• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birinci çocuğu zihinsel engelli olupta ikinci sağlıklı olan varmı?

karamele

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
7
0
36
İzmir
arkadaşlar ilk çocugum engelli dogdu ve 2 yasındayken kaybettık sımdı cocuk yapmaya korkuyorum yıne aynı olur diye aranızda ben suna gıttım sunu yaptım diyebilecek biri varmı lütfen bana yardımcı olun

arkadaşlar ilk çocugum engelli dogdu ve 2 yasındayken kaybettık sımdı cocuk yapmaya korkuyorum yıne aynı olur diye aranızda ben suna gıttım sunu yaptım diyebilecek biri varmı lütfen bana yardımcı olun

canım yanlış anlama ama okadar yanlış bir tpicde bulunuyorsunki canım burdaki çoğu insan ilk çocuğuna bile kavuşamıyor onlarca kez tüp bebek deneyip negatif görmüş kadınlar burdakiler o yüzden bence sen sorunun cevabını tüp bebek bölümünde değilde başka bi bölümde ara ne burdaki arkadaşlar üzülsün nede sen cevabıını alamıcağın bi sorunun cevabını bekle hıııııııııııı ben yinede sana bi cevap yazim benimde ilk bebeğim hastalıklı doğdu doktor hatasımıydı yoksa nedeni bilimmeyen bir hastalıkmıydı bilmiyoruz bazı doktorlara göre şimdiki bebeğimde ilk bebeğimgibi hastalanıp doğumdan sonra ölebilirmiş diğer bebeğim 2 gün yaşadı bazı doktorlara görede hiç bişi olmaz ilkinde ldu diye bundada olacak diye birşey yokmuş şimdi burda önemli olan senin neye inandığın
ben inanıyorumki bukez yavrumu sağ sağlim kucağıma alacağım bence sende inan doktorlarda bilemez senin çocuğunun nasıl olacağını bunun bi tedaviside yok ya olur ya olmaz

Son düzenleme:
Ne denir bilmiyorum. Allah sabır versin. 2. çocuğun için imkanın varsa tüp bebek yöntemini dene. Teknoloji çok gelişti, embriyonun içinden hastalıklı geni çıkarıyorlar ve sağlıklı bir bebeğin oluyor. Bizde eşimin sperm sayısı çok azdı 5000 di. Doktorumuz bizden kromozon tahlili istedi. Eğer sonuçta sperm azlığı genetik olsaydı aynı şikayet doğacak bebekte de olur dedi. Sonuç olumsuz olsaydı embriyodan o geni aldıracaktık ama gerek kalmadı. Biz memorialde tedavi olduk. İlk bebeğinde canın çok yanmış Allah tekrar yaşatmasın. Tüp bebeği kesinlikle düşün bence.

nurcan kusura bakma ama sana hicmi hic katilmiyorum....bi annenin 2 sene boyunca özürlü bi cocuguna verdigi emegi ben bilirim benim kizim 3 yasina girdi....ne zaman basima gelcek bilmiyorum ama yavrumun gücü yok...n yasayan bilir o acilari yogun bakimda 8 ay gecirdim dile kolay geceleri uyumadim bu geceyi acaba ben hayirlisiyla atlatacammi acaba yarin sabah kizim yanimda olcakmi ne demek biliyormusun....tabiki Rabbimin bi imtihani diye goruyorum ama evladini kaybetmek korkusu evlat sahibi olamamaktan daha kotu....onun minik ellerine ayaklarina butun vucudunda okadar cok igne izi varki...her batirdiklarinda canim ne kadar acidi....Allahim kimseye vermesin...

Karamele canim...

ikinci kizim saglikli dogdu....profersörlerin bile senin saglikli cocugun olmaz demelerine ragmen
ben yurt disinda oturiyorum. türkiyede pgt tüp bebek yöntemiyle bi kizim oldu....saglikli yumurtalar secildi hamile kaldim Rabbime sukur...burda oyle bi topik var....cogu arkadas pgt yoluyla hamile kaldi.....istersen o topige bak....Allah yardimcin olsun

Son düzenleme:
ayy cok tesekkür ederim hepinize çünkü çok çıkmazdayım ne yapacagımı bılmıyorum neler yasadım bılemezsınız ilk cocugumda 2 yıl sürekli hastanede yattık 6 ay kadar yogun bakımda oglumun kucagımda kac sefer kalbı durdu ambulansla hep son dakıkada yetıstırdım bu yasadıgım 2 yılda ömrümden ömür gitti ama simdi yine anne olup yasadıgım acıları unutmak istiyorum gercı asla unutulmaz ama bi nebze rahatlamak istiyorum ama cok korkuyorum aynı olursa diye cunku rahatsızlıgımızın adı lissensefali idi anne karnında belli olmuyomus cunku benım hamıleyken 6 tane doktorum vardı ve hepsi saglıklı demıstı ben izmirde oturuyorum sızce ptg tüp bebek için nereye gideyim simdiden tesekkürler

Ne denir bilmiyorum. Allah sabır versin. 2. çocuğun için imkanın varsa tüp bebek yöntemini dene. Teknoloji çok gelişti, embriyonun içinden hastalıklı geni çıkarıyorlar ve sağlıklı bir bebeğin oluyor. Bizde eşimin sperm sayısı çok azdı 5000 di. Doktorumuz bizden kromozon tahlili istedi. Eğer sonuçta sperm azlığı genetik olsaydı aynı şikayet doğacak bebekte de olur dedi. Sonuç olumsuz olsaydı embriyodan o geni aldıracaktık ama gerek kalmadı. Biz memorialde tedavi olduk. İlk bebeğinde canın çok yanmış Allah tekrar yaşatmasın. Tüp bebeği kesinlikle düşün bence.

mehtapcim merhaba.. ptg yontemi var embryolarin icerisinden en iyisini seciyorlar yani bir parca aliyorlar test ediyorlar. ama hastalikli geni alip transfer edildigini ilk kez sende okuyorum. boyle bisi yok diye biliyorum. "Sonuç olumsuz olsaydı embriyodan o geni aldıracaktık " demissin ya embryo daki geni alip nasil duzeltebiliyorlarki?? hangi merkez bunu size dedi merak ettim?

karamelecim Cok uzuldum yasadiklarina.. Allah bir daha yasatmasin o acilari.. Insallah hersey yolunda gider ve saglicakla bebegini kucagina alirsin..

Son düzenleme:
canım ben engelli çocuk annesi değilim ama özel eğitim okulunda psiklojik danışmanlık yapıyorum..yani engelli çocuklar ve aileleri ile beraberim hep..neler yaşadığını tahmin edebiliyorum.Allah sabır versin..ama benim engelli öğrencilerimin bir çoğunun kardeşleri var ve hiç bir sorunları yok.

nurcan kusura bakma ama sana hicmi hic katilmiyorum....bi annenin 2 sene boyunca özürlü bi cocuguna verdigi emegi ben bilirim benim kizim 3 yasina girdi....ne zaman basima gelcek bilmiyorum ama yavrumun gücü yok...n yasayan bilir o acilari yogun bakimda 8 ay gecirdim dile kolay geceleri uyumadim bu geceyi acaba ben hayirlisiyla atlatacammi acaba yarin sabah kizim yanimda olcakmi ne demek biliyormusun....tabiki Rabbimin bi imtihani diye goruyorum ama evladini kaybetmek korkusu evlat sahibi olamamaktan daha kotu....onun minik ellerine ayaklarina butun vucudunda okadar cok igne izi varki...her batirdiklarinda canim ne kadar acidi....Allahim kimseye vermesin...

Karamele canim...

ikinci kizim saglikli dogdu....profersörlerin bile senin saglikli cocugun olmaz demelerine ragmen
ben yurt disinda oturiyorum. türkiyede pgt tüp bebek yöntemiyle bi kizim oldu....saglikli yumurtalar secildi hamile kaldim Rabbime sukur...burda oyle bi topik var....cogu arkadas pgt yoluyla hamile kaldi.....istersen o topige bak....Allah yardimcin olsun

canım sen benim yazdıklarımı nasıl okudun bilmiyorum ama bende çocuğumu kaybettim neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum şuanda tüp bebekle yine gebeyim ve aynı tehdit hala mevcut benim için sen bence birazdaha dikkatli okut ben arkadaşımıza burda fazla bilgi alamayacağını çünkü buradaki kadınların çocunun zaten çocuğu olmadığını izah etmeye çalıştım farkındamısın bilmiyorum ama burası tüp bebek bölümü çoğu arkadaşımızda yorum yazamıyor çünkü hiç bir fikirleri yok arkadaşımızın sorunu ile lgili bölümlervar bunu yaşamış anneler ona daha iyi yardımcı olur bu yüzden burdan pek cavap alamıcanı söyledim he bana sorarsanda korkma demek istedim bende evladımı kaybettim benimde çocuğumun heryerinde ineler makinalar takılıydı sağlam bir organı yoktu kanı bitmiş kalbi beyni ciğerlei böbrekleri hepsi iflas etmişti yani fazlasıyla hasta çocuk nasıl olur biliyorum ama halada arkadaşa sölediğimin arkasındaym ilkinde olacak diye ikincisindede olacak diye birşey yok bunun için bi çabada yok belki sana yapılan işlem işine yaramıştır ama herkezde aynı operasyonlar işe yaramıyo zaten bi yolu varsada bu topicden bilgi alması biraz zor

ayy cok tesekkür ederim hepinize çünkü çok çıkmazdayım ne yapacagımı bılmıyorum neler yasadım bılemezsınız ilk cocugumda 2 yıl sürekli hastanede yattık 6 ay kadar yogun bakımda oglumun kucagımda kac sefer kalbı durdu ambulansla hep son dakıkada yetıstırdım bu yasadıgım 2 yılda ömrümden ömür gitti ama simdi yine anne olup yasadıgım acıları unutmak istiyorum gercı asla unutulmaz ama bi nebze rahatlamak istiyorum ama cok korkuyorum aynı olursa diye cunku rahatsızlıgımızın adı lissensefali idi anne karnında belli olmuyomus cunku benım hamıleyken 6 tane doktorum vardı ve hepsi saglıklı demıstı ben izmirde oturuyorum sızce ptg tüp bebek için nereye gideyim simdiden tesekkürler
canım bence öle olacak diye düşünüp kendini yıpratma bence hastalığına yoğunlaşara özel takip altında gebe kal daha iyi doktorlar seç hayatım benimde şuan 3 ayrı doktorum var gebeliğim sürekli göz altında nerdeyse her hafta doktora gidiyorum
mehtapcim merhaba.. ptg yontemi var embryolarin icerisinden en iyisini seciyorlar yani bir parca aliyorlar test ediyorlar. ama hastalikli geni alip transfer edildigini ilk kez sende okuyorum. boyle bisi yok diye biliyorum. "Sonuç olumsuz olsaydı embriyodan o geni aldıracaktık " demissin ya embryo daki geni alip nasil duzeltebiliyorlarki?? hangi merkez bunu size dedi merak ettim?

karamelecim Cok uzuldum yasadiklarina.. Allah bir daha yasatmasin o acilari.. Insallah hersey yolunda gider ve saglicakla bebegini kucagina alirsin..

canım bu işler farklı oluor herkez diyorki en sağlıklı embrioyu transfer ediyolar bide şunu düşün madem en sağlıkı embrio pei neden tüp bebek le hamile kalıpta özürlü öocuğu olan arkadaşlarvar benim açtığım bir topic var mesela sadece gebeler var orada hepiiz ikili ülü test yaptırdık 2 ayda 2 tane arkadaşımız bebeğinden oldu çünkü bebeklerinin ense kalınlığı ve kan değerleri kötü çıktı benim ilk bebeğim doğal gebelikti hastalıklı doğdu bu tüp bebek 1. kalite bir embrio gittiğim hastanede bir sürüprofesör var daha önceki doğumumu yaptıran doktor benim dosyaı kırmızı işaretledi bu bebektedew aynı hastalık olabilirdiye benim bebekleriminde hastalığı anne karnında anlaşılmıyo yani tüp bebek sağlıklı olacak diye bişi yok hastalıklı geni kimse bilemez doktorlar sadece embrionun gelişimine bakar sonra transfer ederler sağlıklı olacak diye birşey yok ama tabikide diğeri hasta oldu diye buda olacak diye bişi de yok yani tüp bebek çare değil sağlam bebiş için
bu gen olayıda bildiğim kadarıyla yok yani hastalığı çıkaramazlar öle bişi olsa bizde yaptıracaktık

Son düzenleme:
merhaba ... oncelıkle yasadıkların cok acı allah sabırlar versın..... ama umudunu kaybetme...

bazı arkadaşlar çok konusuyorlar ama maalesef boş konuşuyorlar ... cunku bazı arkadaşların ızah etmeye calıstıgı bılımsel yontemlerden haberlerı yokkkkk.. olmasın da allah kımseyı bu bılgılerı bılmek ve yontemlerı uygulatmak zorunda bırakmasın ...

tup bebek yontemınde uygulanan pgt dıye bır yontem var. Preimplantasyon Genetik Tanı, Tüp bebek uygulaması sırasında, embriyoların genetik testi yapılarak, sadece sağlıklı olanların seçilip anneye transfer edilmesi işlemidir. Embriyolara 3. gün biyopsi işlemi uygulanır (her embriyodan bir veya iki adet hücre çıkarılır). Bu işlem embriyolara zarar vermez.
Embriyolara ait genetik test sonuçları 6-12 saat içerisinde elde edilebilır. Özel durumlarda (rehibridizasyon yada moleküler test yöntemlerinin uygulanması gibi) bu süre uzayabilır.
Sağlıklı olduğu saptanan embriyolar anne adayına transfer edilir.
Sağlıklı olan ve aranılan hastalığı taşımayan embriyoların transfer edilmeleri, anneyi sağlıklı bir gebeliğe başlatmış olur. yanı normal tup bebek yontemınde bu uygulama yapılmaz .embrıyoların sadece dıs gorunusune bakarak hastalık tespıt edılemez .. down sendromu dahıl bır cok genetık hastalık tespıt edılebılır .. ancak cok nadır gorulen ve genetıge baglı olmayan zıhınsel hastalıklar tespıt edılemıyebılır .
... benım sıze tavsıyem sana ve eşıne kromozom analızı yapılması .( kan tastı .. genetık bozuklukları tespıt etmeye yarıyor ). ve eger genetık bır problem varsa pgt yontemıyle tup bebek yaptırmanız
sevgıyle kallllll ... umut her zaman var .. neden senın de kapını calmasın ?

canım, lissensefali genetik bir rahatsızlık ki bunu sizde biliyorsunuzdur. çok bilinçli bir anne olduğunuzu düşünüyorum. en azından neler yapılabilir diye araştırıyorsunuz. zümmin ve cans arkadaşımız yeterince bilgi vermişler. benim tavsiyem de kesinlikle iyi bir laboratuvarı olan merkezi tercih etmeniz. bu kısım sizin için çok önemli. bahçeci kliniği, memorial ve umut tüp bebek benim tavsiye edebileceğim yerler. sağlıklı bir çocuk herkesin isteği. pgt gibi bir imkanınız var mutlaka kullanın. rabbim maddi manevi yardımcınız olsun.

Biz tedavimizi memorialde olduk. O dönemde doktorumun bana bahsettiği buydu ama işlem uygulanmadığı için detayları hakkında hiçbir fikrim yok. Şu an 24 haftalık bebek bekleyen bir arkadaşım var ilk bebeği 11 haftalık 2. 18 haftalık düştüğü için onlar embriyoya bu işlemi yaptırdılar. Hatta doktorları bu işlem yapıldıktan sonra 2 li ve 3 lü teste gerek yok embriyonun sağlıklı olduğu belli dediler. Ama işlemin detayını bilmiyorum malesef. En sağlıklı embriyo transfer edilsede bebekte sorun çıkabilir biliyorum. O yüzden de onlar özellikle bu işlemi yaptırdılar.

nurcan 306 yazdigin gibi hic de yanlis yerde degil konuyu acan arkadas bir suru de cevap aldi ,,,neden burdaki insanlar uzulsun ki onun cocugu oldu benim olmadi diye ,aksine bu digerlerine umut olur ,biraz yanlis bir sekilde degerlendirmissin bence

nurcan 306 yazdigin gibi hic de yanlis yerde degil konuyu acan arkadas bir suru de cevap aldi ,,,neden burdaki insanlar uzulsun ki onun cocugu oldu benim olmadi diye ,aksine bu digerlerine umut olur ,biraz yanlis bir sekilde degerlendirmissin bence

canım ben burda konu açtı diye arkadaşa kızmıyorum eğer kendi konusuyla ilgili biyerde açarsa daha fazla bilgi edinirdiye öle söledim burdaki arkadaşların çoğu tedavide daha gebe kalmamış insanlar ya ondan dolayı dedim boşuna bekleme kendi sorununla ilgili bierde aç diye tabiki burdada yazan kişiler çıkar ama nekadarda olsa aynı drumu yaşayan çok kişi çıkmaz ama kendiyle aynı durumu yaşamış hatta belkide ikincide gebe kalmış sağlıklı doğum yapmış insanlar bulabilir bir sürü konuyla ilgili topicler var eminim onunda daha hızlı cevap alabileceği daha fazla bilgi alabileceği topicler vardır belkide bukadar tedavile bilmem neyle tüp bebekle felan uğraşmadan sağlıklıca çocuğuna kavuşa bileceği yöntemler vardır diye bu konuyla ilgili bi bölüm yaz dedim burdaki arkadaşlarda üzülmesin derken bi çoğu arkadaşımız tedavide böle hasa bebeği olmuş veya gebe kalmış kaybettim yada negatif almış insanları okuyunca üzülüyorlar pozitif şeler okuyunca da mutlu oluyorlar yoksa onu kıskanacaklarından felan değil bugün sen yazsanki ben test yaptım pozitif eminim okuyan bütün kadınlar sevinir çünkü sonunda ramızdan biri daha anne olcak diye demekki bizde olabiliriz diye ama sen yazsanki bebeğimi kaybettim aynı şekilde hepside üzülür yoksa bizler cahil insanlar değilizki bizim olmuyor diye onun da olmasın isteyelim evlatsızlığın acısını en iyi biz biliriz yani dediğim gibi ben hala diyorum bunu yaşamış insanlardan daha çok bilgi alır en azından doktor tavsiyesi tedavi yöntemleri bunları daha net öğrenir bu benim düşüncem tabiki hepiizin düşüncesinede saygım var

nurcan 306 keske herkes burda guzel seyler yazabilse ama malesef oyle olmuyor ,acilar paylastikca azalir mutluluklar da paylastikcikda cogalir o yuzden sadece iyi haberler degil kotu haberlerde paylasiliyor bu sitede altini cizerim

neyse cok fazla sey yazmaya gerek yok bu konuda Allah herkesin yardimcisi olsun ,umarim sen de kavusursun bebegine iyi sanslar diliyorum

yani tabiki herkezin görüşü dediğingibi fazla yazmaya gerek yok rabbim herkeze hayırlısıyla sağ sağlim yavrusunu kucağına almayı nasip etsin

nurcan 306 topiklerde çok tuhaf tepkiler veriyorsun. tüp bebekle gebe kalıp eşimle aram bozuk, görümcemle aram bozuk bebeği istediğimden emin değilim diye başlık açan bir arkadaşa tepki göstermiştim. aile sorunlarının konuşulacağı topik olmadığına dair. bir sürü laf ettin bana. ikinci bebeğini de tüp bebek yapmak isteyen ve bu konuda yol arkadaşı arayan bir arkadaşa ve genetik rahatsızlığı nedeniyle tüp bebekle sağlıklı bebek isteyen bu arkadaşa tepki gösteriyorsun. kaldı ki bu arkadaş bebeğini bu rahatsızlık nedeniyle kaybetmiş. bu iki arkadaşın da tüp bebek dışında başka şansları yok. nerden bilgi alacaklar merak ediyorum. üstelik burası daha çok tedavi bölümü bu arkadaşların sorunlarını anlatacakları çözüm arayacakları yegane yer burası. üstelik konu hakkında bilgin de yok. hala dediğim dedik diye inat ediyorsun.

nurcan 306 topiklerde çok tuhaf tepkiler veriyorsun. tüp bebekle gebe kalıp eşimle aram bozuk, görümcemle aram bozuk bebeği istediğimden emin değilim diye başlık açan bir arkadaşa tepki göstermiştim. aile sorunlarının konuşulacağı topik olmadığına dair. bir sürü laf ettin bana. ikinci bebeğini de tüp bebek yapmak isteyen ve bu konuda yol arkadaşı arayan bir arkadaşa ve genetik rahatsızlığı nedeniyle tüp bebekle sağlıklı bebek isteyen bu arkadaşa tepki gösteriyorsun. kaldı ki bu arkadaş bebeğini bu rahatsızlık nedeniyle kaybetmiş. bu iki arkadaşın da tüp bebek dışında başka şansları yok. nerden bilgi alacaklar merak ediyorum. üstelik burası daha çok tedavi bölümü bu arkadaşların sorunlarını anlatacakları çözüm arayacakları yegane yer burası. üstelik konu hakkında bilgin de yok. hala dediğim dedik diye inat ediyorsun.

hayatım ben dediğim dedik demiyorum yukardada dediğim gibi herkezin kendi düşüncesi ben kendi hastalığıyla ilgili bir bölümde daha net bilgi alabileceğine inanıyorum öle yazdım buda zaten sizi hiç ilgilendirmez ben arkadaşa yazdım kendi herkezin yorumunu okur zaten fikrinide alır ister kale alır kendi durumuyla ilgili bi bölümdede açar topic ister burda kalır sadece
kim seyi kovmuyoruz demek istediğimide neden anlamadığınızı anlamıyorum tabiki tüp bebek yapacaksa yapsın ama eğer daha kolay bir yolu varsa neden bürsürü çıkarcı doktor var etrafta kendisini perişan ettirsin
belkide tüp bebekten daha kolay bir yolu vardır sonuçta tüp bebeğin tutacak diye bir garantisi yok

beki ben yanlış anladım bilmiyorum ama doktorlar ille tüp bebek yap demişse başka yolla sağlam olmuyordediyse tabiki buraya yazacak ki demediysede yazabilir dediğimgibi ben burda açmasına kızmadım kızmakda bana düşmez ama arkadaşın yazısında böle bişi okumadım hestalığı hakkında bi fikrim yok ama şunu biliyorum nekadarda embro sağlıklı olanı ayrılsada herzaman ihtimaller olduğunu biliyorum blki doktorlar %99 sağlıklı olacak garantisi verebilir ama %100 demiyolar bende araştırdım kendi bebeğim için heeeeeeeee belki benim gittiğim doktorlar sallamıştır onua ben bilmem sonuçta ben doktor değilim

Son düzenleme:
Back
X