canım ya o konuda, çok pimpirikli ve dertli olduğum için, bi de hikayem uzun olduğu için, başınızı şişirmeyeyim dedim... :) gerçi mesajını da yeni gördüm... :)
hiç bir kurum ve kişiye güvenemediğim için, ilk yıllarda baya sıkıntı çektim... büyük oğlumu, kardeşi doğduğunda kreşe vermeyi düşündüm... araştır araştır bir kreş buldum, götürdüm, çocuk bir gün kaldı, bir daha ikna edip götüremedim, benim de çok fazla niyetim olmadığı için ısrar etmedim... :) zira o zamanlar, bir yaşlıyı gidip huzurevine bırakmakla, bir çocuğu kreşe bırakmak arasında fark göremiyordum...
annem baktı, okul öncesi, bir yıl devlet anaokuluna gönderdim sadece, fena değildi....
ikinci oğlumu 3 yaşına kadar, annem, kardeşim vs. idare ettik, artık idare edilemeyecek duruma gelince, aynı kreşin yollarına düştüm, iki yıl devam etti... ilk aylar, ayrılma konusunda sıkıntı yaşasak da, problemsiz devam ettik, memnun kaldım, ön yargılarım kırıldı, birazcık.... :) bir yıl da devlet anaokuluna gitti...
ve kızım... :) annem bakamayacaktı, kreşe veremezdim, çok küçüktü, mecburen bakıcı olayına gittim... ev işidir, yemektir, artık beni de yormaya başladığından hamileliğimde yardımcı aldım eve, doğumdan sonra bir yıl kadar idare ettim, ofisim evime yakın... netten hallederek, bir iki saat giderek, elemanlar eve gelerek vs devam ettik.... sonrasında bakıcıyla devam ettik, neredeyse 3 yaşında olacak.... memnunum ve bana sorarsan, sadece okul öncesi bir yıl anaokuluna göndereceğim, babaya sorarsak biraz daha büyüyünce, kreşe vereceğiz... görücez bakalım , el mi yaman bey mi... :))