birikim??

Gelinlerce

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
3.065
3.397
63
kızlar ben bu birikim konusunu biraz fazla taktım kafaya.

ben 1800 alıyorum eşim 2200 alıyor. 4 aydır çalışıyorum ama kenara bi para koyamadım harcamaktan. çünkü elimde ne kadar varsa o kadar rahat oluyorum.

arabamızı yükseltmek istiyoruz ama birden yüksek bi krediye de girmek istemiyoruz. ne yapsam bilemedim..

mesela küçük tutarlarda kredi çeksem 5000 ben bunu öderim her halükarda kısa zamanda. böyle böyle biriktirmek mantıklı olur mu? veya başka önerileriniz var mı?

Eğer geleni harcıyorsanız belirli bir ödemenizin olması iyi olur. Ama kredi çekerek birikimi önermiyorum. Boşu boşuna faiz ödersiniz. Bireysel emeklilik veya altın hesabı olabilir.

bankada değil annem de var mesela altın euro. şimdi bu ay 60 tl eklesem 4 gram altın alabilirim diye hesap yapıyorum ama aynı zaman da biliyorum ki muhtemelen o 60 tl yi vermeyip 3 gram alıp diğerlerini de harcayacağım

Her ay altın yaptır kredinin faizi de var sonuçta. Ama maaşlarda çok aşırı harcama yapılacak maaşlar değil zaten. Fazla birikim yapmanız da zor. Her şey çok pahalı, adım atsan para. Altın yaparak biriktirmek en mantıklısı.

Borclanmadan malk mülk sahip olunamayacagına inananlardanım

mesela evimiz kira, isterim ki bi evimiz olsun ama adamlar bi kredi ödemesi çıkarıyor 150.000 e 300.000 ödüyoruz. ayda 3000 taksit. gücümüz buna yetmez ama yavaş yavaş araba yükselterek önümüzde ki yıllarda bişeyler başarabiliriz

bilmiyorum biz mi lüx yaşamıyoruz yoksa konya mı uygun.. çünkü sürekli gezeriz eşimle. ben yemek yapmayı çok sevmiyorum hadi çıkalım derim haftada 2-3 dışarda yeriz. mesela bunu falan bırakmam lazım

Ben cocuklugumdan beri her ay mutlaka birikim yaparım ama yüz lira ama onbinlira elimde kalanı dolar vs yapar saklarım ama bunu bana annem aşıladı ve atmadıgım her ay kendimi kötü hissediyorum
Lakin benim gibi insan cok cok az
Eşimden biliyorum yüzbinlira ver aynı gün cebinde bir lira kalmayana kadar harcayabilir
Böyle elindekini tutamayacak insanlar icin borclanmak sart
Kenara atıp bikaç ay sonra nasılsa kenarda param var diyip ordan kullanmak yerine aldıgını krediye yatır en azından elin kolun baglı hem harcamanı ona göre yaparsın hemde elinde tutabilecegin bişeyin olur

kredinin faizini ödeyeceksiniz. ne anladım ben o birikimden.

bu bahsettiğiniz eşim de var. mesela arabayı satmayı düşünüyoruz hala diyor ki arabaya bakım yaptıralım. yahu zaten satacağız neden masraf yapalım? satarken masraflarını düşürüp daha uyguna verelim.
ben çalışmıyorken eşimin verdiği 150 tl bana 1 ay yeterdi. o yüzden diyorum şimdi elimde ne kadar varsa o kadar rahat oluyorum

işte sorun bi türlü kendimi frenleyemiyorum. mesela krediyi kuruşuna kadar ödemek zorundayım ama elimdeki parayla yaaa bu ay 3 değil 2 gram alayım diyebiliyorum. anlatmak istediğim bu

kredi saçma. kendinizi tutacaksınız.

Gerekli harcamaları not alın. Bir plan oluşturun. Dışarda yemeği haftada 1 e indirin sonra iki haftada 1 e. Yemek için değil parasız aktiviteler için çıkın mesela.
Alışveriş listesi yapın ve listeyle çıkın. Ve mümkünse alışverişe tok çıkın.

Valla dediğim gibi borclanmadan zor biriktirirsiniz üc bes ay sonra birikiminizden kesin tırtıklarsınız sıkıstıgınızda
Hem kredi cekince evet 10 cekip 15 ödüyosunuz ama aldıgınız arac ev vs üc yıl sonra hala 10 lira olmuyo onunda değeri artabiliyor

zaten bugünden itibaren kesiyorum dışarda yemeği baya gidiyor çünkü. alışverişi hep parça parça yapıyoruz çok nadir toplu yaparız ne eksikse onu alıyoruz.

TL olarak birikim zor. Kenara atabiliyoruz rahatca ama o para hesapta tl olarak durdukca batiyomudur nedir harcayasi geliyor insanin. Ben altin yapiyorum boylece harcayamiyorum.

TL olarak birikim zor. Kenara atabiliyoruz rahatca ama o para hesapta tl olarak durdukca batiyomudur nedir harcayasi geliyor insanin. Ben altin yapiyorum boylece harcayamiyorum.

ay vallaha batıyor sanırım. çünkü yok yani durduramıyorum kendimi

İyi de kredi çekince birikim yapmıyorsunuz ki. Aksine fazladan para çıkıyor cebinizden ve zarara giriyorsunuz. Temmuz sonlarına doğru altında bir düşüş bekliyorum o zaman altın alın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…