birikim yapabilmenin yolları

Şeyi demiyor musun? Hiç sıcsk duy yapıp ustune dokmeden. Direk basıyorlar hani. Yeşil yeşil yaprakları. Bidona derken biz şöyle yapıyoruz. 0.5 olur 1 olur 2 olur litrelik şişeleri atmıyoruz. Hani nasıl salamura yaparsın sonra belli yaprağı katlayıp bidınlara koyarsın ya. O da 2-3 yaprağı biraraya getirip katlayıp basıyoruz.

Yaprağı al pazardan elinde de böyle kutular varsa bas hemen. Kullanacağın zaman 2 - 3 dk suda haşlıyosun o kadar. Hiç tuzmuş salamuraymış uğraşmıyosun. :)

buda daha pratik sagol paylaşım için.ama kıs için kuracaksan bidon ve tuz gerekli
Farketmez ki canım. 4-5 seneden beri biz kuruyoruz böyle. Hiç bişey olmuyor. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Büyük olanı geçen seneden. Son şişe oda :)küçük olan daha yeni basıldı. :)

Altın gramı 115, çeyrek 191 kızlar.
Bugün bir çeyrek alasım var düşer mi ki daha?
Geçmiş olsun...
Geçmiş olsun...
Grçmiş olsun. önemli olan sağlık canım. Sağlık olsun :)
Gecmis olsun canim.Olsun saglik herseyden onemli ..
Sağlık olsun, geçmiş olsun :) Birikimin güzellikleri işte. Acil durumlarda işlerimizi kolaylaştırıyor.
Teşekkür ederim kızlar hepinize acil durumlarda iyi oluyor tabiki

Bugun pazara çıktım. Evde eksik olanları aldım. 35 tl tuttu. 3 kg bezelye aldım biraz önce oglumla ayikladik. İki poşetini buzluga atacağım. Toplam 8 poşet oluyor. Geçen yıl da 8 poşet koymuştum. Yeterli. Yaz sonuna doğru bamya borulce fasulye falan da koyacağım.
Bu ay hesap kesimine 5 gün var ve kredi kartı harcamam 350 tl. Çoğu da mesleki yazılımlar ve taksitleri. Bakalım inşallah ayi böyle çıkarırım. Nakit harcama yapma en güzeli.

Kızlar ya benim yazdan kalma 20 kavanoz domates sosum var. Onları kavanozdan çıkarıp buzluğa atayım ziyan olmasın diyorum. ama gıdalarında belli bir saklanma süresi var. 8 ay kavanozda kaldı zaten birde buzlukta kalırsa bozulma olurmu sizce.
Bu sene ilk defa konserve yaptık ve ben öyle bir gaza geldim ki 45 kilo domatesden yaptık. buda bana ders oldu

Yemeklerde salça yerine soslardan kullansan. Taze fasulyeye çok yakışıyor domates mesela.

Kizlar iyi geceler.
Dun aksam bir migren atagi yasadim
Acile gittik.
Bugunde norolog randevum vardi.
Totalde 200 kusur hastane masrafim oldu.

Birde bugun 91 lira market yaptim
Eve donerken.

Birikim icin ayin 1 ini bekliyorum
Duruma gore altin yada dolar alicam.
Benden simdilik bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…