Birileri yardım edebilir mi?

yahu dinen ve kanunen halasinin oglu ile evlenmesi uygun mu? Uygun.
Daha millet ne etik ensest vb yaziyor?

isim vermemişsiniz ama ben bunu kişisel görüşüme saldırı olarak algılıyorum ve cevap verme gereği duyuyorum. buraya bir konu açılıyorsa herkes bir görüş bildirsin bir fikir versin diye.. bana göre etik değil ama saygı duyarım bi baskasına göre de ensesttir ona da saygı duyarım çünkü herkesin kendi görüşü...

ensest de etik de kisiye gore yorumlanarak degisen kavramlar degil.

Ensesti tweety aciklamis.

Etik=ahlakla alakali kavramlar. Bu memlekette Gelenek gorenek olarak da kuzen evliligi gorulur, aykiri degildir bizzat desteklenir cogu yerde, zaten ahlak kavrami dine siki sikiya baglidir, dinen de caizdir.

Banasi sanasi goresi yok bu isin.

Ensest de degil, gayriahlaki de degildir. Ben hos bulmuyorum dersin saygi duyariz da, seninki yanlis bilgi vermek oluyor.

"bana gore kardes=kuzen aynidir" demek de yanlis.

Ben bir tutarim dersin de, kuzeni babandan kalan mirasa ortak etmezsin ve edemezsin mesela. Vukuatli nufus kayit ornegine, yaa cook seviyorum, su amcaoglunu da eklesek?? Desen olmaz.
Yani bir tutman kurallar nezdinde kisilerin sifatlarini degistirmez.

Beraber buyume bakis acisi bile gereksiz aslinda. Mahalleden arkadasinla beraber buyuyup evlensen yine kimse bir sey demez.

Konu sahibine tekrar sesleneyim, bu konuda kararli ve istekliysen kesinlikle halaya konuyu acmadan evlenin. Sonuc degismez de fazladan caniniz sikilmis olur.

"bana gore kardes=kuzen aynidir" demek de yanlis.

Ben bir tutarim dersin de, kuzeni babandan kalan mirasa ortak etmezsin ve edemezsin mesela. Vukuatli nufus kayit ornegine, yaa cook seviyorum, su amcaoglunu da eklesek?? Desen olmaz.
Yani bir tutman kurallar nezdinde kisilerin sifatlarini degistirmez.

Beraber buyume bakis acisi bile gereksiz aslinda. Mahalleden arkadasinla beraber buyuyup evlensen yine kimse bir sey demez.

Konu sahibine tekrar sesleneyim, bu konuda kararli ve istekliysen kesinlikle halaya konuyu acmadan evlenin. Sonuc degismez de fazladan caniniz sikilmis olur.

halaya konu acmadan evlenme isi halaya haksizlik degilmi,
buyut besle 21 yasina getir senin rizani almadan senden gizli evlensin...

Etik=ahlakla alakali kavramlar. Bu memlekette Gelenek gorenek olarak da kuzen evliligi gorulur, aykiri degildir bizzat desteklenir cogu yerde, zaten ahlak kavrami dine siki sikiya baglidir, dinen de caizdir.

Ensest de degil, gayriahlaki de degildir. Ben hos bulmuyorum dersin saygi duyariz da, seninki yanlis bilgi vermek oluyor.

sizin yaşadığınız yerde bu tarz bir durum ahlaka uygun olabilir belki daha önce çevrenizde görmüşsünüzdür ya da sizin ahlak anlayışınıza uygundur size de saygı duyarım hanımefendi. ancak şöyle de bir durum var ben sizin görüşünüze katılmak zorunda değilim. benim ahlak anlayışıma göre de böyle bir durum ters. ama ben yine de tüm iyi niyetimle arkadaşımıza bi cevap verdim bana göre etik değil ama kendiniz için en doğru kararı yine siz bilirsiniz dedim bence siz önce mesajları iyi okuyun sonra da başkalarının düşüncelerine saygı duymayı öğrenin öyle cevap verin.

halaya konu acmadan evlenme isi halaya haksizlik degilmi,
buyut besle 21 yasina getir senin rizani almadan senden gizli evlensin...

e teorikte tabii oyle de

pratikte yapacak bir sey yok

iki secenek var

soyleseler: hala ve kocasi bagirip cagiracak, kizin babasina ayri, cocuga ayri, kiza ayri bagiracaklar, belki diger akrabalar karisacak, hala olumu cignemeniz lazim dicek, cocuk banane ben evlencem dicek, cocugun babasi seni reddettim dicek, bu sirada cokca yipranacaklar, belki evlilikleri gecikecek, belki iliskileri yipranacak... Ama sonucta evlenirlerse hala ve kocasiyla butun alakalarini kesmek zorunda kalicaklar.

Soylemeseler, evlenseler:
hala ogrenince kiyameti koparacak bagirip cagiracak ama eli kolu bagli olacak, kocaman nikah olacak ortada, ayirmaya kalkmaya calisacak, cocuk banane ben evliligimi onaylamayan ana baba istemiyorum dicek, babasi seni reddettim dicek, bunlar uzak durup hayatlarina devam edecekler.
Ama bu kavga dovus, evlililik iliski rayina oturduktan sonra olacak. Ellerinde buyuk bi koz olacak.

Pratikte yapilmasi gereken belli. Cocuk anasini dusunse bastan girismez bu ise zaten. Dusunmuyor ki, olacagi da bu iste.

e teorikte tabii oyle de

pratikte yapacak bir sey yok

iki secenek var

soyleseler: hala ve kocasi bagirip cagiracak, kizin babasina ayri, cocuga ayri, kiza ayri bagiracaklar, belki diger akrabalar karisacak, hala olumu cignemeniz lazim dicek, cocuk banane ben evlencem dicek, cocugun babasi seni reddettim dicek, bu sirada cokca yipranacaklar, belki evlilikleri gecikecek, belki iliskileri yipranacak... Ama sonucta evlenirlerse hala ve kocasiyla butun alakalarini kesmek zorunda kalicaklar.

Soylemeseler, evlenseler:
hala ogrenince kiyameti koparacak bagirip cagiracak ama eli kolu bagli olacak, kocaman nikah olacak ortada, ayirmaya kalkmaya calisacak, cocuk banane ben evliligimi onaylamayan ana baba istemiyorum dicek, babasi seni reddettim dicek, bunlar uzak durup hayatlarina devam edecekler.
Ama bu kavga dovus, evlililik iliski rayina oturduktan sonra olacak. Ellerinde buyuk bi koz olacak.

Pratikte yapilmasi gereken belli. Cocuk anasini dusunse bastan girismez bu ise zaten. Dusunmuyor ki, olacagi da bu iste.

ikiside yanlis ikisindede aileler yiprancak hem belki hala karsi cikmayacak bilmiyorum haklarinda hayirlisi ama gizli evlenirlerse halaya yazik:34:

sizin yaşadığınız yerde bu tarz bir durum ahlaka uygun olabilir belki daha önce çevrenizde görmüşsünüzdür ya da sizin ahlak anlayışınıza uygundur size de saygı duyarım hanımefendi. ancak şöyle de bir durum var ben sizin görüşünüze katılmak zorunda değilim. benim ahlak anlayışıma göre de böyle bir durum ters. ama ben yine de tüm iyi niyetimle arkadaşımıza bi cevap verdim bana göre etik değil ama kendiniz için en doğru kararı yine siz bilirsiniz dedim bence siz önce mesajları iyi okuyun sonra da başkalarının düşüncelerine saygı duymayı öğrenin öyle cevap verin.

anlamamakta israr ediyorsun neden acaba?

"Gorusune saygi duymuyorum, gorusun bence yanlis" DEMIYORUM.

"Gorus" degil. Yanlis tanimlarini duzeltiyorum.

Yani:

Kullandigin kelimeler yanlis. Etik degil, ensest diyemezsin.

Bana gore yanlis de, ben yaptirmam yapmam de, burda kurabilecegin butun cumleleri kur.

Konunun etik ve ensest kisminin, senin cevren, benim cevremle ALAKASI YOK.

Benim cevremle ilgili yorum yapmakla, yine konuyu bir yere getirmis olmuyorsun. Hedef saptiriyorsun.

2. Hatta 3. Defa acikladim. Anlayacagini sanmiyorum yine de, yine senin cevren diye devam edeceksin muhtemelen. O yuzden bu son aciklamam.

Merhaba arkadaslar;
Kendime bile söylemekten çekindiğim bu konuları burada sizlerle paylaşmak benim için yeterince zor..Annemin ölümü ve babamın yaşca küçük bir kadınla evlenmesi..evlendiği kadının evde benden rahatsız olması sebebiyle 16 yasımda bir evlilik gercekleştirdim..Şimdi 23 yaşındayım ve evliliğim 1 yıl önce şiddet yüzünden sona erdi.Bir kızım var henüz 2 yaşında.
Buraya kadar hersey normal lakin sorun şu..Halamın oğlu !!!! Evlendiğim dönemde henüz çocuk yaşta olması sebebiyle bana olan duygularını itiraf ettiği halde ciddiye almamıstım..Seneler gecti askerden geldiğinde karsılastık ve hiç birseyin değişmediğini söyledi.Biraz zaman gecirdiğimizde bende ona karsı boş olmadığımı anladım...
Dün bana evlenme teklifi etti.Ben bunu ailelerden habersiz yapamayacağımı söylediğimde babamla konusacağını söyledi.Dediğini yaptı ,babamın karsısına geçip beni sevdiğini ve evlenmek istediğini söyledi.Babam kızdı ama sorun ben değilim annen^ yani halam(ki söylemek bile yaptığımın hoş olmadığını hatırlatıyor bana..Yine de hissedilenler engellenebilir değildi)
böyle bir durumu asla kabul etmeyecektir ki agresif bir insan dedi.Babası da aynı şekilde tabi.Babam küçük yaşta okumak için yanlarından ayrılmış ve kendisini yetiştirmiş biri olduğu için tuhaf karşılamadı ama onun ailesi köyde yaşıyor..Evlenmiş boşanmış olmam ,çocuğumun olması,onun hiç evlenmemiş olması vs vs beni kesinlikle istemeyeceklerine eminim...Bunları kaldıracak ve kimseye karsı birseyleri savunacak durumda değilim..Zaten yorulmuş ve hayatında ki herkes tarafından cok üzülmüş biriyim.Korkuyorum...Ama bir taraftan da hayatımda ilk defa bu kadar fazla seviliyorum hayatımda ilk defa bu kadar çok mutluyum ve bitsin istemiyorum..Onun sevgisinden çok fazla eminim ve her konuda güveniyorum...Yine de yakın akraba olmamız beni utandırıyor..!
O bana 2 secenek sunuyor.
1.Ailesine herseyi anlatmak ve kabul etmedikleri taktirde sehir değiştirmek..(bizi silmeleri kaydıyla)
2.Hiç birşey söylemeden gidip evlenmek ve cüzdanı ailesine direk göstermek.(Halam muhtemelen beni ilk gördüğü yerde öldürecek)
Sizce ne yapmalıyım??

Canım allah yardımcınız olsun.Bence önce halanızla konusun. Sorun cıkardıgı takdirde 2. yolu secersiniz.Sonucta ikiniz de yetişkin insanlarsınız. Kimse engel olamaz isteediğinizi yapmaya.Siz yeterki birbirinizi sevin. Hem belli de olmaz.İnsanların bazen neye nasıl tepki vereceğini kestiremeyiz. bakarsın (insallah) halan ve ailesi bu durumu olumlu karsılar.Sonucta seni ve evlendiğin sırada içinde bulundugun sartları o da biliyordur az cok. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

ikiside yanlis ikisindede aileler yiprancak hem belki hala karsi cikmayacak bilmiyorum haklarinda hayirlisi ama gizli evlenirlerse halaya yazik:34:

valla sevgili tweety:

3. Bir secenek daha var: evlenmezler. Kimseye duyurmadan konuyu kapatirlar. Cocuk halanin onayladigi birine yar olur. Konu sahibi kismeti baska yerde arar...

Da, konu sahibi ille bunla evlenmek istiyor. Amaci dogrultusunda tavsiye veriyorum.

anlamamakta israr ediyorsun neden acaba?

"Gorusune saygi duymuyorum, gorusun bence yanlis" DEMIYORUM.

"Gorus" degil. Yanlis tanimlarini duzeltiyorum.

Yani:

Kullandigin kelimeler yanlis. Etik degil, ensest diyemezsin.

Bana gore yanlis de, ben yaptirmam yapmam de, burda kurabilecegin butun cumleleri kur.

Konunun etik ve ensest kisminin, senin cevren, benim cevremle ALAKASI YOK.

Benim cevremle ilgili yorum yapmakla, yine konuyu bir yere getirmis olmuyorsun. Hedef saptiriyorsun.

2. Hatta 3. Defa acikladim. Anlayacagini sanmiyorum yine de, yine senin cevren diye devam edeceksin muhtemelen. O yuzden bu son aciklamam.

Madem ki ahlakın her yerde aynı ve değişmeyeceğini savunuyorsunuz buna ne diyorsunuz peki adam öldürmek ahlaken yanlıştır öyle değil mi bi başkasına göre de ahlaklı olan namus cinayeti işlemektir. yani yöreden yöreye kişiden kişiye değişebilir. benim ahlak anlayışımda bu sizden ahlak dersi almaya da ihtiyacım yok. kendi görüşünüzü zorla empoze etmeye çalışan sizsiniz benim hiçbir şeyi saptırdığım yok

Ben de uzerime alinarak cevap yazmak istiyorum. Bana gore de, yetistigim aileye gore de, cevreme gore de, orf ve adetlerime gore de(orf ve adetler bir ulkenin butununu de kapsamaz bolge bolge sehir sehir degisiklik gosterir) kuzen ile evlilik ensesttir. Insanlarin dusuncelerini degistiremezsiniz. Nasil size gore normal geliyor ise bana gore de ANORMAL gelebilir. Dini boyutuna da gelirsek evet dinen kuzen ile evlenmede yasak yoktur ancak bir cok hadis vardir ki o da yakin akraba ile evlenmeyi Tavsiye etmemektedir. "Yabancilarla evlenin,Yakinlarinizla evlenmeyin" seklinde...

Dinen caiz olan herseyi uyguluyor olsaydik ve bundan hosnut olsaydik heralde evimizde bozden baska 2-3 bayan daha olur kocalarimiza eslik ederlerdi.. Zamaninda yapilan hatalar veya kosullardan kaynakli durumlar zaman devir degistikce guncellenir ve ayni hatalar yapilmaz. Bizim dinimiz de gelismeye aciktir ve zamanla (bazi) konulardaki dogrular icinde yasanan zamanin kosullarina gore degisiklik gosterebilir. Diye dusunuyorum ben.

Saygilar.

Ailelerin rızası olsa bile sizin bu kadar yakın bir akrabanızla evlenmeniz dogru değil. Kusura bakmayın kimseyi aşağılamam etmem ama hala kaldı mı böyle akraba evlilikleri. Yaşınız daha genç acele etmeyin sizi seven birileri illa ki çıkar karşınıza, yazık etmeyin kendinize. Çocugunuz büyüdüğünde bu durumu yadırgayabilir. Arkadaşlarına söylemeye utanır, sizin birlikte olmanız onun psikolojisini de bozabilir. Sırf başkası tarafından seviliyorsunuz diye çocugunuzu es geçmeyin.

Son düzenleme:
bu arada konu sahibi arkadaşım yanlış anlamasın tekrar söylüyorum benim ahlak anlayışıma uygun değil ancak kararına saygı duyarım kendi bileceği iş kendi davranışını onaylayıp onaylamamak benim haddime değil ben sadece kendi açımdan değerlendirirsem etik değil diyorum.

Siz halanızın oğlunu değil,

Onun sizi sevmesini seviyorsunuz, ilgisini, verdiği değeri,
Mutlu olabileceğinizin düşüncesini seviyorsunuz...

Önemli bir husus da yakın akraba evliliğinde dünyaya gelecek bebeklerin taşıdığı risk.Örnek; Sabancı ailesi.

Halamın oğullarını hayatım boyunca 6-7 kez ya gördüm ya görmedim..Yani hiç birlikte büyümedik..Buna rağmen onları manen de kardeşim diye biliyorum,kuzeniz,yakın kan bağımız var ya bitti... Aklımın ucundan bile geçmedi başka bir şey... Ensest olayına gelince daha önce de başka konuda paylaşmıştım,biz Çerkeslere göre kuzen vs ile de evlilik olmaz,kardeştir çünkü kuzenler..Bunu bildiğimiz için aklımızın ucundan geçmez ötesi....Birlikte büyüyelim ya da büyümeyelim hiç fark etmez yani...

Sizin olayınıza da aynı şekilde bakıyorum...Tabi evlenecekseniz sizin kararınız...Sonuçları üzücü olmaz inşallah sizin için..

mesaj tekrarı.........

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç bir arada bulunmadığınız birinin gerçekten duyduğu sevgiye yada adı her neyse buna inanıyor musunuz?
Bu şahıs sizi hiç vazgeçmeden bekledi, sevdi öyle mi?
21 yaşında kimse ileriye dönük kararlar alamaz.
Ki ben sizin onu değil gösterdiği ilgiye kapıldığınızı düşündüm.
Yol yakınken dönün bence, 2. bir yanlış evlilik hata değil seçim olur.

Sevgili konu sahibi zaten kararını vermiş...

Bizim şahsi görüşlerimiz kendisini enterese etmeyecek ve kararı değişmeyecek..

O yüzden ' pas ' geçiyorum bu konuyu :19:

Son düzenleme:
Evet 16 yaşında o şartlarda bir evlilik yapmam gayet normaldi.
Ayrıca KENDİME AİT bir işim var.Bağlamaktan kasıt maddiyse ben o aptal evliliğe 6 yıl boyunca okulumu bitirip bu anlamda özgürlüğümü elime almak için katlandım..Eski eşime milyarlarca kez teşekkür edebileceğim tek husus eğitimime açıktan da olsa devam etme konusunda beni desteklemesi.Hiç bir şekilde o gencecik oğlana maddi olarak bağımlı değilim.Eğer kendinizi bağlamaktan kasıt buysa..

Yok ilişki anlamında söylediyseniz şöyle söyleyeyim.

Ben anneyim boşandım.
Bu yüzden kendim gibi boşanmış çocuklu bir adamla olmalıyım.
Küçücük bir çocuğun beni bu hale düşürdüğüne..burada yazılan 2 3 destek mesajına sevindiğime inanamıyorum!!
Allah beni kahretsin peki 21 yaşında ki halamın oğluna aşığım..onu beni sevdiğinden cokta fazla seviyorum!!Beni iten ne varsa onda güzel duruyor onu seviyorum.
Hayatımda ilk defa müthiş birsey yakalamısken yaşamayı tercih etmediğim bir hayat yüzünden vazgecmek zorundayım.
Tamam ben kötü biriyim.Benim duygularım düşüncelerim iğrenç.
Bu tatmin etmiştir sanırım.

Maddi özgürlüğünüz var ,okulunuzu bitirdiniz ve yukarda bahsettiğiniz sizi şu duruma düşüren küçük çocuğu(sizin çocuğunuz) neden yanınıza almıyorsunuz?

Babannesi nasıl vermiyor?Almak istedikten sonra mahkeme verir size o küçücük çocuğu...

Back
X