Birileri yardım edebilir mi?

Ciceqim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
16
0
0
Hatay
Merhaba arkadaslar;
Kendime bile söylemekten çekindiğim bu konuları burada sizlerle paylaşmak benim için yeterince zor..Annemin ölümü ve babamın yaşca küçük bir kadınla evlenmesi..evlendiği kadının evde benden rahatsız olması sebebiyle 16 yasımda bir evlilik gercekleştirdim..Şimdi 23 yaşındayım ve evliliğim 1 yıl önce şiddet yüzünden sona erdi.Bir kızım var henüz 2 yaşında.
Buraya kadar hersey normal lakin sorun şu..Halamın oğlu !!!! Evlendiğim dönemde henüz çocuk yaşta olması sebebiyle bana olan duygularını itiraf ettiği halde ciddiye almamıstım..Seneler gecti askerden geldiğinde karsılastık ve hiç birseyin değişmediğini söyledi.Biraz zaman gecirdiğimizde bende ona karsı boş olmadığımı anladım...
Dün bana evlenme teklifi etti.Ben bunu ailelerden habersiz yapamayacağımı söylediğimde babamla konusacağını söyledi.Dediğini yaptı ,babamın karsısına geçip beni sevdiğini ve evlenmek istediğini söyledi.Babam kızdı ama sorun ben değilim annen^ yani halam(ki söylemek bile yaptığımın hoş olmadığını hatırlatıyor bana..Yine de hissedilenler engellenebilir değildi)
böyle bir durumu asla kabul etmeyecektir ki agresif bir insan dedi.Babası da aynı şekilde tabi.Babam küçük yaşta okumak için yanlarından ayrılmış ve kendisini yetiştirmiş biri olduğu için tuhaf karşılamadı ama onun ailesi köyde yaşıyor..Evlenmiş boşanmış olmam ,çocuğumun olması,onun hiç evlenmemiş olması vs vs beni kesinlikle istemeyeceklerine eminim...Bunları kaldıracak ve kimseye karsı birseyleri savunacak durumda değilim..Zaten yorulmuş ve hayatında ki herkes tarafından cok üzülmüş biriyim.Korkuyorum...Ama bir taraftan da hayatımda ilk defa bu kadar fazla seviliyorum hayatımda ilk defa bu kadar çok mutluyum ve bitsin istemiyorum..Onun sevgisinden çok fazla eminim ve her konuda güveniyorum...Yine de yakın akraba olmamız beni utandırıyor..!
O bana 2 secenek sunuyor.
1.Ailesine herseyi anlatmak ve kabul etmedikleri taktirde sehir değiştirmek..(bizi silmeleri kaydıyla)
2.Hiç birşey söylemeden gidip evlenmek ve cüzdanı ailesine direk göstermek.(Halam muhtemelen beni ilk gördüğü yerde öldürecek)
Sizce ne yapmalıyım??

Önce utanmak kelimesini bırakın. Utanacak bir şeyiniz yok sizin.
Evlenmek de boşanmak da olağan süreçler. Herkes yaşayabilir.

Allah yardımcınız olsun... Belkide aradığınız huzur uzakta degil halanızın oğlunda ....

aranızda kaç yas var sorabilirmiyim?

Biraz zamana bırakın bence , simdi deli gibi asik olsa bile size siz yaşadıklarınızdan dolayı halanızın oğlundan daha olgunsunuzdur...
Baslarda böyle gelebilir ama ılerde ne olacağı bilinmez... Hiç evlenmemiş biri ben düşünürdüm, ortada bide cocuk var, sizi sevecek belki ama cocuğunuzu kendi cocugu gibi sevecekmi diyelimki evet, ılerde kndi cocugu oldugunda sizin cocuk arka plana geçecektir , diyeceğim o ki iyi duşunun , insaAllah hakkınızda hayırlısı olur

haber vermeden evlenmeyin bence, dizilere özenmeyin aile faciası olur sonra.

madem kabul etmiyolar biraz zamana bırakın bence. bu süre içinde sizin kararlı olduğunuzu görürlerse razı gelirler. siz halanızın oğlundan emin misiniz peki? sizi seviyomuş tamam ama şimdi sizin bi kızınız var. askerden yeni geldiğine göre sanırım yaşı da küçük. çabuk karar vermeyin derim ben.

2 yaş var aramızda ben kendisinden büyüğüm.Kızım babasıyla kalıyor çünkü bu şartla boşanmayı kabul etti mecbur kaldım zaten doğduğu gün elimden aldılar adetlerine göre ilk doğan cocuk babaannenin oluyormuş emziremedim bile kızımı.. Allah'tan boşandım da rahat rahat görüyorum bu konuda sorun çıkartmıyor istediğimde alabiliyorum ama asla bana vermeyeceğini söyledi..
Yaşının çok üstünde biri bana hitap edebiliyor..İleride kızıma bakış açısı değişmez sanmıyorum çünkü onun benim kızım olmasından ziyade akraba olmamız sebebiyle zaten bir bağ olduğunu söyledi.Bunlara takılmıyorum o güveni bana eriyor esas konu halamı nasıl ikna edebileceğimiz..

bence bu duruma bakış açısının köyde yaşamak , şehirde yaşamakla alakası yok. bunu bu şekılde düşünmen bile hoşuma gtmedı bnm.. şehirde yaşayan insan akraba ewlılıgıne normal bakacak, köyde yaşayan ınsan kendını gelıştiremedı diye karşı cıkacak.. bunun adınada cahillik denecek.. bence hala bu çağda akraba ewliliği gbı çirkin olaylara normal bakanlar başlı başına cahil bnm gözumde.. birçok gerekcesı var, din konusundada, saglık konusundada vs.. sanıyorum ki, akraba ewlılıgı sonucunda dünyaya gelen bebeklerın engellı olma ıhtımalını blıosunuzdur.. sevgiye sonsuz saygım var ama böyle akraba evlılıgıne saygım yok kbkmayın.. kendı halamın,teyzemın ogullarını düşünüormda, bnm kardesım ve abımden baska bır sıfata sokamam ben hc bırını.. bence bu yanlıs bır secım olur.. "BENCE".

şimdi kabul edilmiyorsa sonra da kabul edilmez maalesef insanların düşünce tarzları değişmiyor, değiştirilemiyor. ne gördülerse onu söyleyip onu uyguluyor herkes. siz kötü bir evlilik geçirmişsiniz bir de evladınız var bence göz göre göre 2. bir kötü evlilik yapmayın huzurunuzu bozmayın tadınızı kaçırmayın anladığım kadarıyla sadece bir hoşlantı var öyle çok seviyorum flan demiyorsunuz hazır yolun başındayken daha fazla acı çekmemek için şimdi vazgeçin. eğer çok büyük bir sevgi besliyorsanız o zaman göze almaya değer görebilirsiniz ki ilk defa bu kadar çok sevildiğinizi belirtmişsiniz sadece kendi sevginizden pek bahsetmemişsiniz sizi gerçekten seven birileri mutlaka çıkacaktır ilk defa bu duyguyu hissetmeniz son defa hissedeceğiniz anlamına gelmez bence kendinize zaman verin siz bunu hakediyorsunuz sizi üzecek bir ilişkiyi kabul etmeyin kim ne derse desin mutlu olurum diyorsanız bilemem :26:

bence ailelerin rizasi olmadan evlenmeyin,
birde aranizdaki yas beni dusundurdu,
o daha 21 yasinda deli caglarinda bana gore daha cocuk yani :26:
erkekler gec olgunlasir--

Son düzenleme:
halaya kaynana, kuzene koca demek... boşluğun eseri mi bu? emin misiniz? aynı ailedensiniz... aklım almıyor bunu bu devirde! koskocaaaa dünyada adam kalmamış gibi!
ve daha yaşıtların laylaylom çağındayken ikinci evliliği yapman şart mı? otur bir kendine gel. karşındaki 21 yaşında, deli çağında. çocuksunuz ikiniz de daha.

Hala oglu dayi oglu teyze kizi vs...

Kusura bakmayin ama bu tarz evlilikler, sevgiler asklar bana ensest gibi geliyor... Babanin kardesinin cocugu yahu..
Isteyen ustune alinsin isteyen kizsin (simdi cikar bir iki tane yakin akrabayla evlenmis kisi delirir falan dediklerime..). Dedigim gibi bu benim dusuncem... Nedeni de kuzenlerimin hepsiyle kardes gibi olmam YANI NORMAL AKRABALIK ILISKISI KURMAM..

Bi insan kardesi gibi gormesi gereken insana nasil farkli duygular hissedebilirki.. Bu normal degil bence.

Diger yandan aile iliskileri acisindan da dogru bulmuyorum kardesleri bile birbirine dusurur, ayriyeten olayin bir de genetik,e alakali durumu var.. Cocugun olsa yarin sakat olma olasiligi var...

Akrabaligi gecersek de.. Cocuk daha askerden yeni gelmis akli karisik belki.. Belki sevecek sevilecek birini ariyor ve en yakininda siz varsiniz.., halaniz durumu asla kabul etmezmis ki ben olsam ben de etmem.. Aranizda yas da var (kadinin buyuk olmasi genelde sorun yaratir bizim toplumumuzda) ayrica cocugunuz da var.. Aile icinde gerginlik kusluk yasatmaya hakkiniz olmadigini dusunuyorum. Bence karsi taraf da saglikli dusunemiyor, siz de sevdiginizden degil denize dusen yilana sarilir mantigiyla gecmis hayatinizdan siyrilma cabasiyla sanki ona sariliyorsunuz.. Daaaa sizce tum bunlar dogru mu..? Deger mi?

sağlık konusunda bilgim yok yorum yapamam ama kuzenlerin evliliği dinen yasak değil
Allahın yasaklamadığını yasakmış gibi yaşamak, geçersiz olan dinlerin mensuplarının önceden yaptığı ve ceza gördüğü bir şeydir

Ensest mi???
En son 16 yaşımda gördüğüm ondan önce sadece yaz tatillerinde 15 gün süreyle gelmek suretiyle gördüğüm akrabamla ilişkimi ensest buluyorsanız birsey diyemeyeceğim.
Biz kardeş gibi yakın olan kuzenler değildik ayrı şehirlerde yaşadık..

kesinlikle katılıyorum

senin yerinde olsam ailesiyle konuşması daha makbul.çünkü zaten boşanmış biri olarak ki hele bu bir kadınsa yaptığın her davranış batar illa ki birilerine.birde üstüne kimseye danışmadan sölemeden evlenmeniz dahada fitiller bişeyleri.konuşsun illaki orta yol bulunur.en azından bilmeleri daha iyi olur.zaten konuştuğunda kararlı olduğunu hissettirirse heralde evladını kaybetmeyi göze alacak kadar vefasız bir anne değildir.hersey gönlünce olsun.rabbim yardımcınız olsun

ikinizinde yasi daha kücük..
sende daha yeni bosanmissin biraz bekle kendine zaman ayir ceki düzen ver kendine gel kisacasi sonra evlenmeyi düsünürsünüz..
yok illa evlenicem onla diyorsanda ikinizde israrci olun.. birbirinizden vazgecemiyecegizi gösterin herkese insallah ikna olurlar

tweety_yteewt ....Cevap istemişsin ne diyebilirim..??
Yaşananlar hoş değil evet her söylenene farklı bakış açılarımla katılıyorum.21 yaşında olması beni de düşündürmedi değil ama kendinden ve ne istediğinden emin duruşu beni etkiliyor.Maddi manevi bir şeyleri garantiye aldı zaten..ona göre hersey hazır ..

Ama her yazan arkadaş çok haklı!!
Bilmiyorum.

sen buraya konu acip bize fikirlerimizi sormadin mi ? elbetteki yorumuma cevap isterim...
ona gore hersey hazir cunku o tam deli dolu caglarinda ona gore hersey mukemmel gidecek,
ama yarin sorumluluk alinca evin yuku ustune binince ayni tepkileri verirmi bilmem,
karar sizin zaten ister evlenin ister evlenmeyin,
ama ailelerin rizasi olmadan ki senin sundugun 2 secenekte ailelerin rizasi olmadan olacak isler,
pek hayir gelecegini sanmam yinede ALLAH MESUT ETSIN diyim ne diyim...

cnm bende evlendim ayrıldım ve eşimle tanıştım eşimm hiç evlenmemiş bekardı ailesi çok şey yaptı ayrılalım diye

ama eşim vazgeçmedi benden bende ondan taabi şuan 6 yılımıza giriyorz evliliğimizn bir kızımız olacak alah izin verirse

ailesi söylediği sözlerden çok pişman oldular tabiki(ayrıca önceki evliliğmden çocuğum yoktu benim)

allah sanada nasip etsin hala oğlun kafaya koyduysa ve senide seviyorsa ezmezde ezdirmezde mutlu olmak seninde haakkın

Evliliğin getireceği sorumlulukların bilincinde kendine ait işi var ve yeterince çalışkan.Bunun dışında başka kaynaklarıda var gayet rahat gecindirebilir.Herseyin mükemmel olmayacağını hatta gayet zor olacağını o da biliyor idrak ediyor fakat tüm bu olumsuzlukları net bir sekilde uzaktan izlesem dahi tek başına kaldırabileceğini söylüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…