• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
İki ay gecikme yaşadım ...Bir de kürtajdan sonra olmayınca beş altı aydır...Sonunda doktora gittik.Eşimin spermiogramı normal çıktı.Benim de TSH ım normalmiş.Ama PROLAKTİN im yüksek çıktı.Bu da yumurtlamayı,hamileleği olumsuz etkiliyormuş.İlaç verdi doktor.Aynı zamanda tumurta takibi yapalım dedi.
Adetimin 11. günü çağırdı.Yani dün gittim. Yumurtlama günlerindesin dedi.Bugün itibariyle gün aşırı çalışın dedi.Cumartesi da dahil.... İki gün sonra çağırmama gerek yok,çünkü yumurta olgunlaşmış dedi.
Bu arada doktorum dedi ki;yumurtanın ömrü 24 saat;spermin 48 saatmiş.Bazen sperm 72 saate kadar da yaşayabilirmiş.
Böyle kızlar artık çok umutluyum.Sorunun kaynağını öğrendim sanırım.

oooo süper.Kafanı rahatlattıysan bundan sonrası çok daha kolay olacak eminim. delikafadulden
Evet canım 72 maksimum süre olarak söydelikafaduldenleniyor ama ben de hep 48 saati baz alırım.

çok haklısın şekerim bence de yapsın bir güzellik. beni çeksin ben çekilirken birinin kolundan tutar kendimle beraber çekerim hemen merak etmeyin delikafadulden

bu arada herşeyin hayırlısı hakkımızda en hayırlısı neyse o olsun inşallah

beklemedeki arkadaşlardan naber

Bir haber yok.Zaten bekleyişi ben hiç tanımıyorum.İdilcanla Angel da kırmızı kartı görmüş malessef :gitme:

geçmiş olsun tatlımmmm:1hug:

arkadasımda böle hamile kalmıştı griple birden olmuştu 9 ay çekmişti ara ara kaydirigubbakcemile5

hoşbuldummmmmmmmmmmm aama çıkıcam toplantım var

Suyla ilgili aynı şey geçti aklımdan sa söyleyip heveslendirmeyeyim demiştim :) benden çok yaşayacaksın :)

kızlar meraba.ikigündür deli gb netten araştırıyorum..moralim bozuktu ama..bu işte birinci kuralın moral olduğunu birkez daha anladım..ikincisi doğal yollardan hamile kalanların hiçte az olmadığı..hayıt suyu ve bal.çörekotu,tarçın karışımı, adaçayı falan kullananların %99u memnun..sizden deneyen oldumu böyle bitkisel ürünler...

Canım öncelikle geçmiş olsun.Senin de prolaktinin biraz yüksek çıkmış.Ama doktor seni üzmeyi başarmış.Benim de yüksek çıktı ama bunun ilaçla düzeleceğini söyledi doktorum.Herhangi üzücü,moral bozucu birşey duymadım.Düşecek prolaktinimiz ve hamile kalacağız.Merak etme.
O karışımlara gelince.Şimdi bir hamile haberi daha okudum.Bal tarçın denemiş.Eşi de havuç suyu.Yani olumlu örnekleri çok.Ama yan etkisi olur mu acaba?Kadınların kullandığı karışımlar özellikle?Bu konuda ben emin değilim. Denesem mi diye ben de düşünüyürum ara sıra....

İki ay gecikme yaşadım ...Bir de kürtajdan sonra olmayınca beş altı aydır...Sonunda doktora gittik.Eşimin spermiogramı normal çıktı.Benim de TSH ım normalmiş.Ama PROLAKTİN im yüksek çıktı.Bu da yumurtlamayı,hamileleği olumsuz etkiliyormuş.İlaç verdi doktor.Aynı zamanda tumurta takibi yapalım dedi.
Adetimin 11. günü çağırdı.Yani dün gittim. Yumurtlama günlerindesin dedi.Bugün itibariyle gün aşırı çalışın dedi.Cumartesi da dahil.... İki gün sonra çağırmama gerek yok,çünkü yumurta olgunlaşmış dedi.
Bu arada doktorum dedi ki;yumurtanın ömrü 24 saat;spermin 48 saatmiş.Bazen sperm 72 saate kadar da yaşayabilirmiş.
Böyle kızlar artık çok umutluyum.Sorunun kaynağını öğrendim sanırım.
canım bu cumartesi bende gittim.adetim gecikti diye.umudumda yok değildi.ultrasonla baktı dr.bişey yok.hormonlara baktı..prolaktin 42 çıktı.kötü dedi..dünyam yıkıldı..stresle alakalı bi hormonmuş.insan bi moral verir.zaten stres hormonu diyolarmış..bide sen yangına körükle gidersen nolur benim halim.doktorcumsenağlamasenağlama

oooo süper.Kafanı rahatlattıysan bundan sonrası çok daha kolay olacak eminim. delikafadulden
Evet canım 72 maksimum süre olarak söydelikafaduldenleniyor ama ben de hep 48 saati baz alırım.

Sağol canım.Evet 48 saat garanti sanırım. Bu yüzden gün aşoro o0lsa da spermler bekler demi ordaCADIARZU

Elson canım ben karşoıyım karışımalra.Geçen ay bırak kürü incir yiyeyim dedim yumurta gelişimi için.Reglim yataımda ilk kez 3 gün erken geldi.Yumurta erken geliştiği için.E bu duurmda çoğu kişi yumurtlama gününü bile kaçırabilir.Ben ovulasyon testinde görünce çok şaşırmıştım.Yanlıştır demiştim ama doğruymuş.

Tabai karar senin istersen deneyebilirsin en fazla bir ay kaçoırmış olursun ya da kazanmış ;)

senin kaç çıktı prolaktin..değerlerini yazarmısın bana???

Benim ki seninkinden kat be kat fazla.90 canım.Senin 30 lardaydı sanırım..Doktor hiç teleşlandırmadı beni doğrusu .Zaten dostinex verdi.O ilaç çabuk düşürüyormuş sanırım..
Ben hiç üzülmüyorum,takmıyorum.Sen de takma hemen düşecek,merak etme.

Iceberg,dere otu,kuzu kulağı,roka,nane yaprağı... ve yazamadığım bir sürü ot daha.Bayılıyorum ot yemeye yaaa...nar ekşi ve sıvı sumak da kat.lezzetine lezzet katsın
Hepsi o kadar sağlıklı o kadar masum kiii..İnsanalr nasıl yemez anlamıyorumm.

dereotunu eşim çok seviyo ve yiyo ama ben yiyemıyorum nedense :sinifsinif:
ama evet rokayı taze naneyi ve nar ekşisini nasıl atlamışım ıceberg ne bilmiyorum
kuzu kulağı dediğin şeyde sanırım bizim tere dediğimiz ot ona benziyo çünkü hele nar ekşisi ımmm çok severim bi de salataya ızgara tavuk
ekleyince başka hiçbişey yeme istersen karnı doyuyo insanın :)

ben gecen yaz annemelrde kaldım 15 gün eşim eskişehirdeydi inanırmısın 15 günde
5 kilo verdim sebebini de biliyorum he sağlıklı beslenmek :) annem hiç hazır bişey
kullanmaz hep ot turşu baklagiller tahıllar yoğurt süt onun için diyorum anneme
ben burda kaldımmı kilo veriyorum diyorum :)

Sağol canım.Evet 48 saat garanti sanırım. Bu yüzden gün aşoro o0lsa da spermler bekler demi ordaCADIARZU

En mantıklısı yumurtlama gününden önceki akşamı tespit edebilip o gece ilişkiye girebilmek ve tabi bunun öncesinde de eşin yine iki gün ilişkiye girmemiş olması(sperm kalitesi yüksek olsun diye) Böyle olursa dış faktörlerin hepsi tamamlanmış oluyor artık gerisi iç faktörlerin işi ;)

E,yumurtlama günü de son bir şans denemesi yapılabilir;ama aslolan bir gün öncesi.Yumurta çatlarken orda sperm bulunması döllenmede çok etkili.

ya kızlar iç çamaşırımın kasığıma gelen kısmı beni rahatsız ediyor zaten 2 gündür sol kasığımda batma pıt pıtlar falan var ve dün geceden beri iş çamaşırım sol kasığımı acıtıyor giyinmesem olmaz niye böyle oluyor acaba.

Bir haber yok.Zaten bekleyişi ben hiç tanımıyorum.İdilcanla Angel da kırmızı kartı görmüş malessef :gitme:

:( yapma yaa. idili biliyordum da angel ı kaçırmışım. olsun hayırlısı buymuş. onun kısmeti bir başka aymış. en azından regl olabiliyoruz diye sevinmeliyiz bence. bu da çok büyük bir nimet.

bu arada size söz, hamile kaldığımda size hemen haber vercem ve topic i bırakmıcam :enbuyukkk:

beklemek erkeklerin genlerinde var demekki kaydirigubbakcemile3

buluşucan zaman hatunu bekle bebiş iiçin yumurtayı bekle ohooo yerimseniben

Şenayımmm sen nasılsın????? :)

iyiyim canımcım yoğunum biraz bide kaynattıklarınızı okumaya çalışıyorum
sen napıyorsun oh tatildesinn .göremedim seni ne zamandır kırmızıları görmüşsün gene neyse hayırlısı be tatlım bırak gitsin ben bıraktım valla artık hesap yapmıyom:1hug:

dereotunu eşim çok seviyo ve yiyo ama ben yiyemıyorum nedense :sinifsinif:
ama evet rokayı taze naneyi ve nar ekşisini nasıl atlamışım ıceberg ne bilmiyorum
kuzu kulağı dediğin şeyde sanırım bizim tere dediğimiz ot ona benziyo çünkü hele nar ekşisi ımmm çok severim bi de salataya ızgara tavuk
ekleyince başka hiçbişey yeme istersen karnı doyuyo insanın :)

ben gecen yaz annemelrde kaldım 15 gün eşim eskişehirdeydi inanırmısın 15 günde
5 kilo verdim sebebini de biliyorum he sağlıklı beslenmek :) annem hiç hazır bişey
kullanmaz hep ot turşu baklagiller tahıllar yoğurt süt onun için diyorum anneme
ben burda kaldımmı kilo veriyorum diyorum :)

A,el bak ne güzel bir örnek varmış önünde ANNEN :lepi:
Bu şekilde beslenirsen ben çok fazla kilo alacağına inanmıyourm.Artı,canın tat:lepi:lı çektiğinde lütfen hazır alma ve kendin yap.Yalnız yaparken 1 bardak bile yazsa çeyrek ya da altında yağ kullan.Kepekli un tercih et ve esmer şker kat.

Benim en dikkatli beslenen tatlı yemeyen arkadaşım bile 'sen yaptıysan kesin kalorisi azdır ,bir dilim de ben alayım' der. :)
Böylece evde yapılan bir tatlıda porsiyon başına düşen kalori 120 lerdeyken (ki dışardakilerde bu 245e kadar dayanır benneyaptımki) bu şekilde yaparsan 45lere kadar düşürebilirsin.

canım bu cumartesi bende gittim.adetim gecikti diye.umudumda yok değildi.ultrasonla baktı dr.bişey yok.hormonlara baktı..prolaktin 42 çıktı.kötü dedi..dünyam yıkıldı..stresle alakalı bi hormonmuş.insan bi moral verir.zaten stres hormonu diyolarmış..bide sen yangına körükle gidersen nolur benim halim.doktorcumsenağlamasenağlama

Evet bu prolaktinden sanırım. İki aydır adetim hep gecikti.Bu da boş yere ümüitlendiriyor insanı.Önceden de gecikme yaşamamış olunca....
Kendine güzel bir doktor bul.Öncesinde ve hamileliğinde onunla devam et derim.

Doktor bana stresle direkt alakalı olmadığını söyledi.
Dünyan niye yıkılıyo güzelim yaa? Ben atlayayım o zaman bir yerden.Sakin ol biraz. :teselli:

Smart seni beslenmene hayranım.Acaba öğretmenliğin yanında diyetisyenlikte mi yapıyorsun? Önerileri çok doğru tespitler üzerine

iyiyim canımcım yoğunum biraz bide kaynattıklarınızı okumaya çalışıyorum
sen napıyorsun oh tatildesinn .göremedim seni ne zamandır kırmızıları görmüşsün gene neyse hayırlısı be tatlım bırak gitsin ben bıraktım valla artık hesap yapmıyom:1hug:

EVET görmemmmm miiiiiiiiiiiiii :lepi: hem de incir sağolsun 3 gün erkenden oldu delikafadulden
Ben zatedelikafaduldenn hiiççç takmıyorudelikafaduldenm;olursa olur bu akdar basit;e tabi ilk gün insan bir an kötü hissediyor kendini ama insanız o kadarı da normal. sırnaşık şey

Back
X