"birlikte olamayız fakat seni özledim" diyen eski erkek arkadaş

gerçekten seven erkek var mı ki? :KK43: kız vakit kaybetmek istemiyor ama sevmiş işte. gururunu yere alıp özleminden dolayı, geri dönen adamı rehberine bile geri eklemiş.
tabiki var gerçekten seven erkek..sen sadece seni üzene denk gelmişsin boşver gitsin yoksa onun gel gitleri ile daha çok üzülürsün

bir erkek sizi terkediyor. sebebi sevmemesi değil, seviyor fakat sürekli kavgalar olduğu için daha fazla üzmemek suretiyle gidiyor. uzun aradan sonra geri geliyor. özledim diyor. size iltifatlar ediyor. ama birlikte olamayacağınızı söylüyor. bu kişinin amacı ne olabilir? açıkçası kız da onu özlüyor, belki de hala seviyor. ama bu sözler onu üzüyor. terkedilmek onu üzüyor. seven insan gider miydi? sizce öylesine mi dedi, sadece özlemiş ve arkadaş olarak konuşmak mı istiyor, yoksa aklında hala var mıdır tekrar barışma isteği?

Terk ettiğinden, belki alışkanlık belki de aklından çıkaramamış. Sen de bu oyuna gelme derim. İsteseydi bırakmazdı da birlikte olamayız da demezdi.

bazısı sever anlamaz iş işten geçtikten sonrada kafasını duvarlara vurur nafile işte .. tipik ego manyağı bağlanmaktan korkan zavallı erkek tipi .çek ipini gitsin .. sen seviyorsun diye nazı sana geçiyor . böyle insanlar gerçekten birini sevemez sevsede harcar insanı ..

Bakin uzun zaman olmuş :( 1.5 yıl dile kolay, artık hayatiniza bakmalisiniz yeni heyecanlar biseyler olmali..

o da madem seviyor ya adam gibi lafinin arkasinda dursun "devam edelim ilişkimize eski hatalarimizdan arinarak" desin ya da hic kafanızı karıştırmasin.

canım aradığını bulamamış boşlukta o yüzden özledim diyor, hele bulsun birilerini bir daha yazmaz sana, sana özledim yazıyor,birini bulana kadar seninle vakit geçirebilmek için özledim yazıyor boşluğu doldurmak için, kanma
aynen cok dogru soylemis arkadas kopyala yapistir yapiyorum boslukta olan bazi kisilikler boslugu eski sevgilileriyle doldurmaya calisiyorlar ve bu cok cirkin bisey

Bence hic kafani karistirmasina izin verme. ozledim ama seninle olmaz demek: bugun bosluga dustum dondum bu yarin gitmeyecegim anlamina gelmez demek.

bir erkek sizi terkediyor. sebebi sevmemesi değil, seviyor fakat sürekli kavgalar olduğu için daha fazla üzmemek suretiyle gidiyor. uzun aradan sonra geri geliyor. özledim diyor. size iltifatlar ediyor. ama birlikte olamayacağınızı söylüyor. bu kişinin amacı ne olabilir?

Seven insan terk edemez, kaybetmekten korkar her şeyden evvel.

Sürekli kavga ediliyor diye terk etmek ne demektir biliyor musunuz?

"Seni uzlaşmaya çabalayacak kadar sevmiyorum, sorunları halletmeye zahmet etmeye değer bulmuyorum".

Bırakın kavga edecek kadar iletişim kurulmuş olmasını hiç tanışmadan reddedilen erkekler bile sevdikleri kadınlardan kopamıyor, mücadele ediyorlar haftalarca, aylarca.

O nedenle "terk etti ama sebebi sevmemesi değil, kavgalar" diye düşünerek kafanızda yüceltmeyin onu.

Kendi kendine kavga etmedi ya o tartışmalarda siz de yıprandınız, neden siz terk etmediniz?

Çünkü seviyordunuz, gitmek yerine onun gidişine razı olmak durumunda kaldınız.

Bir de etrafı kolaçan edip "özledim" diye dönmesi var tabii.

Bu da onun "terk etmeme rağmen benden kopamazsın ama yine de köşe minderi gibi beni kenarda bekle, yokladıkça orada olduğunu bileyim" deme şekli.

Bunları siz de biliyorsunuz, herkes bilir ama herkes kabul edemez.

Zaten herkes gerçekleri kabullenebilse karşılıksız aşklar hiç yaşanmaz.

Heyecan arıyordur, ego tatmini yapıyordur.....aynısını yapan kadınlar da var, ilgiye aç.
ben ona seni hala seviyorum demedim, tekrar deneyelim demedim. tüm öfkemi kusarken o da kendini savunup iltifatlar etti tamam haklısın dedi. ha ben öfkemden arınıp o sustuğu an ona yazdım. özlediğimi belli ettim bir nevi. bu sefer çekti kendini.
boşa düşmüş vakit geçirmek istiyor muhtemelen. ha tekrar birleşelim deseydi pişman olmuş diyebilirdim ama yok birlikte olamayız nayır nolamaz lafları ehhhh.
aynen ben de onu anlamadım. pişman olsa yine anlıcam. ilk başta ben ona kızdım, benden bir şey bekleme dedim. acaba o yüzden mi o da öyle dedi? durduk yere neden dedi ki öyle. vakit geçirmek olsa ee bana 2 gündür yazmıyor hani?
Senden daha iyi olduğunu düşündüğü birini bulunca seni bırakacak. Şu an yalnız ve fiziksel arayış içinde. İhtiyaçları var. Meali bu. Birlikte olmayacaksanız ne olacakmışsınız? Kafanı karıştırmasına izin verme. İyi insanlar çıksın karşına. oyalanma bununla kullandırma kendini.
benden iyi olduğunu düşündüğü birini bulunca bırakabileceğine inanıyorum evet. ama şuan farklı şehirlerdeyiz o yüzden benden fiziksel ihtiyaçlarını gideremez ki. ya kafamdaki sorulara cevap verebilsem, tamam dicem. bir yaptığı bir yaptığını tutmuyor, amacını, isteklerini çözemiyorum. artık iyi kötü insan algımı mahvetti güvenemiyorum ki kimseye.
Film ceviren erkege ben kandim, bari bu kizlar kanip uzulmesinler.
cidden film çeviriyoruz gibi hissediyorum. ama inan çok güvenmiştim inanmıştım sözlerine. doyamamıştım daha ona. neden terketti ki neydi sebep? neden seviyorum der ki insan sevmeden? ne isterse vardı bende. fedakarlık sevgi saygı, her şey veriyordum ona. cok seviyodum. gel dese gelirdim bile. zaten bulusacaktık. onun öncesinde terketti beni. bir erkeğe yetmiyor mu ailesinin kadınını bulmuş olmak?
Bi erkek beni neden terkediyo anlamadım. Kızım düzgün anlatsana olayları
neyi anlatayım ? :(
Gel opup koklasalim diyo
öpemez ki uzaktayız. buluşacaktık halbuki onun öncesinde terketti beni.
barismak istiyorsa acik acik soylesin.. sen de dusunursun o vakit.. ozledim dedigi an, gormek istedigi an seni orda bulamasin oyle..
aynen acık acık soyleseydi. gerçi ben baya tersledim yüzü kalmadı zaar. ama beni göremez uzaktayız suan
tabiki var gerçekten seven erkek..sen sadece seni üzene denk gelmişsin boşver gitsin yoksa onun gel gitleri ile daha çok üzülürsün
umarım vardır güvenemiyorum da.. onun her seyini cok seviyordum tavırlarını falan. keske kisiliği de adam olsa imiş :( onun gibisini bulamam gibi geliyor
Sevmiyor işte sevmiyor. Kandırmayın kendinizi. Bazı tipler böyle ara ara yoklayıp, acaba beni hale seviyor mu hala bekliyor mu diye düşünüp yoklama çeker. Ego tatmini, hepsi bu.
ben onu en basta baya terslediim ama kendini kabul ettirmeye ugrastı. birkac gün sonra pes etti. bu sefer ben ona yazdım mal gibi. belki de ego tatmini haklısınız. ama neden? ben onu seviyordum. erkekler istemez mi dürüst kendisini seven eli yüzü düzgün bi kız? ee ne b*kuna gitti anlamadım ki?
Ben küfrederim dayanamam böyle istemem yan cebime koy hareketlerine. Sinirinizi bozmuyorsa hosunuza gidiyorsabelirsizlik icinde konusmaya devam...
ben de zor tuttum en basta küfür etmeden? ne yazıp aklıma giriyosun kardesim ya? simdilik rehberde ekli ama 2 gündür konusmuyoruz bilmiyorum nolack, nasıl bir tavır takınmalıyım? napmalıyım? eğer ki diyelim bir süre sonra dnmek istedi, kabul etmeli miyim? nasıl inanabilirim ona ki.

bazısı sever anlamaz iş işten geçtikten sonrada kafasını duvarlara vurur nafile işte .. tipik ego manyağı bağlanmaktan korkan zavallı erkek tipi .çek ipini gitsin .. sen seviyorsun diye nazı sana geçiyor . böyle insanlar gerçekten birini sevemez sevsede harcar insanı ..
aynen bağlanmaktan korktu büyük ihtimal. sürekli "çekip gitmekten seni görmezden gelmekten başka çarem yoktu, yoksa senden ayrılamazdım bağlanırdım" diyordu cünkü. sevdiğimi söylemedim yani ama, özlediğimi anlamış olabilir. ne bekliyorlar ki bir kızdan? ben ona bir daha inanır mıyım?
Bakin uzun zaman olmuş :KK43: 1.5 yıl dile kolay, artık hayatiniza bakmalisiniz yeni heyecanlar biseyler olmali..

o da madem seviyor ya adam gibi lafinin arkasinda dursun "devam edelim ilişkimize eski hatalarimizdan arinarak" desin ya da hic kafanızı karıştırmasin.
1.5 yıldır yeni heyecan falan olmadı. öyle bir vurdu ki ruhuma, başkalarını tanımıyorum tanıyamıyorum. kimbilir o neler yaptı. lafının arkasında dursa, belli etse sevgisini pişmanlığını, benim içim gider zaten.
Bence hic kafani karistirmasina izin verme. ozledim ama seninle olmaz demek: bugun bosluga dustum dondum bu yarin gitmeyecegim anlamina gelmez demek.
aynen canım. kendi de dedi, bana inanabilirsin ama güvenmemekle iyi ediyorsun dedi. benim aklımda tek o vardı halbuki. ufak tefek kavgalardan ne olcaktı? neden boyle bunlar? anlamıyorum ki bana cevap verse mantıklı bi sey soylese yine tamam.

Seven insan terk edemez, kaybetmekten korkar her şeyden evvel.

Sürekli kavga ediliyor diye terk etmek ne demektir biliyor musunuz?

"Seni uzlaşmaya çabalayacak kadar sevmiyorum, sorunları halletmeye zahmet etmeye değer bulmuyorum".

Bırakın kavga edecek kadar iletişim kurulmuş olmasını hiç tanışmadan reddedilen erkekler bile sevdikleri kadınlardan kopamıyor, mücadele ediyorlar haftalarca, aylarca.

O nedenle "terk etti ama sebebi sevmemesi değil, kavgalar" diye düşünerek kafanızda yüceltmeyin onu.

Kendi kendine kavga etmedi ya o tartışmalarda siz de yıprandınız, neden siz terk etmediniz?

Çünkü seviyordunuz, gitmek yerine onun gidişine razı olmak durumunda kaldınız.

Bir de etrafı kolaçan edip "özledim" diye dönmesi var tabii.

Bu da onun "terk etmeme rağmen benden kopamazsın ama yine de köşe minderi gibi beni kenarda bekle, yokladıkça orada olduğunu bileyim" deme şekli.

Bunları siz de biliyorsunuz, herkes bilir ama herkes kabul edemez.

Zaten herkes gerçekleri kabullenebilse karşılıksız aşklar hiç yaşanmaz.

çok haklısın. keşke bu lafları ben onu terslerken okusaydım da bir bir yedirseydim ona. ama işte, acı gerçekleri bilsek de seven kalbe söz geçmiyor. ben napıcam, nasıl bi tavır takınıcam, bu cocuga güvenmenin hic mi bir yolu yok, cidden bilmiyorum. deli olacagım ya. beni yoklasa ne olacak yoklamasa ne olacak? baska buldukları daha mı iyi cıkacak? o böyle yaptıkca benim onu tekrar kabul etme olasılığım kat kat düşüyor !! :(

"ben onu en basta baya terslediim ama kendini kabul ettirmeye ugrastı. birkac gün sonra pes etti. bu sefer ben ona yazdım mal gibi. belki de ego tatmini haklısınız. ama neden? ben onu seviyordum. erkekler istemez mi dürüst kendisini seven eli yüzü düzgün bi kız? ee ne b*kuna gitti anlamadım ki?"

Düzgün karakterde bir insan tabii ki karşısında düzgün, dürüst bir insan ister, saygı, sadakat ister. Sorun onun bu durumu kaldıramayacak olması. İlişkiler tek taraflı olmaz ki, her iki taraf birbiri ile uyumlu ise ancak gerçek bir ilişki olabilir. Adam sana uygun değilmiş ve bunu anlamış, burada sorunu kendinde arama. Aradığı kişi sen değilmişsin, işin kötü yanı ne aradığını da bilmiyor.

Eğer bunca zaman sonra hala aklını bulandırmaya çalışıyor olmasaydı yine karakteri için düzgün değil diyemezdim, sadece uygun değilmişsiniz bitmiş derdim ama bu şekilde davranarak kendi acizliğini ortaya koyuyor aslında. Farkında değilsin...

Amaç kafanı bulandırmak, neden öyle neden böyle diye düşünmeni sağlamak, seni sağlıksız hislere itmek ve üzülüp üzülmemeni zerre kadar umursamamak. O zaman gsterdiğin ilgiyi, sevgiyi şefkati görmek istiyor ama bunu isteyen ruhu değil egosu işte, zaten böyle tiplere azıcık yüz gösterdiğin an, hala beklediğini ve sevdiğini hissettirdiğin an ya yıldırım hızı ile kaçarlar, ya karabatak gibi arasıra kendilerini hatırlatırlar. Bu şekilde ne unutabilirsin ne başka bir ilişkiye başlayabilirsin çünkü umud edersin ya dönerse, ya yeniden başlarsak diye ama çok büyük bir yanılgıdır bu.

Kanma arkadaşım, ve düşünme artık. Sebebi ne olursa olsun bitmiş. Kapıyı tamamen kapat ve kurtul.

o böyle yaptıkca benim onu tekrar kabul etme olasılığım kat kat düşüyor !! :KK43:

Onu kabul etme olasılığınızın kat kat düşmesi bir yana öyle bir ihtimal olmamalı, yoksa size daha çok zarar verir bu çocuk.

Zaten o kabul edilmemekten korkmuyor ki...

Kaybetmekten korkmuyor çünkü, daha evvel gitmiş, geri döndüğünde ulaşabilmiş size.

Onun için daima "orada"olduğunuzdan öyle emin ki bir dahaki sefere on yıl sonra bile yoklayabilir.

Maalesef "kızlar bana hasta, bugün istesem buraya bir kamyon kız yığarım" fikri birçok erkeğe koşulsuz sevmekten daha cazip geliyor.

Sonuna kadar mücadele etmeden anlaşamama bahanesiyle ayrılmak ne demek...

Sizi kırarsa bırakın cisminizi resminizi bile göremeyeceğini bilmeli bir erkek.

O zaman ya dürüst davranmak durumunda kalır, ciddi niyeti yoksa çıkar hayatınızdan...

Ya da ödü kopar sağlam duruşunuzdan, sizi kaybetmekten, kırmaktan.

Bundan sonraki ilişkinizde sizi istediğinde hayatına dahil edip dilediğinde dışarıda bırakan insanlara prim vermeyin.

Aman canım üzme kendini, zıkkımın kökünü yesin.

Çok samimi bir dilek bu, çok sıcak, çok sahici.

Net, kısa, öz...

Katılıyorum.

Aman canım üzme kendini, zıkkımın kökünü yesin.
keşke bu kaadr öz düşünebilseydim be canım. yediremiyorum kendime.
Düzgün karakterde bir insan tabii ki karşısında düzgün, dürüst bir insan ister, saygı, sadakat ister. Sorun onun bu durumu kaldıramayacak olması. İlişkiler tek taraflı olmaz ki, her iki taraf birbiri ile uyumlu ise ancak gerçek bir ilişki olabilir. Adam sana uygun değilmiş ve bunu anlamış, burada sorunu kendinde arama. Aradığı kişi sen değilmişsin, işin kötü yanı ne aradığını da bilmiyor.

Eğer bunca zaman sonra hala aklını bulandırmaya çalışıyor olmasaydı yine karakteri için düzgün değil diyemezdim, sadece uygun değilmişsiniz bitmiş derdim ama bu şekilde davranarak kendi acizliğini ortaya koyuyor aslında. Farkında değilsin...

Amaç kafanı bulandırmak, neden öyle neden böyle diye düşünmeni sağlamak, seni sağlıksız hislere itmek ve üzülüp üzülmemeni zerre kadar umursamamak. O zaman gsterdiğin ilgiyi, sevgiyi şefkati görmek istiyor ama bunu isteyen ruhu değil egosu işte, zaten böyle tiplere azıcık yüz gösterdiğin an, hala beklediğini ve sevdiğini hissettirdiğin an ya yıldırım hızı ile kaçarlar, ya karabatak gibi arasıra kendilerini hatırlatırlar. Bu şekilde ne unutabilirsin ne başka bir ilişkiye başlayabilirsin çünkü umud edersin ya dönerse, ya yeniden başlarsak diye ama çok büyük bir yanılgıdır bu.

Kanma arkadaşım, ve düşünme artık. Sebebi ne olursa olsun bitmiş. Kapıyı tamamen kapat ve kurtul.
aynen ne aradğını bilmiyor, psikolojik sorunları var sanki. kendi acizliğini koyuyor belki ama ben her seferinde tuzağa geç de olsa düşüyorum. en başta terslemiştim bunu. bir ton açıklama yaptı. ben hadi bay bay dedikçe konular açtı. merak ediyorum seni dedi. e ağır oldum galiba dedim konuşmaya başladım ben de napim. dediğin gibi de kaçtı zaten. hayır amacı ne yani?

Onu kabul etme olasılığınızın kat kat düşmesi bir yana öyle bir ihtimal olmamalı, yoksa size daha çok zarar verir bu çocuk.

Zaten o kabul edilmemekten korkmuyor ki...

Kaybetmekten korkmuyor çünkü, daha evvel gitmiş, geri döndüğünde ulaşabilmiş size.

Onun için daima "orada"olduğunuzdan öyle emin ki bir dahaki sefere on yıl sonra bile yoklayabilir.

Maalesef "kızlar bana hasta, bugün istesem buraya bir kamyon kız yığarım" fikri birçok erkeğe koşulsuz sevmekten daha cazip geliyor.

Sonuna kadar mücadele etmeden anlaşamama bahanesiyle ayrılmak ne demek...

Sizi kırarsa bırakın cisminizi resminizi bile göremeyeceğini bilmeli bir erkek.

O zaman ya dürüst davranmak durumunda kalır, ciddi niyeti yoksa çıkar hayatınızdan...

Ya da ödü kopar sağlam duruşunuzdan, sizi kaybetmekten, kırmaktan.

Bundan sonraki ilişkinizde sizi istediğinde hayatına dahil edip dilediğinde dışarıda bırakan insanlara prim vermeyin.

Çok samimi bir dilek bu, çok sıcak, çok sahici.

Net, kısa, öz...

Katılıyorum.
haaklısın ne diyebilirim ki bir şey diyemiyorum. siz de olmasanız kendimi teselli nasıl ederim bilemiyorum. kendi bataklığımda takılmış durumdayım. yine kaçtı hayatın tadı. burada dediklerinizi şuan ona bir bir kapak yapmak isterdim eğer kavga ediyor olsaydık "sen egosunu tatmin etmek isteyen, bağlanmaktan korkan, seni tüm dürüstlüğüyle seven birini tepen birisin" demek isterdim. dediğiniz gibi beni "sorunları halletmeye değer görmüyor" . benim aklımın ucunda yoktu onsuz bir hayat. o nasıl gözünü kapatıp yaptı bunları? sonra utanmadan geri döndü. bu laflar içimde patlayacak ya. çok öfkeliyim. boşveremiyorum bile. ah keşke yine kavga çıksa da versem ağzının payını. adam resmen kendini zeytinyağı gibi utanmasa üste çıkaracak. ben böyle birine nasıl tutuldum anlamıyorummm yaaa

keşke bu kaadr öz düşünebilseydim be canım. yediremiyorum kendime.

aynen ne aradğını bilmiyor, psikolojik sorunları var sanki. kendi acizliğini koyuyor belki ama ben her seferinde tuzağa geç de olsa düşüyorum. en başta terslemiştim bunu. bir ton açıklama yaptı. ben hadi bay bay dedikçe konular açtı. merak ediyorum seni dedi. e ağır oldum galiba dedim konuşmaya başladım ben de napim. dediğin gibi de kaçtı zaten. hayır amacı ne yani?

haaklısın ne diyebilirim ki bir şey diyemiyorum. siz de olmasanız kendimi teselli nasıl ederim bilemiyorum. kendi bataklığımda takılmış durumdayım. yine kaçtı hayatın tadı. burada dediklerinizi şuan ona bir bir kapak yapmak isterdim eğer kavga ediyor olsaydık "sen egosunu tatmin etmek isteyen, bağlanmaktan korkan, seni tüm dürüstlüğüyle seven birini tepen birisin" demek isterdim. dediğiniz gibi beni "sorunları halletmeye değer görmüyor" . benim aklımın ucunda yoktu onsuz bir hayat. o nasıl gözünü kapatıp yaptı bunları? sonra utanmadan geri döndü. bu laflar içimde patlayacak ya. çok öfkeliyim. boşveremiyorum bile. ah keşke yine kavga çıksa da versem ağzının payını. adam resmen kendini zeytinyağı gibi utanmasa üste çıkaracak. ben böyle birine nasıl tutuldum anlamıyorummm yaaa
Hala amaç diyorsun be canım, yazmıştım amacını. Boş yere düşünme diyorum, çözemezsin, bulamazsın... Boş yere hırpalama kendini, sana layık değil işte ne duygusal, ne psikolojik ne mental olarak.

Sakın takıntı haline getirme, şu an ağzının payını vermek isteyen de senin egon, haksız sayılmazsın ama inan bana hiç bir anlamı olmayacak sözlerinin. Savaşma sal gitsin.

Seni seninle unutmaya çalışıyor. Bence fırsat verme.. Seviyorum üzüyorum diye bir şey yok üzmesin o zaman. Severek ayrılmak koca bir yalan bence. Araya aşiretler girer aileler reddeder biri avustralyaya taşınır anlarım da gerisi bahane...

Hala amaç diyorsun be canım, yazmıştım amacını. Boş yere düşünme diyorum, çözemezsin, bulamazsın... Boş yere hırpalama kendini, sana layık değil işte ne duygusal, ne psikolojik ne mental olarak.

Sakın takıntı haline getirme, şu an ağzının payını vermek isteyen de senin egon, haksız sayılmazsın ama inan bana hiç bir anlamı olmayacak sözlerinin. Savaşma sal gitsin.
anlamı şöyle olacak, üzülecek, zeytinyağı gibi üste çıkmayacak haksızlığını görüp çenesini kapatacak. bana da ezik aciz gözüyle bakmayacak. ben ona yalvarırken yeterince eziktim zaten. bak şuan öfkem yine tavan yaptı. ya ben nasıl yumuşadım hemen de sohbete daldım bunla ya? ben manyak mıyım?
Canm 4 sene öncesine kadar bendede aynısı vardi ve sonunda üzülen ben oldum hic uzatma boşuna.
şu anda lafları sıralayıp silip gitmek vardı. tüh yaa . umarım yine yazar da o zamana saklıyorum sözlerimi. sonrasında direk silicem. sizce yazar mı tekrar? rehberindeysem yazar di mi? sağolun kızlar öfkemi canlandırdınız ama bu iyi bir şey. yoksa ben ona kanıp yine günlerce kara kara mesajını bekliyor olacaktım. valla en kısa fırsatta silicem numarasını. terketmek, s*ktir etmek neymiş görsün. :(

Seni seninle unutmaya çalışıyor. Bence fırsat verme.. Seviyorum üzüyorum diye bir şey yok üzmesin o zaman. Severek ayrılmak koca bir yalan bence. Araya aşiretler girer aileler reddeder biri avustralyaya taşınır anlarım da gerisi bahane...
değil mi ama? seven bence de ayrılmaz. daaa sevmeyen neden böyle bir şey yapar o soru işareti.. hadi amacı kullanmak olsaydı dicem, bizim buluşmamızı beklerdi. e sevmiyorduysan niye uzattın be adam? hiç açık vermedi ayrılma isteğinin olduğuna dair. dümdüz gidiverdi bir günde.

Back
X