Birini eleştirmek, kınamak

Kınadığın başına gelmeden ölmezsin

• Evet ( tecrübeyle sabit)

OY: 68 88,3%
  • Hayır ( ne alakası var )

OY: 6 7,8%
  • Bilgim yok

OY: 3 3,9%

• Ankete Katılan
    77
Konusuna göre değişir diyorum.
Bile bile yapılan ve birilerine doğrudan zararı olan bir davranışı ayıplarım.

Kınama sende kimsenin iyisine kötüsüne karışma
Hayat sadece başkalarının hayatını kınamaktan mı ibaret!
Bu soruyu sormamda başka bir sebep olamaz mı?
Niye direk iğneleyici cevap verme gereği duyduğunuzu anlamadım.

Sizide kınıyorum. İnsanları tek lafla tek kalıba soktuğunuz ve zanda bulunduğunuz için.

Benim kınadıgım ne varsa başıma geldi. Hatta bunu kınamayayım başıma gelir diye düşündüklerim bile başıma geldi.

Hayat sadece başkalarının hayatını kınamaktan mı ibaret!
Bu soruyu sormamda başka bir sebep olamaz mı?
Niye direk iğneleyici cevap verme gereği duyduğunuzu anlamadım.

Sizide konuyorum. İnsanları tek lafla tek kalıba soktuğunuz ve zanda bulunduğunuz için.
Cevabım iğneleyici değildi gayet normal bir cevap verdiğimi düşünüyorum . Tek lafla kalıba sokmuşta Değilim . Sizi tanımıyorum bile . Söylediğim sadece bir öneriydi . Kimseyi kınamayın diyorum . Hayat bu çünkü kimsenin ne olacağı belli değil .

Bu soruyu sormanızdaki sebebi elbette ki bilemem

Yalnız ben bu kınama konusunu tam çözemiyorum
birkaç arkadaş daha bahsetmiş mesela evli bir erkekle aşk yaşayan hanım kızımız diyor ki kınamayın başınıza gelmeden bilemezsiniz,uyuşturucu kullanan bir başka hanım kızımız da keza öyle diyor sonra bir başka hanım kızımız aşk uğruna canına kıyıyor diyoruz ki niye yaptın aaaa kınama bak başına gelirse o zaman anlarsın...
Yamuğa yamuk demeyelim mi doğru mu diyelim,eleştiri ile kınama arasındaki o ince çizgiyi toplum her şekilde kendine yontuyor enteresan şekilde.

*işbu metinde örnekleri kadınlar genelinde vermem bizlerin bu cümleyi daha sık kurması sebebiyledir.

Evet arkadaşlar canımı çok sıkan birini bu ara çok kınadım ve aklıma da hep bu söz geliyor. Gerçeklik payı var mı bu sözün:KK51:

"Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz."

Lütfen dini boyuta çekmeyiniz. Tecrübelerinizi ve yaşadıklarınızı merak ediyorum.

Dedikodusunu yapmamaya çalışıyorum malum kişinin ama vukuatları eksik olmuyor:işsiz:
Şimdi moda oldu her türlü naneyi yiyip yiyip bide utanmadan kınama başına gelir diyorlar..he normal olan şeyleri çarpıtmak, bilip bilmeden emin olmadan eleştirmek hoş değil..

Zamanında bir arkadaşımı bir konuda çok haksız bulmuştum. Yaptığı şeyi aklım bir türlü almamisti. Defalarca bahsini açıp konuşmuştuk.
Yıllar sonra onun yaptığı şeyleri bir baktım ki ben de yapmışım. Hayatımda asla yapmam diyeceğim türden şeyler. Sonra pişman oldum çok ama. Alacağımız aldım ders olarak. Insan neyi kendisine çok uzak görüp kiniyor ayipliyorsa başına getiriyor işte.
Bir de kınama ayrı o insanın yaptığı şeye onun için üzülmek ayrı. Yani böyle durumlarda Ben de böyle olabilirim diye düşünmek lazım. Çünkü uygun şartları sagladiginizda her insan her şeyi yapabilir. Siz de ben de. ...

Defalarca yaptım ve hepsi başıma geldi.
Bir güzel çekiyorum.
Artık kinamiyorum sadece ayipliyorum ve yapabilitemi düşünerek daha az olumsuz eleştiriyorum.

Kınamasan olmuyo mu??
Kınadığından dolayı rahat hissetmiyorum kendimi fakat kv de bu kadar lafı söyleyip, kötülük yapıp nasıl rahat ediyor anlamıyorum

Yalnız ben bu kınama konusunu tam çözemiyorum
birkaç arkadaş daha bahsetmiş mesela evli bir erkekle aşk yaşayan hanım kızımız diyor ki kınamayın başınıza gelmeden bilemezsiniz,uyuşturucu kullanan bir başka hanım kızımız da keza öyle diyor sonra bir başka hanım kızımız aşk uğruna canına kıyıyor diyoruz ki niye yaptın aaaa kınama bak başına gelirse o zaman anlarsın...
Yamuğa yamuk demeyelim mi doğru mu diyelim,eleştiri ile kınama arasındaki o ince çizgiyi toplum her şekilde kendine yontuyor enteresan şekilde.

*işbu metinde örnekleri kadınlar genelinde vermem bizlerin bu cümleyi daha sık kurması sebebiyledir.

Yorumunuz için tşk ederim. Açıklayıcı oldu. Kendimi saygı kavramı adı altında ifade edemediğimden arkasından konuşma oluyor. Aslında direk yüze söyleyip bana ve çocuklarıma olan tavrını eleştirsem bu problem olmayacak. Herşey iletişim eksikliğinden oluyor.

Konuyu saptırmak yerine , sizin gibi bilgi paylaşımı yapan ve ne yazdığını bilen kişilerin çoğalması dileğiyle.

Back
X