Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
deliler siziiiii kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
arabada 5 evde 15 demek haa kaydirigubbakcemile3
ayyyyy öldüm gülmektennnnnn

kızlarr siz bana bi en bula durun ben çıkmak zorundayımmm misafirim geldiiiiiiii

tabıkı sallanmalı ama dediğin gbı abartmadannnn ...haklsıın deneme yanılma işi bu iş bakalımmm zemuszemus

amın gezentii hanımcımmmmmmmm opuyorumnanaktan

ben resmen aşığım o kadına... nerde denk gelirsem mutlaka dinlerim...ara ara sitesine girer,yeni birşeyler varmı diye takip ederim... büyük bir hayranıyım..

ben de bı takıp edeyımm evet dınlemiştim ama sızın kaadar değil sıteye gırıp bı bakınacağımmm yerimseniben

• Anneye "bağlılık ve bağımlılık" kavramlarını anlatır mısınız?

İlk üç yaş insan için kritik yaş. Bu dönemde çocuğu ağlatmadan büyütmek, yedirmek, uyutmak, temizlemek gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak, anne devamlılığını sağlayarak ona emin bir zemin sunmak çok önemli. Çocuğun anne tarafından ihtiyaçları karşılanmazsa, anneye bağlanamaz, annesine güvenemeyen çocuk yetişkin dönemde kimseye güvenmeyen bir birey olur. Üçüncü yaştan sonra her dediğini yaparsanız, o "bağımlılık" oluyor. Çocuk "Nasılsa annem yapar" diyor ve becerileri gelişmiyor.

• Çalışan anneler, daha iyi eğitim alacağı düşüncesiyle çocuklarını küçük yaşta anaokuluna veriyorlar. Bu konudaki düşünceniz?

3 yaşından önce tamamen karşıyım. "Ağlar, ağlar, susar. Alışır" diyorlar. Hayır efendim, alışmaz. Ağlatarak çocuğu depresyona sokuyorlar. Bakıyor ki ne yaparsa yapsın yanıt alamıyor, mecburen susuyor. Susmaya şartlanıyor. Sonra çocukta ileride başka arazlar çıkıyor.

3 yaşından önce anaokuluna gönderilmemeli

• O zaman çocukları 3 yaşından önce anaokuluna başlatmak yanlış mı?

Elektron mikroskobunda beynin gelişimini izliyoruz. Ben bu işi 27 yıldır yapıyorum, 3 yaştan önce "anneye bağlılık" duygusunu yenen bir çocuk görmedim. Bu süre uzayabiliyor, ama asla kısalmıyor. Bana kalırsa 3 yaş dönüm noktası. Zaten çocuk yaşıtlarına da 3 yaştan sonra ihtiyaç duyuyor. 3 yaşa kadar anneli oyun gruplarını, 3 yaştan sonra anaokulunu destekliyorum. Çocuklar 3-4 yaş arasında seri oyun kurarlar. Yani biri oynuyor, diğeri onu taklit ediyor, aynı zamanda olaya ilgisinin devam edip etmediğini takip ediyor. Bu müthiş bir zihin geliştirme egzersizidir ve 3 yaştan sonra gereklidir.

Çocuğa kokunuzu ve bir obje bırakın

Çocuklarda on aydan sonra obje devamlılığı başlar. Yani bir kalemi hareket ettirdiğiniz zaman onu takip eder. Ancak bir tek obje var ki çocuk üç yaşına kadar devamlılığını kazanamıyor: o da anne. Anne gidince çocuk annenin kaybolduğunu düşünüyor. Ve çılgınca ağlıyor.
Çocuğunuzu evde ya da anaokulu kapısında bırakırken asla kapıdan sıvışmayın. Çocuk çalışan anneye "bay bay" demeli, öpücük göndermeli.
Çocuğun annenin geri geleceğine ikna olması için, en kolay yöntem annenin çocuğa kokusunu ve bir obje bırakması.
Çocuğun doğar doğmaz bir oda insan içerisinden annesini fark etmesinin nedeni kokudur. O zaman koku olarak yanında kalabilir, ona bir tişörtünüzü bırakarak "Ben buradayım" diyebilirsiniz.
Yanında yolda beraber bulduğumuz bir çakıl taşını veya herhangi bir objeyi bırakabilirsiniz. Evde onun bir yeri olur. Her sabah objeyi yerinden beraberce çıkarın, sessizce "Ben gelene kadar bunu sakla. Ona iyi bak" deyin. Bu sadece ikinizin paylaştığı bir sır olsun. Taşı cebinde her fark ettiğinde onu gelip alacağınızı bilir.
Her sabah okula giderken eşinizle tartışır gibi yapın. "Kızımı ben bırakacağım", "Hayır, sana bıraktırmam. Ben bırakacağım kızımı", "O zaman, ben de alacağım" diye çekişin. Bilsin ki onu mecburen bırakıyorsunuz ve akşam işten dönerken alacaksınız. İnmeye yakın size "Anne beni sen bırak oldu mu?" diyecektir.
Çocuk mantığını anlayarak, yetişkin mantığıyla çözüm üretmek yukarıdaki gibi birçok çözüm üretilebilir. "Anne işe gidecek, para kazanacak, gelecek." açıklamasının çocuk da hiçbir karşılığı yoktur.

buna da bayıldım kızlar...gercekten kokuyu ayırt edıyolar...ben ege ılk dogdugunda sureklı benı ıstıyodu..uyuyamıyordu yatagında ben de atletımı koyuyordum..o kokuyla uyuyordu sımdı alıştı yatagına tabı...ne kritik bı ugras bu ne de zor...

iyiyim canımcım evi süpürdüm geldim...
Evet ya 14 e geçtik çok mutluyum haftaya bgn cinsiyeti için gitcem çok heyecanlıyım

ama niye yaaaaa ben soranlara 4 diom kaydirigubbakcemile3

bugun mü belli olcak ay heycanlandım erkek dıyorum...bu yıl erkek yılı

anammmm kocaman olmuşuz ya biz

tişkür ederim ayşemopuyorumnanaktan

rica ederim canım valla göbüşün son durumunu bende merak ediyorum :)))

iyiyim canımcım evi süpürdüm geldim...
Evet ya 14 e geçtik çok mutluyum haftaya bgn cinsiyeti için gitcem çok heyecanlıyım

ama niye yaaaaa ben soranlara 4 diom kaydirigubbakcemile3

canım 12. haftadan sonra 3 ay bitiyo 4 den gün almaya başlıyosun

16. hafta bıtınce 4 tamamen bitmiş 5. aydanda gun almaya başlamış oluyosun :

maşallah göbüşün son durumu ne:CüvCüv:

göbüş kocaman oldu :)) yani şöyle tarif edeyim; tek gebeliklerde ki 6,5-7 aylık gibi sanırsam..görenler çok yok diyor, sana göre az bile diyorlar ama ben alışkın olmadığımdan kocaman geliyor :CüvCüv:

amannn olsun beee :)) yakıştı bana o göbüş :CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…