• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim??

Yapacağınız şey gayet basit . Şöyle ki gelir gider tablosu yapacaksınız sabit giderleri yazacaksınız geliri yazacaksınız sonra aradaki kalan farktan ne kadar biriktirmek istiyorsan o miktara gidip altın vs alacaksın ay başında . Geri kalan ile geçinmeye çalışacaksın bu kadar

Yapacağınız şey gayet basit . Şöyle ki gelir gider tablosu yapacaksınız sabit giderleri yazacaksınız geliri yazacaksınız sonra aradaki kalan farktan ne kadar biriktirmek istiyorsan o miktara gidip altın vs alacaksın ay başında . Geri kalan ile geçinmeye çalışacaksın bu kadar

Iste disiplinli olmak gerekiyor o da zor be abla:) Bu ruju da alayim bu renkten bende yoktu, sandaletim eskidi yenisine bakayim, bu tisortu de alayim 5ten 10dan bir sey olmaz derken bir de bakiyorsun ki para attaaaaaa

Durun durun yatirim danismaniniz geldi :KK53:
En güzel birikimi vadeli hesaplarda yapabilirsin. Atiyorsun her ay 500 yada 1000 tl. Istedigin zaman cekemiyorsun. Cok acil lazim oldugu zaman bankaya gidip biraz masrafi oluyor onu odeyip parayi cekebiliyorsun.

Ben gecen seneden beri her ay para atiyorum vadeli hesabima, temmuz sonuna denk gelsin diye ayarladim hep. (cok harciyorum yoksa evet :KK8:)
Yani bu ayin sonu 1 sene boyunca biriken parayi hesabima aktaracaklar. Agustosta tekrar baslicam bu sefer 2019 agustosunda biriken parayi alayim diye..

Yani Belcikada boyle, ama Turkiyede de vardir arastirmanizi oneririm.

Iste disiplinli olmak gerekiyor o da zor be abla:) Bu ruju da alayim bu renkten bende yoktu, sandaletim eskidi yenisine bakayim, bu tisortu de alayim 5ten 10dan bir sey olmaz derken bir de bakiyorsun ki para attaaaaaa
Ben kendimi sıkıyorum mecbur yoksa tatil paramız kurban paramız , arabamızı yükseltmek istiyoruz o paramız hayatta olmuyor İnan . Birşeylere sahip olmak için bazı şeylerden fedakarlık gerekiyor

dün akşam eşime dedim ki senin kredi kartının asgarisini vereyim kalanına gram alacam. ay sanki adamdan canını istedim. boşver sen bana para verme ben kendim bi şekilde halletmeye çalışırım demeye başladı.
bende verdim veriştirdim artık sanki kendime yapıyorum ben bunları diye.
eninde sonunda kredi kartını ödeyeceğiz ama yer açıldıkça alışveriş de artacak.

Durun durun yatirim danismaniniz geldi :KK53:
En güzel birikimi vadeli hesaplarda yapabilirsin. Atiyorsun her ay 500 yada 1000 tl. Istedigin zaman cekemiyorsun. Cok acil lazim oldugu zaman bankaya gidip biraz masrafi oluyor onu odeyip parayi cekebiliyorsun.

Ben gecen seneden beri her ay para atiyorum vadeli hesabima, temmuz sonuna denk gelsin diye ayarladim hep. (cok harciyorum yoksa evet :KK8:)
Yani bu ayin sonu 1 sene boyunca biriken parayi hesabima aktaracaklar. Agustosta tekrar baslicam bu sefer 2019 agustosunda biriken parayi alayim diye..

Yani Belcikada boyle, ama Turkiyede de vardir arastirmanizi oneririm.

evet burda da var o da bi seçenek ama yaaa bu ay şunu almak istiyorum 100 tl az atıvereyim derim ben :( ay bende ne ona ne ona geliyorum

evet burda da var o da bi seçenek ama yaaa bu ay şunu almak istiyorum 100 tl az atıvereyim derim ben :KK43: ay bende ne ona ne ona geliyorum
Otomatik talimatla cozersiniz bu isi. Al al da nereye kadar canim.
Inan calismaya basladigimda okadar cok aliyordum ki 1-2 sene devam etti bu, artik alisveris sitelerine giresim bile gelmiyor. Kendine limit koy her ay begendigin bir seyi al, ama o otomatik talimata dokunma ozaman yapabilirsin.

Kredinin faizi var. Ihtiyac olsa cekilir de ihtiyac yokken kenarda duracak para icin faiz odemek sacma

Ceyrek altindan gun yapin cevreniz varsa.
Yoksa da ben denemedim ama burda taksitle altin alanlar oluyor ekonomi finans topiklerinde goruyorum. Altin alin taksidini odeyin.

Kredinin faizi var. Ihtiyac olsa cekilir de ihtiyac yokken kenarda duracak para icin faiz odemek sacma

Ceyrek altindan gun yapin cevreniz varsa.
Yoksa da ben denemedim ama burda taksitle altin alanlar oluyor ekonomi finans topiklerinde goruyorum. Altin alin taksidini odeyin.

aaaa nasıl oluyor o

kızlar ben bu birikim konusunu biraz fazla taktım kafaya.

ben 1800 alıyorum eşim 2200 alıyor. 4 aydır çalışıyorum ama kenara bi para koyamadım harcamaktan. çünkü elimde ne kadar varsa o kadar rahat oluyorum.

arabamızı yükseltmek istiyoruz ama birden yüksek bi krediye de girmek istemiyoruz. ne yapsam bilemedim..

mesela küçük tutarlarda kredi çeksem 5000 ben bunu öderim her halükarda kısa zamanda. böyle böyle biriktirmek mantıklı olur mu? veya başka önerileriniz var mı?
her maaş yattıgında tahvil alın atıyorum 1 sene sonra hesabınıza geri yatar, yatırdıgınız tutara göre azcık faiz işliyor, mesela 300 atarsanız 325 alırsınız gibi. Ben hep böyle biriktiririm. hesapta kalınca harcanıyor.

Maaşı alır almaz hemen altın alın ve onu unutun öyle öyle birikiyor. Ben de altın hesabı açtırdım bankada ama maalesef unutamıyorum :( Birikiyor az bişey hemen birşeyler alıyorum birikmiyor.

Tasarruf ve birikim icin en guzel yontem bireysel emeklilik ayda 200 tl atiyorsun ve devlet 50 tl ekliyor ayda 250 tl birikmişin oluuor esim ve benim toplamda 3 tane bireysel emekliligimiz var dogumdan sona ogluma da acacagim hemen
cepte kalan bozukluklarimizi da agzi acilmayan bu kumbaraya atiyoruz ordan alamadigimiz icin birikip gidiyor seneye tatile giderken kiracagiz insallah kumbarayi :))

Back
X