyorum bazen yapraklar çok tuzlu ya da çok küçük, yırtık falan olabiliyor. Kendimiz yapabilsek ne güzel olurdu be
hemen direkt koyuyoruz yani...iyiymiş...ben tuzla yapılıyor sanıyordum...çok sağol canım...Eki Görüntüle 1837764 Eki Görüntüle 1837765
Yaprağı al pazardan elinde de böyle kutular varsa bas hemen. Kullanacağın zaman 2 - 3 dk suda haşlıyosun o kadar. Hiç tuzmuş salamuraymış uğraşmıyosun. :)
buda daha pratik sagol paylaşım için.ama kıs için kuracaksan bidon ve tuz gerekliEki Görüntüle 1837764 Eki Görüntüle 1837765
Yaprağı al pazardan elinde de böyle kutular varsa bas hemen. Kullanacağın zaman 2 - 3 dk suda haşlıyosun o kadar. Hiç tuzmuş salamuraymış uğraşmıyosun. :)
Evet evet direk. Birkaç gün sonra sararıyor. Sararıyor diye çürüyor zannetmeyin diye :)hemen direkt koyuyoruz yani...iyiymiş...ben tuzla yapılıyor sanıyordum...çok sağol canım...
Farketmez ki canım. 4-5 seneden beri biz kuruyoruz böyle. Hiç bişey olmuyor. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Büyük olanı geçen seneden. Son şişe oda :)küçük olan daha yeni basıldı. :)buda daha pratik sagol paylaşım için.ama kıs için kuracaksan bidon ve tuz gerekli
Tuzla da yapılıyor. Bu başka bir yöntem :)hemen direkt koyuyoruz yani...iyiymiş...ben tuzla yapılıyor sanıyordum...çok sağol canım...
Canim ne guzel olmuss bnde anneme yaptiriyorumEki Görüntüle 1837764 Eki Görüntüle 1837765
Canım bize de yengem söylemişti. Qnnem bilmiyorum yapmasını filan diyince hiç uğraşma direk öyle bas demişti. :)Canim ne guzel olmuss bnde anneme yaptiriyorum
Ohh.. Ne güzelDisardaydim 5 kurus harcamadan dondum
Altın gramı 115, çeyrek 191 kızlar.
Bugün bir çeyrek alasım var düşer mi ki daha?
Geçmiş olsun...
Geçmiş olsun...
geçmiş olsun.
Grçmiş olsun. önemli olan sağlık canım. Sağlık olsun :)
Gecmis olsun canim.Olsun saglik herseyden onemli ..
Teşekkür ederim kızlar hepinize acil durumlarda iyi oluyor tabikiSağlık olsun, geçmiş olsun :) Birikimin güzellikleri işte. Acil durumlarda işlerimizi kolaylaştırıyor.
Yemeklerde salça yerine soslardan kullansan. Taze fasulyeye çok yakışıyor domates mesela.Kızlar ya benim yazdan kalma 20 kavanoz domates sosum var. Onları kavanozdan çıkarıp buzluğa atayım ziyan olmasın diyorum. ama gıdalarında belli bir saklanma süresi var. 8 ay kavanozda kaldı zaten birde buzlukta kalırsa bozulma olurmu sizce.
Bu sene ilk defa konserve yaptık ve ben öyle bir gaza geldim ki 45 kilo domatesden yaptık. buda bana ders oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?