Birine çirkin demek..

ladyindream

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
351
31
98
İzmir
merhaba kızlar, benim derdim etrafımdaki insanların bazı tutumları.bu insanlarla çok yakınımda.gecemi gündüzümü beraber geçirdiğim yada bir nevi beraber geçirmek durumunda olduğum insanlar.Aslında çok çocukça gelecek belki birçoğunuza ama, yinede yazma ihtiyacı duydum işte.Şöyle söyleyeyim mesela kız birgün güzelsin diyor ertesi gün biz çirkiniz diyor bir kız görüyor biz niye böyle değiliz diyor böyle çoğul şahıslarla konuşuyor.bilmiyorum sorun bendemi ama bana çok sinir bozucu geliyor bu.yani ben hayatımda kimseye çirkinsin demedim, güzel olmayan insan bunun farkındadır zaten bunu dillendirerek başım göğe ermiyor.bende dünya güzeliyim diye dolanmıyorum ortada ama ne bileyim insanların böyle yapmaya hakkı var mı?değiştiremeyeceğin veya seçmediğin birşeyi insanın yüzüne vurmak nedir ya?birde ondan daha irrite edici bir durum var tutarsızlık,yaptığı iltifatı yermeyle dengeliyor çok geçmeden.evet gülüp geçilecek basit ve düşünmeyen insanlar ama insan geçemiyor işte.kimse birinin güzel demesiyle güzel çirkin demesiyle çirkin olunmuyor ama insana o hissi rahatlıkla verebiliyor.çok kolay öyle hissettirebiliyor.Sizinde var mı etrafnızda böyle insanlar?veya ne bileyim siz kendinizi hoş bulursunuz biri gelir şöylesin böylesin der, nasıl aşıyorsunuz bunları nasıl kafaya takmadan geçebiliyorsunuz?

sanırım seni daha güzel görüyor...sonra gözü senden güzellere kayıyor ki kendi tatmin olsun

Böyle insanlar var tabi her yerde olmaz mı, ağzı olan konuşuyor işte. Sor bakalım kendilerine Allah'ın yarattığına kim olarak çirkin diyorlar, neyin çirkin neyin güzel olduğu onların yargısına mı kalmış? Asıl çirkin olan fesat insanların içleri bence.

gülüp geçecek bir durum değil aslında. böyle kadınların çok enteresan huyları oluyor ve çok rahatsız edici olabiliyorlar. kendilerine tek başına çirkin diyemiyor (içinden çirkin olduklarını kesinlikle düşünmüyor) seni kıskanıyor ya da seninle yarış halinde oluyor, çoğul kullanarak sana çirkin diyor seni aşağılıyor. inan ki o seninle yarışan kıskanç bir kadın hayata karşı. hiç prim verme. he de geç.

Bence ben çok güzel bi kadınım ve birinin bana" çirkinsin" demesi yada ima etmesi benim hiç umrumda olmaz.. Aynaya baktığımda neyin ne olduğunu görüyorumsende öyle yap,umurunda olmasın başkasının ne dediği yada ne düşündüğü.

Son düzenleme:
Bende vardı öyle bir"manyak" arkadaş, her seferinde benle ilgili bişey söylemezse o gece uyuyamazdı zavallıbende hemen cevap verirdim" kilomu aldın sen tatlım yaaa ne olmuş sana??" Yada "selilütlerin ne hale geliş tatlım dikkat et" gibi konuşurdum hemen susardı

Son düzenleme:
Kac yasindasiniz bilmiyorum ama bana ergen sorunlari gibi geldi... komsumun 14 yasindaki kizi da bir gun 'offf cok cirkinim' diyor, ertesi gun ' gozlerimi dudagimi cok begeniyorum' diyor :))))

Bana gore cirkin insan yok... neye gore bir insana cirkin denilir onu da anlamiyorum...

takma kafani boyle seylere... sen ve etrafindaki insanlar dunyaya guzel bakarsaniz herseyi guzel gorursunuz :)

var böyle insanlar..genel de hiç birine yorum yapmam güzelsin diyene de , şu kızlar ne kadar havalı biz niye böyle değiliz diyene de..

gülümser geçerim..bazı kızlarımız var vallahi afet..onlarla yarışacakta değilim

insan kendini bilmeli,sevmeli..

bir nokta da sevgilimin yanına yaklaşan her kız çirkindir..o konuda anlayışlı olamıyorum..herkes güzeldir diyemiyorum

olmazmı canım bu bazı kadınlardaki kıskanclık ne yapacağını şaşırtıyor onlara çirkinsin yok yakışmamış falan filan işte
ama ben kendimi aynada güzel görüyorum ve bununda farkındayım çünkü güzellik çirkinlik göreceli bişey
benim takıldığım konu değil mesela benim fiziğim çok güzel çoçuğum olmasına rağmen ne selülit nede bi yarık falan ve annemden gelen bi masum güzelliğim olduğunu söylerler ve Allah ım saclarımı okadar düz yaratmışki sanki maşa yapmış gibi etrafımdaki herkes hayran kalıyor saclarıma rabbim öle yaratmış ... anlatmak istediğim Allh ın yarattığına çirkin demek kimsenin haddi değil ki bir tüyünü yaratmaya kadir misin öle değilmi Allh kimini güzel kimini göze hor yaratmıştır rabbim herkese çirkin kaderi versin :)) takma

altına imzamı atarım arkadaşım tam da düşündüğümü yazmışsın..

Guzellik gercekten goreceli bazı arkadaşlarım ay ne guzel ne tatlisin derler bazilarindan bi kez bile duymamisimdir herkesin begenisi farkli sonuçta o yuzden bosver:)

Aynı çok yakın arkadaşımla biz gibi
Ben arkadaşımı güzel ve alımlı bulurum ama "biz neden böyle şıkır mıkır giyip dolaşamadık", "senden-benden güzel" gibi şeyler söylerim, o da söyler. Samimiyetten kaynaklı bir durum bence çirkin bulduğundan değil.

İnsan işte şükretmeyi bilmiyor, gözlerim yerinde, çok şükür kulaklarım duyuyor, çok şükür kafamda saçlarım var, çok şükür göze batan büyük bir kusurm yok.. gibi laflar etmiyor da ben çirkinim diyiveriyor. Bluğ çağında ağlayıp dururdum ben de öyle, çirkinim diye.

Bir insan ne kadar bir anne-baba'nın genleriyle güzelliğini alsa da asıl bu bedeni veren rabbimdir. Ben bu mantığı bildiğim için O'nun yarattığı bir sineğe bile asla çirkin dememeye özen gösteririm ki Allah gücenmesin.. ki burda bir insandan bahsediyoruz. Düşünebiliyoruz, kararlar alıyoruz, çalışıyorum, gülüyoruz, eğleniyoruz, ağlıyoruz, seviyoruz, koşuyoruz.. neler neler yapabiliyoruz bizim özelliklerimizin hepsi güzel, güzel olmayan ise kötü niyet, kötü düşünceler, haset, vesvese, gaddarlık, nefret...

Bir insan ne kendine ne de başkasına çirkin asla dememelidir.

saglıklıysammmm sevdıklerım yanımdaysa ac ve acıkta deılsem benden güzelı yok valla... isteyen bana çirkın desın.... ben aynada gördugume ınanırım dostumm... ve sunu unutma her insan kendını begenırmıs.... gizlıden gizliyede olsa

kendisiyle barışık olmayan,komplex sahibi insanlar sürekli hemcinslerini gözlemler ve kendisiyle kıyaslar...özgüveni olmadıgı için karşısındakini de bu seviyeye indirgemeye çalısır.
Saglam dur,kulağını tıka,senin dediklerin ,hayat felsefen ve davranışın dürüst olan...asla terk etme ...bu tarz arkadaslarından da fırsat buldukça uzaklaş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…