sen buraya konu acip bize fikirlerimizi sormadin mi ? elbetteki yorumuma cevap isterim...
ona gore hersey hazir cunku o tam deli dolu caglarinda ona gore hersey mukemmel gidecek,
ama yarin sorumluluk alinca evin yuku ustune binince ayni tepkileri verirmi bilmem,
karar sizin zaten ister evlenin ister evlenmeyin,
ama ailelerin rizasi olmadan ki senin sundugun 2 secenekte ailelerin rizasi olmadan olacak isler,
pek hayir gelecegini sanmam yinede ALLAH MESUT ETSIN diyim ne diyim...
konuya cok guzel girmissiniz , 16 yasindan evlilik cocuk .. buraya kadar hersey normal diyorsunuz???!!!!! bunun neresi normal ve gencecik oglanana mi bagladiniz kendinizi?? daha 21 yasinda askerden yeni gelmis , kusura bakmayin ama herkesin basina gelebilir ok bosanirsin cocugun olur o zamanda dengine gore biri olmasi gerekiyor , hem akraba hem yasi kucuk hem evlenmemis hem cocugu yok ben olsam bende aslaaaa istemem elimden gelen herseyide yaparim böyle duygulara saygimda olmaz , allah korusun ya dusunmesi bile igrenc, cahil takilmayin gidin okuyun bence
canım konunu önceden okumuştum,bir anne böyle olmaz böyle rahatını düşünüp yavrusunu sevgisiz annesiz bir ortamda bırakmaz dedim.evet şimdi en doğrusunu yapmışsın.bir çocuğun yeri annesinin yanıdır,çok sevindim kuzuna kavuştuğuna,çok çekmişsin,ama bak akıllı davranıp yavruna kavuşmuşsun,bu erkekler kadınlara bu yaptıklarının bedelini nasıl ödüyecekler bilmiyorum,onları Allaha havale ediyorum,hayatın acılarla geçmiş ben gibi burda dünyada çok kadın gibi,bu dünya erkeklere güzel keyifli ,çile sıkıntı elem biz kadınlara has sanki.neyseki ölüm, ahiret var yoksa bunca acının hesabı nasıl sorulmazz.......arkadaslar..
burada yazılanlardan sonra bir süre kendimi sorguya çektim ve ne yapıyorum ben dedim kızım yanımda olmalı bunca insan aynı seyi söylüyor ben kötü anneyim cocuğumu nasıl bıraktım vs..
ardından velayet davası açmak için mahkemeye gittim amacım o dönemde işim gücüm yoktu bakamazdım ama simdi isim var diyerek dava açmaktı..ve şok yaşadım kütükte velayet bende görünüyordu şaka sandım tekrar cıkarttım yine bende müdüre gittim bende ..boşandığımız yere gittim hemen orada kaymakamlığa
gittim bende nufus müdürüne gittim yine bende en sonunda adliyeye gittim kararı aldım ki yası dolayısıyla bana vermişler..
eski eşimi aradım durumu sordum bende olduğunu biliyormuş.
herseyden vazgectim kızımı almam imkansız diye düşünüyordum hala ve barısalım dedim
olur annemin ayaklarına kapanır af dilersin ben ettim sen etme dersin ne derse yaparsın köle olursun dedi açık açık vs o zaman barısırm dedi ama barısmamızı ailesi istemiyordu
hem herseyine tamam dedim herseyden vazgectim hemde bana yaptığına bak diye düşünürken kızımı gezdirmek üzere evlerinden aldım.nasıl oldu bilemiyorum
5 dk içinde orayı terk etmeye karar verdim ve kızımı da yanıma alarak ..
ne ara buldum o cesareti ne sekilde karar verdim bilmiyorum.
sadece üzerimizdeki kıyafetlerle kaçtık kızımla bunları yazarken bile titriyorum çok korktum.
ardından babasını aradım şikayette bulunmus içeri gireceksin kaçırmaktamn vs saçmaladı tehtid etti bende hemen indiğim yerde ifade vermeye gittim karakola velayetin bende olduğunu kanıtladım ve bıraktılar.
ardından babamlara gittim ve evden kovulduk.kızımla beni almadı saat gecenin üçüydü..
ama ne olursa olsun umutsuzluğa düşmedim kızım yanımdaydı o yeterdi bana bu konuyu açma sebebim hala oğlu falan umrumda değildi kimseyi aramadım ablama gittim simdi ablamdayım cumaya kendi evime çıkacağım.zor olacak evet ama elifim yanımda hiç birsey umrumda değil kimse ama hiç kimse umrumda değil
anne olduğumu yeni hissediyorum ilk defa bu kadar cok zaman gecirdik bir gülüyor bana annem diyor ömre bedel yasadığım her türlü sıkıntıya değer diyorum.o çok korktuğum babasını dün gece emin olmak için(sakinleştiğinden)tekrar aradım ve aynen sunları söyledi....istediğin kızındı aldın düşün yakamdan...yine evlenir yine doğurturum!!!!!
blöf mü sahi mi bilemedim ama olsun artık korkmuyorum.o asarım keserim gebertirim diyen adam da yıllarca korktuğum adamda bu kadar yürek varmışş!!!az daha barısıp bosu bosuna hayatımı zehir edecektim.Ya da yeniden yanlıs bir evlilik yapacaktım.
evlilik falan aklımda yok hem çalışırım hem bebeğim yanımda olur şükürler olsun diyorum Allah a..
burada beni yerden yere vuran herkese minnet borcluyum Allah sizlerden razı olsun aklımı başıma getirdiniz.
Su anda bebeğim bunları yazarken anne diye dizlerime sarılıyorsa inanın abartısız sizlere borçluyum.
Herkese teşekkürler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?