• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
Burada da çok güzel özetlemişler kzılar bakınızzz

DOĞURGANLIK BELİRTİLERİNE DAYALI YÖNTEMLER:

Adet döngüsü boyunca doğurganlık dönemlerinde rahim ağzından (serviks) gelen akıntının tipi ve miktarı, rahim ağzının biçimi ve kıvamı ile vücut sıcaklığında değişiklikler olur.

1-Rahim ağzından gelen akıntının tipi ve miktarı değişir. Vajinada (hazne) çok kıvamlı olmayan, bol, şeffaf, kaygan ve iki parmak arasında uzayan bir akıntı olduğu günler (mukus uzaması), gebelik için elverişli günlerdir.

2-Rahim ağzının biçimi ve kıvamı değişir.
Adet günlerinin bitiminde sert olan rahim ağzı yumurtanın olgunlaşmasından 4-5 gün önce yumuşamaya başlar, parmakla dokunulmak istendiğinde vajinanın üst bölümünde hissedilir, yumurtlama olduğu günlerde rahim ağzı iyice yumuşar ve zor ulaşılacak derinliktedir.

3-Vücut sıcaklığı değişir.
Yumurtlamadan hemen sonra vücut ısısı biraz (yarım derece kadar) artar ve yüksek kalır.

**** AKINTININ NİTELİĞİNİ İZLEMEYE DAYALI YÖNTEM :

1-Adet kanaması tam olarak bitince birkaç gün vajinadan akıntı gelmez. Bu günler “KURU” günler sayılır.

2-Kuru günlerden sonra yapışkan, koyu kıvamlı ve pürtüklü az miktarda bir akıntı hissedilir. Rengi sarı ya da beyazdır. Bu akıntı bazen fark edilemeyebilir.

3-Yumurtlama günleri yaklaşırken akıntı artar, kıvamı incelir ve görünümü berraklaşır. İki parmak arasında uzayabilir. Vajinadan “ISLAKLIK” olarak hissedilen bu ortamda spermler rahatlıkla 3-5 gün yaşayabilir, rahim içine geçer ve yumurtayı dölleyebilirler.

4-Islak günler doğurgan günlerdir. Gebelik isteniyorsa düzenli cinsel ilişkide bulunulur, istenmiyorsa ilişkiye girilmez.

5-Yumurtlamadan sonra akıntı yine değişir. Azalır, pürtüklü ve yapışkan olur. Vajinada yine KURU hissedilir. Bu ortamda spermlerin hareketleri güçleşir, rahim ağzından geçemezler ve yaşayamazlar.

Adet sonrası hiç akıntı olmayan KURU GÜNLERDE GÜNAŞIRI İLİŞKİ OLABİLİR.
.Vajinada ISLAKLIK hissedilince cinsel ilişkiye başlanır. İNCE KIVAMLI, UZAYAN, BERRAK GÖRÜNTÜLÜ AKINTIDAN SONRAKİ DÖRT GÜN EN ÖNEMLİ GÜNLERDİR.

Yalnızca vücut ısısını ya da rahim ağzının değişimini izleyerek DOĞAL YOLDAN gebelik elde etme olasıdır.

ÖNEMLİ NOT:

Yumurtlama günleri bazı hastalıklarda, büyük sıkıntı ya da üzüntüler yaşandığında, tatil dönemlerinde değişiklik gösterebilir. Bu durumlarda izlem özel bir dikkat gerektirir. Genital yol enfeksiyonları varlığında akıntının niteliği değişeceğinden bu yöntemin uygulanması uygun değildir

hatce kız şimdi baktımda bu ateşolayı herkeste aynı olmuyomuş ama biliyo musun

genel olarak bişeyler var yalnız dediğim gibi yumurtlamadan sora 0,5 derece düşer veya

artarmış...fakat yumurtlama olduktan sonraki günler ısı yavas yavas yükselirmiş

hımm tamam ayşem cok sağol teşekkür ederim..Şeniz
neyse ben bide öğlen ovulasyon yapim bakimbir varmı bir değişiklik...bilmiyorumkismile
aman sanki bende bunlara göre hareket ediyomda..:bbo:.merak işte..sempatiksalakcinni

aminnnnnnnnnnnnnnn tahlili 7. gün yaptırdım ama yine aynı çıktı 1,20ydi sonuçç doktora 9.gecikme günümde gittim allatan muayne sonra ultrosonla muayneyle bi tana minik bir kesecik varmışş büyüyebilirde düşebilirde 10 gün sonra hastalanmazsam gidicem bakıcaz gelişme varmı o kesecikte yoksa ilaçla adetimii görücemm inşallahh bebğim banada süpriz yaparrrrr:gitme:
bak kesecik görünmüş stres yapmada büyüsün banada belli belirsiz gözüküyo dedi bi hafta daha bekle dedi

Merhaba yelizcim naıslsın keyifler yerinde inşallah kaydirigubbakcemile3

selam emoşumm :)

iyiym yıldızcım kız hayırlı olsun dün o kadar yoğundum ki sana yazdımmı
hatırlamıyorum canım yaa Ayy inşallah sağlıkla büyür bak nasılda geldi bebeişin
canım cidden çok sevındım hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt

kızçeymiş gibi doğdu içime bi an :))) hayırlısı olsun inşalah
saol bitanem inşallah hepümüz burda hamiş olarak gün sayacaz ben ihtimal bile vermiyordum bak oldu. banada kız giibi geliyo rabbim eli yüzü düzgün sağlıklı nasip etsin

canım hemencik üzülme yaaaa...olumunekankayizsmile
bebişin orda olduğunu ve büyüdüğü hissettiriyo annesine..:emir_bebek:
ağlama ama lütfen hem kendini hemde bebişini üzme..:teselli:

canım benim bende görümcemle anlaşamam ama ben yaşadıklarımdan ders aldım.sakın sakın görümcenle yaşadığın sorunları evine ve eşine yansıtma huzurunu kaçırma.eşindende herzaman dstek bekleme bu konuda bazen gerçekten çok çaresiz kalıp bunalıyorlar.sonuçta kardeşi yani.görümceni de kafana takıp üzme kendini hiç değmez inan o senin kadar üzülmüyordur.ki sen hamilesin bebeğini düşün güzelim bebeğin için üzme kendini.eminim görümcen seni çok kıskanıyordur.

canım benim bende görümcemle anlaşamam ama ben yaşadıklarımdan ders aldım.sakın sakın görümcenle yaşadığın sorunları evine ve eşine yansıtma huzurunu kaçırma.eşindende herzaman dstek bekleme bu konuda bazen gerçekten çok çaresiz kalıp bunalıyorlar.sonuçta kardeşi yani.görümceni de kafana takıp üzme kendini hiç değmez inan o senin kadar üzülmüyordur.ki sen hamilesin bebeğini düşün güzelim bebeğin için üzme kendini.eminim görümcen seni çok kıskanıyordur.

canım görümcemle sorunu olan ben değilim gökce arkadaşımızın sorunu varmış sanırım..:1:
hoş bende görümcemi pek sevmem :jeyyar:ama asla eşimede sevmediğimi belli etmem..:umursamaz:
ayrıcada hamile değilim rabbim inş. en kısa zamanda nasip eder...:Saruboceq::Saruboceq:

bak kesecik görünmüş stres yapmada büyüsün banada belli belirsiz gözüküyo dedi bi hafta daha bekle dedi

saol bitanem inşallah hepümüz burda hamiş olarak gün sayacaz ben ihtimal bile vermiyordum bak oldu. banada kız giibi geliyo rabbim eli yüzü düzgün sağlıklı nasip etsin

amin amin tabii ki sağlıklı olsun önce cinsiyetın hiçbi önemi yok :)

ene bi melek konmuş yıldızın göbüşüne hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt

sağlıkla büyüsün orda sonrada hoop kucağa :)))

hımm tamam ayşem cok sağol teşekkür ederim..Şeniz
neyse ben bide öğlen ovulasyon yapim bakimbir varmı bir değişiklik...bilmiyorumkismile
aman sanki bende bunlara göre hareket ediyomda..:bbo:.merak işte..sempatiksalakcinni

olumunekankayizsmile Şeniz

canım görümcemle sorunu olan ben değilim gökce arkadaşımızın sorunu varmış sanırım..:1:
hoş bende görümcemi pek sevmem :jeyyar:ama asla eşimede sevmediğimi belli etmem..:umursamaz:
ayrıcada hamile değilim rabbim inş. en kısa zamanda nasip eder...:Saruboceq::Saruboceq:

yok canım ya anladımda yanlış alıntı yaptım pardonaklinialirimsmile

amin amin tabii ki sağlıklı olsun önce cinsiyetın hiçbi önemi yok :)

ene bi melek konmuş yıldızın göbüşüne hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt

sağlıkla büyüsün orda sonrada hoop kucağa :)))

olumunekankayizsmile Şeniz

hihoyyythihoyyyt

Kızlar canım çok sıkkın yaa:( okuldan bi arkadaşın bebeğinin kalp atışı durmuş, dün kahverengi lekelenme var çok hafif demişti, hiç aklımıza kötü bişey gelmedi, normaldir diye düşünüyoduk, doktora gidince doktor kalp atışı alamıyorum demiş, kalbi durmuş meğer:( kürtaj olacakmış yarın yaaa offffffffff :sinifsinif:

Kızlar canım çok sıkkın yaa:( okuldan bi arkadaşın bebeğinin kalp atışı durmuş, dün kahverengi lekelenme var çok hafif demişti, hiç aklımıza kötü bişey gelmedi, normaldir diye düşünüyoduk, doktora gidince doktor kalp atışı alamıyorum demiş, kalbi durmuş meğer:( kürtaj olacakmış yarın yaaa offffffffff :sinifsinif:

ay canım çok zor bi durum allahım sabır versin

geçmiş olsun canımm allahım sabrını versin işallah ne kadarlıktıkii bilmiyorumkismile

selam kızlar..................
oglum pazartesi 15:30 da dünyaya geldi . darısı basınıza canlar... bebegim gelmekte cabukluk etti. ama şimdi gayet saglıklı cok sükür evimize cıktık..

anca haber verebildim. dün hstaneden çıktık. hepinizi cok seviyorumm. allah herkese bu mutlulugu yasatsınnnnn

Back
X