Selamlar arkadaşlar... Yaklaşık 1 saat önce üye oldum ve bende yaşadıklarımı paylaşmak istedim sizlerle...
3 yıllık evliyim ve hiç korunmamamıza rağmen gebe kalamadım. Adetlerim öylesine çok sancılı oluyordu ki ayağa bile kalkamıyordum doğru dürüst. Dahası hiçbirşey yiyemiyordum adet süresince, ne yesem çıkarıyordum. Midem acayip bulanıyordu. ilk başlarda 5 gün süren adetim evliliğin ilk yılından sonra 2 güne düşmüştü üstelik ve düzenli 28 günde bir görüyordum. Bu sancılara daha fazla dayanamadım ve 1 yıl önce doktora gittim. Sol yumurtalığımda 5 cm kist olduğunu öğrendim. Test falan yapmadan hemen ameliyat önerdiği için bir daha gitmedim. Sanırım güvenemedim ve birazda korktum. 4 ay önce yine başka bi dra gittim ve kistim olduğunu söylemeden muayene oldum. Hiçbirşeyim olmadığını söyledi. Şikayetlerim ancak doğum yaparsam geçermiş. Ultrasonda kist çıkmadı yani.
Neyse, fazla uzattım. geçen ay adet sancılarına iyi geldiğini duyduğum için her gün 3 fincan civanperçemi çayı içtim ve adetim beklenenden 4 gün önce oldu, 1 gün sürdü ve şaşırtıcı bir şekilde hiç sancım olmadı. 4-5 gün sonra sabah 1 parmak kadar koyu kıvamlı, renksiz, sümüksü akıntım oldu ve sonrasında 2 gün kadar kasıklarım ağrıdı. Her adet öncesi 10 gün kadar sancıyan göğüslerim bu ay sancısızdı. Acaba hamilemiyim dedim ama hiçbir belirti olmadı.
Test yapmadım o yüzden. şimdi adetimi, bu ayın 17sini bekliyorum. :)
Canım öncelikle aramıza hoşgeldin!benim bildiğim kadarıyla 3 günden az olan regl çok da sağlıklı bi durum göstersesi değil.Bu konuda bir yardım alamnı tavsiye ederim.
Artı kistini doktor 5cm demiş ve ameliyat istemiş;korkman çok normal ama keşke o dönemde ihmal etmeyip başka bir doktora daha gitseymişsin.Aradan 8 ay geçtikten sonra gitmişsin.Şimdi burda bir iyi bir de can sıkıcı olabilecek iki durum var.iyi olan kistin kendiliğinden kaybolmuş olabilir(ki o büyüklükte bir kist kendi kendine kaybolmaz).Can sıkıcı oaln da son gittiğin doktor detaylı bir inceleme yapmamış olabilir.Keşke açık açık konuşaydın doktorunla böyle bir şey söylenmişti bana diye muayenenin öncesinde ya da sonrasında!
Gelelim şimdiki durumuna;her bayan gibi tabiki senin de kounmuyorsanız hamilelik şüphen olabilir ,belirti şart değilidr.Ayın 17sine de şurda bişey kalamdı zaten.Ya kan testi yaptıracaksın (ki anladığım kadarıuyla pek doktora gitmeyi sevmiyorsun bu seçenek sana uymadı) ya da mecburen çoğumuz gbi bekleyeceksin.
İnşallah güzel haberlerin gelir!
Teşekkürler hoş buldum. :) inşallah diyorum bende ama olmazsa karar verdim kesin gideceğim doktora artık. En iyisi bu sanırım.
Selamlar arkadaşlar... Yaklaşık 1 saat önce üye oldum ve bende yaşadıklarımı paylaşmak istedim sizlerle...
3 yıllık evliyim ve hiç korunmamamıza rağmen gebe kalamadım. Adetlerim öylesine çok sancılı oluyordu ki ayağa bile kalkamıyordum doğru dürüst. Dahası hiçbirşey yiyemiyordum adet süresince, ne yesem çıkarıyordum. Midem acayip bulanıyordu. ilk başlarda 5 gün süren adetim evliliğin ilk yılından sonra 2 güne düşmüştü üstelik ve düzenli 28 günde bir görüyordum. Bu sancılara daha fazla dayanamadım ve 1 yıl önce doktora gittim. Sol yumurtalığımda 5 cm kist olduğunu öğrendim. Test falan yapmadan hemen ameliyat önerdiği için bir daha gitmedim. Sanırım güvenemedim ve birazda korktum. 4 ay önce yine başka bi dra gittim ve kistim olduğunu söylemeden muayene oldum. Hiçbirşeyim olmadığını söyledi. Şikayetlerim ancak doğum yaparsam geçermiş. Ultrasonda kist çıkmadı yani.
Neyse, fazla uzattım. geçen ay adet sancılarına iyi geldiğini duyduğum için her gün 3 fincan civanperçemi çayı içtim ve adetim beklenenden 4 gün önce oldu, 1 gün sürdü ve şaşırtıcı bir şekilde hiç sancım olmadı. 4-5 gün sonra sabah 1 parmak kadar koyu kıvamlı, renksiz, sümüksü akıntım oldu ve sonrasında 2 gün kadar kasıklarım ağrıdı. Her adet öncesi 10 gün kadar sancıyan göğüslerim bu ay sancısızdı. Acaba hamilemiyim dedim ama hiçbir belirti olmadı.
Test yapmadım o yüzden. şimdi adetimi, bu ayın 17sini bekliyorum. :)
Canımcım ben iyiyim sağol sen nasılsın peki?ilk ondaydım durduk yere 9a düşmüşüm.Erken regl oaln kim ki bugün?
aramıza hoşgeldin canım..bu arada bende muğlalıyım muğla fethiye..3yıldır bebeğin olmuyorda neden bu zamana kadar durdun canım smartın dediği gibi güzel bir dr bulup gereken neyse yaptır bence..her ay acaba demektense aklında süphe kalıcana ne var ne yok öğren derim..bende 4 yıllık evliyim 3 gebelik kaybım var..ve hala bebek hasretiyel yanıp tutuşuyorum.allahım hepimize en kısa zamanda bebişlerimizi verir.:Saruboceq:
selam pembiş :)) gelirler birazdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?