• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
ay ben hep yüzüstü yatardım ha bide şu aşna fişna dediğin canım benim hemencecikmi kescez ya bunu ben değilde doktor söylesin bence eşime daha ii olurr

yandık desene

geldim geldim bennnn

şimdi daha küçük seninki yatsan bişey olmaz sanırım ama annemler fln yatma sakın

dediler bana hep zaten 8. haftadan sonra yatamıyosun ::)

aşna fişna işi de şöyle doktor bize yapmayın diyene kadar yaptık ama tabii sorman lazım

gende ilk haftalar beeeğin gelişimim tutunması için önemli e ilişki de rahmin kasılmasına

sebep oluyo bunun için bazı dotkrolar bi sorun olmasada ilk 3 ay yasaklıyolar :)

eşin zaten bebeişe bişey olur diye yapmaktan çekinicektir canım :)

canlarım şimdi süt içmek iyimi yani ne bilim bebeişin bana tuutlması için mesela yemem gereken bişeyler varmıı

süt içmek neden kötü olsun ki ? bebeğinin tutunmasında bi sorun varsa doktor zaten

progetan verir sana

BEN GELDİMM yani burdaydım da yazamıyodummm sıkıntılı bugun şirker.
ipekcim evet yarısını veriyolar yarısını vermiyolar 2 aydır böle zaten bende diyorum zaten düzgün bi iş yeri değil çıkarım güzel güzel hamilelik geçiriri bebişimi kucagıma alır biraz büyütür öle işe başlarım ama tai iş bulmak zor bakalımm

resmen haksızlık yani.insanların haklarını yiyolar resmen.lanet olsun bu düzene ya.haklısın ya bi de yarım maaşla çocugundan ayrı kalcan belkı bakıcı parası vercen vs vs

süt içmek neden kötü olsun ki ? bebeğinin tutunmasında bi sorun varsa doktor zaten

progetan verir sana[/QUOTE]

yok ben kötü demek istemedim yani hep süt içmek iyi derlerya bunun gibi başka varmı iyi gelebilecek yiycek ler demek istedimm

resmen haksızlık yani.insanların haklarını yiyolar resmen.lanet olsun bu düzene ya.haklısın ya bi de yarım maaşla çocugundan ayrı kalcan belkı bakıcı parası vercen vs vs

evet yaaa sizir oluyorum sonrada göbeyimi tutup sen sakin ol bebişim diyom kendi kendime bir göreceksiniz beniiii

aşve fiçneyi hemen mi kescez????

bak canım ben hiç kesmedim,hele ilk aylar yokmuş gibi davrandım.ama benim risk yoktu.doktorun zaten söyler sana.7. aya girdim hala kesmiyorum hoşuma da gitmiyo aslında tam ama kocişimle arkadaş gibi olmak istemiyorum evlilikte bi bağ gibi.tam tadı çıkmıyo zaten belli bi süreden sonra,rahat olamıyosun bebiş arada sıkışacak falan diye:kedi:

aşve fiçneyi hemen mi kescez????

yukarıdada yazdıgım gibi biz kesmemiştik fakat 6. haftamda tamda aşna fişna

yaptıgımız günün gecesinde hastaneye gitmek sorunda kaldık çünkü öyle beter bi kanama

başladıki ben yolda bebeğim düştü düştü diye ağlıyodum hiç umudum kalmamıştı

ama çok şükür bebeişim çok sıkı tutunmuş o dakikadan sonra doktor tamam dedi

aşna fişna yok size...hatta rahim kasılmasına sebep olcak bitki çaylarını fln da yasakladı

12, hafta bitene kadar yasak dedi 12, haftadan sonra hala bir sorun gözükürse yasağı

uzatırız dedi....yaparsanız bile çok az yapın haftada 1 kere yaptıktan sonrada ayaklarınızı

yükseğe koyup uzanın doktor bana böyle söylemişti ilk gebeliğimde

geçen gün gittiğimde ultrasonda gösterdi bak dedi görüyomusun burda bi kan topağı var işte düşük tehlikesinden

kalma herhangi bir zorlamada kasılmada bu kanaman olmasına sebep olur dedi

tabi doktorun sana göre nasılı uygunsa onu söyliycek her gebelik birbirine benzemez

Son düzenleme:

progetan verir sana

yok ben kötü demek istemedim yani hep süt içmek iyi derlerya bunun gibi başka varmı iyi gelebilecek yiycek ler demek istedimm[/QUOTE]

benden en önemli tavsiye bol bol kivi ye.kendi küçük işlevi büyük.C vitamini ve doğal folik asit deposu.günde 3 ceviz de ihmal etme derim.tutunması için değil tabii bunlar bebişin sağlıklı gelişimi için.

yok ben kötü demek istemedim yani hep süt içmek iyi derlerya bunun gibi başka varmı iyi gelebilecek yiycek ler demek istedimm

benden en önemli tavsiye bol bol kivi ye.kendi küçük işlevi büyük.C vitamini ve doğal folik asit deposu.günde 3 ceviz de ihmal etme derim.tutunması için değil tabii bunlar bebişin sağlıklı gelişimi için.[/QUOTE]

aa dünde eşim bana kivi almış bu çok iyimiş bol bol ye diyo du bende inanmamışdım ama tabi yemişdimm :)) cevizi bilmiyordum onu da yiyim ama o zamanda çok kilo almazmıyım ben 56 57 falan dım şimdi kaçım bilmiyorum ama o civardayımdır yine

yukarıdada yazdıgım gibi biz kesmemiştik fakat 6. haftamda tamda aşna fişna

yaptıgımız günün gecesinde hastaneye gitmek sorunda kaldık çünkü öyle beter bi kanama

başladıki ben yolda bebeğim düştü düştü diye ağlıyodum hiç umudum kalmamıştı

ama çok şükür bebeişim çok sıkı tutunmuş o dakikadan sonra doktor tamam dedi

aşna fişna yok size...hatta rahim kasılmasına sebep olcak bitki çaylarını fln da yasakladı

12, hafta bitene kadar yasak dedi 12, haftadan sonra hala bir sorun gözükürse yasağı

uzatırız dedi....yaparsanız bile çok az yapın haftada 1 kere yaptıktan sonrada ayaklarınızı

yükseğe koyup uzanın doktor bana böyle söylemişti ilk gebeliğimde

geçen gün gittiğimde ultrasonda gösterdi bak dedi görüyomusun burda bi kan topağı var işte düşük tehlikesinden

kalma herhangi bir zorlamada kasılmada bu kanaman olmasına sebep olur dedi

tabi doktorun sana göre nasılı uygunsa onu söyliycek her gebelik birbirine benzemez

hmm gerçi biz ögendik ögreneli bizde tık yok eşim korkuyo bebişe bişey olur diye:)) kalp atışlarını dıysak o da rahatlıcak inş yaa o günleride görürüz

bak canım ben hiç kesmedim,hele ilk aylar yokmuş gibi davrandım.ama benim risk yoktu.doktorun zaten söyler sana.7. aya girdim hala kesmiyorum hoşuma da gitmiyo aslında tam ama kocişimle arkadaş gibi olmak istemiyorum evlilikte bi bağ gibi.tam tadı çıkmıyo zaten belli bi süreden sonra,rahat olamıyosun bebiş arada sıkışacak falan diye:kedi:

bencede canım yaa o da velilikde sanki şart gibi dediğin gibi bende eşimle arkadaş gibi olmak istemem ama şu günlerde tedbirliyiz hayırlısı ile bi kalp atışlarını duyalım da inşş

progetan verir sana

yok ben kötü demek istemedim yani hep süt içmek iyi derlerya bunun gibi başka varmı iyi gelebilecek yiycek ler demek istedimm[/QUOTE]

elma pekmez meyveler yoğurt peynir çorba sıcak şeyler işte bide kivi folik asit deposuyms

balık sonracıma ceviz fındık badem atıştırmak lazımmış arada bi :) ben çeşitli besleniyorum

illaki şunu yicem demiyorum ama taze meyve sebzeyi bi de pekmezi az kansızlık var

çünkü bende bi de sütü ihmal etmıyorum

benden en önemli tavsiye bol bol kivi ye.kendi küçük işlevi büyük.C vitamini ve doğal folik asit deposu.günde 3 ceviz de ihmal etme derim.tutunması için değil tabii bunlar bebişin sağlıklı gelişimi için.

aa dünde eşim bana kivi almış bu çok iyimiş bol bol ye diyo du bende inanmamışdım ama tabi yemişdimm :)) cevizi bilmiyordum onu da yiyim ama o zamanda çok kilo almazmıyım ben 56 57 falan dım şimdi kaçım bilmiyorum ama o civardayımdır yine[/QUOTE]

cevizde omega yağlar,asitler zerzavatı var ya ondan var.balık yiyemeyenler için özellikle söylüyorlar.ben de pek sevmem balık da o yüzden ceviz takılıyorum fazla değil 3 tane gündüzleri yiyorum.kiloya takılma ben 55 le başladım şimdi 66,50 oldum.nasıl oldu anlamadım dikkat etsem de alıyorum etmesem de alıyorum.artık saldım çayıra doğum sonrası icabına bakıcam

elma pekmez meyveler yoğurt peynir çorba sıcak şeyler işte bide kivi folik asit deposuyms

balık sonracıma ceviz fındık badem atıştırmak lazımmış arada bi :) ben çeşitli besleniyorum

illaki şunu yicem demiyorum ama taze meyve sebzeyi bi de pekmezi az kansızlık var

çünkü bende bi de sütü ihmal etmıyorum[/QUOTE]

ben de aynen öyle tek ürüne bağlı kalmıyorum.her gün değişik meyve yiyorum.bugün neler getirdim bak ayşem bura meyvelerden üzüm,havuç,erik evde de portakal yerim yeter.dün daha farklıydı yarın muz yicem mesela.kuruyemişleri ihmal etmiyorum.

bencede canım yaa o da velilikde sanki şart gibi dediğin gibi bende eşimle arkadaş gibi olmak istemem ama şu günlerde tedbirliyiz hayırlısı ile bi kalp atışlarını duyalım da inşş

canım niye arkadaş gibi olasın eşinle evet aşna fişna çok güzel bişey eşinle helal bişey
ama ikinizden birer parça bir yavru ailenizi şenlendiricek bi nurtopu için 9 ay beklenemzmi
bu arada niye arkadaş gib olasın ayrıca olsan bile arkadaş olmanın nesi kötü
kadın zaten sıkıntı çekiyo hormonal sorunlar yaşıyo bide kocamı memnun edeyim diye
kendisini bebeği tehlikeye mi atıcak aksine erkeklerin bu dönemde eşlerine elinden gelen
desteği vermesi onu ve bebeklerinin asıl onun koruması gerekiyo kadın zaten hormal
değişimlerle bazen hiç bazende çok isterik oluyo o zamanlarda sakinleştirmeli
rahatlatmalı bence tabii :) sadece aşna fişna için değil hastalıkta sağlıkta zorlukta
kolaylıkta beraber olmak için ahip çıkmak için hem anne hem baba hem sevgili hem
arkadaş olmak için evleniyosun....yani ben böyle düşünüyorum :) ha ama nedir evet çok
zor oluyo dayanmak

canım niye arkadaş gibi olasın eşinle evet aşna fişna çok güzel bişey eşinle helal bişey
ama ikinizden birer parça bir yavru ailenizi şenlendiricek bi nurtopu için 9 ay beklenemzmi
bu arada niye arkadaş gib olasın ayrıca olsan bile arkadaş olmanın nesi kötü
kadın zaten sıkıntı çekiyo hormonal sorunlar yaşıyo bide kocamı memnun edeyim diye
kendisini bebeği tehlikeye mi atıcak aksine erkeklerin bu dönemde eşlerine elinden gelen
desteği vermesi onu ve bebeklerinin asıl onun koruması gerekiyo kadın zaten hormal
değişimlerle bazen hiç bazende çok isterik oluyo o zamanlarda sakinleştirmeli
rahatlatmalı bence tabii :) sadece aşna fişna için değil hastalıkta sağlıkta zorlukta
kolaylıkta beraber olmak için ahip çıkmak için hem anne hem baba hem sevgili hem
arkadaş olmak için evleniyosun....yani ben böyle düşünüyorum :) ha ama nedir evet çok
zor oluyo dayanmak

kıss sen flozoff olmalıymışsın yada yazar falan:)) yaa öle tabi zaten eşim anlayışlı olur diye düşünüyorum. zaten tehlikesi varsa 9 ay deği boyunca dayanılır dayanmaya değer yani yavrucugumuz yeterki iyi olsun ama yoksa neden olmazsınki beraberlikk ?**

çünkü bende bi de sütü ihmal etmıyorum

ben de aynen öyle tek ürüne bağlı kalmıyorum.her gün değişik meyve yiyorum.bugün neler getirdim bak ayşem bura meyvelerden üzüm,havuç,erik evde de portakal yerim yeter.dün daha farklıydı yarın muz yicem mesela.kuruyemişleri ihmal etmiyorum.[/QUOTE]

ben bugünlerde meyve bulantısından pek bişey yiyemıyorum mevsim meyvelerini yemeye

çalışıyorum muz dan çok elma yiyorum çünkü muzun içindeki vitamınlerin çok daha

fazlası elmada mevcutmuş + bi de muz çok şekerliymiş

Back
X