Birileriyle konuşmaya ihtiyacım var..İyi mi yaptım, kötü mü?

MaLiBu

....mucize.....
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2008
4.241
12
158
36
Ankara
slm kızlar..
benim bi erkek arkadaşım var..1,5 senedir fln..her şey ii güzel devam ediyor..
annemden saklıyordum ta ki düne kadar..
anneme söyledim dün..

hep bi vicdan azabı gibi içimde taşıodum çünkü..
annemi cok seviyorumm...arkadaşım gibi.yani arkadaşlarımla ilgili bi durum ii kötü bişey kavga fln olsa anlatırım hep..
o da dinler akıl verir bana..

annem hep bana ben sana cok güveniyorum der..beni hiç üzmüyorsun fln der..
bi de bişey olsa ben kızlarımın her şeyini bilirim der..
bana erkek arkadaşım bi hediye alsa kendim alıyorum derim hep..böyle oluncada annemi kandırıomusum gibi hissediyorum
ve artık onu daha fazla kandırmamam gerektiğini düşündüm ve dün söyledim..

ama içim çok huzursuz
iyi mi yaptım kötü mü..??
söylemese miydim?
annem bişey sorsun bişey söylesin istemiyorum bu konuda..çekiniyorum..içim sıkılıyr kızlar..
nolur bişey deyin..
birileriyle konuşmak ii gelcek bana

eklemeler

yaşım 20..üniversite 2.sınıftayım..
annemin tepkiside kesinlikle olumsuz değil..
olablr dedi..normal dedi..
bi sürü soru sordu gayet normal bi şekilde..
her lafından sonrada ben seni kimselere veremem dedi :)
sadece huzursuzlugumun sebebi ne onu bilmiyorum​

Son düzenleme:
söylemekle cok iyi yapmısın..cekinilicek sıkılıcak hiç birsey yok ortada..için rahat olsun.dogrusu bu canım...;)

annenin tepkısı ne oldukı bu kadar dert ettın? madem herseyını paylaşıyordun buda gayet doğal,iyi yapmıssın canım :teselli:

bence iyi yapmışın ama annenin tepkisini yazmamışın.
yani ters bir tepki mi verdi ki sen iyi mi yapmışın diye soruyorsun?

bence ertrafta duyarsa böyle bir şeyi güveni kırılırdı.
senden duyması çok daha güzel.
hem artık yalan söylemek durumunda da kalmazsın, akıl alabilisin belki annenden.
bence açık olmak her zaman kazandırır

beklemedigin bir tepki mi verdi ki icin huzursuz? normalde rahatlamis olman gerekiordu. yoksa bu kadar zamandir sakladigin icin sadece sevgilim var demekle huzura kavusamadin mi acaba? yeri geldikce bu konu acilcaktir annen detaya girecektir. bunlara hazir ol. korkulcak bisiy yok. dogru olani yapmissin.

en iyisini yapmışsınız...
annenizden hiçbir şeyinizi saklamayın derim,dürüst olun,
kesinlikle hiçbir konuda (hedye dahil) yalan söylemeyin...
inanın anneniz sizin için en iyisini,en doğrusunu söyler...
yaşınız tam olarak kaç bilemiyorum ama erkek arkadaşınız tabiki olacak,
ama koyduğunuz sınırlarınızı sakın aşmayın...
sevgiler...

pardon kızlar yazmamısımmm
annem kötü bi tepki vermedi..
olur tabi dedi..normal dedii..
a dan z ye bi sürü soru sordu..

yaa bende anlamıyorum içim neden rahat değill?
ama en azından suçluluk duygusundan kurtuldum
zaten 20 yaşındayım yani üniversitede okuyorum bunlar gayet normal
ama bilirsiniz ki annelerin gözünde hep bebeğiz..

en iyisini yapmışsınız...
annenizden hiçbir şeyinizi saklamayın derim,dürüst olun,
kesinlikle hiçbir konuda (hedye dahil) yalan söylemeyin...
inanın anneniz sizin için en iyisini,en doğrusunu söyler...
yaşınız tam olarak kaç bilemiyorum ama erkek arkadaşınız tabiki olacak,
ama koyduğunuz sınırlarınızı sakın aşmayın...
sevgiler...

aynen katılıyorum ...

gerçekten cvplarınız çok ii gelio bana..
ben en çok bizi görmesinden korkardım..ama şimdi görse bile o kadar rahatsız olmam..bilio cnkü..
yinede belki yeni oldugundan konusurken fln bi çekiniyorum bişey sorcak diyye

bence de söylemekle iyi yapmışsın bebikim,
bilsin annenden gizli saklın olmasın. benimde annem bilirdi en başından beri herşeyimi. hem sana olan güveni daha fazla artar.

Bence en mantiklisini yapmissin...1.5 senedir berabersin..artik oturmus bir iliski sayilir..annene anlatmakla iyi yaptin canim...:1hug:

Simdi iliskinle alakali bircok konuda annenden yardim alabilir akil sorabilirsin...a.s
Huzursuz olman cekinmeden kaynaklaniyor muhtemelen...bir zaman sonra alisirsin:delphin:

bende söyledikten sonra çok iyiki dedim..
mesela 5 yıl sonra söylesem annem 5 yıldır beni kandırdın gibi düşünür diye düşünüp düşünüp üzülürdüm ..

sen değil 20 40 yaşında da olsan annen bunları sana gene sorar.
ki gayet de normal sorduğu sorular.
ben bunları kardeşime de soruyorum sevgilim var dediğinde, o da seninle aynı yaşta.
en azından hayatlarınız birbirine uygun mu az da olsa bunu tartmaya çalışmıştır.

sizin rahatsızlığınız da annenizle bu tarz bir diyaloğa alışkın olmamanızda kaynaklanıyordur.
ama emin emin ol ki en iyisini, en güzelini yapmışın.
annenin sana yaklaşımı da en az senin ki kadar güzel bence..

çok iyi etmişsin canım
ben anneme anlattığımda daha bi huzurlu olurdum,içim rahat ederdi
sen neden huzursuz olsun anlamadım ama
annelerden hiçbişey gizlenmemeliyerimseniben

Bende anneme ilşkimi söylerken çok zorlanmıştım. 4 ay snra bi anda söylemiştim. söylerken nası söylediğimi bile anlamamıştım. çok zorlanmıştım. bende annemle arkadaş gibiyim. gezeriz dolaşırız herşeyi konuşuruz. ama bu konularda bende garip bi şekilde çok çekiniyodum. bende söylediğimde annem kimdir nedir ws ws bi dünya soru sordu. o da aynı şekilde senin annen gibi ben seni kimselere veremem ws dedi. ilk zmnlar bende çok çekiniyodum bişeler sorunca. onunla ilgili bişeler sormasından çekinip rahatsız oluyodum. geçen ay da annemle erkek arkadaşımı tanıştırdım. o da çok sevdi çok beğendi. böylece bende rahatladım. biraz zaman geçsin bu garip duyguyu sende atıcaksın üzerinden cnm

söylemekle bencede en iyisini yapmışsın.
bende anneme herşeyimi anlatırım.
ozaman kendimi daha bi huzurlu hissediyorum.

daha yeni paylaştığın için olabilir canım. olumsuz şeyler düşünme söylemekle iyi etmişsin şimdi seni huzursuz eden ielrisini düşünmek olsa gerek.. zamana bırak yanlış şeyler yapmayacağına göre herşey daha güzel olacaktır bundan sonra inşallah..

Bence de bu huzursuzluk annenle böyle konuları konuşmaya alışkın olmamandan kaynaklanıyor. Bir de belki daha önce söylemek istedin, söyleyemedin, onun ezikliği de şimdiye yansımış olabilir. Ailen ve sevgilinle mutluluklar a.s.

Not: O yaşlarda sevgilimden anneme bahsedince benim annemin de sorulardan sonra ilk söylediği şey "Ben seni kimselere veremem" olmuştu! :dance: Anneler hiç kıyamıyor kızlarına!

Back
X