Biriyle arkadaşlık yapmak zorunda mıyım?

laraenve11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2021
39
55
38
41
Kızlar merhaba. Ben çalışıyorum ve çalıştığım yerde yeni bir arkadaş başladı çalışmaya. Ve işimiz gereği sürekli birlikte olmamız gerekiyor. Sadece ikimizin kaldığı da oluyor. Bu hanım bana çok fazla samimiyet gösteriyor ama ben kendisinden hiç hoşlanmadım. Sürekli beni yemeğe çağırıyor, sürekli gel dışarı çıkarım diyor. İnsanlar bizi samimi arkadaş olarak görmeye başladı bile. Ama sürekli bana başkalarının dedikodusunu yapıyor. Ve bence çıkarlarına uygun davranan biri. Ben ona bir konuda yardım ediyorum, o ise her seferinde bahane ediyor birşeyler, benim işime elini sürmüyor. Çok sorumsuz. İşe sürekli geç geliyor ve benim kendi işine başlamamı istiyor. Arıyor yardım eder misin diye, sonra kendisi yarım saat sonra geliyor. Ben cidden kendisini hiç sevemedim. Bana yük oluyor sürekli, beni yoruyor. Ben bu kızla arkadaş olmak istemiyorum ve yemeğe çağırdığında gitmek istemiyorum. Ama küsüyor, bozuluyor, trip atıyor. Yani istediğim ilişki şekli şu. Küs olmayalım (çünkü sürekli yüz yüze bakıyoruz, çoğu zaman birlikte çalışıyoruz) ama samimi de olmayım. Bunu nasıl başarabilirim bilmiyorum.
 
İşini yapmayın, her çağırdığında onunla çıkmayıp başka planlarınız olduğunu söyleyin, kısıp küsmesine de zerre tepki vermeyin, hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya devam edin. Kabullenirse ne ala, kabullenmezse de kendi bilir.
 
İşimi yapar mısın dediğinde hayır yapamam yetiştirmem gereken işlerim var diyeceksiniz. Mesai sabahı ararsa açmayacaksınız.

ona kendi işlerinde yardımcı olmayacaksınız. Yemeğe çağırdığında ben tokum diyip ondan sonra gideceksiniz.

dedikodu yaptığında sessiz kalacaksınız.

ya da direkt yüzüne söyleyeceksiniz. Biraz cesaret, tempo tempo

ben size güveniyorum, bence halledersiniz
 
İşe başladığından beri huzurum kalmadı yemin ederim
 
İşe başladığından beri huzurum kalmadı yemin ederim
birazcık gayretle huzurunuzu geri elde edeceksiniz.daha böyle çoook şey yaşayacaksınız. ancak her seferinde böyle içten içe köpürüp harekete geçmezseniz,olan size olur.

haddini aşan insana uygun şekilde haddini bildirmeyi öğrenmeniz lazım. yoksa çok üzülürsünüz.

saygınızı bozmadan kendinizi savunmayı öğrenin :))
 
Şayet açık açık konuşamayacaksaniz ;

Çay kahve yemek için üç beş kez bahane bulun bir süre sonra kendisi vazgeçer zaten

Sabah işleri için çok yoğun kendiminkini yetistiremiyorum deyin ve ya 2 gün üst üste sessiz de kalmış, lavabodaydim vs duymadım deyip açmayın.

Tepkili, tavırlı davranmayın sadece mesafeli davranın bi süre sonra anlar diye düşünüyorum.
 
Olabildiğince sıkıcı davranın mesela oturup sohbet etmeye çalıştığında söylediklerine cevap verin ama onun haricinde onu ot gibi dinleyin. Bir süre sonra o sizden sıkılır ve uzaklaşır bence. Kimse böyle sıkıcı birini arkadaş olarak istemez çünkü.
 
Kelimelerle aranız yeterince iyi değilse jest ve mimiklerinizi kullanın.

Ben mimiklerimle size roman yazabilirim. Herkes yazabilir. Lafın tamami deliye söylenir. Tepkilerinizi beden dilinizle belli edebilirsiniz.

Dedidoku faslında kesinlikle sözlü iletişime geçmeyin. Cevap vermeyin. Andaval gibi saga sola bakın. Ilginizi çekmediğini ya da bu tür muhabbetlerden hoşlanmadiğınızı belli edin.

Size ekstra iş verdiği zaman yüz ifadenizle öfkenizi belli edin. "Yetiştirmem gereken başka bi isim var" deyin.

Gülmeyin. Ne kadar az tebessüm o kadar az konuşma getirir.

Sohbetleri kısa tutun. Örneğin.

Günaydın.

Günaydın.

Nasılsın

Teşekkür ederim. Iyiyim . Sen

Ben de iyiyim.

Sohbeti burda kesiyoruz. Belli belirsız bir tebessüm ile konuşuyoruz. Asla surat asıyor gibi olmamalıyız. Ama gülümseme de olmamalı. Boş bir yüz ifadesi ya da dalgın bir çehre bu konularda muhabbeti çok çabuk keser.

Daima gerektiği kadar konuşun.

Örneğin

Şu isi bitirdin mi diye sorduğu zaman. Evet ya da hayır diye cevap verin. Ve susun. Sen bitirdin mi ya da sen ne yaptın diye sormayin.

Sadece sormanız gerekenleri sorun.

Unutmayın ki aradaki mesafeyi acmaya çalışırken surat asmanız durumunda size bunun nedeni sorulacak, israr edilecek ve mesafe çabanız başlamadan bitecek.

Gülümsemeniz de aynı şekilde durumdan memnun gibi görünmenize sebep olacak


Bu sebeple dengeli davranıldığı zaman çok iyi çalışan bir yöntemdir bu. Ben zaman zaman kullanırım.

Tabiki söylemek daha kısa bir yol. Ama birlikte çalıştığınız insana bunu dile getirmeniz nahoş olacaktır.

Bu sebeple beden dili ile anlaymak en güzelidir.

Arkadaşınız kendisi bile fark etmeden sizden uzaklaşır. Ama küsmez
 
İnanın anlamadı. Telefonlarını bile açmıyorum, duymuyorum diyorum. Yine arıyor, yine arıyor. İşlerini yapmayınca trip atıyor, sinirleniyor. Şu an beni 20 yıllık samimi arkadaşı olarak görüyor ve beklentilere giriyor. Alamayınca da trip atıyor. Ama kendini hiçbir şey yapmaz tabi.
 
E atsin, nolacak.
Is konusunda beraber çalışmak zorunda. Istedigi kadar tripli olsun.

Kendi isini baskasina yaptirmaya calisip yapmayinca trip atmak da iyiymis. Orali olmayın.
 
Yeni tanistigi kişiyi 20 yillik samimi dostu olarak görene direkt şunu de anında etki eder: Biliyor musun bacım herşeyin yenisi ama dostun eskisi makbul de... Ve sus
 
Sizde sınırlarınızı belli edin lütfen. Bendede vardı geçmiş yıllarda böyle bi sorun hergün yemeğe çıkmaktan bıkmıştım onunla bende evden yemek götürmeye başladım dışarıdan sevmiyorum dedim bişey diyemedi tek başına yemeğe çıktı. Kendi halimde eğer işimi yapıyorsam kulaklığımı takıp bi yandan annemle havadan sudan konuşuyordum ki o bişeyler anlatacak vakit bulamasın.
Yani sizde kırmadan kendinizce çözümlet üretin
 
istediği kadar trip atsın sonunda da söyleyin
farkında mısın bana iş yükleyip kendin işe geç geliyorsun
ben bir iş istediğimde de kıvrım kıvrım kıvırıyorsun
ben hoşlanmıyorum
net olun

siz aman kırılmasın trip atmasın dedikçe daha da yapacak
 
Böyle yapışan tipleri hiç sevmem, bir de anlamazlar ya daha sinir olurum. kolay gelsin
 
Bu tarz ilişkilerde , baştan nasıl davranılırsa öyle gidiyo size ait olmayan işi muhtemelen belki tek seferliktir diye yardımcı oldunuz yada yeni olduğunu için biraz sıcaklık gösterdiniz ben girdiğim işlerde çaycı ablalara saflığımdan fazla samimi davranınca çayını koş git al diyorlardı diğer çalışanların masasına gelirken ve dedikodu yapmaya üst baş süzmeye başlıyorlardı bu işler maalesef böyle hanım bey hitapları asla abi abla olmamalı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…