• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikmişi olmayan evlenmesin mi yaa :(

Hele ben evlendiğimizde bir yün yatak, bir sandık, abisinin aldığı bir tüp ve elektirikli ısıtıcı vardı.Ha birde annemin çeyizden koyduğu bir iki tencere tabak.

İlk maaşımla televizyon ve çekyatları almıştım.Maaşım o zaman azdı.Sonra fırın aldım.Buzdolabı olamadığı için yemekleri fırında saklardık.Şimdi düşünüyorumda ne salakmışım.Ya da kör aşık mı demeliyim.

Düğünümüzü abisi yapmıştı .Eşya konusunu ben açmıştım anneme annemde babasının üzerine dükkan var boşa satılmasın sen maaşınla alırsın demişti.Baktı ben bozuluyorum diğer gelinlere alınıyorda bana alınmıyor dedim .Sonra abisi tayin olduğunuz yerde alırız dedi.Ama ne alması tüydüler resmen.Aldığı bir tüp birde ısıtıcı oldu oda kış ayındaydık.

Şimdiki gelinler çok abartmadıklarca doğrusunu yapıyor bence.

Bu bir 100 bin de olmamalı ama..

Açıkçası ben kendim erkek olsam nasıl bir kadınla hayatımı birleştirmek isterdim diye
düşündüm ve kendim böyle bir kadın oldum.

Empati hayatımın her yerinde fazlaca maalesef..

Ama erkek milletine böyle olup kıymetli olunulmuyormuş geç anladım.

Zor olduğu kesin ama temiz bir çözüm var.
-Kullanmayacağın eşyayı alma
-Nikah yap
İşte bütün mesele bu ama "elalem ne der?" olayından dolayı aileiler yoksa bile varmış gibi yapıyor sonra çiftler ilk zamanlarını borç içinde yüzerek birbirini gırtlaklayarak geçiriyor.
Nasıl kötülük yapıyorlar aslında bir bilseler... :confused:

="ssirun, post: 48893548, member: 6226makul tutarsiniz senderhaba.

erkek arkadaşımla gündemimiz evlilik. ikimizde maddi olarak ailelerimize destek oluyoruz hatta o bütün parasını veriyor. demem o ki kıyıda köşede allah rıza için 150-200 lira bile para yok. herşey ateş pahası orta hallice hesaplıyorum herşeyi sadece ev düzmek nereden baksanız 30-35 bin lirayı buluyor. istanbulda ev almak zaten artık bir rüya kiraya çıkacağız ona değinmiyorum bile. benim ailemin durumu iyi çok şükür kendi yağımızda kavruluyoruz ama onun ailesi nedenini çözemediğim şekilde hep sıkıntıda. bir evin bi oğlu bende tek kızım. babam ben annenle evlenirken hem işsizdim hem kaçırdım 3 gün 3 gece kına yaptım üstüne de düğün yaptım düğün bile yapamayacaksa istemesin boşuna 3 kardeşler tek erkek el ele verip bi düğün yapamayacaklar mı diyorlar. yani nereden baksanız takısı düğünü gelinliğini damatlığı evi bilmem nesi 100bini bulacak gibi. e daha askerliği var.
vaz mı geçsem evlilikten şimdilik ne yapsam kızlar siz nasıl evlendiniz yaa :KK43:
100 bin tutmaaz merak etmeyin . İsteklerini
makul tutarsin sende

Düğün yapmak istesen dert istemesen dert:) bende hep düğüne kınaya karşıydım nasıl bir kafa yapım varsa artık. Allah karşıma öyle bir kaynana çıkarttı ki ne var ne yok yaptırttı. Birde ben düğün istemeyince niye bu kadar acele edüyorsunuz gibi imalar etmişti:)
Düğünden gelen altınlar artık salon kirasını bile karşılamıyor... seviyorsanız birbiriniz 1 günlük hayalleri değil ömürlük hayalleri düşünün...
Benimde eşim askerliğini yapmamıştı.

Neden acele ediyorsunuz ki o zaman hazirlikli degilseniz? Erkek arkadasiniz askere gidip gelsin sizde en azindan belli basli borclari bitirebilecek kadar calisip birikim yapmaya calisin sonucta dugun masraflarini sadece erkek odemeyevek?Hergun evde borc kavgasi yapacaginiza kafaniz rahat evlenin.

100 bin liralik düğün de yapmayıverin canım. Gireceksiniz borca sonra ikiniz uğraşacaksınız borç bitsin diye.

Giden parayı kendi paran kendi zamanın diye düşün düğün gecesi 3 5 saat şaşalı olur ama yeri gelir yıllarca borç öder durursun.

Tabiki senin fikrin senin kararın.

Biz eşimle giriştik, ailelerden yardım almadan kendi yağımızla el birliğiyle bir şeyler yaptık.

yahu askerlık yapmamıs bişi yapmamıs, evlenınce o askere gıdınce sen de ailesinin yanında hızmetcılık yaparsın artık. gercekten nıyet evlılık olsa bi şekilde ailecek el ele verseler hallederler
demek ki amaçları oglanı askere gonderıp senı de o eve almak. bak şimdi bunu söylemıyor olabilirler. 100 binlik düğün nedir ayrıca? baban evde 3 gün kına yaptı dıye masrafa mı gırdı sanıyorsun?
ama göreceksın daha sonra gümdem bu olacak :KK66:
aşk diye yemek yoktur, mantık evlılığınde aşk yoktur. yani; ortası lazım

Back
X