Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşlar ilk çocugum engelli dogdu ve 2 yasındayken kaybettık sımdı cocuk yapmaya korkuyorum yıne aynı olur diye aranızda ben suna gıttım sunu yaptım diyebilecek biri varmı lütfen bana yardımcı olun
Ne denir bilmiyorum. Allah sabır versin. 2. çocuğun için imkanın varsa tüp bebek yöntemini dene. Teknoloji çok gelişti, embriyonun içinden hastalıklı geni çıkarıyorlar ve sağlıklı bir bebeğin oluyor. Bizde eşimin sperm sayısı çok azdı 5000 di. Doktorumuz bizden kromozon tahlili istedi. Eğer sonuçta sperm azlığı genetik olsaydı aynı şikayet doğacak bebekte de olur dedi. Sonuç olumsuz olsaydı embriyodan o geni aldıracaktık ama gerek kalmadı. Biz memorialde tedavi olduk. İlk bebeğinde canın çok yanmış Allah tekrar yaşatmasın. Tüp bebeği kesinlikle düşün bence.
nurcan kusura bakma ama sana hicmi hic katilmiyorum....bi annenin 2 sene boyunca özürlü bi cocuguna verdigi emegi ben bilirim benim kizim 3 yasina girdi....ne zaman basima gelcek bilmiyorum ama yavrumun gücü yok...n yasayan bilir o acilari yogun bakimda 8 ay gecirdim dile kolay geceleri uyumadim bu geceyi acaba ben hayirlisiyla atlatacammi acaba yarin sabah kizim yanimda olcakmi ne demek biliyormusun....tabiki Rabbimin bi imtihani diye goruyorum ama evladini kaybetmek korkusu evlat sahibi olamamaktan daha kotu....onun minik ellerine ayaklarina butun vucudunda okadar cok igne izi varki...her batirdiklarinda canim ne kadar acidi....Allahim kimseye vermesin...
Karamele canim...
ikinci kizim saglikli dogdu....profersörlerin bile senin saglikli cocugun olmaz demelerine ragmen
ben yurt disinda oturiyorum. türkiyede pgt tüp bebek yöntemiyle bi kizim oldu....saglikli yumurtalar secildi hamile kaldim Rabbime sukur...burda oyle bi topik var....cogu arkadas pgt yoluyla hamile kaldi.....istersen o topige bak....Allah yardimcin olsun
canım bence öle olacak diye düşünüp kendini yıpratma bence hastalığına yoğunlaşara özel takip altında gebe kal daha iyi doktorlar seç hayatım benimde şuan 3 ayrı doktorum var gebeliğim sürekli göz altında nerdeyse her hafta doktora gidiyorumayy cok tesekkür ederim hepinize çünkü çok çıkmazdayım ne yapacagımı bılmıyorum neler yasadım bılemezsınız ilk cocugumda 2 yıl sürekli hastanede yattık 6 ay kadar yogun bakımda oglumun kucagımda kac sefer kalbı durdu ambulansla hep son dakıkada yetıstırdım bu yasadıgım 2 yılda ömrümden ömür gitti ama simdi yine anne olup yasadıgım acıları unutmak istiyorum gercı asla unutulmaz ama bi nebze rahatlamak istiyorum ama cok korkuyorum aynı olursa diye cunku rahatsızlıgımızın adı lissensefali idi anne karnında belli olmuyomus cunku benım hamıleyken 6 tane doktorum vardı ve hepsi saglıklı demıstı ben izmirde oturuyorum sızce ptg tüp bebek için nereye gideyim simdiden tesekkürler
mehtapcim merhaba.. ptg yontemi var embryolarin icerisinden en iyisini seciyorlar yani bir parca aliyorlar test ediyorlar. ama hastalikli geni alip transfer edildigini ilk kez sende okuyorum. boyle bisi yok diye biliyorum. "Sonuç olumsuz olsaydı embriyodan o geni aldıracaktık " demissin ya embryo daki geni alip nasil duzeltebiliyorlarki?? hangi merkez bunu size dedi merak ettim?
karamelecim Cok uzuldum yasadiklarina.. Allah bir daha yasatmasin o acilari.. Insallah hersey yolunda gider ve saglicakla bebegini kucagina alirsin..
nurcan 306 yazdigin gibi hic de yanlis yerde degil konuyu acan arkadas bir suru de cevap aldi ,,,neden burdaki insanlar uzulsun ki onun cocugu oldu benim olmadi diye ,aksine bu digerlerine umut olur ,biraz yanlis bir sekilde degerlendirmissin bence
nurcan 306 topiklerde çok tuhaf tepkiler veriyorsun. tüp bebekle gebe kalıp eşimle aram bozuk, görümcemle aram bozuk bebeği istediğimden emin değilim diye başlık açan bir arkadaşa tepki göstermiştim. aile sorunlarının konuşulacağı topik olmadığına dair. bir sürü laf ettin bana. ikinci bebeğini de tüp bebek yapmak isteyen ve bu konuda yol arkadaşı arayan bir arkadaşa ve genetik rahatsızlığı nedeniyle tüp bebekle sağlıklı bebek isteyen bu arkadaşa tepki gösteriyorsun. kaldı ki bu arkadaş bebeğini bu rahatsızlık nedeniyle kaybetmiş. bu iki arkadaşın da tüp bebek dışında başka şansları yok. nerden bilgi alacaklar merak ediyorum. üstelik burası daha çok tedavi bölümü bu arkadaşların sorunlarını anlatacakları çözüm arayacakları yegane yer burası. üstelik konu hakkında bilgin de yok. hala dediğim dedik diye inat ediyorsun.